Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atama bekleyen sağlıkçılar: Hemşire, diyetisyen, fizyoterapist, sağlık teknikerleri

Kim öyle bir görev tanımlaması yapmış riskli/risksiz diye? Prosedürde olmayan, ordan şurdan duyguğunuz şeyleri kafanızda kuruyorsunuz. emin değilim 97.4 ile ben açıkta kalmadım başkası kaldı ahahahaha. Yok işçi yok sözleşmeli nelerle uğraşıyorsunuz siz boşu boşuna ya

Hastanelerdeki ekipman yetersizliğinden bi haber olduğunuz için insanların istifasına dil uzatmayın bence. Kimse keyfinden istifa etmez. Koskoca çapa doktorları yardım dileniyordu orda şurda cerrahi maskemiz vs. yok diye. Siz durumun vehamiyetinin farkında değilsiniz!

Kadrolara bakarsan diş hastaneleri de personel alıyor. destek yerine köstek olmayalım.

@Nurtan Türkiye Engelliler Platformu ne dediği belirsiz bunların içinde de işçi kadroları da mevcut gibi bir şey demiş tamamı işçi dememiş Eğer bir bilgi almasalar neden yazsınlar silmemişlerde tabi engelli sağlıkçılarla dalga geçilmiyorsa ki engellilere destek amaçlı bir kuruluşda herhalde böyle bir şey yapmaz hatırlarsak klavuz tarihini vermişlerdi evet yanlış haberdi ama bir süre sonrada sonuçta ekpss klavuzu açıklandı ya birde 60 000 kişi alınıpta bizim alınmamız çok saçma olur adil olmaz aynen @Nurtan dediğin gibi korona virüsüyle doğrudan işi olmayan birçok branş 32 000 lik alımda var yani sadece ihtiyaca göre alınmamış hemen hemen her branş var alımda bizim de hakkımız atanmak.

Bu arada engelli sağlıkçılar olarak boşuna 3. atamayı beklemeyelim bence 2. Yi bekledikte ne oldu sağlık bakanlığı yine alım yapmadı sağlık bakanlığı kpss ile 60 000 kişi alıyor ekpss ile 2 senedir 5 kişi bile alınmıyor!!

Arkadaşlar 14 000 işçinin içindeki 960 kişi mi engelli alınacak acaba bu konu hakkında bilgisi olan var mı @Nurtan eğer öyle olursa
Sağlık bakanlığının engelli kadroları hep işçiyle dolar bizlere yer kalmaz zaten sınavdan sonra 400 işçi alıp sonrada engelli kapasitemiz doldu demediler mi eylül 2018 de hatırlarsanız

Ununu eleyip eleğini aşmış insanlar ne kadarda hoş konuşuyorsunuz biliyor musunuz siz biz 2 senedir ne çekiyoruz hastane yapısını madem biliyorsunuz engel durumumuza göre yerleştirildiğimizide pekala biliyor olmanız gerek alım olsun bırakında çalışıp çalışmama kararını biz verelim bizim adımıza siz değil anlatabilmisimdir umarım size

zürafa arkadaş belli ki sağlıkçı bile değil. fztahmetygc işçi olarak alınırsa evet kadrolar temizlikçi vs. dolacak. kpss sözleşmeli alımındaki kadroların çoğu bizlere de hitap ediyor. bizim branştan çok kadro açmışlar. ara da engelliler için ayrı sağlık ataması olmazsa, merkezi ekpss 3.atamalarında büyük ihtimalle engelli sağlıkçılara kadro açarlar. öyle düşünüyorlarsa eğer 3. atama da yakın olabilir.

Kesinlikle öyle eylüle uzadığı için bence 3. Atama olur ondada sağlıkçılar alınır inşallah yani benim umudum o yönde

Nurtan arkadaşım keşke 3. Atama olsa da bir an önce içinde de sağlık bakanlığı da olsa ve diğer sağlıkçı olmayan engelli kardeşlerimizle birlikte hep birlikte atansak ama ben bu konuda sağlık bakanlığına güvenmiyorum sağlık bakanlığından sözümüzü almalıyız 2. Atamadaki şeyi yaşamayalım hiç unutmuyorum geçen ki klavuzda bir hevesle açtım ki kaç sağlıkçı var hiç yoktu aynı şeyi yaşamak istemiyorum sağlık bakanlığının engellilere karşı negatif bir tutumu var bence bu konuda engelli kuruluşları bir şeyler yapmalı

Tarih değişmiş sanırım 10. Ay olur bence 3. Atama ve bizlerde inşallah gireriz belki engelliler platformu üçüncü atamadaki sağlıkçı sayısını kastetmiş olabilir

biomedikal cihaz teknolojisi sağlıkçı mı oluyor :)

Siz hastanelerde kullanılan cihazlarin bakim onarımını yapmıyormusunuz yanlışım varsa bölümü olan arkadaşlar aciklasin

evet ben biomedikal cihaz teknolojisi okudum ama hiç çalışmadım

erola sağlığa giriyor yalnız teknisyen ya da tekniker olarak geçer. Sınav takvimi uzadığına göre 3. atama virüsün etkisini kaybetmesiyle inşallah temmuz-ağustos ayı gibi olabilir. Engelliler platformu bir açıklama yapmadı. ben cimere yazdım imkanı olan arkadaşlar sizlerde yazabilirsiniz.

sonucu burada paylaşalım.

Arkadaşlar 3. Atama diyorsunuz da 3. Atama da sağlıkçı alacağını nereden biliyoruz ben 2. Atamada kesinlikle sağlıkçı da alınır diye düşünmüştüm ama almadılar arkadaşlar 3. Atamayı beklersek çok bekleriz bir şeyler yapılmalı

Nasıl ki Meb bakanı engelli öğretmenleri alıyorsa sağlık bakanı da bizi almalı

Nasıl ki Meb bakanı engelli öğretmenleri alıyorsa sağlık bakanı da bizi almalı

Arkadaşlar kendimizi unutturmamalıyız bu korana virüs İnşallah elbet bitecek sağlıkçılar olarak mağduruz lütfen bunu unutmayalım Ayrıca mayıs ayının 10 unun da başlayan engelliler haftası da yaklaşıyor daha fazla mağdur edilmemeliyiz

Arkadaşlar kendimizi unutturmamalıyız bu korana virüs İnşallah elbet bitecek sağlıkçılar olarak mağduruz lütfen bunu unutmayalım Ayrıca mayıs ayının 10 unun da başlayan engelliler haftası da yaklaşıyor daha fazla mağdur edilmemeliyiz

62 Kamu Kurum ve Kuruluşuna 6.219 İlave Atama Gerçekleştirilecek Diye aile bakanlığı haber yapmış 60 000 tane de sağlık bakanlığına sağlık personeli alındı engelli sağlıkçılar 3 senedir işsiz

Sağlıkçı arkadaşlar Cimere yazdınız mı? sesiniz çıkmıyor!

Arkadaşlar Nurtan arkadaşımız haklı biz kendimiz ses çıkarmazsak bizi kim savunacak
Türkiye engelliler platformu ve diğer engelli kuruluşlar engelli sağlıkçılar için çalışmalı
2018 ekpss den sonra sıfır atama yapıldı engelli sağlıkçılara bu kuruluşlar mağdur olan engellilere sahip çıkmalı

Haziran da 19 Bin Öğretmen alımı olacak. Biz Sağlıkçı atamalarını büyük ihtimalle Ekpss Merkezi atamayla alacaklar. yoksa bu zamana kadar alım haberleri yapılırdı. 3. atama içinde sesimizi duyurursak yaza doğru kadro alabiliriz.

Arkadaşlar mayıs ayında engelliler haftası var biliyorsunuz vakit kaybetmeden atamalar için çalışılmalı yoksa bir sene daha bekleriz sınav ekim de

Arkadaşlar sağlık bakanlığının engelli sağlık personeline de yer vermesi için çalışılmalı engelli kuruluşları bu konuda söz almalı

sağlıktan kpss ile 60 000 kişi alındı engelli sağlık personeline de atama yapılmasını istiyoruz bizler de sağlıkçıyız 3 senedir bekliyoruz MAĞDURUZ

Evet kpss ile sağlıkçıların sonuçları açıklandı engelli sağlık personeli neden sessiz anlamadım biz neden 3. Engelli Atamasını bekliyoruzki zaten bizden hiç alınmadı bizi engelli öğretmenler gibi neden almıyorlar artık söyleyecek bir söz bulamıyorum sessiz kalmaya devam..

sağlık personeline ihtiyacımız var deniliyor 60 000 kişi alınıyor engelli sağlık personeli 2018 ekpss sonrası hiç alınmıyor engelli sağlık personelini türkiye engelliler platformu dahil kimse doğru dürüst savunmuyor 3. Atama deniliyor engelli öğretmen ataması deniliyor ama malesef engelli sağlıkçı şu son birkaç ayda bir kaç kez dile getirildi 2 senedir bizden kimse alınmadı ama türkiye engelli platformunun sesi çıtı çıkmadı

urfalı33 AYNEN bir an önce sağlık bakanlığının engelli personele de atama yapmasını istiyoruz Biz de insanız yeter

Arkadaşlar merhaba.Erkek yegenimin bir gözünde %90 görme kaybı var.Normal hemşire kadrosuna tercih yaptı.Kendisinin dün atamasının oldugu bildirildi.Askerlik şubesine gidip çürük belgesi almışti geçen yıl..Ama heyete girmedi engelli raporu için.Yani engelli raporu yok.Acaba işe başlamada bir sıkıntı olurmu?Lütfen cevaplarsanız çok sevinirim.

aslmrt

Anlatamadım galiba.Çocugun bir gözü %90 görmüyor.Hemşire ataması yapıldı.Normal kpss ile.Evrak hazırlıyor.Bu göz rahatsızlıgı onun işe başlamasında sorun olur mu?Onu sormak istedim.Yani Ekpss ile ilgisi yok.Kpss ile atandı.Devlette hemşirelik yapabilmek için görme sınırı kaç acaba.

Özgürumut

engelli olarak başvurmamış normal kpss ile başvurmuş sıkıntı olmaz ha gözüyle alakalı rapor isterlerse hastahanelerde kamuda memur-işçi olur diye sağlık raporu alabilir askerde çürük alması askerlik şartı olan muafiyeti karşılar neden niye çürük aldığına bakmazlar yani sonuçta işini yapmasında engel değilse zaten raporda isteseler devlet hastahaneleri memur veya işçi olmasında engel yoktur diye rapor verirler

önemli olan genel ve tercih ettiği yerde özel şartlar varsa karşılaması geri kalanında sıkıntı yapmazlar

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI
1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

2. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk VatandaşlığıKanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylarve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

3. KPSS 2019/4, KPSS 2019/7 ve KPSS 2020/4 Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmelipozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistemtarafından engellenecektir.

4. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar görevebaşlatılmayacaktır.

5. Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmelipozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresiiçerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

6. ODYOLOG, PERFÜZYONİST, DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ, SAĞLIK FİZİKÇİSİpozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adaylarıntercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgilisözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir. Adayların verdikleri beyanlarınınsorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanadayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.

Üst Alt