Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye nasıl hazırlanmalıyız?

Ekpss 2020 ortaöğretim ?

Ortaöğretim için ekpss oluyormu ?
Oluyor ise konular nelerdir paylaşabilirmisiniz ?
Ve kitabı şimdiden alsam bir sorun olurmu yoksa değişim olurmu kitapta teşekkür ederim

EKPSS’DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI
Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15
Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

Ekpss türkçe soru dağılımı nasıl

Hangi konulardan soru çıkıyor bilen var mı

Türkçe mesala hangi konular matematik hangi konular tarih hangi konu dahılımı mesela arkadaşlar bilen var mı

Halenumutlu

Türkçe

ilk 2-3 soru kelimede anlam

sonraki 3-4 soru cümlede anlam

Sonraki 6-7 soru paragrafta muhakeme yeteneği

Türkçedeki Son 3 soru

1 tanesi anlatım bozukluğu

1 tanesi noktalama işaretleri

1 tanesi cümlenin öğeleri

Matematik

İlk 2-3 soru temel kavramlar

1-2 soru üslü sayılar

1-2 soru köklü sayılar

1-2 soru rasyonel sayılar

3-4 soru problemler

1-2 soru arası oran orantı

1-2 soru çarpanlara ayırma (gelmeyebilir bunun yerine problemlere 1 soru ekleyebilirler)

son 2 soru mutlaka geometriden çıkar. (hipotenüs uzunluk ve oranlarla alakalı)

Tarih

1 soru ilk Türk devletleri

1-2 soru İlk Türk İslam Devletleri

3-4 soru Osmanlı Devleti Kuruluş-Yükselme-Dağılma ve Kültür Medeniyet

Geriye kalan sorular ise Kurtuluş Savaşı ve Atatürk İlke ve İnkılaplarından çıkmaktadır.

Not: Çağdaş Türk ve Dünya Tarihinden sorumlu değilsiniz.

Coğrafya

1 soru Coğrafi Konum (Enlem-Boylam)

2 soru Türkiye’nin Fiziki Özellikleri

Geriye kalan sorular İklim ve Diğer konular arasında dağılır.

Vatandaşlık

1-2 soru Temel Hukuk Kavramları

1 soru İdare Hukuku

3 soru 21-24-61-82 anayasaları

6 tane de güncel konu çıkar.

* KPSS kaynaklarından hazırlanmanız daha iyi olur. EKPSS kitapları hiç önerilmiyor.

Bunları ben yazmadım forumda başka bir arkadaş daha önce yazmış.

Çok teşekkür ederim umarım bizde atanırız rabbim yardımcımız olsun.

merhabalar ben ilahiyat 4. sınıf öğrencisiyim 2020de ekpssye gireceğim inşallah. internetten biraz araştırdım burda okudum bazı başlıkları ama aklıma takılan bir kaç soru var cevaplarsanız bana çok yardımcı olursunuz.
1.ekpssye lise onlisans ve lisans adayları hepbirlikte mi girer yani sorular farklı olmaz mı?

2.eğer sorular ve dolayısıyla konularda aynıysa kitap seçiminde lisans şeklinde aramak zorunda değiliz yani ekpss yazması yeterli mi?

3.normal kpss kitabından çalışmak daha iyi şeklinde şeyler okudum ama normal kpssde olupta ekpss olan fazladan konuları çalışmamak içinde konulara baktım şu sekilde bi bilgiye ulaştım:

1-TARİH
1-Tarihdeki ilk Türk devletleri ve yerleşik hayat
2-İslamiyeti kabul eden ilk Türk devletleri ve yerleşik hayat
3-Anadolu'da kurulan Türk devletleri, yerleşik hayat ve yönetim şekilleri
4-Selçuklularda devlet yönetimi
5-Anadoluda kurulan beylikler ve önemleri

OSMANLI TARİHİ
1-Kuruluş dönemi önemli gelişmeler
2-Yükseliş dönemi önemli gelişmeler
3-Duraklama ve dağılma dönemi önemli olaylar ve hareketler
4-Milliyetçilik,Osmancılık,Turancılık ve İslamcılık hareketleri
5-Meşrutiyet dönemi ve Atatürk

İNKILAP TARİHİ
1-1.Dünya savaşı sebep ve sonuçları,anlaşmalar,Osmanlı açısından önemi
2-Atatürk'ün okuduğu okullar
3-Genelge ve kongreler dönemi önemleri
4-Kuvayi milliye
5-Çanakkale,İnönü,Trablusgarp ve büyük taaruz savaşlarının önemleri
6-Mondros, Lozan ve Sevr anlaşmaları önemleri
7-İtilaf devletleri ile yapılan anlaşmalar
8-itlaf ve ittifak devletleri
9-Osmanlının 1. dünya savaşına girme sebepleri
10-1.TBMM2nin açılması ve gelişmeler
11-2.TBMM ve cumhuriyetin ilanı
12-Cumhuriyetin ilanı ile gerçekleşen gelişmeler
13-Saltanat ve halifeliğin kaldırılması
14-İnkılaplar
14-1924 Anayasında yapılan değişiklikler
15-Cumhuriyet sonrası yapılan tüm değişiklikler
16-istiklal marşının kabulü - Bestecisi - Yazarı
17-Atatürk ün son zamanları gelişmeler (tarımda sanayide eğitimde sağlıkta askeri alanda medeni kanun)

COĞRAFYA

1-Göllerimiz
2-Irmaklarımız
3-Dağlarımız
4-Barajlarımız
5-Ada,yarımada,koy,körfezler
6-Ovalar,platolar ve vadiler
7-Bitki örtüsü
8-Nüfus dağılımı
9-Tarım
10-Toprak çeşitleri ve görüldüğü yerler
11-Kıyılarımız ve turizm
12-Hayvancılık
13-Madenlerimiz
14-İklim
15-Rüzgarlar ve yağmur çeçitleri
16-Erozyon ve heyelan
17-Matematik ve coğrafi konum

GÜNCEL KONULAR

1-Son 3-4 yılları arası önemli güncel olaylar (internetten aynen yazarsanız)

TÜRKÇE
1-Okuduğunu anlama
2-Cümlede anlam ve çeşitleri
3-Anlatım biçimleri
4-Düşünce geliştirme yolları
5-Paragraf bilgisi
6-Sözcüğün yapısı
7-İsim ve sıfat tamlamaları
8-Sıfatlar,zamirler,zarflar,bağlaçlar,edatlar
9-Fiiller
10-Cümlenin ögeleri
11-Anlatım bozukluğu
12-Resmi yazıların yazılımı
13-Noktalama işaretleri

MATEMATİK

1-Kümeler
2-Sayılar(rasyonel,ondalıklı,reel..)
3-Üslü ve köklü ifadeler
4-Problemler
5-Açılar
6-Alanlar ve çevre
7-Hacim
8-Fonksiyonlar
9-Mutlak değer

VATANDAŞLIK

1-Anayasalarımız
2-Snayasamız(1982 anayası şuanda kullandığımız anayasa)
3-2010 referandumu
4-Merkezi ve yerel yönetimler
5-Milletvekilliği görev ve yerkileri
6-Bakanlar ve bakanlar kurulu görev yetkileri
7-Meclis başkanı görev ve yetkileri
8-Başbakan görev ve yetkileri
9-cumhurbaşkanı görev ve yetkileri
10-Uluslararası kuruluşlar
11-Vatandaşın ödev ve sorumlulukları
12-Haklar ve ödevler

şimdi burdaki konulara baktığımda tarihte 1. dünya savaşı 2. dünya savaşı yada padişahların yapmış olduğu savaşlar görünmüyor birde çağdaş tarih yok. burdaki konular doğru mu gerçekten savaşlar vs. yok mu?

sorularım bunlar cevaplarsanız minnettar olurum :D

yazmayı unutmuşum matematik konularıda az geldi diğer konular dahil değil mi

Merhaba arkadaşlar, 2020 sınavı için ekpss kitaplarına mı başvurulmalı yoksa KPSS kitapları daha mı etkili olur? Yayınevi önerileriniz var mı?

Yediiklim murat zor birey benim hocam yuotube izleyebilirsiniz arkadaşlar ama bnde ilk defa giricem Allah nasip ederse ama norml gibi çalışın bitane de elinizde ekpss soru bankası olsun ☺️☺️🙏

Matematik yok ise destek özel öğretmen veya dershanede iyi olur tavsiyem tabi ekonomik durumlar el verirse maalesef 😔😔

hocam merhaba. bende 2020 ekpssye gireceğim şimdi çalışmaua başladım 80 üzeri alırsam edebiyat öğretmeni olarak atanabilir miyim? atamalar sınavdan ne kadar sonra oluyor bilgi verir misiniz
sedotti hocam merhaba. bende 2020 ekpssye gireceğim şimdi çalışmaua başladım 80 üzeri alırsam edebiyat öğretmeni olarak atanabilir miyim? atamalar sınavdan ne kadar sonra oluyor bilgi verir misiniz

Liseden girecek olan arkadaşlar. Şu an 86-87 puan alanlar bile atama ihtimalleri düşük. Eski puanlara bakıp aldanmayın eskisi gibi atama olmuyor

Ben Murat yayınevinin kitaplarını öneriyorum EKPSS'ye girecek arkadaşlara. İki set halinde olanlarından.

Kaynak olarak yediiklimi tavsiye ederim. Öncelikle konu anlatımlı ve çözümlü olanları, sonra soru bankalarını en son deneme setlerini... Konuları pekistirmedikten sonra kaynağın pek önemi yok. En az iki kere konuları tamamen çalışıp hakim olmalısınız. İlkinde yazarak çalışmak hafızanızda daha kalıcı yer almasını sağlayacaktır.Bu işin 100 de 70'i. Geri kalanı ise bol bol soru çözmek, çözdüğünüz sorularla eksik olduğunuz konuları tespit etmek ve eksiğinizi bu konulara bakarak tamamlamak. Sınava en az iki ay kala konuları tamamen bitirin. Bundan sonraki iki ay bol bol deneme çözün. Bu gün yarın deyip ertelemeyin, zaman daraldıkça stres artacak, çalışma azminiz azalacaktır.

Yani ekpss kurslari var onlara gitmeyi düsunuyorum. Alim yok belli bi durum vasfiye teyze gibi konusasim var ölelim demiyorum yaşayalim diyorum hayir yaşasak ne olucak diyorum..

Merhabalar, ben de 2020 e kpss ye gireceğim. Ben hem Edebiyat öğretmenliği hem de sosyal hizmetler bitirdim ikisi de lisans. Şu an bir yerde çalışmıyorum. Engelli raporum olmadan önce normal kpss p3 ten 82 aldım 2018 sınavında. Sizce hangi kaynakları almalıyım? Nasıl çalışmalıyım? Deneyimli olan arkadaşlardan öneri bekliyorum. Allahım hakkımızda hayırlısını versin atama bekleyen ve emek veren herkesin yüzüne gülsün, sevgiler 🌺

Not: Hem e kpss ye hem de normal kpss ye girebiliyor muyuz bizler? Raporumu yeni aldığımdan tam bilmiyorum da kusura bakmayın😊

2020 ekpss girebilmek için ne yapmalıyız arkadaşlar

2020 EKPSS yaklaşıyor..

Arkadaşlar 2020 E kpss Nisan ayında yapılacak, Başvurular Şubat ayında olacak..

Kimler nasıl çalışıyor, hangi kitapları tercih ediyorsunuz. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Aklımda Murat dershanelerine yazılmak var. Çok methini duydum reklama girmiyordur umarım :)

Matematik ve Türkçe'de durumum gayet iyi sizce vatandaşlık cografya ve tarih için kursa gitmeye gerek var mı ? bir de önerdiğiniz yayınlar nelerdir murat yayınlarını almayı planlıyorum pegemin normal kpss kitaplarını aldım ama gereğinden fazla detay var bu detaylarda fazla zaman kaybettirir o yüzden 2020 ekpss konu anlatımlı kitap arıyorum

Arkadaşlar 2020 e kpss için kitap önerisi olan var mı ?

ben;
Yediiklim Yayınları 2020 EKPSS Konu + Soru Bankası + 10 Deneme 3 lü Set Tüm Adaylar 72.50 TL diyor

Uzman Kariyer 2020 EKPSS GYGK 7 Deneme Çözümlü 13,45 tl

Yediiklim Yayınları 2020 EKPSS Tüm Adaylar İçin Genel Yetenek Genel Kültür Çıkmış Sorular ve Ayrıntılı Çözümleri 22.50 TL

Bunları buldum. Nasıl bu kitaplar ? Önerisi olan varsa söylesin

Evet her ikisinede girebilirsiniz ekpss pozitif bir haktır normal kpss ye girmek doğal hakkımız

2020 EKPSS hazırlık

s.a arkadaşlar sizce bu yıl yapılacak atamayı mı beklemek lazım yoksa 2020 deki sınava mı hazırlanmalı ??
sizler bu konuda neler yapıyorsunuz veya nasıl çalışıyorsunuz ??

2020 EKPSS Ana konu ve Sınava Girecekler

Merhaba. 2012-2014 yıllarında EKPSS ye girdim ve atanamadım. Önümüzdeki sene tekrar olacak kesinleşti. Sizin bu konu hakkında fikir ve düşüncelerinizi paylaşır mısınız? Hangi kitaplar ile çalışılmalı nerelerden güvenilir kaynaklar elde edilir? Nasıl çalışılır ve nasıl hazırlanılır?

Herkese İyi Forumlar..

Ekpss matematik

Matematik temelim yok Nerden nasıl başlamalıyım bilmiyorum dershane lere gidecek durumda değilim psikolojimden dolayı acaba temel oluşturmak için hangi kaynağı önerirsiniz

bende kpss kursu için halk egitime başvurdum netten henüz ses çıkmadı çagırırız demişlerdi muhtemelen pazartesi gider sorarım...

Üst Alt