Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020/1 Ataması İstiyoruz

Kendi mesajımızı bile silemiyoruz bu da iyidi herkese kolay gelsin

20.000 açık nereden çıktı kim uydurdu 7-8 bin civarında engelli açığı

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tarafsız bakıyorum şu anda engelli atamak engellilere yapılacak bir haksızlık olue ha atama yapılır dondurulur virüs bitince yerleştirmeler gerçekleşir. CHP'li vekil sallayacak yer arıyor bence açık o kadar yok

20 bin açık olurmu ya kaç yıldır yapiyorlar bu sınavı keske olsada girsek

Bakan 2019 atamasında kadro az demişti. toplanması halinde atama olacağını söylemişti.2019'da zar zor toplanan kadrolarla atama oldu. ekim'e kadar toplanan kadro 5 bini geçmez. hepsini de atamazlar zaten. 20.000 olsa yine hepsini atamazlar. kurumlarda illa ki emekli olan, yükselme sınavıyla sınıf atlayan ve diğer sebeplerden dolayı boşluk oluşan kurumlar vardır. virüsün ne zaman geçeceği belli değil kurumların kronik hastaları izinli yapması bizlerin 3. atamada ki şansını düşürdü. sağlıkçı alımlarını da bundan dolayı yapmıyor olabilirler. yoksa atamayla ilgili mutlaka bir haber gündeme gelirdi.daha önceleri ekpss atamaları temmuz-ağustos gibi yapılmıştı.

İşte 14000 açık var diyen vekil diğerini de bulursam göndereceğim

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanlığı'nın engelli çalıştırmayan özel sektör iş yerlerine 3 bin 250 lira ceza keserken, devletin de 14 bin boş kadroya atama yapmadığı için cezalı duruma düştüğünü söyledi. Toprak, “Boş tutulan engelli kadrolarında 6 bin 167 kişiyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilk sırada yer alırken bu kurumu, 1606 engelli açığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı izliyor” dedi.

Sitenin linki bakabilirsiniz 20000 diye hatırlıyorum yanlış hatırlıyorsam K.bakmayın
https://t24.com.tr/amp/haber/chp-li...r-bizzat-iktidar-tarafindan-cigneniyor,828668

2020 verileri 11000 açık olduğunu
Kamu ajans 9000 açık olduğunu söylüyor ben haber sitelerinin yalancısıyım

https://secmennededi.com/istatistikler/kamu-kurum-ve-kuruluslarindaki-engelli-memur-sayilari

Bu yazıyı okuduğunuzda 20000 den daha fazla açık olduğunu göreceksiniz. Allah sonumuzu hayırlı etsin.

Kamuda Engelli Memur Çalıştırılması Zorunluluğu ve Kurumların İhtiyaçları
657 Devlet Memurları Kanununu hükümleri gereği kamuda belirli oranda engelli kamu personeli çalıştırma zorunluluğu bulunmaktadır. Hangi kurumda ne kadar engelli personel var, kamuda engelli personel açığı ne kadar?

06 Aralık 2018 Perşembe 00:15

Kamuda istihdam edilen kadrolu, sözleşmeli memur, işçi, KİT personeli, mahalli idari personeller olmak üzere toplam 2018 Mart itibarıyla 3 milyon 129 bin 304 kamu personeli bulunmaktadır. Kamuda istihdam edilmesi gereken engelli kamu personeli oranının % 3 olması gerekmektedir.

Dolayısıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bu veriler ışığında 93 binden fazla engelli kamu personeli istihdam edilmesi gerekmektedir. DPB verilerinde sadece 61 bin engelli personel verileri verilmektedir.

% 3 zorunluluğu 657 DMK’da olmasına rağmen kurumlar buna uymuyor! 32 bin engelli personel istatistikleri gerek bulunmamakta gerekse büyük oranda açık devam etmektedir. Her yıl EKPSS ile 5 bine engelli memur alımı veriler ve kamu personeli sayısı itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının % 3 zorunluluğuna ulaşmasını sağlamak için yetersizdir.

Devlet Personel Başkanlığının verilerinde sadece üniversite ve Bakanlıklar bazında % 3 kontenjanı 61 bin olarak belirtilmekte ve istihdam edilen sayı 50 bin olarak belirtilmektedir. Geriye kalan 11 bin engelli personel açığının 7 bine yakını MEB'e ait iken, diğer 5 bin kadro tüm üniversiteler içindir.

Kamuda istihdam edilmesi gereken 93 binden fazla engelli personelden sadece 61 bini için veriler DPB'ce 2018 Mart ayı itibarıyla belirlenmişti. Dolayısıyla kamuda engelli istihdamının % 3 baz alınarak yılda 5 bin olarak yapılması % 3 Engelli Memur Sayısına ulaşılması için imkansızdır!

Özel sektörde zorunlu tutulan % 3 engelli personel istihdamının kamuda da hayata geçirilmesi gerekirken, Milli Eğitim Bakanlığındaki verilere dikkat çekmek istiyoruz. MEB’in engelli personel çalıştırma zorunluluğu 7 bine yaklaşırken, her yıl alım sayılarının düşük tutulması bu açığı kapatmak için yeterli olmamaktadır!

Milli Eğitim Bakanlığında engelli personel dağılımına dair detaylar: Mevcut Memur Sayısı 941 bin 578, Engelli Kontenjanı %3 kapsamında 28 bin 247, Toplam Çalışan Engelli Memur Sayısı 21 bin 423, Kontenjan Fazlası Çalışan Engelli bulunmamakla beraber, Açığı Bulunan Engelli Memur Sayısı 6 bin 824’tür.

657 DMK’da yer alan engelli personel çalıştırma yükümlülüğü!

Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. % 3’ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır.

Engelliler için sınavlar, ilk defa Devlet memuru olarak atanacaklar için açılan sınavlardan ayrı zamanlı olarak, engelli kontenjanı açığı bulunduğu sürece engel grupları ve eğitim durumları itibarıyla sınav sorusu hazırlanmak ve ulaşılabilirliklerini sağlamak suretiyle merkezi olarak yapılır veya yaptırılır.

Engelli personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile engellilerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Engelli açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları engellilere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, engelli kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir.

Engellilerin memurluğa alınma şartlarına, merkezi sınav ve yerleştirmenin yapılmasına, eğitim durumu ve engel grupları dikkate alınarak kura usulü ile yapılacak yerleştirmelere, engellilerin görevlerini yürütmelerinde hangi yardımcı araç ve gereçlerin kurumlarınca temin edileceğine, kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel istihdamı ile ilgili istatistiksel verilerin bildirilmesine ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Özürlüler İdaresi Başkanlığının görüşü alınarak Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak yönetmelikle düzenlenir.

2018 Yılı Kamu Personeli Sayısı ile Memur, İşçi, Sözleşmeli Personel Sayısı için

Anlayacağınız ağızdan çıkacak 2 kelimeye bakıyor atama corona değil sadece sorun ekonomik kriz, 2019 Aralık atamasında herkes şahit oldu bir gün içinde branş güncellemeleri yapıldı ve atama gerçekleşti. Açık varsa ve bunun cezası olduğu belirtiliyorsa bu ceza kime kesilecek ?

Atanamayanlar engelli sağlıkçıların dikkatine 15/06/2020 tarihinde Saat 17.00sesimizi Twitter da duyuruyoruz hepinizi aramızda bekliyoruz birlikten kuvvet #Engellisağlıkçılaratanmakistiyor Tag ile sesimizi duyuruyoruz.
Engelliler platformunun paylaşımı sağlıkçı olmayan arkadaşlar sizler de engelliler atama istiyor diye destek verin. sesimizi duyurmamız gerek.

Normal süreçte engelli ataması yapmayan bakanlık şu aşamada hiç yapmaz, hele hele sağlıkçı kadrosu açmayanlar şu an hiç açmaz... Kronik hastalığım var sınava girip iyi puan alsam yerleşsem bile bu virüs bitmeden kadroya yerleştireleceğimi sanmıyorum. Bir an önce aşı bulunsun, kurtulalım artık bu beladan.

200 engelli öğretmen alimı ..Şu anda kaç engelli öğretmen adayi kalmiş bilen var mi???

Benim bölüm felsefe öğrt. Puanim düşük atanma ihtimalim yok gibi..inş bir süpriz olur da atanirm. Bilgisi olan yazsa minnettar kalcam şimdiden tşkler

( sofos ) merhaba hocam sizin sorunuza biraz yardımcı olabilirim sanırım, 2018 de sınava giren 1200 tane engelli öğretmen girmiş öyle diye biliyorum bende , 750 kişinin ataması yapıldı bu 750 kişi arasındada 729 kişinin ataması oldu şimdi de 200 kişi alacaklar.

(Emiro) oncelikle soruma yanit verdiğiniz için tşkler..2018 den şimdiye kadar 3 atama oluyor sadece 750 tek atanmadiki 1200 se çok az kalmışlardir.

Bu 200 kişilik atama kalan bütün öğretmen sayisi olamaz mi??

kenan91 diğer atamalar devam ediyor. 3. ekpss atamaları için engelli platformunun da çalışma yapması gerekir. Vekillerin çoğu mecliste bizlerin atama sıkıntılarını dile getiriyor fakat cevap bulunmuş değil. şuan için sağlık bakanlığı 3000 civarı normal alım yapıyor. 250 de işçi alımı yapacak. pandemi de engellilerin virüsten dolayı ataması yapılmıyorsa, çoğu kurumlarda engelli olmayan memurlar da idari izin kullandı. özel sektörde de engelliler virüs boyunca işe gidip geldi. atama yapılmamasının bunlarla ilgisi yok. Sağlık bakanlığının daha önceki alım kadroları engelliler için gayet uygundu.

( sofos) kaç öğretmen kaldı sayısını bulmak biraz zor hocam bazıları sınava girip memurluğa tercih veriyor ama 200 öğretmenden daha fazla kaldığı kesin, size Öner’im de öğretmenseniz ordan atanmaya çalışın daha erken atanırsınız bir iki yıl sonra onunda önü kapanır.

(Emiro) açiklamalariniz için teşekkürler

2018 kpss puanı ile cidden iyi engelli öğretmen ataması yaptı yani keşke normal engelli alımları da böyle yapsaydı diğer kardeşlerimiz de bu mutluluğu yaşasaydı, burada sevinçlerini heyecanlarını hep beraber yaşasaydık

inşallah ilerde hem engelli öğretmen hem düz memur alımları olarak çok iyi alımlar olur, inşallah engelli dostlarımız kendi ayaklarının üstünde durabileceği ve hayal ettiği o memurluk günlerini yaşarlar

Sanmıyorum benim umudum yok 60'la aranılan kadroya 73'le atanmak hayal. 80-90 bile hayal. 90+ almak lazım o da zor

Benim bölüm felsefe grubu öğrt. Ekpss puanim 58 benim bu atamada yerleşme ihtimalim sizce nekadar???

Sofos Son atama puanlarına ve branş bazlı siralamaniza bakın.

Ayrıca hiç umudum yok ama sınavdan önce atama olur mu? O kadar olmayacağına eminim ki ama küçücük bir umut kırıntısıyla soruyorum...

Kevser er
Neden bir şey mi duydunuz

Engelli öğretmenler kalan 250 kadroyu almak için mücadele veriyor. yakında bu kadroyu da alacaklar twitter da çalışmaları var. atanmak isteyen arkadaşlar bizler de hiç mücadele yok. 3. atama hayal olarak kalacak.
(sağlıkçı) arkadaşlar çok sessiz.

200 engelli öğretmen ataması yapılıyor zaten şu anda

kenan91

Türkiye Engelliler Platformu
@turkeydisabled
·
17s
İstanbul Milletvekili Arzu Erdem: 3.500’den, bugün 450’ye kadar düşmüş olan atanamayan engelli öğretmenlerimizle ilgili, kalan 200-250 civarındaki engelli öğretmenlerimizin de atanmasının bundan sonraki süreçte yapılmasını talep ediyorum. Teşekkür ederiz.
arzuerdemDB

Zaten 200 engelli öğretmen ataması yapılıyor. Normal engelli ataması sınav öncesi yapılmalı. Ama bunlar Araliki bekliyor sabitlediler yılda 1

Üst Alt