Semacım, verdiğin detaylar için teşekkürler.
Amaç mesanenin büyümesi demişsin, ogmentasyon denen bağırsak ya da mideden parça alınıp büyütülmek gibi bir işlem olacak mı onu anlayamadım, pipideki onarım epispadias, idrar kanalı yapımı da mesane boynu onarımı deniliyor, bunun bir kaç değişik yöntemde adları var onu ancak ameliyat sonrası epikrizde anlayabilirsin. Oğlum da 14 aylıkken bu kadar büyük bir operasyon geçirmişti, ama bizim böbrek kaçağımız da aynı ameliyatla halledilmişti, hatta sonra mesane boynu çok daraltılmış olduğundan tekrarladı, 4 yaşındayken yine reflü ameliyatı olmuştu. Böbrekle ilgli bir sorun varsa neden erteliyormuş anlayamadım, böbrekdeki sorun enfeksiyonlara neden oluyor sürekli. Hatta yaşamsal organ böbrek olmuyor mu? Bu doktorları anlayamıyorum, gerçekten hepsi ayrı ayrı şeyler söylüyor.
Oğlundaki bacak açıklığıyla ilgili bildiklerimi şöyle anlatmak isterim. Benim oğlumun zamanında olmayan bir yöntem uygulanıyor şu anda ilk mesane kapamalarda, Baltimor osteotomisi diye bir başlık vardı bir arkadaşın açtığı o forumu bulursan bak, ameliyat sonrası çocukların bacakları alçısız ama yukarı doğru bir asılma yöntemiyle açıklığı yokediliyormuş, senin çocuğun ilk ameliyatından sonra yoğun bakımdamıydı yanına mı verdiler bilmiyorum ama böyle bir şey görmüşmüydün? Benim oğlumun zamanında biz eski geleneksel usul kundaklama (belden aşağıyı) yöntemini yapmıştık, şu anda böyle bir sorunumuz yok, bacakları da yürümesi de çok düzgün. "Kırılma" diye bir işlem olmuyor ama şu anda doktorlar bahsettiğim Baltimore yöntemini uyguluyorlarmış, Ege Üniversitesindeki doktorlarla da konuşmuştum ben.
Senin çocuğun mesane kapasitesi hiç büyümemiş mi bununla ilgili bişey söyledilermi? Büyütme ameliyatı yapılırsa ömür boyu o mesaneyi yıkama işlemi sizi bekliyor şimdiden ben söyliyim. Bunu ameliyat öncesi bahsetmiyorlar, ameliyat sonrası yıkama başlıyor, öğretiliyor, yapılmazsa mesanede taş oluşacağı söyleniyor, küçükken sen yapıyorsun da sonra benim oğlan gibi büyüyünce itirazlar başlıyor çocukta, taş oluşmasa da başka sorunlar başlıyor bu sefer, Allah yardımcın olsun,