Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşı 2016 Mart Dönemi Ödeme Günleri ve Aylık Tutarları

hazarbaba kardeşim inşaallah Alırsın benim bu konuda bilgim yok
bu sorulara kalem Ablamız cevap verirse daha sağlıklı olur
yardımcı olamadığım için üzgünüm

peki e devletten görünüyormu ödemeler baktınmı bugün

hazarbaba
daha önce de sana cevap verdim. mart dönem maaşı ödenmeyecek kardeşinize. aylıgı kesildi onun. mart dönem aylıgı (mart,nisan ve mayıs) aylarını kapsar ve mart ayında peşin ödenir.
kardeşinizin aylıgı ise 29 Şubat tarihi itibariyle Mart ödeme dönemi öncesinde kesilmiştir artık.

aylık kesme işlemleri ödeme dönemi öncesi yapılır. Bu ödeme dönemi öncesi aylıkları kesilmesi gerekenlerin aylıkları 29 Şubat tarihi itibariyle kesilmiştir. eger e-devlette aylıklarınız "devam ediyor" şekilde yazıyorsa mart dönem ödemelerinizi alabilirsiniz arkadaşlar.

Cok fazla toplu olmıycam cunku ocagın 12 si itibariyle maaş baglantı bana

Ben ilk kez alıcam maaşı ptt den mi ziraattan mı alıcam bazısı ilk maaşsa ptt diyor

elsina.92;

toplu maaşını ziraatten 2022 maaşını ptt den alacaksın.

Kalem HANIM Peki o zaman neden mart ayında farklarla birlikte alıyorlar.demekki memur maaşı gibi peşin almıyorlar.martta alcakları aralık,ocak,şubat maaşlarıdır.(ocak,şubat aylarının farklarıyla birlikte 1,537 dir)bende devlet kurumunda mali işlerde çalışıyorum olması gereken u bence

E devlette ödeme gözükmüyor hala ben ayın 5 inde alıcama ama cumartesiye geliyor 7 sinde verirler

Loris
o eskidendi.

elsina.92
tüm ödemelerinizi T.C. kimliğinizle birlikte herhangi bir PTT şubesinden alabilirsiniz. Ziraat Bankası'ndan ödeme yapılmıyor artık hiçbir şekilde.
vakfa başvuru tarihiniz 12 ocak ise 1 aylık birikmişinizle birlikte 3 aylık mart dönem aylıgınızı alacaksınız PTT'den.

Kalem abla internette ilk ödeme ziraatten yapılır filan yazılıyor o yüzden

@elsina.92
onlar eski bilgiler ablam. eskiden 2022 aylıkları SGK primsiz ödemeler genel müdürlüğündeydi. şimdi aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğünde.
2022 aylıkları Primsiz ödemeler genel müdürlüğündeyken toplu ödemeler Ziraat bankası aracılıgıyla yapılır, dönem maaşları da PTT aracılıgıyla ödenirdi.
sonradan hem kurum değişikliği oldu hem de mevzuat değişikliği.
2022 aylıklarının tüm ödemeleri artık sadece PTT aracılıgıyla yapılıyor:)

@hazarbaba
madem devlet kurumunda mali işlerde çalışıyorsun. o halde daha detaylı yazayım anlaman açısından.

Önce bir yanlışını düzelteyim. 2022 aylıkları dönemleri şunlar:
Aralık dönem maaşı: aralık,Ocak ve Şubat
Mart dönem maaşı: mart,nisan ve mayıs
Haziran dönem maaşları: haziran,temmuz,agustos
Eylül dönem maaşları: Eylül,Ekim,Kasım

gelelim 2 aylık fark meselesine.
Aralık dönem aylıgı (aralık,Ocak,Şubat) Aralık'ta 2015 yılının son altı aylık belirlenen miktara göre peşin olarak ödendi. 2015 yılı son altı aylık 2022 aylık miktarları için bkz: http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
1 Ocak 2016 itibariyle 2022 aylıklarının miktarları yeniden belirlendi ve haliyle aylık miktarlarında artış oldu. 2016 yılı ilk altı aylık miktarları için bkz: http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
aralık dönem aylıgı da başta da dediğim gibi Aralık başında peşin ödenmişti.dolayısıyla aralık döneminin içinde olan Ocak ve şubat miktarları da ödenmişti.
1 Ocak 2016 tarihi itibariyle 2022 aylık miktarları arttıgı için aralıkta peşin ödenen ocak ve şubatın farkı mart'ta ödenecek.

şu linkte aralık dönem maaşlarını alanlar 2 aylık farkla birlikte mart dönem aylıklarını alacaklar diye yazmamın sebbei de budur: http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
ama kardeşinizin aylıgı kesildi sizin. mart dönem aylıgını alamayacak.
ama ocak ve şubatın farkını alabilir tabi:) bu miktar çok küçük oldugu için yazmaya bile gerek görmedim.

O zaman devletimiz kendi içinde çelişkiye düşüyor.evde bakım maaşıda devlet tarafından ödenen sosyal bir haktır.ama evde bakım maaşı nedense ocakta verilen zamlı maaşlar şubatta alınır.temmuzda verilen zamlı maaşlar ise ağustosta alınır.ben çok iyi anlıyorum ama vatandaşa yapılan yardımlardan farklı farklı yaklaşım veya yasa diyelim.sizlere herkonuda herkese yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.allah sizden binlerce kez razı olsun.

hazarbaba
rica ederim:) sizden de Allah razı olsun...
evde bakım aylıklarında durum farklı lakin.
evde bakım aylıkları peşin ödenmiyor. 1 aylık bakım hizmetinin ücreti sonraki ay ödeniyor. ocak ayında ödenen evde bakım ücreti 2015 aralık ayının bakım hizmetinin ücretidir. dolayısıyla ocak bakım hizmetinin ücreti ancak şubatta ödenebiliyor (2016 yılının ilk altı aylık miktarına göre).

Edevlet te ödeme hazırdır diyor ama 2 aylık fark gözükmüyor sadece 979.77 tl yazıyor. Böylemi alacağız bu ay ?

DarkSideS
e-devlette o şekilde yazıyorsa mart'ta 2 aylık farkı ödemeyecekelr haziranda ödeyecekler! bunlar da iyice alıştı ha 2 aylık farkları dengesiz ödemeye! daha önce de boyle olmuştu. bir kısmına farkları ödemişlerdi bir kısmına da ödemeyip ta Haziran'da ödemişlerdi! işi iyice cıvıttılar! faiziyle isteyeceksiniz bunlardan o farkları valla:)

siz aralık dönem aylıgınızı aldıysanız 1021,93 TL ödenmesi gerekiyordu 2 aylık farkla birlikte: http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

eger daha önceden aralık dönem maaşınızı aldıysanız hemen aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğünü arayıp şikayetçi olun. üstelik bence bu şikayeti alo 150 BİMER aracılıgıyla yaparsanız daha iyi olur.

ödemeniz hazır henüz çekilmedi diyor. yarın ptt den çekebilirmiyiz :D 1.306,36 TL yazıyor kalem ablanın tam hesapladığı gibi

2022 maaşı yattı

Sonu 0 5 olanların maaşı yattı 1469.64 fark diye birşey yok hayırlı olsun

arkadaslar yarın ptt den cekebilirmiyiz? bnm kartım yokta

Hade hayırlısı olsun maaşlar e devlette gözüktü elsina aynen benimde hesaba yatan para 1.306.36 tl :)

Arkadaşlar benim maaş 1532lira fark yatmış neden sizin fark yatmamış anlaşılır değil yahu

bnm başvurum ocak 12 ancak ödemeyi 1 şubat itibarenden saymışlar o yüzden 3 aylık mart dönemi + 1 ay da (şubat) fazladan birikmiş alıyorum :D devletimiz sağolsun.

şimdi sizler Haziran dönem maaşlarının derdine düşeceksiniz ben de 2016 ikinci altı aylık 2022 aylıklarının hesabının derdine düşeceğim:)
haziran dönem aylık tutarları belli:http://www.engelliler.biz/forum/202...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html
haziran sonunda 2016 ikinci altı aylık tutarları hesaplarım inşallah veriler kesinleşince:) enflasyon farkını beklemek zorundayım:)

Kalem hanım benim maaş 1532 TL gözüküyor diğer arkadaşların farkları haziranda alır çünkü farkları bazıları başka zaman alıyor benim komşununda öyle oradan biliyorum

979,77 benımkı halbukı 1021,93 olmalıydı.farksız yatmış hazıranda alabılıcekmıyız onuda.

2 aylık farklar bazılarına yatırılmış bazılarına yatırılmamış arkadaşlar. bu durum daha önce de yaşanmıştı. 2 aylık farkları yatırılmayanların 2 aylık farkları haziranda ödenecektir bu durumda. ama bu da haksızlık. o yüzden şurada açıkladığım gibi lütfen şikayetçi olun:http://www.engelliler.biz/forum/202...gunleri-ve-aylik-tutarlari-8.html#post1660582
şikayetçi olun ki yaptıkları bu haksızlığın farkında olduğumuzu bilsinler!

Eşimle benimde maaşlarimiz eksik yatmış neyse hiç yatmamasindan iyidir bunada şükür

Musty35 alırsın inşallah benim fark yatmış 1532 tl

Sonu 0 5 olanların maaşları yattı hayırlı olsun fark diye bir ücret yok 1.469.64 yatmış

Arkadaşlar Aynen benimde 1532 lira yerine 1469 tl yatmış
yani 60 lira eksik yatmış neyse bunada şükür diyelim

2022 MAASI İLE İLGİLİ BİLGİ
Merhaba
biz 4 kişilik aileyiz kızım engelli raporu:%90 18 yaş altı olduğu için 2022 maaşını eşim alıyor.bende evde bakım maaşı alıyorum.oğlum %42 engelli raporuyla işe girdi 1300 tl maaş alıyor.bizim bu durumda 2022 engelii maaşı kesilir mi?

Üst Alt