Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2018 EKPSS Lisans kategorisinde çıkmış sorular?

İHBAR HATLARI
ATV*********** : 0505 165 88 88
FOX TV**** : 0542 370 45 45
KANAL D* : 0532 349 12 12
A HABER* : 0505 188 10 00
STAR TV** : 0542 800 80 80
TRT1********* : 0530 662 05 62
KANAL 7** : 0552 644 07 07
BEYAZ TV : 0549 366 06 06
Müge Anlı* : 0535 365 52 52
HABERTÜRK : 0538 379 53 06

********* GÖNDERİLECEK METİN
*2018 ilk atama için 2500 kadro Ekpss tarihinde hiç görülmedi Engelliler olarak mağduruz ve İlk atama her sınav dönemi daha erken di Haziranın ilk haftası atama istiyoruz. Engelli ve aileleri olarak sesimizi duyun.*

NOT : Hergün saat 15:00 de Tüm İhbar hatlarına bu metni toplu şekilde aynı anda yollamamız mühimdir arkadaşlar.

google a aynen "ekpss 2016 cevap kağıdı" yazın ösym nin duyurusu çıkıyor

macasi

Sistem değişti ben en son yapılan yds ye girdim, 2 gün içinde hem tüm soruları hem de cevap anahtarının değil sınav kağıdımın taranmış halini gördüm, büyük ihtimalle bu sınav da öyle olacak.

Ayrıca cevap anahtarları taranacak olsa bile onları taramak daha da kolay üst üste koyuyorlar hızlı tarama cihazıyla bir saniyede hepsi taranıyor.

Arkadaşlar bu soruda 5. şıkkı hatırlayan var mı acaba?

Hangisi iki devlet arasındda belge niteliğindedir?

a-moskova b-sevr c- mudanya müterekesi d-mondros

yas42,

Diğer şık; ya Lozan ya da Gümrü Antlaşmasıydı. Tam hatırlayamıyorum.

yas42

benim aklımda Kars olarak kalmış ama karıştırıyor da olabilirim. Ancak şöyle bir şey de var mondros olarak da bir şık hatırlamıyorum :) Lozan olabilir mi o?

benim aklımda Kars olarak kalmış ama karıştırıyor da olabilirim. Ancak şöyle bir şey de var mondros olarak da bir şık hatırlamıyorum :) Lozan olabilir mi o?
Olabilir. Ya başka sınavlarda iki günde erişime açılan kitapçıklar, engellilere gelince bile isteye geciktiriliyor. Kimse tabi olarak net hatırlamıyor birçok soruyu.

yas42,

Diğer şık; ya Lozan ya da Gümrü Antlaşmasıydı. Tam hatırlayamıyorum.
Teşekkür ederim.

benim genel kültür 4 yanlışım var.matematik büyük ihtimalle fulledim türkçe beni sıktı ama 30 dk zaman ayırdım türkçeye inş.onda yanlışım yoktur.
güncellerden cevaplar: 1 gaziantep, 2 cezayir(-), 3 tasun paşa, 4macron, 5 mfö, 6 güreş
vatandaşlık cevapları : 1)18, 2 cumhurbaşkanı, 3 hakimler ve savcılar kurulu, 4 danıştay, 5 yasama dokunulmazlığı, 6 tbmm başkanı
coğrafya cevapları: 1 zeytin, 2 azerbaycan, 3 1927 seçimleri ve 5 yılda bir secim yapılır(-),4 çarşamba ovası,5 Dalmaçya
tarih cevapları : 1 peçenekler, 2 kağan(-),3 moskova,4 brest-litovs,5 sakarya,6 haliç,7 hürriyet ve itilaf(-),8 fethi okyar,9osmanlı mebusan meclisi 10 yabancı yatırımcıları teşvik 11 devlet yönetimindeki aksaklıklar
arkadaşalar tarikten 2 soruyu hatırlamıyorum

Arkadaşlar türkçeden 2 soruyu daha hatırladım. düşünce akışını bozan cumle d olmalı toprak karışımı tarımı verimli kılar cumlesi yani. orada karıncaların topragı yer üstünden yer altına ve yer altından yer ustune taşıması nedeniyle toprak katmanlarını kesin olarak birbirinden ayrılmadıgına ve (toprak karışımı tarımı verımli kılar ) araya koyarak son cumle ise karışılan bu toprak katmanları arkeoloji çalışmalarını zorlaştırıyor çunku yer altından yer ustune ve yer ustunden yer altına yer katmanlarını olumsuz etikiliyor yani 2 bakış açısı var . cevap toprak karışımı tarımı verimli kılar.

Bir diğer soru ise ilk cumle I kutuphanelerın mesai saatlerinde açık olmasından dolayı boş kalıyor II bu da bir takım değişiklik yapılmasını gereklilik kıldı. III 24 saat açık kalmasını sağlanıldı. IV yapılan bu değişiklikle kutuphane doldu. V okuma oranları artı. kısacası 1 ve son cumle yerinde kalıyordu ya 2 ile uç veya 3 ile 2 yer değişitiriliyordu. kısacası cevap 4 cumle d IV oluyordu yapılan değişikle kutuphaneler doldu.

arkadaşlar bir Türkçe öğretmenliği mezunu olarak söylüyorum. Türkçe soruları hem çok uzun zaman alıcıydı hemde bazı soruların şıkları birbirine yakındı. bence belirleyici Türkçe olacak ben şahsen fulledim ama gerçekten zorlayıcıydı umarım herkesin sınavı iyi geçmiştir. Allah kimsenin emeğini boşa çıkartmasın.

arkadaşlar bir Türkçe öğretmenliği mezunu olarak söylüyorum. Türkçe soruları hem çok uzun zaman alıcıydı hemde bazı soruların şıkları birbirine yakındı. bence belirleyici Türkçe olacak ben şahsen fulledim ama gerçekten zorlayıcıydı umarım herkesin sınavı iyi geçmiştir. Allah kimsenin emeğini boşa çıkartmasın.

sizde cvpları yazarmısınız

Bence karıncalı soruda düşünce akışını bozan cümle yeryüzü 6 cm toprakla kaplandı gibi bir cümle olmalıydı.sizce de öyle değil mi

qerdal

Bende ilk sorunun cevabını sizinle aynı şekilde hatırlayamaktayım ama diğerini tam olarak anımsayamıyorum.

toprak karışımı tarımı verimli kılar cümlesi akışı bozan cümleydi
ses olayı sorusunun cevabı 1-3 tü ünlü düşmesi vardı
tanımlama yoktu
parantezli bi soru vardı cevabı tam hatırlamıyom ama cvp e şıkkıydı en alttaki olcaktı
4. cümlede yapılan değişiklikle kütüphaneler doldu olcaktı hatırladıklarım bunlar arkadaşlar

2. paragraf oluşturma sorusu 4 cumle hangisi olabilir

Zeyneps
Diğer 2 soru Şeyh Sait isyanına karşı alınmayan tedbir. Diğeri de hangisi ayaklanmaları önlemek için yapılmıştır.

Zeyneps
2. soru paragraf oluşturma sorusu 4. cumle hangisi olabilir diye sormuştu

ismail toprak
bir önceki sayfada 10 yakın soru yazdım gordunuz mu turkçeden

çok iyi yapmışsınız hocam genel olarak tahminen en fazla 3 yanlışınız var türkçeden hayırlı olsun inş.

ismail toprak

bence ürkek çekingen dogru cvp o . ilk anlamlarına baktım. siz hangisi düşünüyorsunuz ilk anlamlarına baktınız mı? ürkek çekingen yakın anlamlı eş anlamlı değil ilk anlam değil 2. anlam. diğer sorularımdan başka hangisi yanlış oldugunu düşündünüz? hatırlatın soruyu lütfen zahmet olmazsa.

Yanında ve dibinde de eş anlamlı degil
TDK ye göre yanı başında hemen yanında eş anlamlı ilk anlamı. duvarın dıbınde ise gerçekten altında değil yanında anlamında kullanılmıştı bu olamaz. elinde olmaksızın da ilk anlamı istemeyerek istemeksizindır. araştırırmısınız

Üst Alt