Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Alamazsınız.. Elektrik yardımları sadece elektrik faturası karşılığı ptt'den ödenir..fatura tutarı yapılan yardımı geçiyorsa fazla parayı ödeyeceksiniz o anda.. Eğer faturanız verilen yardımdan az isede o parayı alamazsınız para devletin kasasına geri gider.. Benim elektrik bazen 90 gelirdi yardım 137 liraydı.. Faturamı öderdim geri kalan 47 lira yanar.. Bir başka ay yada başka faturaya kullanamazsın o parayı alamazsın. Bu ay zamlı yardım daha yatmadı.. Her ayın ilk günlerinde yatıyor.. Elektrik yardımı kriteri devlet otomatik belirledi.. Kimse müracaat etmedi..kömir, engelli maaşı, çocuk eğitim ve sağlık yardıöı, doğum yardımı yeşilkart vs gibi yardımlar alan aileler yardıma muhtaç ailelelerdir.. Dolayısıyla otomatikmen elektrik yardımı almaya hak kazanıyorlar.Merhabalar bu ücreti örneğin ikametinizde 4 kişi varsa 114 tl gibi indirim vardir bu 114 tl yi ptt karttan nakit olarak alabilirsiniz .