Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye nasıl hazırlanmalıyız?

batsın bu dünya beee biz hiç mutlu olamıyacaz mı bir gün yüzü görmeden ölüp gidecez allah kahretsin .. :( :( :(

Bütün derslere iyi çalış. Video izle test çöz bol bol başka daha ne olsun

Merhaba arkadaşlar. İnternet üzerinden şipariş vereceğim konu anlatım deneme testi falan. Yayınlar hakkında bilgim yok önerebileceğiniz var mı?

Atanan Arkadaşlar hangi yayınevinin kitaplarına çalışmalıyız?

Benim hocam yayınlarindan çalışıyorm ben videolarida var değerlendirin bence . Bende sınava hazırlanıyorm lisans mezunuyum fazla kaynak seçeneğimiz yok bu biraz sıkıntı 😔

Ben data ve uzman kariyer yayınevleri ağırlıklı çalışmıştım. Ama bunların yanında başka yayınevleri de çözdüm. O yüzden tavsiyem tek bir kitaba yani yayınevine bağlı kalmayın.

ben geçen yıl girdim 63 vürgüllü bir puan aldım ama yerleşemedim tekrar girecem ama 2020 konuları verilmemiş ben lise mezunuyum orta öğretimden gircem ama 2020 ekpss hakkında bir şey verilmemiş.

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

Her öğrenim için sayı aynıdır sadece zorluk derecesi doğal olarak farklıdır. İnternetten Ekpss kitapları alıp çalış lise olduğu için çok derine inmene de gerek yok çalışırken

son sınavda lise düzeyinde girip atanmış biriyim.benden önce atanmış arkadaşlar murat yayınlarının normal kpss olan kitaplarını öneriyordu.bende murat yayınlarının 1500 sayfalık modüler setini alıp çalıştım.çok yardımı oldu.saçma sapan sorular dışında sınavda çıkan çoğu soru o kitapta anlatılan konularda mevcuttu.

bu arada arkadaşlar bu site fazla haraketli değil.facebook ekpss gruplarında binlerce kişi oluyordu.gurup yöneticileri geçmiş dönemlerde çıkmış tüm soruları paylaşıyordu.soracağınız sorulara orada daha rahat cevap bulabilirsiniz.özellikle ekpss test gurubu çok iyiydi.yanılmıyorsam sınavdan sonra gurubun adını ekpss 2020 olarak değiştirmişlerdi.mutlaka facebook ekpss guruplarına katılın oralardan fazlasıyla fikir bilgi edinirsiniz

Deneme testi çözebileceğim bir link var mı?
Çıkmış soruların sadece %10 u yayınlanmış herhalde.

Bende benim hocam videolarını izliyorum çok yararlı siz girmiş miydiniz daha önceden kaç almıştınız lisans tan ben önlisans tan gireceğim önceden ortaöğretim olarak girmiştim

Merhabalar ben 27 yaşıma gireceğim şubatta 7 senedir borderline ve 6 senedir bipolar tip 1 hastasıyım. Ekpss için rapor almalıyım ilk olarak değil mi?

2020 adayları ve tecrübeli arkadaşlar buraya

Öncelikle Herkese Selamlar :)
Hem sitenin hem de EKPSS 'nin yeni üyesiyim :)
Uzatmadan önümüzdeki sınav için tavsiyeleriniz,çalışma planlarınız ve tecrübeleriniz nedir acaba ?

edit:Ön Lisans(Bilgisayar Programcılığı)mezunuyum.

Ben bol bol soru çözmüştüm. Tek bir yayınevine bağlı kalmayıp normal kpss içeriklerine çalıştım. (konu anlatımlı, çözümlü) Yapamadığım ya da yanlış yaptığım konu/soruların özellikle üzerinde durdum. Zaten bir süre sonra çözüyor oluyorsunuz. Konulara uzun uzun uzadıya çalışmadım asla. Hep püf noktalarıyla ve sorularla konuyu pekiştirdim. Bir de, Anayasa konularını son aya bırakmıştım. Hemen unutuluyor çünkü. Başarılar diliyorum.

Artık iyice şans işine döndü bu atamalar. Yüksek alsam bile için hiç rahat olmayacak. Bence matematikten başlasak iyi olur..

2020 EKPSS'ye girecek arkadaşlar buraya

Merhaba, lisans seviyesinde ekpssye gireceğim, başvurular önce aile ve çalışma bakanlığına oradan alınacak belgeyle sınav başvuru merkezine yapılacakmış. 2018'de en azından böyle denilmiş kılavuzda. Ben denemelerde bi 80-86 arası yapıyorum ama sınavda ne olur bilmem. Çalışmaya devam ediyorum. Hayalim kesinlikle memur olmak değil, bunu bir geçiş evresi olarak görüyorum. 10 sene sonra emekli olacağımı hesap ediyorum. Memurken tekrar okuyacağım. Açıktan halihazırda tekrar okuyor ve bilgisayar programlama öğreniyorum. Bir tane websitesini yaptım bile :) Asıl yazılım kısmı ilgimi çekiyor. Ama bakalım. Eğitimim uluslararası ilişkiler. Hayalim dünyayı gezmek, yazılımda iyi bir iş ortaya koymak ve tıp veya fizik okumak. Tıp biraz zor ama olabilir. Fiziğe memurken girip okuyayım diyorum. Memur olan arkadaşlar, olur mu acaba? Hem çalışıp hem de okuyabilir miyim? Sorun yaratırlar mı? Tıp okursam hastalığımla alakalı araştırmalar yapmak istiyorum. Bipolar ve psikoz arasında gidip geliyor doktorlar. Sonuçta ruhsal bir problem var ve bunu araştırmak istiyorum. Kusura bakmayın biraz uzun oldu :) Sizin hayalleriniz nedir, hastalığa kendinizi bırakıyor musunuz? Lütfen yapmayın, bizler her şeyi yapabiliriz.

ben de öğretmen olmak istiyorum :) tek hayalim bu. atandıktan sonra akademik olarak kendi alanımda yüksek lisans yapmak istiyorum. psikoloji alanıyla ilgiliyim.

Bende şehir bölge planlama okuyorum benim hastalığımda psikoz sınava lisanstan girebilir miyim acaba?

Allah nasip ederde memur olursam şayet bende yarım bıraktığım okuluma devam etmek istiyorum artık hangi şehirde neresi olursa artık çünkü özel sektörde çalışmak benim için eziyet yükten başka birşey değil... :( :(

2020 ekpss 2020 de atama olurmu

merhaba arkadaşlar amacım felaket telllığı yapmak değil sadece görüş almak ona göre bir karar vericem sizce 2020 sonuçlar açıklandıktan sonra atama olurmu şu an kaç bin engelli açığı var kamuda teşekkürler

sınavda soru dağılımı nasıl acaba ...kaç soru var ve de ....

doğaevrim

60 soru var.
Genel Yetenek Testi Soru Sayısı

Türkçe 15
Matematik 15
Genel Kültür Testi Soru Sayısı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (10 Soru)
Temel Yurttaşlık Bilgisi (6 Soru)
Türk Kültür ve Medeniyetleri (3 Soru)
Türkiye Coğrafyası (5 Soru)
Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular (6 Soru)

@Hüseyin Bilmezkişi

Kısmetse insallah. Sınava girelim bakalım

Matematikten nasil çalışıyorsunuz arkadaşlar?

incisel

Güzel düşünceler istekler hakkınızda hayırlısı olsun. Bende benzer şeyleri düşünüyorum öğretmenlik ve yüksek lisansla ilgili. Muhasebe öğretmeni alımı çok az olduğu için Tarih okuyorum şuan. 2. ve 3. sınıftan dersler alıyorum ama 2 yılı var daha okulun bitmesine. İleri ki yıllarda fikrim değişmezse bende memur olarak çalıştığım kurum öğretmen olarak atanmayı istiyorum. Sizin alan nedir hocam felsefe mi? Bu yıl ki sınavdan 80 üstü puan alsanız çok rahat atanırsanız.

Hüseyin Bilmezkişi
Memur olup aynı zamanda okula gitmekten mi bahsediyorsunuz yoksa uzaktan eğitim mi bahsettiğiniz? Tıp falan demişsiniz çok güzel de ne bilim biraz gerçekçi hayaller mi kursanız? Aynı anda pekçok işi yapmaktan bahsetmişsiniz. Uzaktan okuyup tabiki yapabilirsiniz. Ama hem memurluk için hazırlanıp memur olmak hem de fizik, yazılım ya da tıbba hazırlanmak kazanmak ve okumak bilemedim. Sonuçta memurluk part time bir iş değil.

2020 EKPSS Soru Dağılımı/Konu Başlıkları

Arkadaşlar merhaba, bu yıl ilk defa Lisans düzeyinde EKPSS'ye gireceğim. Derslere ait konu başlıklarına baktığımda KPSS'den farklı olarak Türkçe'de Sözel Mantık, Vatandaşlık'ta Hukukun Temel Kavramları Tarih'te ise Çağdaş Dünya Tarihi ünitelerinin olmadığı söyleniyor. Doğru mudur? Bu konuda bilginiz var mı?

Vatandaşlık'ta Hukukun Temel Kavramları YOK MU ?

Üst Alt