Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 aylığı 2017 Eylül Dönemi ödeme günleri ve aylık miktarları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haliloz Kemal arkadaşımızın olayı şöyle. arkadaşımız temmuz ayında vakfa başvurmuş. bu başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı da (1 agustos ) aylık başlangıç tarihidir. yani 1 Agustostan itibaren ödeme yapılır.
aylık başlangıç tarihinden ilk ödeme dönemine (eylül dönemi) kadar olan para birikmiş parasıdır (agustos ayının miktarı).
eylül dönem aylığı da ödenecek.
geriye dönük ödeme değil yani bunlar.

senin durumun ise şöyleydi. sen şubat'ta başvurmuştun. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 mart'tı. sana da mart dönem aylığı ödendi sadece. birikmiş paran olmadı senin.

arda43 kardeşim dogru söylüyorsun benim torunum engelli kızım pttye gitmiş orda ögrenmiş bayram öncesi aylıklar verilecekmiş

Arkadaşlar rüyamda paralar bankaya yatmıştı ben diyorum ha gayret inaşallah yatar

Kalem abla bende bugün adana ptt merkezine gittim sordum bayram öncesi 2022 maaşları odenecekmi diye hayır bayram öncesi maaşlar yatmiycakmıs ablacım bilginize

@mustafa sürek valla bilemiyorum ablam. ben de bu sabah yine Ankara sosyal yardımlar genel müdürlüğünü aradım. harıl harıl çalışıyoruz bayramdan önce ödenmesi için dediler. karar çıktığında yarına kadar ya da yarın kamuoyunu bilgilendirriz dediler.

yani yarın da açıklama yapılmazsa bayramdan önce ödeme yapılmasını unutalım.
oyalıyorlar mı bizleri bilmiyorum. lakin onlara bana söylenilen her şeyi siteden paylaştıgımı söyledim. uyelerin hepsi umutlanıyor dedim.

eger olumsuz bir durum olursa bizleri oyaladıklarını tescillemiş olacaklar. biraz insaf varsa sözlerinin arkasında durup o harıl harıl çalışmanın semeresini en geç yarın bizlerle paylaşmalılar. aksi durumda hiç iyi niyetli olmayacağımız bilinsin.

aksi durumda bu yaşadıklarımızı tek bir cümleyle özetleyeceğimiz bilinsin: "madem bayramdan önce ödeme yapmayacaktınız o halde bizi neden oyaladınız"
dilerim bu tutuma maruz kalmazlar da çalışmalarının meyvesi olumlu olur!

özetle bugün de yarın da ödeme kararının çıkmasını bekleyeceğim. ama yarın da bir şey çıkmazsa ve bu engelli maaşları bayramdan sonraya bırakılırsa ben bunu yıllarca unutmayıp her fırsatta başlarına kalkacağım!

çünkü bu aylıkların bayramdan sonra ödenmesi tam bir şuursuzluk olur! bayramı engellilere haram etmek olur. engellilerin yüzünü güldürmeden bayram etmek kimsenin harcı olamaz! o bayramı engellileri üzerek geçireceklerini sananlar aldanıyor! bu bir bayram. bu bayram geçer. ama engellileri bayramda mahzun bırakarak hiç kimse iflah olmaz/olmayacak söyleyim!

bugün de yarın da bekleyeceğim.

yarın akşam da olumsuz karar çıkarsa tüm iyi niyetlerimi yakacağım!

Kalem

helal olsun abla tek kelimeyle helal olsun kim olursa olsun lafını esirgemeden konuşabilen ender kişilerdensin iyiye iyi kötüye kötü benimde üzüldüğüm nokta para almamak değil neden herkes düşünülürken bizlerin unutulması ya en azından engelli aylıklarını veremeyeceğiz bile deselerdi akıllarında oldugumuzu bilirdik o bile yapılmadı şu saatten sonra ödense bile zorla hatırlatılarak ödenmiş olucak

Bir çok kurumun emeklinin hatta doğum yardımı alan kişiler (Buna Suriyeli mülteciler dahil) ödemelerini erken aldı hatta işsizlik maaşı alanlar bile erken aldı sadece bizler kaldık yıllardır Bizlerin sosyal hakları görmezden gelindi ücretsiz seyahat hakkı verildi ona bile sınırlama getirildi

Bizlere sağlanan elle tutulur tek yardım maaş onuda bu saat den sonra verseler bile günlerdir yaşadığımız stresin karşılığı olamaz Hiç olmasa ne yapacaktınız diyenler olabilir Nankörlük etmiyorum Devletimiz bunu vermese daha kötü durumda olurduk Arayanımız soranımız yok diye kimse bizleri aciz sanmasın bizler inanın cok güçlüyüz normal yaşayan bir kişi ile bizim aramızdaki fark bizler hem yaşamla mücadele ediyoruz hemde engelimizle inanın normal bir kişiden kat kat daha fazla güçlüyüz

merhabalar sabah bursa sosyal yardımlasmaya gittim 2002 maasları yatacak diye su anda oyle birsey yok dediler bende durumum bozuk bayram için nakli yardım almak istiyorum dedim 2022 maasın oldugu için biraz zor dediler biz senin muracatını alalım bayramdan sonra olumlu veye olumsuz telefonuna mesaj gelir dediler basvuru yapmadım resmen dalga geçiyorlar inanın yardımlasma suriyeliler kaynıyor hepside yardım alıyor hepsinin elinde 2000 tl telefon benim elimde 15 tl telefon yardıma gelmisler ayıptır

Son düzenleme:
Kalem abla eğer yarın maaşlar yatmassa İstanbul Kadıköy iskelesinde toplanalım bir televizyon kanalı çağıralım sıkıntımızı tüm Türkiye'ye duyuralim sayın Emine Erdoğan bugün konuşma yaptı engelliler için neyin konuşmasını yaptığı söyleyelim seçimler geldiğinde hepsiyle hesaplasalim engelliler adına bizler çöp değiliz bizler Suriyeli değiliz bizler Türkiye cumhuriyeti türk kurt vadandaslariyiz bunlara artık hadleri bildirelim ablam

Siyasetçilerin ve bürokratların yaptığı hataları savaş/katliam nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insalara yüklemek vicdansızlıktır. Bir sorununuz varsa bunun sorumlusu mülteciler değil, siyasetçilerdir.
Lütfen biraz duyarlı olun ve hakaret içerikli mesajlar yazmayın. Bu platformda buna izin verilmez.

arkadşa afyon dinar postanesini aradım postanedeki kadın pazartesi salı günü ödemeler yapılckamış dedi yapılcak dedi

evet ödencegini dedi yatacak dedi

türkiyede kurumlar arası kopukluklar var bunun acısınıda biz çekiyoruz mecliste temsil edilemiyoruz hastaneye ,vakıflara gittiğimizde bile görmezden geliniyoruz . Bizdede var hata galiba kanısadık bu durumu kabullendik ...

Arkadaslar simdi buyukcekmece ptt.ye gittim 2022 maas karti basvurusu icin kart 15 gun icerisinde geliyormus vede 10 tl ucret istediler.maasi sordum 29 agustosta gelip cekin maasinizi dediler kesinmi dedim evet kesin gelin cekin dediler.

arkadaşlar dun bir arkadaşın inatlaşması sonucu bugun gene merkez postanesıne gıttım sırf o benımle inatlaşan arkadaşa inat postane müdürüne cıktım kafam attı maaşların durumunu sordum butun kurumlar pzartesı salı ızınlı ama postaneler açık olacak ve engellei maaşları yatacak pazartesı salı gelıp cekın dedı

Arkadaslar ben gaziantepde ikamet ediyorum.. az önce ptt de çalışan memur arkadaşım var rica ettim 2022 maaşlar yatacakmi diye sağolsun baktı.. sistemde gözüküyor ayin 28.29. Tarihinde ödeme yapacaz dedi. Kesinmi diye sordum kesin kardesim dedi. Yarin veya diger Gün e devlettende görebilirsiniz dedi.. hadi hayirlisi..

biz engelliler herzamankigibi gormezden gelindik bayramdan once odeme olmucak bizlerdede var sikinti hakkimizi savunmuyoruz twitirdan okadar msj attim benden baska kimseyi gormedim yoksa benmi goremedim sessiz kalirsak maas larimizi alamicak nekadar varki bayrama noldu burdaki uyelerimizi yoksa engelliyokmu burda yada zenginmi olduk ta haberimiz yok

evet arkadaşlar kesınlestı evrak geldı bır ornegınıde psotanden resmını cektık ısteyene atabılırm maaşlar odenıyor

https://hizliresim.com/Pr9Q4N burdan bakabilirsiniz arkadaşlar resmini cektim postaneden astılar bugun

arkadasım postaneden aldığın evrakı burda yayınlarsan çok iyi olur herkes gorur herkesin moral bozukluğu gider

arda43 yukarıdaki mesajında postanede asılı olan duyuruyu paylaşmış arkadaşlar:)
bayramdan önce ödenecek anlaşılan aylıklar:)
bir de ilgili genel müdürlük kamuoyuna açıklama yaptı mı tam rahatlayacağım:)

senı sevıyoruz ablam allah razı olsun,inşallah yatar,ne zaman tam belli olurkı

selocanlar ben de sizleri seviyorum ablam:) en geç yarın belli olur inşallah. bu gidişle yarına da kalmaz belki:)
bekleyelim bakalım:)

Kalem Abla o halde senin aradığın yazdığın harıl harıl çalışıyoruz diyen kurum bildiğin seninle alay etmiş. Ptt bile bu ödemelerin yapılacağına dair yazı asabiliyorken senin görüştüğün onca kurum sana nasıl ödenecek diyemiyor da çalışıyoruz diyor. Ptt bile ödenecek diye netken bu ödemeye dair olan tüm kurumlar bakanlıklar kaymakamlıklar 144 neden emin değil. Ödemeyi yapan kurumlar emin konuşamıyorken ptt neye kime göre bu kadar emin? Yada madem ödeme yapılacak neden vatandaşa bu kurumlar bilgi vermiyor? Cidden iyice komikleşti bu iş, hadi hayırlısı. :)

Eryaman o mavi linki tıkla resim acılır görüceksin

Az önce merkez postaneye sordum Pazartesi başlıyor maaşlar verilmeye. Herkese hayırlı olsun.

yigitak412 ablacım onlar harıl harıl çalışıyorsa maliye ve hazine yüzünden:) yoksa ta en baştan her şeye hazırız, bayramdan önce ödeme yapılacak gibi hazırlıkları yapıyoruz demişlerdi. PTT de bu hazırlıkların parçası. her şey bayramdan önece ödemeye hazır artık.
kaldı maliye ve hazinenin ikna olması ve bayramdan önce ödeme yapılması konusunda kararın verilmesi.

sosyal yardımlar genel müdürlüğü de bu kararın çıkması için çalıştıklarını söylediler. bu kısmı da en geç yarına kadar belli olacakmış. çalışıyorlarmış. toplantı üstüne toplantı vs.
bakalım azimleri sonuç verecek mi göreceğiz?
aksi durumda kurtuluşları yok hiçbirinin. aksi durumda hepimizden çekecekleri var:)
bekleyip görelim bakalım. kamuoyuna ne açıklayacaklar?:)

Kalem abla sizden bir ricam var arkadaş soruyor

Şimdi arkadaşın %45 raporu var 21 temmuzda engelli maaşına başvuru yapmış başvurusu 4 ağustosta onaylanmış

Şimdi arkadaş eylül ayında maaşını alacak mı alsa toplam ne kadar alacak şimdiden teşekkür ederim

Omer0606 arkadaşın 2022 aylığı için temmuz'da baş vurmuşsa aylık başlangıç tarihi 1 agustos olur.
rapor oranı da % 45 olduğuna göre agustos + eylül dönem aylığı olmak üzere toplam 1510, 64 TL alacak.
ilan edilen ödeme gününde herhangi bir PTT şubesinden ödemesini alabilir.

ama işlemler yetişmezse işi aralık dönemine de kalabilir. eger aralık'a kalırsa da aralık dönem aylığı ile birlikte toplam 2643,62 TL alır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt