Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2020 EKPSS ile MEB'e hizmetli olarak atananlar buraya
MEB okullar çok rahattır FAKAT;
tuvalet temizlemeye + en az 6 sınıf + koridor + merdiven + idare odaları temizlemeye hazır olun...
sanmayınki engellisiniz diye size bunları yaptırmazlar...
ben 3,5 sene çektim allah yardımcınız olsun...
Arkadaşlar hemen hemen çoğu il yayınladı ancak ufak bir prüz var istediğiniz ile tayin alma olayı bakanlığa bağlıymış yani olumsuz bir cevap gelebilir, bir diğer sorun da evrakları teslim etmeye gitseniz bile önce yer değiştirmelerin açıklanması gerektiğini söylüyorlar ve evrakı kabul etmiyorlar. Bizim iş gene 1 ay sonraya kaldı.
Ankara Meb halen duyuru yayınlamadı ama aradılar evraklarımı aldım gittim hatta ilk evrak verenim galiba benden adli sicil kaydı e devletten olur askerlik durum oda e devletten olur 5 adet vesikalık onaylı nüfus cüzdanı bildiğiniz fotokopi yani onaylı diploma yani fotokopi ve aslınıda görüyorlar öyle alıyorlar ösym yerleştirme ekranı çıktısı engelli raporu (aslıdır gibi yada noter onaylı her ikiside oluyor ben fotokopiye aslıdır gibi onayı bastırdım aldığım hastaneden) bunları istediler ayrıca orda 4 adet kağıt verdiler doldurmam için birisi atama engelli başvuru formu(ad soyad kimlik bilgileri yazıyorsunuz engel oranı ve sınıfları kronik olağan vb öğrenim durumu üniversite lise artık nerden mezunsanız mezuniyet tarihi ve okul kaç yıllık onları doldurup imzalıyorsunuz altta uyarılar var beyan yanlış olursa atansanızda çıkarılırsınız diye yazmakta) mal beyan formu elle dolduruluyor daha önce 657 ye dahil kurumda çalışmadığınız yada ayrıldıktan sonra yasal süre geçtiğine dair(3 yıl) beyan formu tayin için istediğiniz il ilçe yi belirttiğiniz 3 tane seçenek olarak tayin istediğiniz yerleri yazacağınız dilekçe verdiler hepsini doldurup tarih tc imza atılıyor.Güvenlik soruşturması yok dediler ama olabilirmişte o yüzden güvenlik soruşturma formu doldurdular benim halihazırda emniyete verdiğim vardı bilgisayar çıktısı onu fotokopi çekti 2 nüsha oldu tarih imza attım verdim.Hayırlı olsun dediler 10 güne kadar muhtemel başlatırız dediler istediğiniz 3 yerdede VHKİ kadrosuna ihtiyaç yoksa o ilçede ihtiyaç olan okul yada yakın ilçelerdeki kuruluşlarımıza yerleşirsiniz haberiniz olsun dediler hepsini 1 poşet dosyaya koydu benle atananları tek büyük mavi klasöre koydu hizmetli 2 kişi daha vardı benle 3 kişi aynı klasördeyiz memur işçi aynı atama olduğumuzdan yani şuan herşeyi halledip tüm evrakları teslim ettim nere çıkarsa arayıp şu tarihte başla diye yönlendirme kaldı sadece evrak işim bitti siz raporları kimlik fotokopi diploma fotokopilerini falan ayarlayın raporu sizden alıyorlar elinizde orjinal rapor varsa gidin aldığınız hastaneye fotokopisine aslıdır gibi yazan damga mühür vurdurun noterde 2 taraflı 100-114 arası fiyatı
var boşa vermeyin hastanede 3-4 tane yaptırın ücret ödemeyin aslıdır gibiyi kuruma verin kabul ediliyor zaten meb sitesinde ilanda yazan kadar fotoğraf çektirir verirsiniz çünkü bazı yerler 4 biyometrik istiyor Ankara Meb 5 vesikalık istedi (657 ye uygun olsun fotolar işi sağlama alın yani takım elbiseli kravatlı uzun saç sakal olmadan normal kıyafetle gitsenizde söyleyince takım elbiseyi shopluyorlar 10-15 lira civarına ben shoplattım ve keşke öyle takımım gerçekte olsa ve otursa üstüme )
normal engelli raporumu verdim 2017 de almıştım 2018 de sınava o raporla başvurdum elimde orjinal rapordan başka kalmamıştı fotokopi çektirdim aldığım hastaneye götürdüm idareye orjinaliyle verdim başhekim yardımcısı imzaladı fotokopileri üzerine aslı gibidir basıldı mühürlendi o raporuda milli eğitime verdim aslı gibidir olanı orjinal rapor kullanılmamalı çünkü aldığınız yerin arşivinde 1 tane oluyor 1 tane sizde oluyor arşivden bulup verecekleride sadece aslı gibidir oluyor bittikçe kendiniz çoğaltıp hastaneden onaylatmanız daha kolay
Arkadaşlar diplomanin orjinalini ve yaninda kendi çektiğim fotokopiyi götürsem olur mu? İlla aslı gibidir onay damgası vurdurmak mi gerek üniversiteye gidip?
Evet aslı gibidir onay imza şart. üniversite bulunduğun ilde ise fotokopi çektirip aslı gibi yaptır ücretsiz. farklı şehirde ise uğraşma noterden yaptır 60-80 TL arası diye duydum.
metehan001
onaylı örnek denilen üzerinde imza mühür olan diploma ve fotokopisini birlikte götürüyorsunuz aslını görüp alıyorlar yani sağlık raporu gibi değil sağlık raporunda fotokopisine ya hastanede aslı gibidir bastıracak yada noterden onaylatacaksınız
Bilgisi olan bana yardım etsin.
Şimdi göreve başlamadan tayin hakkını kullandım diyelim. Asaletim onaylandıktan sonra tekrar tayin isteyebiliyor muyum? Ne kadar süre geçmesi gerekiyor tekrar bi tayin isteyebilmem için? Nolur bilen biri bi şeyler söylesin
bir defaya mahsus ibaresi kalktı evet ama belgelendirilebilir mazeretin olması gerekli (bulunduğun şehirde tedavin mümkün değilse vb.) yoksa 3 yılda bir normal prosedür ile tayin istersin.
suistimal edilmediği takdirde tekrar yapılabiliyor ama yeterli sebepler olması gerek örneğin sağlıkla alakalı veya eş dolayısıyla başvuruyu yapılınca incelenir uyğun görülürse yaparlar daha öncesinde mesala forumdada var bize verilen 1 defaya mahsus ilk atamamızdaki bu tayin hakkını kullandırmamışlardı sağlık bakanlığında ve 5 yıl tayin olamıyorlardı bize bu hakkı MEB tanıdı mesala 657 yi açıp tayin atama bölümlerini inceleyin orası asıl kaynaktır yıllar zaten orada yazıyor
Atandığım ilden ankaraya tayin için dilekçe verdikten sonra ankara il milli eğitim müdürlüğü evrakları engeç ne zamana kadar istiyor bilgisi olan varsa yazabilir mi
Ne gibi bir sorun çıkacağını düşünüyorsunuz ki?
Ne çıkabilir yani,istedikleri evrakları verdik sonuçta. Strese sokmayın kendinizi derim. osmanberk memurlar netten hesaplamadın mı hiç? Ben yanlış hesaplamadıysam 3400 gibi bi rakam çıkıyor. Küsurat değişebilir tabi.
benim raporda istihdam kısmında değerlendirilmedi yazıyordu.fakat raporun açıklama kısmında tedaviyle çalışma olanağı veren yazıyor.
sorun olmaz inşallah
şimdi baktım da. benim engelli raporum e rapor sa görünmüyor fakat e nabızda görünüyor. raporu 2013 yılında almıştım. rapor numaram falan görünüyor doğru. yani kurum hastaneden bu kişinin raporu var mi hastanenizde diye teyit edecek galiba. hastanede olmasa e nabızda da olmazdı. Hayırlısı bakalım.