Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss Önlisans puanlarımızı paylaşalım

İstihdam çalışma demek bir yere yerleşmek demek hani diyoelayla yapılan ekpss ile şu kadar engelli kadrolara istihdamı gerçekleşti
Toprağım "İstihdam" kelime anlamı olarak ne anlama geliyor onu sormuyorum.
Raporda "İstihdam" bölümü seçili olmayanlar raporlarını tekrar almak zorunda kalıyorlarmış bu konuda bilgisi olanlar varsa açıklarsa iyi olur...
Onun için diyorum "İstihdam" ne demek diye???

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ha toprak bu şu raporun arkasında istihdam yani çalışabilir vergi indiriminden yararlanma engelli maşı gibi bölümler var bunlar işaretli olması gerek genelde çok sıkıntı olmuyor çalışamaz diye bir ibare olursa sıkıntı olur o yüzden çok problem yaşanmaz merak etme

Mrb onlisans 77.7756 kusur puan aldim siralamam 984 ilk alimda atanirmiyim.cvp verirseniz cok sevinirim

Merhaba arkadaşlar bilgisayar programcılığı okuyorum. Ağustosun ortasında stajım bitecek ve mezun olucam. Sınava da ön lisanstan girdim puanım 73,96121 başarı sıram 1812. Nasıl bir yol izlemeliyim ve atanır mıyım?

Merhaba arkadaşlar bilgisayar programcılığı okuyorum. Ağustosun ortasında stajım bitecek ve mezun olucam. Sınava da ön lisanstan girdim puanım 73,96121 başarı sıram 1812. Nasıl bir yol izlemeliyim ve atanır mıyım?

Hayır diplomanı almadan olmaz mezun olmadan olmaz

Okulunu temmuzun sonuna kadar bitiremeyecek olanlar 2. atamayı bekleyecek.Alt bölümden tercihte yapamaz sınav soruları farklı.

ağustosta geçici mezuniyet belgesi alıcam. Bildiğim kadarıyla tercih zamanına kadar bu belgeyi almam lazım. Belge yetişmezse (ki temmuzda tercihlerin yapılacağı söyleniyor dolayısıyla yetişmeyecek) 2. tercihlere kadar kesinlikle mezun oluyorum. Bu durumda 2. tercihlerde atanma şansım var mı? (Bildiklerim yanlışsa onu da düzeltirsen sevinirim)

2014 sınavı 1. atama taban puanı 74,163.2. atama taban puanı 72,521(önlisans).Tercihleri güzel yaparsanız kesin atanırsınız.Bu yıl daha fazla kadro verilecek 6000 diye açıkladı bakan.Milleti kandıracak hali yok ya koskoca bakanın.

merhaba arkadaşlar bnm pusnım 81 kusur sıralamam 528...ilk atamada atamıyım memurluk için...birde bişey daha soracağım...bilgisayar sefrıkası şart mı ekpss de bende yok da sefrıka....cevap veririsenız sevinirım .. :)

Günlerdir herkesin yazdığını ve geçmiş dönemdeki atamaları inceledim.Bazı arkadaşların 2016 EKPSS puan ve sıralaması:
78 puan SIRALAMA 943.
77,35713 puan SIRALAMA 1053.
74.895 puan SIRALAMA 1578,
74.463 Puan SIRALAMA 1688.

Yani ilk atamada 1500 kişi civarı atama önlisans'ta olursa 2. atamada 74 puanın altın düşecektir alımlar.

Peki bir arkadaşımız Puanı 70,53310 sıralama 2902 yazmış.2. atamada 1000 kişi civarı alım olursa,iki atamadan ortalama 2500 kişi atanmış olur ve 70,53310 puan alan arkadaşımız 3,atamaya elini kolunu sallaya sallaya gider.Demek istediğim geçmiş dönemdeki atamalara göre bu yılki atamalarda son iki atama 70 ile 60 puan arasında olacaktır,Karamsar olmayın ve sadece yapacağınız şehir ve o bölgeye daha önce kaç kontenjan açılmış ve boş kontenjan kalmış mı veya o şehirdeki en düşük puanla 4 atamada kaç kişi atanmış,bunları inceleyin sevgili arkadaşlarım.Umudumuzu yitirmeyelim ve bundan çok eminim son iki atama da puanlar çok düşecek içiniz ferah olsun.Bu söylediğimi unutmayın yazın adımı bir kenara,bir kardeşimiz demişti dersiniz.Bu yazıyı okuyupta benim puanımı merak edenlere 81 ile selam,her şey gönlünüzce olsun...

mimetcan içimi çok rahatlattın kardeşim Allah razı olsun. Inşallah öyle olur. 74.463 puanla gönül ister ki ilk atamada atanayim ama bu çok zor gözüküyor. O yüzden ikinci atamayi beklemek zorundayım.

TESTLERDEKİ DOĞRU VE YANLIŞ CEVAP SAYILARI
Doğru Yanlış
Genel Yetenek Testi 26 2
Genel Kültür Testi 20 8
EKPSSP2 Puanı 100,00000
Öğrenim Durumundaki Başarı Sırası 1
Öğrenim Durumundaki Aday Sayısı 9968

Elektronik mezunuyum.Arkadaşlar hangi kurumu önerirsiniz ?

Derya.0310 Rica ederim.Bu sınav zordu ve sıralamalar önemli olacak alınan puanlardan ziyade,Bu söylediğim çıkacaktır eminim ki.İnşallah 2017 ye memur olarak girer tombalamızı öyle oynarız.:cool:

mimetcan Allahım nasip etsin inşallah. Ben Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Uludağ Üniversitesi mezunuyum. Yani düz memurluk tercih etmek zorundayım. Ilk atamada imkansız atanmam biliyorum. Ikinci tercihler ne zaman olur yani ne zaman yerleştirilirim bir tahminin var mı?

Ortalama sınav 2 yılda yani 24 ay da 1 kez yapılıyor.4 atama varsayarsak 6 ay ortalamasını elde etmiş oluruz.Temmuz ilk atama ve 5 ay sonrası Aralık yani biz engellilere yeni yılda atama yeni Başbakan Binali Yıldırım dan engellilere yeni yılda atama müjdesi olarak haberlerde izleriz tahminim Derya.0310 2017 nin ilk günleri inşallah memuruz.Takdir yine de Cenabı Hakkın,Allahındır.Yüce Rabbim hayırlı olacaksa versin,başımıza bişe gelecekse de,bugünümüze şükür.:rolleyes::cool:

Geçmiş yıllardaki sıramalara göre şu an sen bu puan ve bu sıralamayla atanamaman mucize olur.Kalbini ferah tut.Tercihleri doğru yap yeter.Ama 2. atama %45 3. atama %85 atanma ihtimalin var.Her şey matematik.Bu arada Berat Kandilin Mübarek Olsun Derya.0310.Baktın olmuyo her Türk kızı gibi zengin biriyle evlenirsin :)Acıyan bize acısın ne sevdiğimiz ne bekleyenimiz var :cool:

mimetcan inşallah Allah herkese ve bana atanmayi nasip etsin. En kötü ihtimal ikinci atamada olsun inşallah. Allahım sesimizi duysun.
Teşekkür ederim sen benim içimi ferahlattin Allah herşeyi gönlünce versin. Seninde kandilin mübarek olsun.
Evlilik şuan düşündüğüm en son şey bile olamaz :D Atancam ve anneme o mutluluğu yaşatcam. Annemin bana varlığıyla verdiği mutluluğu bu dünyada kimse veremez. Yürekten ve kalpten bagliyim. Kendimden çok onun için istiyorum atanmayi. Benim için içi rahat olsun diye istiyorum.

Anneye saygılar selamlar,Madem annen bu mutlu haberi senden bekliyor,İnşallah herkesten ve benden önce bile atanırsın.Dualarım seninle Derya.0310.Sıkıntı var ve yok bende,mutlu edecek ne annem ne de babam var.....:(

mimetcan çok güzel duaların, Allah razi olsun çok mutlu ettin beni. Çok çok teşekkür ederim sana.
Hayatta bazen herşey dilediğimiz gibi gitmeyebilir. Bunu tek yaşayan sen değilsin güzel yürekli kardeşim. Eminim ikisi de seninle izleyip gurur duyuyodur seninde. Ve benimim bu hayattaki en mükemmel babalardan biri de sen olacaksın. Hayata karşı hiçbir zaman ümidini yitirme. Karşına her zaman en güzel insanlar çıkacak eminim ki. Annene ve babana ne mutlu ki böyle bir evlat dünyaya getirmişler.

Bu arada selamı seven iletirim sabah başım gözün üstüne :)

Mrb mimetcan kardesim onlisans 77 puan aldim ilk atamada atanirmiyim siralamam 984 cvp verirseniz cooook sevinirim

Onlisan maden teknikeriyim 61 puan aldim atanma sansim olur mu acaba

61 puan çok zor be kardeş hani branş dicem ama branş olarak sağlıkcı ve imamhatip birazda elektrik ve bilgisayar bölümünden alım olur ilk 2atama kesin olmaz bence madenci branşında daha hiç açılmadı

77 ilk tercihlerde olma ihtimali var iyi tercih atar seni

77 ilk tercihlerde olma ihtimali var iyi tercih atar seni gecen dönem ilk atama 75 e kadar düştü

Arkadaşlar bu sınavda alınan puandan ziyade sıralamaya dikkat edin.Çünkü çoğu netlere bakarsak,alınan puanlar geçen senelere göre düşük ama sıralama yüksek.Nedeni ise sınav biraz zordu geçen sınavlara göre.Dikkat edilecek hususlardan bir kaçı da şu;
1.Geçen senelerde memur olupta yeniden sınava girmiş,branşı dışında memur olup yeniden girmiş yüksek puan alanlar var,onlar branş tercih edecektir
2.Tercihlerde bulunduğu şehirlerde özellikle bayan arkadaşların ve ailelerinin gözettiği yakın çevre olsun psikolojisi
3.sü Genelde herkes düşük puan aldım diye tercihi Doğu ya yapıyor,geçmiş yerleştirmelerde boş kontenjan İç Anadolu çok,Doğu yok denecek kadar az
4.Sadece Branşı dışında yerleştirme istemeyenler
5.Puanı ister düşük ister yüksek olsun,bulunduğu özür durumuna göre kendi ili veya yakın çevre dışında tercih yapamayacaklar var
6.Bu zamana kadar Ekpss sınavının en zoruydu ve puan düşük ama o puana göre sıralama herkeste yüksek
7.Devletin açacağı kontenjan sayısının önemi,verilen sözlerin tutulması ve ilk atamada 6 bin engelli memur alımı sözü,4 atama olursa bence 21.000 engelli memur açığı var 2016 yılı verilerine göre,10000 Ortaöğretim,5000 Lisans,6000 Önlisans alırlarsa
8. Engelli kişinin Sosyolojik yaşamı,alışamama sendromu :)
Salmanctr kardeşim 77 puan 984 sıralamayla bence iyi tercih,bu sene ki yukarıda saydığım nedenleri de göze alırsak,Tekrar söylüyorum iyi tercihle,çok rahat ilk yerleştirme de memur olursun.Başarılar dilerim sana yine de dikkatli ol,temkinli davran tercihlerde Salmanctr

Yukarıda saydığım nedenleri bir inceleyin arkadaşlar,geçen senelerde ne 80 küsür alıpta yerleşemeyenler var,Yukarıda saydığım nedenler bunlardan bir kaçı.

''Umutsuz ve Ümitsiz bir hayat;İnsanoğlu'na,sıradan ve bayağı bir yaşam sunmaktan başka bir şey yapmaz.''

Mimetcan hocam onlisans maden teknikeriyim 61 puan aldim yerlesme gelir mi hizmetli vb farketmez lutfen bilgisi olan yazsin

ykp.ox Hizmetli de olsa tercih eden çok.Senin branşında alım olursa 2015/1 ataması 75 ile 88 en düşük ve en yüksek puan,yani 2 kişi atanmış o şehre.diğer alımlarda puanlar biraz yüksek bunlara göre.Bu puanları ve bu seneki sınavın zorluğu ve sıralama yükselişini baz alısak bu durum son atamalarda düşer gibi ykp.ox senin branşta giren kişilerin kaç puan aldığı yani kimlerle yarıştığın önem arz ediyor,yoksa biraz zor gibi senin durum kardeşim,Sadece branş dışı diğer alımlarda sıralamaya göre tercihler önem kazanıyor,normal statüde senin için işin zorlığuda bu kısmı:(

Cok sagol mimetcan kardesim zannetmiyorum onlisansa ilk alimda1500 kadro verilsin yine de cok tskkur ederim cvp icin eyvallah

Sagol mimetcan tesekur ederim allah buyuk bakalim sonumuz ne olacak bu yz dugunumu yapacam daha bir sene okulum da var her hengi bir kuruma yerlesme imkanim olsaydi keske

mimetcan

Mimetcan kardeşim Benim puanımdan örnek vermiş :) peki atanırmıyız hocam istatistiklere göre?

Üst Alt