Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020/1 Ataması İstiyoruz

@HuseyinF
Biz engelliler kolayca atanabilsin, kota yüzde 6'ya çıkarılsın diye 1 yıldır mücadele veriyoruz. Senin gibiler ise bizlere destek vereceğine, görmezden gelip çalıştı. Eğer birlikte mucadele vermezsek atamayı rüyamızda görürüz!

@HuseyinF
Kimse bizim emeğimize laf edemez, adamın alnını karışlarım! Lafını bil de konuş kibirli mühendis! Senin gibi benciller sürüsü yüzünden engelliler bu halde! O beddua seni gelip bulacak merak etme!

İstorika arkadaş yeni üye olmuş zaten. anlaşılan 2018 ekpss sınavına girenlerin mücadelesini anlamakta geç kalmış. Bizler sağlıkçı olarak 3 yıla yakındır atama bekliyoruz. bundan haberi olsa beddua ederken bile empati kurmayı becerebilirdi. Not: Arkadaş yüksek puan almış ve inşaat mühendisi :D

HuseyinF
Senin düşüncelerin bencillik degil adeta kötülük vicdansızlık kalp gözünüz kör olmuş sizin engelli engelliye bu kadar kötülük yapar mı su 3 günlük dünyada 2018 de Cok yuksek puan alıp atanamayan arkadaşlarımız oldu çoğu kişinin hakkı yenildi ekpss ertelenmişken 3 üncü atama olsun bir nebze moral olsun diyecekken beddua ediyorsunuz. Sizin gibiler yüzünden engelliler bu durumda utanırsınız dıye yazıyorum ama o yüz sizde ve sizin gibilerde yok maalesef Allah hidayet versin İslah eylesin😡😡

Admin bu beddua okuyan arkadaşları atın siteden.beddua okuyanlara inat saat 2 de bakanlık önünde olucam bugün destek için.ama şunu unutma bedduacı arkadaş.atama yapmayanlar bizi 2 yıldır süründürdükleri gibi sen sınava girdikten sonra seni de süründürecekler atama yapmayıp.ozaman anlayacaksın.nekadar sağlam engelli varmış sınav meraklısı. uyduruk raporlarla engelli olmayıp sınava giriyorsunuz yahu

HuseyinF
Niye zoruna mı gitti?

KIZGINADAM
Bunu anlamıyorlar, sadece kendilerini düşünüyorlar. Senin de dediğin gibi, çoğunun engelli olduğu şüpheli...

Nurtan
Siz 3 yıl beklediğiniz hâlde, bu gibi elemanlar hemen atanacaklarını düşünüyorlar😳

Arkadaşlar yeter. Başlık amacından sapmış gidiyor.

liselilerin hakkını sorsun ozaman ben 89la hizmetli oldum bence sınav dahi ertelemesin ne kadar uzadı bu hastalık nasıl önlem alıyorlarsa alsınlar tulum giyip giden la halkımıza girmesin bu

Hakkimiza

Kışın sınav olmayacağına göre büyük ihtimalle 2021 ilkbaharına (Nisan) gibi ertelenir.
3.Atama da Aralık ayında yapılıacaktır. Boş engelli kadrolarını istemişti bakanlık.

Arkadaşlar bugünkü basın açıklaması için bakanlık önünde toplanıldı.bende oradaydım.Derneklerden ve şahsi gayretlerle 50 yada biraz daha fazla kişi vardı.Herzamanki gibi Malesef katılım sayısı ÇOKAZDI.Az sayıdada basın mensubu vardı.Polis sayısı bizden belkide daha fazla sayılırdı :) Gerekli basın açıklaması pankartlar eşliğnde yapıldı ve büyük çoğunluk sessizce dağıldı.Benim görebildiğim kadarıyla Konfederasyon Başkanı bakanlığa girmeye çalışıyordu.Benim görüşüm burdan pek bişey çıkmayacak sebebi ise herzamanki katılım yetersizliği idi.Gözleri görmeyen ve ağır engelli arkaşların inşallah oradaki emekleri boşa gitmez , birileri sesimizi duyar. imkanı olupta gelmeyenler oldukça atama falanda olmaz.

2020 yılı bitmeden EKPSS ataması yapılsın

Engelliler Konfederasyonu, 2020 yılı bitmeden EKPSS puanı ve kurayla atama yapılması için Aile Bakanlığı önünde eylem yaptı.

2020 yılı bitmeden EKPSS puanı ve kurayla atama yapılmasını talep ediyoruz!

Bilindiği üzere, iki yılda bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), Nisan 2020 için planlanmışken COVID-19 salgını nedeniyle ertelenmiştir. Pandemi nedeniyle ertelenen diğer sınavların çoğu yaz döneminde yapılmışken, EKPSS 8 Eylül Salı günü ikinci defa belirsiz bir tarihe ertelenmiştir.

Pandemi döneminde diğer merkezi sınavlar devam ederken EKPSS’nin ertelenmesi haksız bir uygulamadır. Engellilere yapılan bu ayrımcılığı kabul etmemiz mümkün değildir.

Merkezi sınav sistemi ÖMSS/EKPSS sonrası, sınav sonuçlarına göre ve kurayla;

2012 yılında 5254

2013 yılında 5926

2014 yılında 5567

2015 yılında 6271

2016 yılında 5812

2017 yılında 2363

2018 yılında 2150

2019 yılında ise 1041 kadroluk atama olmak üzere her yıl en az bir atama yapılmıştır.

Pandemi şartları ve kotaların doluluğa yakın olması gerekçe gösterilerek 2020 yılında engelli memur istihdam edilmemesi kabul edilemez. 2020 yılında da engelli memur atamasının yapılması için bir an önce adım atılmasını istiyoruz.

EKPSS’den 80 üzeri puan alıp atanamayan binlerce engelli aday olduğunu, bunların arasında ön lisans ve lisans mezunları olan nitelikli çok sayıda engelli adayın bulunduğunu ve kurayla atama bekleyenlerin de sayısının oldukça fazla olduğunu biliyoruz.

2020 atamaları halen yapılmadı

Öte yandan, 2020 yılının ilk altı ayında kamuya çok sayıda atama yapılmıştır. Sadece Sağlık Bakanlığı KPSS puanıyla farklı statülerde 50 bin personel almış ancak EKPSS puanıyla alım yapmamıştır. Gaziler, şehit yakınları ve devlet korumasında yetişenler için 2020 yılında üç bin atama yapılırken, istihdamda özel politika gerektiren engelliler için atama yapılmaması dikkat çekicidir.

COVID-19 vaka sayısının artışı ve sonbahar aylarında yaşanacak durumun belirsizliğini koruduğu, pandemi nedeniyle özel sektörde çalışan çoğu engellinin ücretsiz izne ayırıldığı, pandemi devam ettiği sürece ve süreç bitiminde işsiz kalma riski göz önünde bulundurulduğunda; engellilerin atamaları için farklı ve acil önlemlere ihtiyaç vardır.

Engelli kontenjan açığı 7119

Engelliler Konfederasyonu ve Türkiye Engelliler Meclisi / İl Engelli Meclisleri olarak

Sosyal yardımlara muhtaç olmadan, hak ettikleri atamayı bekleyen engelli adaylar için;

• Engelli Hakları Sözleşmesi kapsamında devletin “engellileri kamuda istihdam etme” taahhüdünü,

• Ulusal İstihdam Stratejisi (2014-2023) Belgesinin eylem kararlarında engellilerin özel politika gerektiren gruplar arasında sayıldığını ve işgücüne ve istihdama katılımlarının önündeki engellerin kaldırılmasının amaçlandığını,

• Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2020-Mart Engelli ve Yaşlı İstatistikleri Bültenine göre, 2019 yılı Kasım ayı itibarıyla toplam engelli kontenjan açığı 7119 olmakla birlikte, 2020 yılında bu sayının daha arttığını,

• Engelli kotasının üzerinde kamuda alım yapılmasına engel bir mevzuatın olmadığını,

• Kamudaki yüzde 3’lük engelli kotasının artık ihtiyacı karşılamadığını ve istihdam edilemediklerinden birçok engelli bireyin muhtaç durumda hayatını idame ettirmek zorunda kaldığını,

hatırlatarak;

√ Kamuda engelli kontenjanının önemli ölçüde dolmasının atamaların azaltılması yönünde bir karara/politikaya neden olmamasını ve bu tür bir politikanın Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesine aykırı kabul edilmesini,

√ Engelli lisans ve ön lisans mezunlarının mezun oldukları kadrolarda istihdam edilebilmeleri için özel çalışma yapılmasını,

√ 2020 yılında Bakanlık, kurum ve kuruluşların KPSS puanıyla alım yaparken eşzamanlı olarak EKPSS puanıyla da alım yapmalarını,

√ Tüm bakanlıkların, kurum ve kuruluşların 2020 yılında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bildirecekleri memur kadro açıklarına yönelik bildirimlerinde, engelli kontenjanında alım yapmak üzere özellikle bir çalışma yapmalarını ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu çalışmayı desteklemesini ve denetlemesini,

√ Engelli kotasının artırılmasına yönelik yasal düzenleme talebimizin TBMM’nin açılışını takiben ivedilikle gündeme alınmasını,

√ 2020 EKPSS sonuçlarının açıklanması zaman alacağından bu olasılığın engelli personel atamalarının gecikmesine neden olmamasını, atama bekleyen binlerce engelli bireyi daha fazla zor durumda bırakmamak için 2020 yılı içinde EKPSS puanı ve kurayla atama yapılmasını,

acilen talep ediyoruz.

Engelliler Konfederasyonu
Başkan
Mustafa Özsaygı

https://www.engelsizler.net/2020-yili-bitmeden-ekpss-atamasi-yapilsin/5687/

daha önce 70 le atandı millet ben 85 küsür aldım atanamadım. umarım 3. atama olur da bu haksızlık son bulur.
yanlıs mı söylüyorun? durum bu. benden 10 puan eksik alan atandı sırf 2 sene önce girdiler diye. bu bizim hakkımız. ben ve benim gibiler atanmalıydı. umarım bu fırsat doğar

arkadaşlar bakın 2018 yılında sınava girenlere çok büyük haksızlık yapıldı
önceki senelere göre yüzde 70 az alım yapıldı zaten

şimdiye kadar hep pasif olduğunuz için hakkımızı alamadık, bakın daha dün üye olmuş biri çıkıp densiz densiz konuşuyor, işte bunlara inat hakkınızı arayın

inanın bu erteleme size yarayacak görürsünüz
inanıyorum 3 . atama olacak

2018 ekpss girenlere büyük haksızlık yapıldı inşallah 3,atama hakkımızı bizlere vericeklerdir sınavın ertelenmesi bunu dahada güçlendirdi

Bu 2020 de sınava gimeye çalışanları görüp 2018 liler olarak hakkımızı aramalıyız.2016 da sınava girenler elimizden 2500 kadroyu aldılar yine sesimiz çıkmadı.Şimdide 2020 liler bizi gereksiz yere suçlamaya başladı sınavı ertelettik diye.gözlerinizi açın artık.2018 de sınava girenler böyle pasif kalmamalı.basın açıklamasında daha fazla kişi olmalıydık

3.atama demek bu sınava gireceklere çok büyük haksızlık demek, zaten %95 i dolu olan kotanın 3. atama ile tamamen dolması demek ve zaten böyle kolay bi sınavda puanlar iyice yerlerde kotanın doldurulmsı demektir.... 3.atama OLMAMALI

85 - 90 puanla atanamayan yüzlerce kişi var puanlar nasıl yerlerde oluyor

Ekpss 3. Atama olursa puanlar kaça düşer?

Lisans ve önlisans mezunu arkadaşlar tahminleriniz nelerdir?

murat7044

evet benim bölümümde 89 ile kapattı, bu demek oluyorki bu bölümlerden az alım oluyor, ve 3.atama ile o bölümde alım demek bu sınava girecekler 98 bile yapsalar atanamayacakları demek çünkü bizzat bakan açıkladı %95 i doldu diye

3. atama olmamalı diyen arkadaşları anlamıyoruz. 2018 de sınava giren bizlere verilen kadroları ve sayıyı ösym'nin sayfasından incelerseniz bize hak vereceksiniz. sınav olsa da, sınava yine gireceğiz. farkeden bişey yok! önemli olan kadronun yüksek olması nitelikli alımlar olmadığı sürece yüksek puan alsanızda açıkta kalacağınız gerçek. Bizler sağlıkçılar neredeyse 3 yıla yakındır atama bekliyoruz. sınav olunca herkes sanıyor ki sınava girecekleri hemen atayacaklar. 2018 öncesi verilen kadrolarla 2018 sonrası kadroları karşılaştırın ki 3.atamayı neden istediğimizi anlayın zahmet olmazsa.

3.atamalar olursa 2018 sınavına girenlerin bir hakkı yokmuş gibi davranan arkadaşları anlamıyorum. Bu daha önce yasalaştı puanlar 4 yıl geçerli olacak denildi yeni bir sınavın yapılamaması durumuna karşılık.
2020 sınav olsaydı 80 puan alacak olan arkadaşlar atanacağını sanıyor. 2018 puanıyla 90 puanla önünde yine önceden kalma kişiler olacak. Boşuna burda 3.atama olmamalı diye söylenmenin bir anlamı yok.

2020 sınavına girmek isteyen bencil engellileri görünce sınavın ertelenmesine sevindim :) Ki 1 yıldır sınava hazırlanıyor olmama rağmen.

2018' puanıyla atanamayan engellilerin mağduriyeti aşı bulunur bulunmaz 6-7 bin kadro açılarak giderilmeli daha sonrasında da sınav olmalı. Bunun için mücadele vermeliyiz. 2018 öncesi 60 ile atananlar varken bu sınavda 70-80-90 ile atanamayan engelliler var.

Açıklama yok ama atama olmaz yüksek ihtimalle

Hala atama mı bekliyorsunuz. Bir kaç ay sonra sınav var oturun çalışın yüksek almaya bakın. ATAMA YOK DAHA !

Neden çalışsınlar yahu ? Devlet onları da taban puanı 50 olan bir sınavdan, aldıkları 60 puanla memur yapmalı !!! Amannnn... Kim çalışacak ki ?

Neden çalışsınlar yahu ? Devlet onları da taban puanı 50 olan bir sınavdan, aldıkları 60 puanla memur yapmalı !!! Amannnn... Kim çalışacak ki ?

Usomer empati yapmanızı öneriyorum sadece. Bu süreci yaşamadığınızı biliyorum yaşayan biri olarak sadece söylediklerime bakarak vicdanınızı da dinleyerek değerlendirin.

2018 yılındaki sınava 2 yılda hazırlandı atanamayan tüm engelliler. 2014 ve 2016 yıllarında her atama döneminde yani 10'ar bin kadro açıldı, bakın taban atanma puanından söz etmiyorum ben açılan kadrodan söz ediyorum, 2016 yılında sınava girenlere 2018 yılında açılan kadrolarda tercih yapma hakkı da verildi. 2018 EKPSS'lilere yalnızca 3 bin civarı kadro açıldı bunların yarısı da "diyanet?"

Kimse 60'la atanmak istemiyor ben 73 almış biri olarak toplamda 5 yıldır atanmayı bekliyorum benden çok daha yüksek puan almış arkadaşlarım var 80-90 gibi. Ve ven bu 73 puanı 2008 yılından beri defter kitap açmamış biri olarak aldım, son 1 yıldır 2020 sınavına çalıştım girsem muhtemelen 90+ civarı da puan da alırım.

Buradaki konu özetle kimsenin kısa yoldan düşük puanla atanmak istemesi değil. Bizim 5 yılda çektiğimiz süreci 1-2 yıldır çeken kardeşlerimizin böyle bir dönemde ölümcül olayı gözardı edip sınava girmeyi istemesi ve bizim atanmayı isteme sürecimizde bu kimselerin sesinin çıkmamış oluşu. Ha ek olarak onlar sanıyor mu sınava girip hemen atanacaklarını öyle bir şey asla olmayacak.

Hocam mevzu empati mevzusu değil inanın ki. Bakın buradaki çoğunluk insanda ekpss 'ye girmek yeterli, devlet atama yapmak zorunda gibi bir algı var. Ve her geçen sınavda bu oran gitgide artıyor. İnsanlar çaba göstermek yerine, kolaycılığa doğru kayıyor. Diyanet konusu, geçmişte de böyleydi, bundan sonra da " siyasi iktidar değişmedikçe " öyle olacak...

Yoksa 81 puanla beden eğitimi öğretmenliğine atanamamış bir insanım ben. Empatiyi benden iyi kimse yapamaz yani :)

Lafım genele değil, kolaycı, bedavacı tayfaya... Selamlar...

usomer

Anladım, ama kaçırdığınız bir nokta var AB uyum yasaları AB insan hakları genelgelerine uyum için 2010'da anayasaya eklenen madde ile engellilere pozitif ayrımcılık hakkı tanındı. Atama yapılmaması anayasal olarak bir suç, yani algı yok herkes atanma hakkının yapılmasını istiyor bu yılda 1 olur ya da o belirlenir 5 olur. Bakanlıkta yılda 3 atama olacak şeklinde açıklama yapmıştı ve nitekim de 2018 öncesi hep öyle oldu :) Ben işin HAK tarafındayım yoksa 2020 sınavı olsa alacağım yüksek puanla atanma şansım daha da artacak. Selamlar

Hocam anayasayı, kanunları tanıyan bürokratların olduğu ülkelerde geçerli onlar ne yazık ki :) Atanın, tayin hakkı var dediler, o bile fos çıktı, bırakın pozitif ayrımcılığı... üzgünüm ama böyle yürüyor işler...

Herkesin şansı bol olsun, hak edenler mutlaka atansın temennisindeyim...

Üst Alt