Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik desteğinin uygulanması hakkında bilgiler

Normalde almıyorlar fakat Corona sebebiyle alıyorlar.

babamın sokağa çıkma yasağı var ben gitsem alırlar mı acaba?

elektırık ındırımı

benım nısan ayının elektırık ındırımını kullanmadım acaba mayıs ayıyla beraber 2 odenegımı tek fatura ustunden kullanabılımıyım

Son düzenleme:
Derbeder_55

bizim daha önce başımıza gelmişti bir kere kullanmadık ertesi ay 2 sini kullandık sanırım şuandada bir değişiklik yoktur kullanılıyordur

Elektrik yardımı hakkında bir gelişme yok mu acaba? Ptt ler o kadar yoğun ki sabahtan sıraya girsek akşam ancak sira gelir.

muamma1905
Ptt kapısında polisler bekliyor.İstanbul öyle mesela yaşadığınız şehirdeki ptt bilemiyorum.Engelli raporunuzu yada engelli kimlik kartınızı polislere gostererek yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.Engelli önceligi var.

Ebru81

Aslında dediğinizi yapacaktım ancak nedense çekindim. Bakalım yarın bir deneyeceğim.

Ebru81

Ptt de bulunan güvenlik görevlisi sağolsun hemen aldı. Şaşırdım doğrusu sıkıntı çıkarırlar diye bekliyordum.

Adınıza çok sevindim.Dogrusu buydu zaten iyi günler.

sshad33 Ben bugün,abonmanlığı annemin üzerine olan elektrik faturasını hanede bir tek ben olduğum için 53,27 TL indirimden yararlanarak ödedim.PTT çalışanı hanfendi,normalde engelli kişi,yani hak sahibi kimse o kişinin bizzat gelip kimliğini ibraz edip elektrik indiriminden yararlanabiliyor.Ama korona sebebiyle hak sahibi bir yakınına vekalet ve kimliğini verirse onun adınada indirimi kullanabiliyor dedi.Yani siz engelli iseniz ve abonman üzerinize olmasa bile,birine vekalet verip kimliğinizle beraber o şahsı PTT'ye gönderirseniz indirimden yararlanabilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken şey,sıra o kişiye geldiğinde o kişi (Engelli hak sahibi yakınım bana vekalet verdi ve engelli elektrik indiriminden yararlanmak istiyorum şeklinde mutlaka söylemeli.Yoksa normal fatura almıyoruz diyip gönderirler.Eğer hak sahibi engelli kendisi gidebiliyorsa,engelliyim ve elektrik indiriminden yararlanmak istiyorum diye belirtmeli.Sırada iken fatura almıyoruz denilen kişiler normal fatura ödeyenler.Engelliler elektrik indirimini her türlü alırlar.Faturanın aslınıda götürseniz olur veya fatura kesildiği zaman hangi bankayı kullanıyorsanız ödemeler ve fatura kısmına girip elektriği seçip hangi şirket olduğunu girip sözleşme numarasıyla girdiğinizde faturanın borcunu gördüğünüz ekranda tutar,sözleşme no ve fatura nosunun yazdığı ekran resmini alın ve O kişiye yani vekalet verdiğiniz kişiyle beraber PTT'ye gönderin.İlla faturanın aslı olmak zorunda değil.Fatura kesilmiş olsun ve fatura bilgileri olsun yeter

Arkadaşlar yakındaki ptt ye gıtım burada indirimli fatura işlemi almıyoruz iki okul yapılmış ödeme yeri uzak bir okul çokta yoğunmuş ödeyemedim faturamı geçen ay ödemiştim

Arkadaşlar bu elektirik destegi bakım parası alanlara neden uygulanmıyor? Hem bakım parası hem 2022 alanları kapsıyor arada ne fark var?

Merhaba bir şey sorabilir miyim? şehir değişikliği yapmam gerekiyor elektrik ve su abonelik benim üzerimde abonelikte şehir değişikliği olduğu zaman iptal ettirip tasınacağım şehirde abonelik mi açtırmam daha doğru olur bilgi verebilen bilgisi olan varmı ?

Slowinsan

evet iptal etirip yeni tasincaniz adrese almanız daga iyi olur madem sehir degistirceniz ıptal edin...oturmadıgın yerde niye abonelıgın olsun...

ben sehir dısı dilde baska adrese tasındım elektrık,su dogalgaz benım ustumeydi oturdugum yerden baska yere tasınmıyor zate ıptal edilip tekrardan abone olunuyor...

Bu durumu yasayan olmadımı bilgi verebilirrmisiniz..

İptal ettirip abonelik sağlarım tasındığım yerde ilk defa yapıyorum o yüzden su sayacı ücreti ödedim sayac kalıcak ona üzülüyorum:(

Slowinsan
verdım ama gormemısın zaten basvuru yapma gıttınızde eskı abonelıgınız ıptal edılecek

Tati_serhat
bak burda yazdım zate gormemısın benden baskada yazan olmamıs zate

odedıgınız ucret yanı depozıto gibi dsuunun hesap bakıyenızden dusulup tc kımlık no olarak odeme iadesı yapılcak o konuda sıkıntı olmaz

sadece yapmanız gereken ustune alıcanız elektrık, su veya dogal gaz gıbı basvuru yerıne gıtmek bu kadar basıt

çok teşekküüür ederimm sadece su sayacına para verdim o kalıcak bi üzüldüm ona size ne kadar teşekkür etsem az

paran ıdade olcak zate alıcaklıysan o konuda sıkıntı yapmayın hesaplarlar duserler hesabınızdan zate gıttıgınızde yanı basvuru yaptıgınızda detaylı bılyı alıcaksınız

ilk yeni bina olduğu için su sayacı yoktu ben aldm onun ücreti alınırmı peki... iyi ki varsnz

Merhaba elektrik su aboneliği için tasınmadan kaç gün önce başvuru yapılmalı

iptali için

Elektrik destegi

Elektrik faturamı ödemeye gittim fakat engellinin kendisi ödemesi gerekiyor dendi pandemi döneminde yakınları ödeme yapabiliyormuş fakat şimdi kendisi gelmesi gerekiyor dediler vasilik belgesiyle ödeme yapabilirmiyim

Bugün ilk defa elektrik yardımı aldım sanırım birikmiş bakiye vardi benim haberim yoktu.bu ayki kallavi elektrik faturasının tamamını karsiladi.babami gönderdim aldığıma dair benden imza istediler bende gittim PTT ye mecburen .şimdiye kadar sorduğumuzda sdvye gidin kağıt getirin falan diyordu memur sanırım pandemiden sonra banada yardım başladı daha önce elk .yardımi almayan arkadaşlar varsa kimliğiyle beraber pttden kontrol etsinler.

Pttlerde artık normal elk .faturası ödenmiyor sadece elk.yardimı alanlarınkı ödeniyor.

Elektirik yardimi

Elektirik yardimini postaneden cekebiliyormuyuz nakit olarak

Hayir sadece fatura yatirabiliyorsunuz parasini cekemiyorsunuz

Elektrik yardımından faydalanmak için faturanın yardımı alan kişinin adına olması şartı aranıyor mu arkadaşlar?

Elektrik yardımı nasıl alabilirim?

Arkadaşlar banada elektrik yardımı yatırmışlar bizim oturduğumuz evi iskanı yok şirkete odüyörüz ben nasıl alırım

Farketmiyor herkesin faturasini yatirabiliyorsunuz

Arkadaşlar elektirik parası nasıl alabilirim bizim evin iskanı yok toplu olarak ödüyoruz başkasının faturası ödesem olumu

Üst Alt