Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bayram öncesi engelli maaşları ödenir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Devletin kasasında para yok. Ekonomi bozuk, ikramiyeler bile son güne anca ödeniyor. Boşuna beklemeyin boşuna sormayın. Yatmazzz.

eninde sonunda maas yatacak ha once ha sonra lutfen maasi sormayin arkadaslar yatarsa cejeriz yatmazsa bayramdan sonra cekeriz olur biter devlet zaten zorda hersey zam oldu kriz var ulkede ALLAH ulkemizi korusub

Adamlar hiç oralı olmuyor bir açıklama dahi yapmıyorlar bizi insan yerine koymuyorlar yatacak veya yatmayacak en azından bir açıklama yapın millet ona göre hareket etsin yazık bu millete bayramda ne yiyip ne içecekler

Basbus her şeye para var suriyelilerki yatıyor bizimkiler yatmıyor onlara nasıl para var bize yok biz böyle düşündüğümüz için bunlar bize mustehak para millete bayramda lazım bayramı parasız geçirirsek bayramdan sonra verilen para kendilerinin olsun

Yyeter2010 inanki kardesim ben ALLAHa biraktim bayramda herkesin ihtiyaci var milletvekilleri anlarmi anlamaz baskalari bizlerin yerine koymuyorlar

27 / 22 / 191413/05/201965 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi
Teklif ile; 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1000'er TL olmak üzere bayram ikramiyesi ödenmesi amaçlanmaktadır.
Son Durumu : KOMİSYONDAMetniDiğer Bilgiler...

bu nedir onder yildirim onaylandi mi onaylanir mj sizce ben sanmiyorum

yo ederler bence ama ekonomik durum nedir bilemiyorum sorun chp nin ya da akp nin altına imza atması meselesi değil plan bütçe komisonunda yardım grubu hariç herkeze ödeme ayrılmış ama 5510 2022 yardım grubu için ayrılmamış düzeltme yapacaklarını sanıyorum kim böyle bir öneri vermiş olsa da herkezin destek vermesi gerektiği taraftarıyım

[FONT='inherit']Yaklaşan bayram telaşı içerisinde milyonlarca engelli vatandaşımız tarafından sabırsızlık ile beklenilmekte olan bayram ikramiyesi TBMM'de gündeme geldi.
[/FONT]

[FONT='inherit']Geçtiğimiz günlerde yapılan TBMM Genel Kurulu kapsamında söz alan;[/FONT]
[FONT='inherit']İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, engellilere verilen destekleri takdir ettiğini ve yeni desteğin daha gündeme gelmesini istedi.[/FONT]
[FONT='inherit']İsmail Koncuk konuşmasında, her yıl emeklilere bayram ikramiyesi olarak verilen 1000 TL’lik desteğin bu sene engelli vatandaşlarımıza da verilmesini istedi. Koncuk engelli vatandaşların, hayatlarındaki sorunlara destek olunması gerektiğini vurguladı. Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin engelli vatandaşlara da sağlanmasını talep eden Koncuk, bu desteğin engellilere büyük destek sağlayacağını belirtti.[/FONT]
[FONT='inherit']Her bayramdan önce emeklilere 1000 TL ikramiye dağıtılmasını kapsayan tasarının yasallaşması sonrası engelli maaşı alanlar içinde ikramiye verilmesi istenilmektedir. Sabırsızlıkla beklenen bayram ikramiyesi engelli maaşı alanlara da verilecek mi sorusu da kafaları kurcalıyor. 1000 TL değerindeki bayram ikramiyesi hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar ve ikramiyenin engelli maaşı alan bireylere de verilip verilmeyeceği konusu ile ilgili tüm merak ettiklerinizi sizin için paylaşıyoruz.[/FONT]
[FONT='inherit']
Engelli Maaşı Nedir Ve Kimlere Ödenir[/FONT]

[FONT='inherit']Engelli maaşı, devlet tarafından 65 yaşını aşmış güçsüz, kimsesiz ve muhtaç kişilere 3 ayda bir olmak şartı ile verilmekte olan bir maaş türüdür. Ekonomik yoksunluğu olan 18 yaşından büyük engelli bireyler ve 18 yaşını doldurmamış engelli yakını bulunan Türk vatandaşlarına verilmekte olan aylık, engelli maaşıdır. Engelli maaşının miktarı engelin oranına göre değişim göstermektedir. Engelli maaşı almak isteyen kişilerin yetkili hastanelerden alınmış engelli sağlık raporuna göre engel seviyesi %40 ile %69 oranında olan kişiler ve de başka bir bireyin yardımı olmadan hayatını idame ettiremeyecek olan kişilere engelli maaşı verilmektedir. Aylık herhangi bir geliri olmayan, bir yakını ve kendisine bakabilecek bir akrabası olmayan ve de aylık geliri devletin belirlemiş olduğu muhtaçlık sınırı altında olan kişiler de engelli maaşı almaya hak kazanan kişiler arasında yer almaktadır. Kanunen bakmakla yükümlü olunan 18 yaşını doldurmamış engelli yakını bulunanlar da 3 aylık periyotlar ile ödenmekte olan engelli maaşını alabilme hakkına sahiptir. Bu kişilerin bu aylıktan faydalanabilmesi için aylık gelir ortalamalarının devletin belirlemiş olduğu muhtaçlık sınırı altında olması gerekmektedir.[/FONT]
[FONT='inherit']
Engelli Maaşı Alanlar Bayram İkramiyesi Alabilecek Mi?[/FONT]

[FONT='inherit']Engellilere bayram ikramiyesi verilecek mi tartışması, dini bayramlardan önce emeklilere 1000 TL ikramiye verileceği açıklaması yapıldıktan beri devam eden bir tartışmadır. Engelli maaşı alan yaşlılar ya da kanunen 18 yaşın altındaki engelli yakınına bakmak zorunda olan bireylerin de bayram ikramiyesinden yararlanıp yararlanamayacağı merak konusu oldu. Tüm bireyler gibi engelli maaşı alan vatandaşların da bu ikramiyeden yararlanması için imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyası için Yakın bir geçmişte SGK kapsamında emekli olan vatandaşlara Bin TL Ramazan Bin TL'de bayram ikramiyesi verileceği müjdesi verilmiş, 65 yaş yaşlılık aylığı alanların aylıklarının %100 artırılacağı belirtilmiştir. Ancak 3'er aylık dönemlerde engellilere ödenen ve 2022 engelli maaşı diye bilenen aylık alanlara ne bayram ikramiyesi ne de maaşlarına zam yapılmıştır. 2022 engelli maaşı alan engelli yurttaşlar zaten çok zor şartlarda yaşamaktadırlar. Bir nebze de olsa onların bu zorlu yaşamlarını ekonomik açıdan rahatlatmak adına 3 aylık engelli maaşı alan yurttaşlara da bayram ikramiyesi verilmesini talep etmekteyiz ibareleri kullanıldı.[/FONT]
[FONT='inherit']
Yapılan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere bayramda engelli maaşı alanlara 1000 TL bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceği henüz muamma olarak kalmaktadır. Hem engelli maaşı alan kişiler hem de diğer vatandaşlar bu yasa içerisinde engelli maaşı alanların da yer alabilmesi için ellerinden geleni yapmaktadır. Devlet tarafından her dini bayram öncesi emeklilerle verilmesi ön görülen 1000 TL'lik bayram ikramiyesine engelli maaşı almakta olan vatandaşların çok daha fazla ihtiyacı olabileceği imza kampanyasına katılmakta olan her birey tarafından belirtilmektedir. Engelli maaşı almakta olan engelli ya da engelli bakımı yapan kişilerin bu ikramiyeyi alıp alamayacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır.[/FONT]

Allah vere kabul ola herkes ister biz ondan vazgeçtik normal aylığımiz bile yatmadı daha benim sinirlendiğim nokta etrafımda Suriyeliler var onlar para alıyor bir şekilde bize para yok zaten verdikleri parada bir şey yok bayram gelmiş hala açıklama yok şimdi engelli aylığından geçinenler eğer bayramda para yatmazsa nereden para alıp bayramı geçirecekler inşallah bir açıklama gelir yarın yatar ama gidişat yatmayacak gibi görünüyor inşallah yanilirim

maaşlar bayramdan önce ödenir sıkıntı yapmayın
bildiğim kadaraıyla cumartesi günleri merkez postaneler 3 e kadar açık
maaş günleri bayrama dekgeliyo nerde görülmüş bayramdan sonra ödenmesi
ben bu maaşı9 yıldır alıyorum

mirhat

Gecen kurban bayramında odemedıler sonra ödediler yine aynı olacak bnce Suriyeli kdr degerımız yok yazık

144 aradim bayram oncesi odeme yok burda hala arkadaslar odenicek diyorlar bilmedikleri halde odenicek olsaydi bir hafta onceden derlerdi neden bazi arkadaslar odenecek diyip insanlara bos vaatlerde bulunuyorlar bayramdan sonra odenecek 144 arayin sorun itibar etmeyin odenecek diyenlere

Bakın arkadaşlar bayramdan önce ödenip ödenmemesi bakanlığın tek kelimesine bağlıdır. ödenecek dedimi çok basit

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

zaten hesaplarda hazırda olan ödemenin tarihi değişir. Yeni kanun Veya Meclis Kararı ile olacak birşey değilki. Pazar günü ödenecek derse pazartesi hesaplara geçer. Önemli olan bakanlığın böyle bir niyetinin olması

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayirlisı diyelim herşeyin az bi gun kaldi zaten maaşlari almaya bi şunu demek istiyorum herkez gununde alcak ama karti olanlar olmaysnda bayramdan sonraya kalir buyuk ihtimal ama insl erken ödeme olur

Ben 2 3 kere 144 aradim söyledim durumu şuan öyle bi calişma yok dediler yine siz gununuzu bekleyin dediler

Normal gununde odenecek bile olsa simdiye kadar e devlete yansirdi ilginc daha hala yatmadi

bakin arkadaslar e devlet yoksura yok bura bos laf bunlar bakanin boyle odemesi gundemde bile yok biz yala umitleniyoz bugun oden meyen maas lar yarin yada pazertesi odenirmi hic akil mantik isimi

erken ödeme yapılacağı için güncellenmediğini düşünüyorum ayrıca sadece engelliler değil yaşlılık maaşlarıda bekliyor milyonlarca insanı bayramda madur etmezler,tahminimce 3 haziranda hesaplarda olur.

Ayrıca az önce farklı bir sitede evde bakım maaşı güncellendi yazısını gördüm.kesmeyin umudunuzu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt