Arkadaşlar bu sınavda alınan puandan ziyade sıralamaya dikkat edin.Çünkü çoğu netlere bakarsak,alınan puanlar geçen senelere göre düşük ama sıralama yüksek.Nedeni ise sınav biraz zordu geçen sınavlara göre.Dikkat edilecek hususlardan bir kaçı da şu;
1.Geçen senelerde memur olupta yeniden sınava girmiş,branşı dışında memur olup yeniden girmiş yüksek puan alanlar var,onlar branş tercih edecektir
2.Tercihlerde bulunduğu şehirlerde özellikle bayan arkadaşların ve ailelerinin gözettiği yakın çevre olsun psikolojisi
3.sü Genelde herkes düşük puan aldım diye tercihi Doğu ya yapıyor,geçmiş yerleştirmelerde boş kontenjan İç Anadolu çok,Doğu yok denecek kadar az
4.Sadece Branşı dışında yerleştirme istemeyenler
5.Puanı ister düşük ister yüksek olsun,bulunduğu özür durumuna göre kendi ili veya yakın çevre dışında tercih yapamayacaklar var
6.Bu zamana kadar Ekpss sınavının en zoruydu ve puan düşük ama o puana göre sıralama herkeste yüksek
7.Devletin açacağı kontenjan sayısının önemi,verilen sözlerin tutulması ve ilk atamada 6 bin engelli memur alımı sözü,4 atama olursa bence 21.000 engelli memur açığı var 2016 yılı verilerine göre,10000 Ortaöğretim,5000 Lisans,6000 Önlisans alırlarsa
8. Engelli kişinin Sosyolojik yaşamı,alışamama sendromu
Salmanctr kardeşim 77 puan 984 sıralamayla bence iyi tercih,bu sene ki yukarıda saydığım nedenleri de göze alırsak,Tekrar söylüyorum iyi tercihle,çok rahat ilk yerleştirme de memur olursun.Başarılar dilerim sana yine de dikkatli ol,temkinli davran tercihlerde
Salmanctr
Yukarıda saydığım nedenleri bir inceleyin arkadaşlar,geçen senelerde ne 80 küsür alıpta yerleşemeyenler var,Yukarıda saydığım nedenler bunlardan bir kaçı.
''Umutsuz ve Ümitsiz bir hayat;İnsanoğlu'na,sıradan ve bayağı bir yaşam sunmaktan başka bir şey yapmaz.''