Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye nasıl hazırlanmalıyım? Kitap önerisi olan var mı?

Ekpss ye hazırlık hk

Merhaba

Yaşadığım il olan kocaeli de Ekpss kursu olmadığı için Kpss kursuna yazıldım. Kpss kursu ve kitaplarıyla ekpss ye hazırlanmak faydalı olur mu sizce? Son ekpss önlisanstan 85 puan aldım. Egm ye atandım fakat egm atamamı yapmadığı için öahkemeliğiz. Bu saatten sonra mahkemeyi kazansamda egm de çalışmak istemiyorum

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben 2011de Kpss kitaplari alıp ders calisirken 2012de Ömss'ye girdim 1 sene sonrası atandım. Yani engelli sınavı diye ayirmadan Kpss/Ales/Dgs /üniversite hazırlık (simdi adı ayt/tyt oldu) kitaplarindan çalisabilirsiniz. Hepsinin mantığı aynı önemli olan konu bilgisi ve bol soru çözmek (Ales ve Dgs sadece Türkçe-Matematik ama yine işinize yarar).

@herokobra
Mahlemelik olduk. İki sefer yürütmeyi durdurma talebim reddedildi dava esastan görülecek. Ne kadar sürer sonuç ne olur allah bilir. İşimi garantiye almaya çalışıyorum

Engelli raporunda ısrarla egm de çalışabilir ibaresi istediler. Bu ibarede sağlık bakanlığı engelli raporu yönetmelipine aykırı. Yönetmelik sadece çalışamayacağı alan yazılır demiş. Mahkeme enson hacettepe adli tıp kurumuna sevk etti. Onlar egm de sivil tekniker olarak çalışır raporu verdi ama bu ülkede hukuk ne kadar işliyor göreceğiz

Merhaba iyi bayramlar. İlk Atamada önlisans 89 puan ile atandım.Benim fikrimi sorarsanız. sınavdan yüksek puan hedefleyen biri, kolay veya zor demeden bütün kaynakları çözüp faydalanır. hatalı kaynakları kapsam dışı tutmak lazım tabi ki. önce çok iyi bir konu çalışması, not alarak çalışmak. ardından bolca soru çözümü. matematik önemlidir. en az 8-10 net çıkarmak lazım. başarılar...

Merhaba hocam bende bu yıl e KPSS ye girecem hayırlısı ile inş, rehber öğretmenliği için girecem kaç puan alsak atanırım bilginiz var mı teşekkür ederim. ( nostaljik )

Her anı değerlendirmek lazım kitaptan ve video derslerden konu çalışıp deneme testleri ile pekiştirmek önemli hala 4 ay gibi bir süre var ben hiç temelim olmamasina rağmen aşağı yukarı böyle bir sürede hazırlanıp girdim sınava ve 2. Alımda yerleştim.yakında ekpss ye nasıl hazırlanılmalı nasıl kazanılabilir bunu konu alan detaylı bir videoy çekip da youtube kanalıma ekleyeceğim

Emiro
Rehberlikten mi atanacaksınız? Sizin atama puanlarını bilmiyorum hocam ama ösym nin sayfasından atama puanlarına bakabilirsiniz. bence bir göz atmanızda fayda vardır. ama ne olursa olsun en yüksek puanı almaya bakın tabi ki. bu arada ben özel eğitim biriminde çalışıyorum. rehber öğretmenlerle de evrak yazışmalarımız da oluyor. eğitim ve danışmanlık tedbiri vs.. gibi işlemler.

( nostaljik) Evet hocam rehberlik bölümünden girecem sınava ilkez girecem pek fazla bilgim yok e KPSS sınavı hakkında dediğiniz yerden ÖSYM sitesinden bakayım bi teşekkür ederim.

Ekpss'de Yargının konu anlatımları cok iyi, eski cikmis sorulara bakmanizi oneririm. Bir de telegramda Ekpss gruplari var, tavsiye ederim. Deneme çözümleri, quizler vs yapılıyor.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekpss de puanlar düşük değil mi lisans olarak girersek 40 'la bile atanirsin dediler de bana

baharkokusu O kadar düşük puanla atanman mümkün değil. Atanma puanları bölümlere göre farklılık gösteriyor. Bunu ÖSYM'nin sitesinden inceleyebilirsin. Mesela herhangi lisans mezunu olarak tercih yapacaksan 75-80 puan bile yetmeyebilir.

EKPSS lisans düzeyinde deneme sınavı nereden bulabilirim?

Merhabalar,
Lisans ekpss için deneme sınavı bulmakta zorlanıyoum. Piyasada satılanlar ya güncel değil ya da müfredata uygun değil. Özelllikle elektronik ortamda hiç yok. Oysa kpss için yüzlerce güncel deneme sınavı bulunabiliyor. Dersanaye gidenler varsa oraların deneme sınavları nasıl acaba?

EKPSS Konu Dağılımı hakkında bilgisi olan var mı?

İki üç farklı kaynak kitabı aldım. Hepsinde farklı farklı konular var. Örneğin Mantık Yürütme var, Yargı Yayınlarında yok.

kallmann35

Gerçekte ekpss kaynaklari kpss ye göre çok daha az bende şimdi baktim kitapkurdu.com da bi kaç tane gördüm hepsiburada da bile 2 tane 2020 ekpss deneme sinavi var.Kpss den ayni eğitim seviyesi kaynaklarini çözmeni tavsiye ederim sorular zorluk seviyesi ayni iki sinav arasinda.Ayrica daha eski bir sinavin kaynaklarindan çalismak daha detayli daha geniş hazirlık sağlar diye düşünüyorum.

ka_rakartal

Üstad, kpss lisans sorularının derinliği ile ekpss lisans soruları kesinlikle aynı değil. Bu görüşünüze katılamıyorum. Ayrıca ekpss müfredatı biraz daha daraltılmış. Hadi bütün bunları gözeterek çalışsak bile deneme sınavı açısından kpss deneme sınavları kesinlikle bize olmaz. Hatta piyasadaki ekpss deneme sınavları bile müfredat olarak hatalı veya güncel değil. Özellikle Yargı yayınları müfredat açısından hiç uygun değil. Ayrıca piyasadaki ekpss deneme sınavları genellikle ortaöğretim, önlisans ve lisans karışık olarak her seviyeye hitap ettiği söyleniyor ki bu da çok yanlış! Bu kaynakları hazırlayanlar hiç mi çıkmış ekpss sorularına bakmamış merak ediyorum.

kallmann35

Sevgili kardesim lisans ile ilgili net bir şey diyemem belki ama diğer seviyelerde iki sinava birden girdim bi fark goremedim şu konuda hem fikiriz ki kaynaklar çok kisitli bizim için o yüzden ekpss karişik sorularida çozmekte fayda var bilgilerde tazelenmiş olur bence kpss lisans sorularini çozmekte de fayda var daha sıkı hazirlanilmis olur beklenmedik bi durumla karsilasilmaz en azindan

Lisanstan yerleşen biri olarak ben hep kpss konu ve sorulara çalıştım. Kesinlikle seviye olarak çok fark var. Ama şu bir gerçek, ekpss şartlarını (yerleşme atama olarak) her geçen gün zorlaştırıyor. Oyüzden basit diye ekpss ayarında çalışmak yerine biraz daha zorlayıp kpss kaynakları ile yüksek puanı garantilemek gerek. 90 üstü puanlar artık anca tercihini garantileyebilir duruma geldi. Kolay, düşük puanl bile atanılıyor denilen bu sınavda bile bir adım önde olmak zorundasınız. Kaldı ki 85li puanlar bile hayal. Ama güncel ekpss kaynağındaki müfredata göre kpss çalışma programı uyarlanabilir. Çünkü kpss konuları daha ayrıntılı ve kapsamlı. Şimdiden başarılar diliyorum.

aslmrt 'e katılıyorum.Geçen yıl Lisans KPSS'ye girdim, bu yıl ise EKPSS'ye gireceğim. Soru çıkmayacak (daha önce hiç çıkmamış) üniteler dışındaki tüm konulara KPSS kaynaklarından çalışıyorum. Soruları da KPSS soru bankalarından çözüyorum. 2018 KPSS Lisans ve EKPSS Lisans sorularını karşılaştırdım ve Matematik dışında zorluk açısından çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum. EKPSS'yi yeterince önemsemeyen, konularına bile hakim olmayan yayınların denemelerini çözüp kumar oynamaktansa KPSS lisans çözüp her seviye soruya hazır olmayı tercih ederim.

Dersler bazında konu dağılımını verebilir misiniz?

ya soru başına 1 dakika veriliyor. Soruyu okumak 1 dakika alıyor kaldı ki o heyecanla anlamak için 1.5 dakika lazım ki 90 almak mümkün değil. 1 saatte 60 soru cevaplayacağız. Açıkçası benim umudum yok Mat ve Türkçe full yapsam 1 saat geçecek. Bu da 30 net demek yani 90 puan olmaz.

feylefus

Hızlı okuma teknikleri öğrenmek gerek ve bol bol soru çözmek

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O teknikler roman -hikaye okumak, gazete dergi okumak için işe yarar. Çeldirici test soruları için zarar verir bence.

feylefus

Heyecanın azalması için mümkün olduğunca sınav ortamını anımsatacak şekilde bir yer ayarlayıp orada bol bol deneme çözmenizi tavsiye ederim. Genel yetenek kısmı vakit alsa da Genel kültür kısmında 30 saniyenin 20 saniyenin yettiği sorularda var. Yani emin olun sınav süresi tüm sorulara yetiyor.

ekpss kitapları mı yoksa kpss kitaplarınamı çalışılmalı

ekpss için kitap öneriniz var mı yoksa kpss kitaplarına mı calışmalı turkçe matematik (vs)

Yüksek puan için kaynak seçmeden ve kolay zor demeden tüm kaynaklardan faydalanmak en iyiidir diye düşünüyorum. şahsen böyle çalışarak iyi bir puan aldım diyebilirim. hatalı yayınlar bunun dışındadır tabi ki. ama illa bir yayın adı isterseniz benim hocam yayınları iyidir.

Konu dağılımlarını gösteren bir tablo/kaynak yok mu?Bu arada ben lise mezunu olarak girmeyi düşünüyorum

Ekpss matematik te obeb okek konuları dahil mi?

Dahil

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt