Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS sınav tarihi değişti: 27 Nisan 2014

Merhabalar ben şuanda 2 sanelik bir üniversite okumaktayım bu sene mezun olacağım bu sınava girebilirmiyim acaba?
Ayrıca sınav hakkında pek bir bilgim yok beni bilgilendirebilirmisiniz veya formun bilgi alabileceğim bölümüne yönderebilirmisiniz şimdiden teşekkürler.

Teşekkürler kaldığım bir dersim yok ama dönemin bitmesi mezun olmaM 16 Haziranı buluyor bu durumda sınava girdiğimde mezun olmuş olmam gerekiyorsa giremiyorum o zaman

aslii: kaldıgın dersin yoksa sınava basvuracagın zaman okulundan gecici mezuniyet belgesi alabilirsin. atandıgında mezun olmuş olman gerekior.
benım cok arkadaşım var atanan. okulu bitmesine 2 ay var bunlar o duzeyden sınava girdiler kazandılar ve amirleriyle konusup anlasıp 2 ay hem işi hem okulu idare edenleri tanıdım. yeterki mezun durumda olabilesin.hem sınav nisanda. sonucuydu atamaydı şuydu buydu derken haziranı bulur. sizde o arada mezun olmuş bile olursun.

muzir bilgilendirmelerin için çok teşekkürler. Sınavdan henüz haberim olduğundan yeni çalışmaya başlayacağım konuları umarım yetiştirebilirim okuldaki derslerimle birlikte. çok soru sordum ama son olarak bir sorum olacaktı ben 2 senelik okuduğumdan dikey geçiş sınavına girip açık öğretimle 4 seneliğe tamamlamayı düşünüyordum bu durumda onu yapamayacağım sanırım birini seçmem gerekmekte.

Çalıştığım için hiç araştırmadığım için soruyorum,Teknik Öğretmen Ataması oluyor mu?Ekpss ile.Ortalama Kaç Üniversite mezunu(Fakülte) bu sınava giriyor ve İstihdam Oranları nedir? yardımcı olursanız sevinirim düz memuriyet bile olsa

bavurular ne zaman baslar arkadaslar

yukardakı benim verdigim linkte yazıor.

muzir bilgilendirmelerin için çok teşekkürler. Sınavdan henüz haberim olduğundan yeni çalışmaya başlayacağım konuları umarım yetiştirebilirim okuldaki derslerimle birlikte. çok soru sordum ama son olarak bir sorum olacaktı ben 2 senelik okuduğumdan dikey geçiş sınavına girip açık öğretimle 4 seneliğe tamamlamayı düşünüyordum bu durumda onu yapamayacağım sanırım birini seçmem gerekmekte.

şimdilik 2 senelik olarak sınava gir. atanırsan eğer o zaman isle bi arada acık ogretimi okuyabilirsin.

muzir tekrar teşekkürler. sanırım şuan için en mantıklı olan bu.

2006 da alınmış olan %50 süresiz raporum aslı bulunmaktadır ancak 2012 yılında alınmış %43 süreli raporumun fotokopisi bulunmaktadır sizce hangisini kabul ederler ? yada yeni bir rapor mu alayım :S

hangisi suresizse onu. daha sora atandıgında tekrar rapor istemesınler.

27 nisan 2014

başvuru tarihi 24 şubat ile 7 mart arası en son başvuru tarihi 7 mart

ama şimdi tuhaf bir durum oluyor burada.. mesela ben 4.sınıftayım haziranda mezun oluyorum. ağustosta girerdim sınava. sınavın nisana alınmasıyla birlikte mezuniyet tarihinden önce olduğu için giremiyorum demektir öyle mi yani ???

nrcn;

mezun durumda isen o egitim seviyesınden sınava girebiliorsun. gecici mezunıyet belgesi verirler. ögrenci isleriyle konus derim. bilgi verirler.

neden sınava giremiyesinki girersin diye düşünüyorum ben onu iyi bi araştırmak lazım

Merhaba arkdaşlar EKPSS ye başvuru nasıl olacak direk ÖSYM nin sitesinden başvuru yapabilirmiyiz yoksa başka bir yerleremi gideceğiz.
iyi günler

Merhabalar benim yine birkaç sorum olacaktı şimdiden teşekürler.

1. Sınava geçiçi mezuniyet belgemle değilde lise menzuniyetimle girsem olurmu acaba diğer yandan da dgs sınavına girebillirim böylece ikisine bir açılıyorken

2. EKPSS'nin ÖMMS'den farkı nedir?

3. Ben şuan bilgisayar bölümünden okuyorum ama sınavdan sonra istersem onun dışındada başka bir alanda çalışabilirmiyim?

4. Ve son olarak başvurmadan önce hazırlamam gereken belgeler neler acaba?

1) bu soruda amac ne anlamadım ? o yuzden yanıtsız geçiorum. yani dgsye girmede amaç nedir ? acık ogretim icin deildir sanırım.
2) ekpss ömss aynı.eski adıyla ömssydi, şimdi yeni adıyla ekpss oldu.
3) bilgisayarla alakalı bölümlerde calısabilirsin, başka alan okumak derken anlayamadım. duz memur seçersin.
4) basvurmadan once gereken belgeler saglık raporu, nufus cuzdanı fotokopisi, guncel vesikalık fotograf, vs.tahminen. ömss sınavında olan belgelere bakarsak. başvurular başlasın belli olur.

Hem ekpss ye hem dgs ye girmek istememin nedeni sonuçta ben sadece ekpssye girip kazanamazsam veya girip atanamazsam ona girmek için vazgeçtiğim dgs hakkımıda o sene için kaybetmiş olacağım ama her iki sınava da girersem biri olmazsa belki diğeriyle devam edebilirim fikri. Bilgisayar dışında derken diğer memurlukları kastetmiştim.Bilgilendirmeler için teşekkürler.

siz 2 yıllık okuosunuz. o onlisanstan ekpssye girseniz gene nasıl dgsye girme hakkınız kayboluor ? ben kaybolmaz die dusunuorum. dgs dikey geçiş sınavı lisansınızı tamamlamak ıcın.. sizin gireceginiiz sınav ise onlisans ve liseliler icin. ha liseli olarak girmişin ha onlisans. ama onlisans olarak girersen daha az kişiyle yarışırsınız. dgs ye de cakısmazsa gene girersin. hic sorun deil bence.

Aynen muzir cok güzel yazmissiniz. Gecici mezuniyet belgesi alinabiliyorsa her ikisinede (önlisans olarak ekpss ve dgs) girebilirsiniz ama sanirim sorularin kolaylugi yada zorlugu ikilemde birakan. (Öyle sezdim)

olur mu lise mezun olarak sınava girse bile o sınava da onlisans duzeyınden giriolar. yani sorular aynı olur. kpss gibi.
asıl zoru lisans soruları. yani burada olay başka bence. cozemedim.

Arkadaşlar slm ben daha dun aldim raporu %74 raporluyum lise mezunuyum 31 yasindayim 15 yildir kitap yüzü okadim sizce dershane 4 ayda bana yardimci olabilirmi

muzir

mezun durumda derken mezun olacak durumdayım yani.. geçici mezuniyet belgesi işe yarar mı dersiniz?

işin aslı şu ki.. elimde raporumda yok şuan. ama bugun knştm doktorla ve en yakın zamanda bi başka hastaneye gidip heyete çıkcam inş. bakalım nolcak.. ama derseniz ki yok geçici mezuniyet belgesi işe yaramaz mezun ol diplomanı al da gel.. o zaman hiç uğraşmıyım şimdi ?

kpss-b ye talim edelim yine..

sağlık sorunlarım tedavilerım yüzünden kpss-a hazırlık kursunu bıraktım evde otururkn kültür yeteneğe kndm çalışıyorum da..

Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgelerine ve tercih edecekleri kadrolara ilişkin; sertifika vb.
istenilen diğer belgelere, TERCİH işleminin son başvuru tarihi itibariyle sahip olmaları gerekmektedir...

hımmm ?

peki bi soru daha arkadaşlar. ekpss ile hangi kadrolara atanabiliyoruz. kpss b ile aynı mı ??

nrc ;
diplomanı da al gel demez. o yuzden gecici mezuniyet belgesi verioruz ya. okul bitse bile diplomalar gene de 1-2 ay sora veriolar. ee napsın bu ogrenciler. işsiz mi durcak. devreyee gecici mezuniyet belgesi gelior :)
hem ekpss ile gelecek olan kılavuz kpss ile cok benzer şartları taşır.
Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgelerine ve tercih edecekleri kadrolara ilişkin; sertifika vb.
yukarda acık acık yazmıs gecici mezuniyet belgesiyle tercih edebilir die.
kpss -b de olan kadrolar hepsi olmasa bile bazıları var. osym sayfasını ıncelerseniz geçmiş kadroları bulursunuz. ömss adıyla arat cıkar.

ben ikisine girecegim Allah izin verirse. sizz de öle yapabilirsiniz. fazla sınava girmek goz cıkarmaz ;)

muzir :)

çook teşekkür ederim cevabladığın için... acık acık yazıor ama bi yinede sizden duymak istedim. ekpss denen şeyin varlığından bi haber yaşayanlardandım iki gündür takip ediorm forumu. özellikle senın yazdıkların gayet net sağol varol :D
en yakın zamnda rapor işlemlerine başlıyorum başvuru tarihine kdr hallolur heralde heyet vs derken anca..

siz ne mezunusunz bu arada?? raporunuz %kaç?

kadrolara baktım hmen hemn benzer şeyler. ben hep ekpss die arıyordumda :)
bende ikisinede girmeyi düşünüyorum dediğinz gibi. çünkü sermaye piyasası okuyorum. yani 4001 den tercih yapabilcem sanırsam sadece. burada şansımın çok olmadığını bariz. o yüzden ekpss ye girsem iyi olacak..

Arkadaslar ikisinede girmeyi düsünüyorsunuz ama engellilerin normal kpss'ye girmesini engellenebilir. Bu sinavin ismi neden ekpss oldu bir düsünün. Kpss il esit oldu ve siz ekpss'ye basvuru yaptiginizda (kilavuza eklenirse eger, engelliler normal kpss'ye giremez gibisinden bir madde) diger kpss'yi ösym yasaklayabilir. Ben sahsen yeni kilavuzda böyle birsey bekliyorum. Kpss'ye de girilecekse madem o zaman emss (özürlü memur sinavi yerine engelli memur sinavi) olurdu adi. Engellilere normal kpss yolunu kapatabilirler. Aklinizda böyle bir ihtimal bulunsun.Ve bu arada ekpp de bilemem nasil kadrolar acilir ama ömss de hep vhki, memur, veznedar, hizmetli, böyle kadrolar acildi.

suyum;
çok haklısınız ama peki bu durumda tavsiyeniz ne..

kpss a dan hazırlanan biriyken gördüğüm tedaviler hastalıklarım ağrılarım derken kursu bıraktm. b den hazırlanıorum. bölümüm sermaye piyasası..
büyük çoğunluğun tercih yaptığı herhangi bi lisans prog mezun olmak koduyla tercih yapablcem yalnızca değil mii???
bende canı gönülden ekpss ye girmeyi istiyo değilim aslında ama bu durumdaaayken 2. bi şans olabilir belki diye..
sonuçta kpss kaç kişi giriyorrr ekpss ye kaç kişi ?

Ben ekpssye girersem geçinci mezuniyet belgesi aldığım için dgs sınavına girip devam edemem sanıyordum onun için sormuştum her ikisinde de şansımı denemek istediğim için

Üst Alt