Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Başvuru Kılavuzu Açıklandı

ben geçen hafta yaptım başvuruyu aldılar benden. bir sorun olur mu ki?

ya bir şey olmaz ise kalsın. görevli isteyince verdim zaten bir bildiği var diye. çünkü sordum ilk gittiğimde bizde kalıyor dedi.

Esilaa

Bende ki başvuru bu şekilde görünüyor. Ösym yi 2 defa aradım sorun yok dedi. Aile Sosyal Politikaları aradım sorun yok dediler.

Bende de böyle Werze esila
Nasıl olur sorular normal mı?
ÖSYM şifreyi değiştirdim, bir de ÖSYM mobil uygulama indirdim telefona, şifreyi gir bilgileri öğren, ÖSYM nin edevlettende öğrenebilirsiniz.

arkadaşlar buraya resim veya ekran görüntüsünü nasıl ekleyebiliriz

@Werze Benim başvuru belgemde hem genel oran hem de 'özel durumlar' başlığı altında 'Görme sistemi, Göz hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. Oranı %25 ve Üzeri' şeklinde bilgiler de mevcut. engel bilgi formunda mutlaka o kısmı işaretleyin, diye yazıyor kılavuzda. kılavuzu bir de sen oku istersen. eğer ösym sorun yok demişse muhakkak öyledir. zaten belgede göz oranı %25 üzeri olduğu belli, bu yüzden ek süre verilmasi gerekir. ama benim aklıma takılan şey, o %25 ve üzeri.. kutucuğun da boşuna verilmediğidir.

@Life bilginiz varsa paylaşabilir misiniz? başvuru belgesinde 'Görme sistemi, Göz hastalıkları, Görme Bozukluğu vb. Oranı %25 ve Üzeri' bilgisi de olması gerekmez mi ?

Arkadaşlar yazdıklarımı iyi okuyun çünkü göz sorunu olanlar için çok önemli bir konu,

Görme engeli olan arkadaşlar aile ve sosyal pol bak ön taah belgesinde görme engelli özel durum 1 ise “görme sistemi, göz hastalıkları, görme bozukluğu ve vb oranı %25 ve üzeri yazması gerekiyor

Sonra ÖSYM başvuru merkezinde genel vücut engeliniz yani rapordaki toplam oran alt kısımda görme oranı ve varsa diğer oran yazılması gerekiyor ve en önemli nokta özel durum olarak “ görme sistemi, göz hastalıkları, görme bozukluğu vb oranı %25 ve üzeri “ mutlaka yazılması gerekiyor yoksa ek 30 dakika hakkınız olmaz.

Ben ÖSYM dilekçe ile engelli raporu, ön taah belgesi, engel Bilgi formu, başvuru belgesini gönderdim.
Ek süre için böyle olması gerekiyor sonra üzülmeyin
Esilaa Werze

Ben 2012 de sınava girdim ortopedik olduğu için genelden girdim. Zaman 60 dakika olduğu için kaybettim 27 soruda 15 doğru😔
bugün yeni rapor ve ek rapor Alarak yeniden EKPSS için başvurdum görme grubundan gireceğim ek süre var mı ve yukarılarda yazdım ZeDD

İkinci kez EKPSS'ye gireceğim. Kayıt güncelleme işlemlerini nasıl yapacağım?

ekpss ye ikinci kez girecem ama ösym sayfasında fotoğraf güncellemesi istiyor kayıta ilk önce nasıl başlayacam sıra halinde yazarsanız sevinirim.

ZeDD

aynen öyle. normalde foruma pek uğramam ama bu konuda bilgilendirmek için epey uğradım. @Werze sen de aramak yerine bence aile sosyal pol. il müdürlüğüne git, emin ol. görme azlığı olanlar için ek süre önemli.

He-man

Görme oranın %32 üstünde ise yeniden ÖSYM dilekçe başvurman gerekiyor

vieuxpoesie

İşte o bölümü işaretledikleri için süre vermişler belkide bu konuda talebin bile olmadı ama işte bir tık ile kazancın olduğu gibi bir tık ile kaybın da olabiliyor, özellikle ekpss başvuruları öncesi sınav başvuru merkezlerindeki kişilerin bu konularda bilgilendirilmesi şart.:)

Life

Ama şimdi sıkıntı sorun olmaz Di mi? çünkü ben dedim özellikle dedim ilkokul öncesine dair elimde belge yok işitme grubuma ilköğretim sonrası yazın dedim. aradım ek süre vermişler. of stres oldum ya. :(

vieuxpoesie

Olmaz bence ama içim rahat etsin kafama takıldı diyorsan ösym'ye dilekçe ile durumu ilet dilekçeye ek olarak ön kabul ve taahhüt beyanı belgesinin fotokopisini al aslını oraya gönder

vieuxpoesie

Sen sonrada olan işitmeye gircen doğuştan olanlara ilkokul yazılmış

Eksüre bütün işitmelere var

Sen göremiyon sistemde var

İlkıkul dair bişi vermediysen sonradan olana gircen

flora19

teşekkür ederim can :) geldi çaat çaat çat cevapları yazdı ya :D şuan keyfim yerinde tek sıkıntı atanırsak allahın izniyle, durum bildirir raporunun kabul edilmesi. şu çalıştırılamayacağı işler istihdam şeyi. :D

vieuxpoesie çalıştrmayacağı işler önemli dğlmiş boş olması daha iyimiş istihtamı bende sonanda işaretlettim.işe girince durum bildirir çıkarısın artık başarılar dilerim:)

flora19

oh tekrar teşekkür ederim :) ben de sana başarılar dilerim ha bu arada aklınızda bulunsun her şey çok güzel olacak!

Ben istyodum ilkokul işitmeden girim benim eski testim olmuyomuş çok eski lazım:))sonradan olana gircem

Çok çalıştın kazanacan işlh matematikte iyidir senin:))

Rica ederim:)

Sol gözüm doğal sol gözümle normal görüyorum zaten. Esilaa pazartesi dilekçe yazacağım ÖSYM ye

Ekpss de kaç atama yapılıyor?

Arkadaşlar ekpss de kaç atama yapılıyor bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Ekpss de Ticaret lisesi ortaöğretim mi 3001 önlisans mı avantajlı olur. Yardımcı olurmusunuz.

@vieuxpoesie merhaba.nereyi arayıp öğrendin ek süre verdiklerini. aisösym siteside başvuru kayıt bilgileri kısmında senin süre kaç dakika görünüyor..bende işitme engelliyim.kayıt sürecide bana ilkokul öncesi sonrası gibi bir şey sormadılar.benim başvuru kayıt bilgilerinde süre 60 dakika görünüyor.hangi gruptan)işitme-genel) gireceğim ise yazmıyor.(not: işitmemi orta okula giderken kaybetmiştim)....nereyi arayı öğrenebiliriz bunları

Üst Alt