Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

Zamanın Ötesinde
haddini bil
sayın metepe bu sitenin en önemli şahsiyetlerinin başında gelir.
site yönetimide dahil olmak üzere, sağlık problemi olan herkesin sorusuna cevap verir.
herhangi bir özürü bulunmamasına rağmen bizim dertlerimizi derdi sayıp, yardımcı olmuş onurlu, bilgili, ahlaklı, saygın bir sahsiyettir.

Ben insanlarında evrim geçirdiğini düşünüyordum lakin senin yazılarını okuyunca yanıldığımı anladım. :)

sen ortaokul seviyesinde de olsa okula gitmedinmi ? taş devri, yontma taş devri, cilalı taş devri v.s okumadınmı ? bu insanların yaptığı aletler her tarafta mevcut. inkar edebilirmisin ?

yani öyle, adem dünya ya geldi de, oğullarının bir çiftci, diğeri çoban oldu. buna inanmak zor
insanların alet kullanması binlerce yıl almıştır, hayvanları evcilleştirmesi onbinlerce yıl almıştır.
ilk insan kalıntıları (kemik-iskelet gibi) 3 milyon yıl önceye gider.
insan yapısı kalıntılar da 50 bin yıl öncesine dayanır.
yerleşik hayata geçiş (tarım-evcil hayvan) ise 15 bin yıl öncesidir.
birde kuranda ilk yapı diye geçen kabenin yapılış tarihine bakalım. hatta onu da sen bul ve yaz burada.
kabenin temelleri atıldığı dönemde bazı ülkeler saraylarda oturuyordu :)

bir sürü bilim insanı biraraya gelip evrimi savunup araştırma, deneme yapıyor.
bir sürü evrime inanmayan bilim insanı biraraya gelip bizide içinize alın diyormuş :)
yahu niye alsınlarki. zaten kafadan karşı çıkıyorsunuz :)
sizde kendi aranızda bir araştırme-deney yapıp anti tez diye karşı tez çıkartın öyle tartışalım.
ama bunların araştırma, deney yapacak bir verileri yokki.
ellerindeki tek veri ''OL DEDİ, OLDU'' :)

Yelpaze :D ne anlatınki sen ::D ahlak dersi veriken butarz bir hitap mı

haddini bil serseri.
sayın metepe bu sitenin en önemli şahsiyetlerinin başında gelir.
site yönetimide dahil olmak üzere, sağlık problemi olan herkesin sorusuna cevap verir.
herhangi bir özürü bulunmamasına rağmen bizim dertlerimizi derdi sayıp, yardımcı olmuş onurlu, bilgili, ahlaklı, saygın bir sahsiyettir.

İnan savunma değil ölçüde tartının altında kalıyorsunuz

.Ata
bu tarz aslında hafif bile kaldı.
metepe için zavallı diyecek ne idüğü belirsiz adama dahada ağır konuşmam lazımdı

@MeTePe
bu konuda biraz yanıldığını düşünüyorum, zira bende doğru düzgün eğitim aldım fakat evrime teorisine inanmıyorum.
kaldı ki çok ama çok doğru düzgün eğitimler almış hatta konusunda uzmanlaşmış prof olmuş ve evrime inanmayan birçok bilim adamı,düşünür,sosyolog,felsefeci v.s de var..bence burada eğitimin önemi şu noktada artıyor( birbirimize hitap şeklimiz. )
herkes aynı düşünseydi dünya ne kadarda sıkıcı olurdu.
düşünsenize her şey sadece kırmızı..

@yelpaze
inanmaya bilirsin..bu senin en doğal hakkın. ama eleştireyim derken,başkalarının inançlarına da hakaret eder tarzda yazmayınız lütfen.

nasıl bir üslup bu "ol dedi oldu"..yaklaşımınız alaycı,lakin evet biz buna inanıyoruz kun fe yekün...

@MeTePe
Beyin vücut kütle oranı ile karmaşıklık arasındaki ilişki zekâya tek başına etki etmez.

bu tartışmanın tek sonucu,insanların birbirlerinin görüşlerine ne kadar saygısız ve tahammülsüz olduğu olmuş.yazık ki insanlar birbiriyle seviyeli bi tartışma yapamayacak kadar acınacak durumda.

Masallah siteyi ateistler basmış.. bu arkadaş engellı değilse bu sitede ne işi var ?? dur ben cevap vereyim milletin aklını çelebilmek için uğraşıyor gariban napsın.. kendisinden başka evrim saçmalığına inanan insan olmadığı için kendini yalnız hissediyor yavrucak :) yahu bir insan evrimi nasıl kabul edebilir ?? sen daha bilincin ne oldugunu bile açıklayamıyorsun! Ara form göster diyorum gösteremıyorsun gelmiş evrimi savunuyorsunuz :) kimsiniz abicim siz ?? ne işe yararsınız ?? kendınızı ne zannedıyorsunuz ?? madem bu kadar bilgili insanlarsınız burada ne işiniz var ?? yoksa başka sitelerde sizin bu evrim zırvalıklarınıza insanlar inanmıyor mu ? :) ee tabi sizde fırsat bu fırsat Kur'an bilmeyen fakat müslüman insanların aklını çelmeye çalışıyorsunuz :) bakın ben İlahiyat okuyan bir insanım benımle evrimi tartışamazsınız.. çünkü ben sizin Kur'an bilmeyen sandığınız insanlardan değilim :) şimdi arkadaş diyor ki insaların 50 bin yıllık geçmişi var.. eee ne olmuş peki ?? insanlar evrimleş mi ? ya da insanlar neden şuanda evrimleş miyor ? neden 5-6 bin yıl geriye baktığımızda insanların aynı oldugunu görüyoruz ?? siz ateistler mi taş kafalısınız ? yoksa 10 bin yıl önce bile hala aynı olan insanlar mı taş kafalı ? ya da şöyle söyleyım.. siz mi at gözlüklüsünüz ? yoksa evrim saçmalığını kanıtlayabilmek için Ölmüş maymunun çenesine ölmüş insan çenesi yapıştırıp, aaaaa bak biz maymundan gelmişiz diyen darwin mi at gözlüklüdür ? :) Bak Kur'an siz atayızlar hakkında ne diyor;

''16. O bizim âyetlerimize karşı inatla direnmektedir. 17. Ben de onu sarp bir yokuşa süreceğim! 18. Çünkü o, düşündü taşındı, ölçtü biçti. 19. Kahrolası, ne biçim ölçtü biçti! 20. Sonra yine kahrolası ne biçim ölçtü biçti! 21. Sonra baktı. 22. Sonra kaşlarını çattı, suratını astı. 23. En sonunda sırtını dönüp gitti, gururuna mağlup oldu. 24. "Bu, dedi, olsa olsa eskilerden nakledilmiş bir sihirdir. 25. Bu, bildiğiniz insan sözünden başka bir şey değildir." 26. Ben onu sekara (cehenneme) sokacağım. 27. Sen bilir misin sekar nedir? 28. Bitirir de bırakmaz; 29. İnsanları kavurur. 30. Orada on dokuz görevli vardır.'' ( Müddesir 11-26 ) :) ne güzel anlatmış ateistleri yüce Rabbim.. bu ayetleri görükçe İmanım dahada artıyor.. çünkü bu ayetlerde anlatılan sizlersiniz üzgünüm :)

Zamanın Ötesinde

Öncelikle belki de hiç okumadığınız forum kullanımı bölümünden bir alıntı bırakayım buraya:
Soru: Bu siteye sadece sakat veya hastalar mı üye olabilir
Cevap: Kesinlikle hayır. Bu platform herkese açıktır.​

Güzel kardeşim, daha önce de defalarca söylendiği gibi bilimsel teori, önerme, kanun ve bilgilere inanılmaz. 2x2=4 olduğuna inanıyorum diyen birini gördün mü sen hiç? Bunun gibi bir şeyle karşılaştığında ben buna inanmıyorum diyemezsin. Ama sen de başka bir önerme ile gelerek "Hayır kardeşim şu şu şu sebeplerden ötürü 2x2=5'tir." diyebilirsin, daha sonra diğerleri sebeplerinde açık noktalar görmezse senin önermenin doğru olduğunu düşünürler.

Ben kim miyim? Tanışalım ben Mert. Doktor olmak için çabalayan engelli bir kardeşin. Ne işe yaradığıma gelince bir önceki sayfadaki mesajımı okumanı öneriyorum. Kendimi birşey zannetiğim falan da yok, iyi eğitim almaya çalışan, kendini geliştiren bir engelli insanım sadece. Bilgili insanlarsak burada ne işimiz mi var? Ne yapalım terkedip gidelim mi forumu? Hay hay emredersin. Hayır başka sitelerde böyle bir sohbet yürütmüyorum merak etme.

Son olarak, kimsenin aklını çelmeye çalıştığım falan yok, ben sadece insanları düşünmeye davet ediyor bunun için uğraşıyorum. Ayrıca evet sizinle Evrim Teorisi hakkında tartışamayacağımız doğru, ama bunun sebebi sizin Kur'an bilmeniz değil, bilimden anlamıyor olmanız. Şu bahsettiğiniz protein-aminoasit meselesini lütfen açıklarsanız çok memnun olacağım, gerçekten merak içindeyim. Yalvarırım bilginizle yerin dibine sokun beni.

Saygılarımla

diğer arkadaş da alınmış madem deyim o kadar yazıyorum engellilere uygun hale getirilsin otobüs ulaşım araçları vs diye hiç ses bile çıkmıyor siz de bir tek kendinize hayrınız var galiba vallaha cidden yazmaya üşeniyorum ama sinirlendirmeye devam ederseniz bu üşengeçliğimi yenebilirim

Güzel kardeşim,

Tahmin edebileceğin gibi forumdaki her mesajı herkesin görmesi veya cevap vermesi mümkün değil. Senin açtığın konular da benim yoğun olup buralara çok bakamadığım bir zamanıma denk gelmiş olmalı. Bu ne sizin ne benim emeklerimimi sıfırlamayacağı gibi hiçbir şeyi de değersiz yapmaz.

Gelelim sadece kendime hayrım olma meselesine... Tekerlekli sandalyeler teslim ettiğim ailelerin şükranlarını, birlikte oyun oynadığım zihinsel engelli kardeşimin neşesini, yan yana sucuk ekmek sattığım Down sendromlu kardeşimin gözlerindeki ışığı yok sayacaksak evet benim sadece kendime hayrım olmuş bugüne kadar. Eğer yok saymayacaksak üzgünüm ama sinirlenmeye devam edeceksin.

Bir gün üşengeçliğini yenmen dileğiyle,
Selamlar

Arkadaşlar,

Soru sorabilir, görüş belirtebilir ama hakaret edemezsiniz. Kimse kimseye hakaret edemez. Ve unutmayın, siz nasıl ki düşünceleriniz konusunda hassassınız ve değerlerinize kıymet veriyorsanız; herkes de öyle... Bu platformda herkes soru sormakta, fikir belirtmekte özgürdür. Özellikle dindar arkadaşları biraz daha sakin olmaya davet ediyorum.

Metepe bu sitede yıllardır var olan saygın bir kişidir ve yıllardır bu siteye kattıkları da ortadadır. Ve tabii farklı kullanıcı adlarıyla girmek gibi bir şey söz konusu değildir.

Not: Uzun uzun kopyala/yapıştır mesajları başlıkta denk geldikçe siliyorum. Lütfen küçük alıntılar yapsanız da kendi görüşlerinizi yazmaya çalışın.

yelpaze,

Hakkımda sarf ettiğin sözler için teşekkür ederim ama buna değmez, boşuna kendini yorup sinirlerini zıplatma... Dediğim gibi, laf anlayana söylenir. Yanlış kişilerle tartışmamak gerekir.

Herkesin eğitimine, bilgisine, birikimine saygı duyarım ama birisi çıkıp bin yıl önce söylenmiş bir "hadise" sanki peygamberin ağzından kendi kulaklarıyla duymuş gibi gözü kapalı inanırken, bir zahmet kalkıp gidebileceği herhangi bir etnoğrafya veya arkeoloji müzesinde gözüyle göreceği fosilleri inkar ederken, bilimin bulduğu, sunduğu herşeye "neresi doğru bunun, hadi, kanıtla, kanıtla, ben bunların herşeyini bilirim" tarzıyla yaklaşıp dünyaya at gözlükleriyle bakarken kendini üzmenin, yıpratmanın gereği yok.

Herkes istediğine inanabilir. Özellikle altını çizerek belirtmek istiyorum ki benim kimsenin diniyle, imanıyla, inancıyla bir derdim yok. İster inançlı, dindar olup evrime inansın, ister inançsız olup evrim karşıtı olsun beni hiç ilgilendirmez. Burada esas konu bir teorinin muteber olup olmamasıdır. Bunun dine, inanca karşı olması veya desteklemesi beni hiç ilgilendirmez. Yeterki sunulan bilgi veya iddia tutarlı, sağlıklı, doğru olsun.

bu konuda biraz yanıldığını düşünüyorum, zira bende doğru düzgün eğitim aldım fakat evrime teorisine inanmıyorum.

İnanmak zorunda da değilsiniz.. Zaten teorilere de inanılmaz! Bir teori bir din değildir. Doğru olduğunu veya yanlış olduğunu düşünürsünüz. Gerekçeniz ne olursa olsun.

Tekrar altını çiziyorum, evrim teorisine karşı olmanızla, "evrim teorisi çerdir, çöptür, çökmüştür çünkü ben öyle düşünüyorum" demek arasında çok fark var.

Bilim dünyasında da evrim teorisine karşı çıkan çok az sayıda bilim adamı var. Hiç biri çıkıp böyle iddialarda bulunmuyor. Bilimsel gerekçelerle çürütmeye çalışıyor. Zaten olması gerek de bu değil mi?

Beyin vücut kütle oranı ile karmaşıklık arasındaki ilişki zekâya tek başına etki etmez.

Her tezin bir anti tezi vardır. Peki bunun anti tezi ne? :) Benim ileri sürdüğüm gerekçe bugün hücresel düzeyde ispat edilebiliyor. Bırak sadece insanları, insandan insana farklı zekaları olanlar arasındaki zeka farkının nedeni bile analiz edilebiliyor. Zekaya etki ettiği bilinen genler bile var.

Şimdi öyle bir açıklama getirmelisin ki, açıklaman sadece hayvanlar, bitkiler, insanlar arasındaki zeka ve düşünme yetisini açıklamakla kalmasın, insanlar arasındaki düşünme ve zeka farklılıklarını da açıklasın! Niye kimine çok veriyor, kimine az veriyor? Nedeni ne?

@MeTePe

merdoli profili de sanamı ait.
MeTePe
Ahahahahahaha :D

Lanet olsun anladılar işte!! Şimdi ne yapacağızz?? :D :D

Yukarıda yazdığım şaka amaçlı yazılmış olup MeTePe benden apayrı bir kişidir. Forumda ve günlük hayatta saygın bir insan, aydın ve Türkiye'nin en iyi Tıp fakültelerinin birinden mezun olmuş bir Tıp doktorudur.

Dediğim gibi ben Mert, bir garip öğrenci ve engelliyim :)

merdoli profili de sanamı ait.

Benim forumda tek bir profilim var. Bunu merdoli de söyledi, forum yöneticisi Oturan Boğa'da söyledi, ben de söylüyorum!

Ben 51 yaşındayım, merdoli daha yeni üniversitede okuyor. İkimizi nasıl aynı kişi gibi düşünüyorsun? :) :)

MeTePe

öğrenmek,

senin yazılarına yapılan eleştirileri okurken merdoli arkadaşın cevaplarını gördüm.
senin iletilerine kendi iletileri gibi cevap yazmış.
o noktada kafam karıştı..
noluyoruz dedim..yazıları okursan anlarsın ne demek istediğimi.

senin iletilerine kendi iletileri gibi cevap yazmış.

Çünkü ben Fen bilimleri okudum, o da fen bilimleri okuyor. Bir fizikçi için kuantum teorisi ne ise, bir ekonomist için oyun teorisi neyse, fen bilimleri okuyan birisi için evrim teorisi odur. Yani temeldir.

İşte o yüzden yazdıklarınızın doğru olmadığını söylüyoruz! Biyoloji ile uğraşan biliminsanları arasında evrim teorisini kabul etmeyecek kişi sayısı parmakla sayılacak kadar azdır. Ki bu kişiler bile reddettikleri teorinin nimetlerinden yararlanır, onu kullanırlar.

Çünkü ben Fen bilimleri okudum, o da fen bilimleri okuyor. Bir fizikçi için kuantum teorisi ne ise, bir ekonomist için oyun teorisi neyse, fen bilimleri okuyan birisi için evrim teorisi odur. Yani temeldir.

İşte o yüzden yazdıklarınızın doğru olmadığını söylüyoruz! Biyoloji ile uğraşan biliminsanları arasında evrim teorisini kabul etmeyecek kişi sayısı parmakla sayılacak kadar azdır. Ki bu kişiler bile reddettikleri teorinin nimetlerinden yararlanır, onu kullanırlar.

Anadolu lisesi çıkışlıyım,
bölüm fen-matematik..
ktü bilg müh...( okul bitmedi-çünkü şizofreni oldum )
aynı okulun bilg prog önlisans dip alıp okulu bıraktım.

bende fen bilimleri sayılırmıyım mete,

mete, lütfen artık benim dediğim doğru demeyi bırak.
şimdi Google dan evrim karşıtı bilim adamlarını tek tek kopyalayıp yapıştırayımmı buraya :)

Son düzenleme:
Fıkra laz fıkrası galiba gülmedimde. :) MeTePe, bilimi meslek edinmişsizin. Çokta iyi yapmışsınız, insanın kendine ve insanlığa yararlı işler yapmaya çalışması güzel bişey. Iyiki bilim var ben bilime karşı değilim, bilim geliştiği için en Ölümcül hastalıklar bile tedavi ediliyo. Ama ben yaratcıyı inkar eden bilime karşıyım.. ya ben şunu anlayamıyorum. Özgür iradeleri olmayan yerinden hareket edemeyen canlılar (bitkiler) bu üreme şeklini tekniklerini nasıl öğrenmişler? Bu ilim gerektirir..

bölüm fen-matematik..

Sen matematik okumuşsun. Bilgisayar mühendisliği, biyoloji, zooloji, tıp, eczacılık, vs. gibi bir alan değil. Mikrobiyoloji, embriyoloji, fizyoloji, histoloji, patoloji, farmakoloji vs. sadece adını uzantan duyduğun şeylerdir.

mete lütfen artık benim dediğim doğru söylemini bırak artık.

Tekrar söylüyorum, adım mete değil.... :)
Ayrıca benim dediğim de doğru değil. Doğru, bilimin söylediği şeydir. Ben sadece aracılık ediyorum. Yarın biri çıkar evrim teorisinin yanlış olduğunu kanıtladık, doğrusu budur derse, bunu bilimsel süzgeçlerle ispat edebilirse, yani tez, deney, gözlem aşamalarını başarıyla geçerse onu da savunurum.

Şu anda evrim teorisine rakip olabilecek başka bir tez veya teori yok. :)

şimdi Google dan evrim karşıtı bilim adamlarını tek tek kopyalayıp yapıştırayımmı buraya :)

Yapıştır yapıştırmasına da, büyük olasılıkla yapıştıracağın isimlerin %90'ı sosyoloji, teoloji, felsefe falan gibi sosyal bilimlerden olacaktır. Çünkü "yaşam" bilimiyle uğraşıp da evrim karşıtı olanların sayısı parmakla gösterilecek kadar az olup hemen hepsi bilinen kişilerdir. Ben sana bu duvar beyaz diyorum, sen "bu duvardaki siyah noktaları tek tek göstereyim mi" diyorsun.

Şimdi vereceğim linki iyi incele... Burada Gallup tarafından yapılan anketlerin sonuçları var. Bu sonuçlara göre vatandaşın evrim karşıtlığı bariz ve açık. Bilim adamlarına gelince evrim karşıtlığı sadece %5. Yani bariz ve açık şekilde insanlar bildikçe, öğrendikçe evrimi kabul ediyor, körü körüne inanırsa reddediyor.

Daha ilginç olanı, biliminsanlarının en az %45'i inançlı kişiler. Çünkü %40 gibi bir kesim akıllı tasarımı kabul ediyor. Yani evrimi kabul ediyor ama bunun mekanizmasının altında bir yaratıcı olduğunu düşünüyor. Sonuçta bilim insanlarının %95'lik kısımı evrime karşı değil.

Dikkatini çekerim, bunlar TÜM biliminsanları.. Biyoloji gibi konuyla doğrudan ilgili olanlar değil!

Beliefs of the U.S. public about evolution and creation

Ama ben yaratcıyı inkar eden bilime karşıyım.. ya ben şunu anlayamıyorum. Özgür iradeleri olmayan yerinden hareket edemeyen canlılar (bitkiler) bu üreme şeklini tekniklerini nasıl öğrenmişler? Bu ilim gerektirir..

Sayın arkadaşım,

Bilimin yaratıcıyı inkar etmekle, etmemekle bir ilgisi olmaz. Bahsettiğiniz teolojinin, felsefenin alanıdır. Bilim insanları ne bulursa onu ortaya koyar. Bu dine aykırıdır, şu dine uygundur diye hareket ederlerse bu zaten bilim olmaz.

Yaratıcıyı inkar edip etmemek kişinin kendi tasarrufundadır. Ama bilimsel olgular kimsenin tasarrufunda değildir, toplumun ortak kazancıdır. (Veya kaybıdır)

Diğer kısma gelecek olursak, bitkilerin hareket edemeyen canlılar olduğunu söylemeniz doğru değil. Bitkiler hareket ederler. Ayçiçekleri yüzünü sürekli güneşe döner. Ayrıca üreyerek, yayılarak çok uzun zamanda mesafeler kat ederler.

Üremelerine gelince; Her bitki aynı şekilde üremez. Her bitki ailesinin farklı üreme yöntemleri vardır ve ilkelden gelişmiş olana gittikçe üreme yöntemlerinin de geliştiğini görürüz. Örneğin kimi bitkiler yere düşen, değen yaprakları, dallarıyla ürer... Ama çiçekli bitkiler diğerlerine nazaran en fazla üreme becerisindedir. Bitki aleminin soy ağacına bakıldığında bu mekanizmanın milyonlarca yılda nasıl geliştiği çok açık görünür.

Şimdi gelelim klasik soruya... Hani bu ilkel bitkilerin fosilleri nerede? Bunların fosilleri var. Ancak her aşamanın, her bitkinin, her canlının fosili olacak diye bir kural yok. Çünkü bir şehir çocuğunun dahi bileceği bir gerçek, gömülen şeylerin %99,999'unun çürüyüp toprağa karıştığıdır. Fosil dediğimiz şey çok özel koşullarda ve nadiren oluşur. Bu oluşmuş fosilleri ise milyonlarca hektarlık dünyanın hangi karışında bulacağımız belli değildir. Buna rağmen, yaşam bilimleriyle uğraşan kişiler dünyanın geçmişteki şeklini, yaşam alanlarını vs. tahmin edip öngörerek sayısız fosili gün ışığına çıkartır.

Bir örnek olarak, eğrelti otları 300-400 milyon yıl öncesinden gelen ilkel bitkilerdir ve ne çiçekleri, ne de meyveleri vardır. Yapraklarının üstündeki sporları dökerek (mantar gibi) çoğalır. Keza çam ağaçlarının da çiçeği yoktur, doğrudan meyve verir. Çiçekli bitkiler ise avantajlıdır. Çünkü böcekler, arılar vs bunların çapraz tozlaşmasını sağlar ve daha çeşitli ürn/meyve vermesine yol açar. Evrim teorisine göre, meyveleri en fazla rağbet gören bitkiler hayatta kalır, diğerleri yok olur. Yani, kendiliğinden büyümüş 2 elma ağacı olsa, tadlarına baksanız siz bunlardan lezzetli olanı turar, diğerini kesersiniz. Kesmeseniz bile meyvesini bir yiyen pişman olacağı için çekirdekleri saçılmaz, üreyemez.

Diğer elma ise talep göreceği için çekirdekleri her yere saçılır, çoğalır. Zaman içinde lezzetsiz elmalar yok olur, lezzetliler kalır.

Elbette bu bahsettiğim şey bir teşbih, benzetme. Bugün yediğimiz meyve sebzelerin çoğu ehlileştirilmiş, doğal haliyle alakası olmayan bitkilerdir. Bu da bilinçli evrimdir.

Bilinçli evrimin en iyi örneklerinden biri de köpeklerdir. Doğada köpek diye bir hayvan yoktur, yaratılmamıştır. İnsanlar tarafından kurtlardan, çakallardan üretilmiştir. Bugün herhangi bir insan bir köpekle bir kurdu veya çakalı rahatça ayırtedebilir.

Biyokimya profesörü Michael Behe, bilim dünyasının materyalist dünya görüşü nedeniyle evrime sahip çıktığını ve bilimin halka nasıl yansıtıldığını şöyle ifade eder: harunyahya.org

adnan oktar ve kedicikleri evrim teorisi ile baya ünlüdür :)

Dünyadaki en büyük evrim karşıtı propagandanın mucidi ve sahibi Harun Yahya (yani Adnan Hocadır) Tabi Mevlana'nın ünlü sözünü hatırlamak lazım. Ne demiş üstad? Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye...

Kimdin Harun Yahya? Akıl hastası raporu olanaskerlik yapmayan, hakkındaki davalardan akıl hastalığı raporuyla "yaptıklarından sorumlu değildir" diye kurtulan, 285 tane kuantum fiziğinden evrim teorisine kadar her konuda kitap yazan, amma velakin lise mezunu olup girdiği ne iç mimarlık, ne de felsefe fakültelerini bitiremeyen bir değerli büyüğümüz.

Bu büyüğümüz diyor ki 65 milyon yıllık kedi balığı ne olacak? :) Ben kendisine 300 milyon yıldır değişmemiş fosiller göstereyim, ne olacak? :)

Böyle bir laf etmek cehaletin en önde gitmesidir. Zerre kadar evrim teorisini koklamış kişiler evrim teorisinin bir canlının başka bir canlıya dönüşmesi olmadığını, sadece bazı canlıların diğerlerinin atası olduğunu söyler. Yani çoğu kişinin zannettiği gibi, evrim teorisi maymun dönüşüp insan oldu demek değildir. Evrim teorisi maymun ve insanın aynı kökenden türediğini söyler. Kedi balığına dönecek olursak, bugün doğadaki pek çok balık çeşidinin atası kedi balığıdır. Hatta kedi balığının da yüzlerce çeşidi vardır. Kedi balığından başka balıkların türemesi orijinal kedi balığı türünün de yok olmasını gerektirmez. Niye gereksin ki... Alt türlerine "artık benim görevim bitti, haydi yok olayım" mı diyecek? :)

Sadece Bilgi Amaçlı bir not eklemek istiyorum.

Behe, Discovery Institue ile ilgili çalışmalardan sonra kendisi 2010 yılında, yine kendisine ait olan ve 2006 yılında "Darwin Black Box" adlı kitabında kuramladığı akıllı tasarım konusundaki çalışmalarını bir nevi geri çekmiştir. Konu ile ilgili aşağıdaki linki okuyarak güncel durum konusunda bilgi sahibi olunabilir.

Harun Yahya mahlaslı Adnan Oktar ve kedicikleri mal bulmuş mağribi gibi sürekli Behe'ye sarılsalar da güncel bilgileri takip etmek pek işlerine gelmiyor muhtemelen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Behe#Dover_testimony

Birincisi: farkettiyseniz ben foruma tek bir hadis bile yazmadım :) kendinizi kurtarmak için insanlara iftira atmayın komik duruma düşüyorsunuz.. Ayrıca ben Bir ilahiyat öğrencisi olmama rağmen en güvenilir hadislere bile şüpheyle yaklaşan biriyim :) yani ben her hadise inanmam :) sizin ''Kanıtlayamadığınız'' halde ölümüne savunduğunuz evrim ''Teorisi'' gibi, hadisleri ölümüne savunan biri değilim :) ben Peygamberımize inanırım ama günümüzdeki hadislere asla inanmam çünkü çoğu uydurmadır.. farkettiyseniz foruma hep Ayet yazdım.. çünkü benim kaynağım hadisler değil Kur'andır.. Allah herşeyi apaçık bir kitapta anlattığını Kur'anda ifade etmiştir.. Adnan Oktarın kedicikleri diyipte Adnan Oktarı Hoca zanneden ateistlerede gülüp geçiyorum.. bu adamın hocalıkla alakası olmadığını, mason ( siyonist ) oldugunu 1 dakikada anlarsınız.. ama sizin işinize nasıl geliyorsa öyle anlıyorsunuz biliyorum :) Kur'andan ayetleri istediği gibi Kırpıp Masum müslümanları nasıl kandırdığınızıda iyi biliyorum :) bakın aslında daha uzun şeyler yazarım Kainattaki madde - anti madde neden var ? Evrende neden herşey çift olarak yaratılmış ? Atom çekirdeğindeki notron ve protonlar.. evrendeki Yıldızların %85'inin ikizi olması.. karanlık maddenin varlığı.. meleküt nedir ? sicimler nedir ?? Kuark - Gluon sıvısı nedir ? :) bunları size anlatsam bile İnan - ma - ya - cak - sınız! o yüzden size sadece diyorum ki; kendinizi tatmin etmeyi bırakın.. kanıtlayamadığınız sacma sapan şeyleri insanlara dayatmayın :)

Biyokimya profesörü Michael Behe, bilim dünyasının materyalist dünya görüşü nedeniyle evrime sahip çıktığını ve bilimin halka nasıl yansıtıldığını şöyle ifade eder:

Prensip olarak alıntı yazılara karşıyım... Bunların linki verirseniz isteyen okur, istemeyen okumaz. Şimdi ben de burada 10 sayfa alıntı koysam kim neyi okuyacak?

Behe'ye gelirsek, kendisi zaten evrim karşıtlığını başlatan kişidir ve bu yönüyle oldukça ünlüdür. Ama atladığınız bir şey var. Behe "akıllı tasarım" akımını gündeme getirmiştir. Yani sizin bildiğiniz anlamda evrime karşı değildir. Akıllı tasarım, bugün bilinen evrim teorisini yaratılışa uyarlamaya çalışan bir yöntemdir.

Diğer taraftan, Behe'nin kendi çalıştığı Üniversitenin dahi bir deklarasyon yayınlayarak Behe'nin görüşlerine katılmadıklarını beyan ettiklerini belirtmek gerek. :)

Ayrıca, alıntı falan yaparken, alıntıladığınız kişileri iyi araştırmanız gerek. Behe, Darwin'in pek çok tespitine katılır. Hatta insanla şempanzenin ortak atadan türediğini bile kabul eder.

Şu anlattığınız hayali anektoda gelince... matematik okumuşsunuz, bilgisayar mühendisliğine başlamışsınız, az buçuk istatistiğin ne olduğunu biliyor olmalısınız.

Peşpeşe attığınız 1 zarın ardışık olarak 3-3-6-1-3-5-1-6 şeklinde gelme olasılığıyla, 1 milyon tane zarı atıp, içlerinden sadece 3 gelenleri ayırıp, sonra bunları atıp içlerinden 3 gelenleri ayırıp, sonra tekrar atıp içlerinden 6 gelenleri ayırıp aynı dizeyi yakalama olasılığınız arasında milyarlarca kat fark olduğunu bilirsiniz. Ki, esas olasılık bundan çok daha farklı hesaplanır.

Yani, yok ağaçlar devrildi, kendiliğinden kereste oldu falan bunlar güzel masallardır da, ancak çoluk çocuğu kandırır. :)

Kur'andan ayetleri istediği gibi Kırpıp Masum müslümanları nasıl kandırdığınızıda iyi biliyorum :) bakın aslında daha uzun şeyler yazarım Kainattaki madde - anti madde neden var ? Evrende neden herşey çift olarak yaratılmış ? Atom çekirdeğindeki notron ve protonlar.. evrendeki Yıldızların %85'inin ikizi olması.. karanlık maddenin varlığı.. meleküt nedir ? sicimler nedir ?? Kuark - Gluon sıvısı nedir ? :) bunları size anlatsam bile İnan - ma - ya - cak - sınız! o yüzden size sadece diyorum ki; kendinizi tatmin etmeyi bırakın.. kanıtlayamadığınız sacma sapan şeyleri insanlara dayatmayın :)

Güzel kardeşim,

Bunun gibi cümlelerinin kuru sıkı olduğunu görmüş oluyoruz böylece. Senden hani şu bizi yerin dibine sokacağın aminoasit-protein açıklamasını hâlâ bekliyorum, o açıklama gelmeden yazacağın "Şunu şunu yazarım size öyle bir şey yazarım ama yazmıyorum" gibi cümlelerin çok üzgünüm ama gülünç olmaktan öteye gitmiyor gidemiyor...

Burada yazdığın şeyler arasında inanılabilecek tek şey meleküt kavramı, diğerleri bilimsel kavramlar olduğu için inanılması mümkün değil.

Evrendeki madde- anti madde kavramının konumuzla ne ilgisi olduğunu ise çözemedim doğrusu. Ama madem böyle bir örnek verdin MeTePe'nin de söylediği gibi her tezin bir anti tezi olduğunu biliyorsundur. Buraya bir anti tezle gel lütfen, kuru sıkı laflar veya alakasız kavramlarla değil.

İlahiyat öğrencisiymişsin, saygı duyuyor ve başarılar diliyorum. Ancak sana bir tavsiyem olacak, nasıl ki pozitif bilimlerden biri gelip ilahiyattaki konulara burnunu sokmaya kalkmıyorsa tersinin de olması pek hoş değil. Pozitif bilimlerin özgüveni inançtan değil bilgiden kaynaklanır. Sadece inanç ile birşeyler yapmaya çalışırsan gülünç olmaktan öteye gidemezsin.

Sana bilmeni tavsiye ederim kardeşim, bilgi bilgi bilgi... Herkesin inandığını sen bilmeye çalış...

Selamlar

[FONT=Arial]Kör bir insana rengi anlatmak ne kadar imkansızsa[/FONT][FONT=Arial]cahil bir insana laf anlatmakta o kadar imkansızdır. [/FONT][FONT=Arial]Metepe sabır taşı mübarek.Kolaylıklar diliyorum. [/FONT][FONT=Arial]
[FONT=Arial][/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Kainattaki madde - anti madde neden var ? Evrende neden herşey çift olarak yaratılmış ? Atom çekirdeğindeki notron ve protonlar.. evrendeki Yıldızların %85'inin ikizi olması.. karanlık maddenin varlığı.. meleküt nedir ? sicimler nedir ?? Kuark - Gluon sıvısı nedir ? :) bunları size anlatsam bile...

Anlat hele... ne olacak çok merak ediyorum. :)

Yanıt vermeyeyim diyorum ama bazı saçmalıklara da dayanamıyorum.

Madde-anti madde var? E, neden var? Sen gördün mü, elledin mi? Fosili mi var? Hani nerede? Varsa bile ne olmuş?

Evrende her şey çift mi yaratılmış? E, dünya niye 1 tane? Güneş niye 1 tane, gezegenler 9 kardeş?

Yıldızların %85'i çift yıldız mı? Kim söylemiş, saydın mı? Tüm yıldızları görebildiğini kim söyledi? 3lü, 4lü yıldızlar ne olacak? %85 çift olsa ne olacak?

Karanlık madde mi? Ne olmuş ona? :) Hadi gönder biraz da kokusu var mı, tadı var mı bir bakalım...

Kuark-gluon sıvısı (herhalde plasmayı kasdettin) bir anlatsan da dilimizi yutsak...

Hala proteinleri, aminoasitleri falan bekliyoruz. Açıkcası ben okuyalı çok oldu, büyük kısmını unuttum sayılır. Bilgilerimi tazelemiş olurum. Ama eminim Mert taze bilgisiyle senin canına okur. :)

Ben de çok eğlenirim. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Üst Alt