Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik desteğinin uygulanması hakkında bilgiler

Sabah yatırdım indirimli 1100 lirayı da sordum bizim burda engellilerden alan yok nasıl iş bu anlamadım

1 aydır gözükmüyor bir sıkıntı olmadı ama indirimden faydalandık.

güncellendi görünüyordu bende yatırdım bugün.

Elektrik ödemesi agustos

Elektrik faturasını yatiripta hala elektirik ödemesi haziirdir yazan varmı...
Ben elektirik faturasi ni ödedim ama hala hazırdır yazıyor

Sonradan değişir aninda güncelleme olmaz e-devlette

Derbeder_55

Bunlara niye bu kadar kafayı takıyorsunuz anlamıyorum. Devlet size bu ayki yardımlardan yararlandınız diye bir daha yardım yatıracak gibi bir şey yok, bu ayın elektrik yardımından yararlandıysanız, o sisteme düşer. 1 gün sonra düşer, 3 gün sonra düşer, 1 hafta sonra düşer ama düşer yani. Takmayın artık bunları kafaya lütfen.

Ebp alanlar yaralanıyormu bu elektrik yardımından

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar bir konuda bilgilerinize danışacam örneğin 200 tl elektirik faturası geldi benimde 300 tl elektirik indirimim var ve hiç para vermedim kulanmadığım 100 tl indirimim gelecek aydaki elektirik faturamdan indirim uygulanırmı

bendede geçen aydan 91 tl vardı ama bu ay 79 tl ye düştü neden acaba

Bu gittim ptt ye ama 80 tl aetmıştı indirimim olmadı anlamadım soyledi indiriminiz yar olur

Bugune kadar birikmis elk.yardimini 1 kez kullanabilirsiniz.kalani obur aya devretmez.

Merhaba arkadaşlar aile sosyal hizmetler bakanı açıklama yapmış elektrik desteğinden faydalanan kişilere para yardımı yapılacakmış

Merhaba arkadaşlar aile sosyal hizmetler bakanı açıklama yapmış elektrik desteğinden faydalanan kişilere para yardımı yapılacakmış

Yanlış anlaşılma var, kendisi sadece elektrik yardımını yapmaya devam edeceğiz diye belirtti. Böyle bir durum söz konusu değildir.

Elektrik İndirimi Hk.

Merhaba, babaannem üzerine 'Elektrik Desteği Yardımı' mevcut. 2019'dan bu yana ilk defa geçen ay yararlandık hanede 2 kişiyiz ve gelir sadece 605Tl olarak verilen maaş o kadar. Geçen ay 437Tl gelen faturamızı PTT şubesinde ödediğimde 37Tl ödedim yani 400Tl indirim oldu. Bu indirim neden oldu acaba her ay bu kadar indirim olarak faydalanabilir miyiz ? Yoksa tek seferliğe mahsus bir olay mıydı acaba kafamız çok karıştı bilgisi olan birisi bilgilendirirse çok sevinirim.

mrb 1-2 kişilik aileye aylık 70 lira civarında elektirik yardımı yapılıyor bu yardım 60/1c yani yeşil kartlı iseniz her ay düzenli olarak adınıza yatırılıyor ptt de elk faturanızı ve kimliğinizi gösterdiğinizde ortalama 70 tl indirimli olarak ödüyorsunuz

Yalnız sorduğum sorunun ve anlattığım olayın bu cevapla ne ilgisi var onu anlamadım

tam olarak anlamadığınız yada öğrenmek istediğiniz şey ne elk yardım desteği bu şekilde uyğulanıyor

Bana 411Tl tutarında indirim uygulandı yukarda da belirttim. Bu tutar her ay mı olacak yoksa geçen aya mahsus bir olay mıydı ? değil se neden geçen ay bu kadar indirimli ödedim ? Sorumun 1.si buydu (yukarda da belirttiğim gibi.)

2. E devlet üzerinde 137Tl yazıyor Kesintisiz Ödeme Tutarı olarak siz 70 diyorsunuz onu da anlamadım. Sanırım siz dede eksik bilgi var ilk soruma cevap verebilecek bilgisi olan bir arkadaş cevaplarsa diğerlerinin de cevabı ortaya çıkar diye tahmin ediyorum.

Afedersin tl yazısını 1 olarak okumuşum
137 tl X 3 ay =411 tl 3 aylık birikmiş yardımınızı tek seferde kullanmışsınız
her ay düzenli olarak 137 tl yardım hesabınıza yatırılacak ayın 2 sinden itibaren kullanıma açılıyor sanırım size 137 tl yardım açılmasının sebebi babannenizin yaşlılık aylığı almasından kaynaklanıyor

Destek miktarı, evde yaşayan kişi sayısına göre 69 ila 137 TL arasında değişiyor.

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (68.67 lira). * 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (91.56 lira). * 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (114.44 lira). * 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (137.33 lira

Elektrik destegi artmış

Elektrik fatura desteği, dar gelirli ve ekonomik durumu nedeniyle faturalarını ödemekte zorluk çeken hanelere aile bazında verilmektedir. Bu çerçevede hane içi geliri kişi başına asgari ücretin 4'te 1'inden az olan (2022 yılı için 1.062,50-TL) aileler, fatura desteğinden yararlanabileceklerdir.

Şimdi asgari ücret 4253 4 kişiyiz 1.063 yapar gelir sayısıgeçiyor alamıcakmıyız

Fatura destegi

Elektrik fatura desteği, dar gelirli ve ekonomik durumu nedeniyle faturalarını ödemekte zorluk çeken hanelere aile bazında verilmektedir. Bu çerçevede hane içi geliri kişi başına asgari ücretin 4'te 1'inden az olan (2022 yılı için 1.062,50-TL) aileler, fatura desteğinden yararlanabileceklerdir. 4.253/4=1.063 yapıyor sonuç ne olacak Peki

Hanede 4 kişiyiz 4250 bölünce 1.063 çıkıyor muhtaclık 1.062.5 diyor

Benim yesilkart yeni cikti elektrik yardimindan yararlanabilir miyiz ?

Sosyal yardim almiyorum...

Cikip cikmadiğina nerden bakiliyor ayin kacinda güncelleniyor...

Arkadaşlar net bilgi vereyim sizlere öncelikle bazı yorumlara değineyim isim fark etmiyor 2022 engelli aylığı alan ve düzenli yardım alanlar yararlanabiliyor. Ebm alanlar ise engelli kişi üzerinden yatırabilir ancak vasisi olmalı eğer sydv bakan kişiye indirim uygulatırsa sorun yok direk ödeme indirim üzerinden yapılacaktır. Fazladan ücret ödememek için her haneye belli bir ücret limiti belirlenmiştir bunu sydv na bildirip gerekli üst limitten fatura ödenmesi için başvuru yapılmalı önce ki faturaları delil göstermek uygun olacaktır

Saadet34

Ebm alanlarda gelir kriteri varmı ebm gelir kriteri 4 kişilik ailede 11300 TL civarı bizde 2 asgari ücret+ebm var alabiliyor muyuz elektrik indirimini?

alabiliyor muyuz elektrik indirimini?

Bakan kişinin vasilik kararı var mı varsa eğer ptt ye gitsin. Engelli kişinin kimliği ve bakan vasisinin kimliğini yanına alsın. Eğer e devler var ise engelli kişinin sosyal yardım bölümünden görünür. Şunu da eklemek isterim eğer hane olarak gelir tespiti yapılırsa engelli maaşı kesilir eve giren ücret 1417 TL yi geçmemeli

Cikip cikmadiğina nerden bakiliyor ayin kacinda güncelleniyor...

e devlet üzerinden sosyal yardım diye aratın ilgili bölümden görebilirsiniz

Bu indirim neden oldu acaba her ay bu kadar indirim olarak faydalanabilir miyiz ? Yoksa tek seferliğe mahsus bir olay mıydı acaba kafamız çok karıştı bilgisi olan birisi bilgilendirirse çok sevinirim.

Birikmiş yardım ödemesi üzerinden ödenmiştir.

Saadet34

Engelli maaşı almıyorum zaten evde bakım maaşı alıyoruz sadece. E devlet te sosyal yardım bölümünde yardım görünmüyor elektrik yardımı için başvuru yapılması gerekiyor mu yoksa öyle bir hak varsa otomatik e devlet te görebiliyor muyuz? Engelli olan benim vasilik kararı yok, kardeşim bakıcım.

[FONT=Arial]Elektrik desteğine nedense zam gelmedi, yeni yıla girmemize rağmen. Malum elektriğe kallavi bir zam geldi ve yıl içerisinde de gelmeye devam edecek. Elektrik desteğine ne zaman ve neye göre ne oranda zam yapılacak, bilen var mı?[/FONT]

Üst Alt