Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik desteğinin uygulanması hakkında bilgiler

Saadet34 merhaba. biz evde 2 kişiyiz babamla beraber. evde bakım yeni bağlandı. elektrik faturası babam üzerine geliyor. gelir olarak sadece emekli maaşı var. bizlerde yararlanabiliyormuyuz indirimli elektrikten ?

Engelli raporu var mı? sadece bakım maaşı söz konusu değil. emekli maaşı olduğu için engelli maaşı alamayacak 2022 sayılı kanunun yardımlarından da yaralanamayacaktır, ancak gelir hesaplaması yapacak olursak emekli maaşı ile evde bakım ücretini hesaplayıp 1400 tl yi geçmemeli

[FONT=Arial]Elektrik desteğine nedense zam gelmedi, yeni yıla girmemize rağmen. Malum elektriğe kallavi bir zam geldi ve yıl içerisinde de gelmeye devam edecek. Elektrik desteğine ne zaman ve neye göre ne oranda zam yapılacak, bilen var mı?[/FONT]

Eşim engelli ve malülen emekli bende ona baktığım İçin evde bakım maaşı alıyorum . 3 çocuğumuz var okula gidiyorlar eşimin emekli maaşı 2500 oldu evde bakımda 2300 olcak sanırım bizz ne elektrik nede doğalgaz yardımından yararlanamıyoruz. Ne yapmam lazım yararlanmak İçin

elektrik desteği

vakıflar muhtaç engelli maaşı alan biri elektrik yardımı alabilirmi. alırsa ne yapmam lazım.

elektrik desteği alan arkadaşlar e devlet ten günü gelenler baka bilirmi komşum 137 tl yardım alıyordu şimdi edevlette 200 tl görünüyor

2022 elektrik desteği kaç oldu ?

%100 engelli için elektrik desteği 68'di şimdi kaç oldu belli mi?

Yanlış anlamışsınız... Elektrik desteği raporla alakalı değil.. Aile nin nüfusuna göredir..

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçtiğimiz yıl üst limiti 137,33 lira olan destek tutarı 2022 yılında 206 liraya çıkarıldı.

1-2 kişi 103. tl
3 kişi 137, tl
4 kişi 171, tl
5 kişi 206. tl oldu

Merhabalar bu ücreti örneğin ikametinizde 4 kişi varsa 114 tl gibi indirim vardir bu 114 tl yi ptt karttan nakit olarak alabilirsiniz .

Elektrik desteği için gelir kriteri nedir acaba 2022 için

Merhabalar bu ücreti örneğin ikametinizde 4 kişi varsa 114 tl gibi indirim vardir bu 114 tl yi ptt karttan nakit olarak alabilirsiniz .
Alamazsınız.. Elektrik yardımları sadece elektrik faturası karşılığı ptt'den ödenir..fatura tutarı yapılan yardımı geçiyorsa fazla parayı ödeyeceksiniz o anda.. Eğer faturanız verilen yardımdan az isede o parayı alamazsınız para devletin kasasına geri gider.. Benim elektrik bazen 90 gelirdi yardım 137 liraydı.. Faturamı öderdim geri kalan 47 lira yanar.. Bir başka ay yada başka faturaya kullanamazsın o parayı alamazsın. Bu ay zamlı yardım daha yatmadı.. Her ayın ilk günlerinde yatıyor.. Elektrik yardımı kriteri devlet otomatik belirledi.. Kimse müracaat etmedi..kömir, engelli maaşı, çocuk eğitim ve sağlık yardıöı, doğum yardımı yeşilkart vs gibi yardımlar alan aileler yardıma muhtaç ailelelerdir.. Dolayısıyla otomatikmen elektrik yardımı almaya hak kazanıyorlar.

yeniengelli

%50 küsur zam kurtarmaz. Yılbaşında zaten kallavi bir zam yapılmıştı elektriğe. Bununla kalacaksa iyi. Yıl içinde her üç ayda bir zam bekliyorum ekstradan. Yılsonuna kadar elektrik totalde %200 daha pahalılaşacaktır. Elektik desteğini de pula çevirdiler TL gibi.

Arkadaşlar evde bakım maaşı alan birisi elektirik yardımına başvurabilir mi?

engin9 merhabalar yardımların otomatik olarak belirlendigini söylemişsiniz. Yapılan yardima e devletten mi bakıyoruz.. nasıl bakıyoruz?

aile reisinin adına yatar (baba) edevletten sosyal yardım bölümünde (elektrik yardımı) diye yazar

Vasinin varsa onun üstüne yoksa engellinin üstüne yatar ikinizinde e devletten bakarsan görürsünüz

E devletten baktım. Sosyal yardım bilgisi bulunamamıştır yazıyor. Sosyal yardım belediyelerden de alınabiliyormu? Bilmedigim için soruyorum. Birde sosyal yardım başvurusu yazıyor o nasıl oluyor?

Engelli aylığı alanlara elektirik yardımı otomatı guncelleniyor siz ne gibi yardım soruyorsunuz kira yardımı nakdî yardım falan diyorsanız sosyal yardım diye yazan e devletten başvuru yapabilirsiniz

zeynep71

Edevlette (sosyal yardım bilgileri sorgulama) bu bölümde size bugüne kadar verilmiş para, kömür, sağlık, eğitim, elektrik pandemi veya diğer yardımlar diye hepsi yazılıdır.. Eğer elektrik yardımınız varsa orda (elektrik yardımı) ve miktarı yazar..
Memur veya emekli maaşı alıyorsanız hayır.. Alamazsınız

@ engin9 merhabalar söylediginiz yere baktım. Sosyal yardım bilgisi bulunamamıştır yazıyor. Söylediginiz yardımlardan almıyorum. Memur degilim. Babam emekli 1 defa pandemi destek almıştım. 2 yıl önce. Elektrik yardımı hem engelli maaşı hem bakım parası alanlar alıyormuş. İnşallah dogal desteginden faydalanabiliriz. Bilgilendirdiginiz için çok teşekkür ederim.
engin9 dogal gaz destegi yazacaktım

elektirik desteği

Arkadaşlar bu ayki elk desteği hakkında benim bilğim olmadığı için soruyorum
Edevlette güncellendimi bilğisi olan varmı?

zeynep71
Evde emekli yada memur varsa elektrik yada doğalgaz yardımı alamazsınız..

yeniengelli

Elektrik yardımları her ayın başında güncellenir..

Benim engelli aylığım gelir kriterini geçtiğimiz için iki yıl önce kesilmişti. Biraz önce tesadüfen e devlette faydalandığım sosyal yardımlar sayfasında elektirk yardımı diye bir şey gördüm. 2019 tarihini gösteriyordu. Ama ne müracaat ettim ne de yararlandım. Sanırım o zamanlar 2022 engelli aylığım devam ediyordu o kapsamda otomatik olarak hak kazanmışım diye düşünüyorum. Bu işleri çok bilmem burada her şeye vakıf arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Şuan dediğim gibi gelir kriteri yüzünden engelli aylığım yok. Sadece evde bakım aylığı alabiliyoruz.Bu durumda elektrik yardımına başvursam bize destek çıkar mı?

Annemin dul maaşı, ve bana baktığı için evde bakım aylığı dışında gelirimiz yok. Ve tekrar hatırlatayım 2022 engelli maaşımız gelir kriterine takıldığı için 2 yıl önce kesilmişti. Hande iki kişiyiz.

Çekirge
Arkadaşım gelir kriteri asgari ücretin bir hayli zamlanmasıyla bu ay yeniden düzenlendi.. Ayrıca bakım maaşı ve dediğiniz dul maaşıda yükseldi..bakım yaklaşık 2335 civarı oldu.. Annenizin Yeni dul maaşı ne kadar oldu. Onuda net olarak bakım maaşıyla toplayın.. Ben en düşük dul maaşıyla hesaplıyorum.. Şuan en düşük dul maaşı 627 lira oldu.
Bakım 2336
Dulmaaş 627
Toplam=2962 lira
Hanede 2 kişi olduğunuz için bunu ikiye böldüğümüzde kişi başı gelir 1481 lira oluyor..
Yani siz 65 lira farkla kaybediyorsunuz.. Eğer hanede 3 kişi olsaydınız bu kriteri aşıyordunuz ve maaş alırdınız..

Elektrik yardımınız olup olmadığını öğrenmek için ptt şubesine sormanız lazım..o yardımın engelli maaşıyla bir alakası yoktur.. Nasıl bugüne kadar sormadınız. Eğer sosyal yardım bilgilerinde elektrik yardımı yazıyorsa her ay size yardım yapılmıştır.. Tc numaranız ve abone numaranız varsa sizin için yarın sorgulatabilirim.. Kardeşim ptt de..yada size bir foto paylaşayım edevletten elektrik yardımı sonumda (detay) kısmına tıkla orda aynı bu fotoğrafı çek özelden yolla.. 2019 yılı sizi aldatmış.. O yıl elektrik yardımı yeni uygulanmaya başladığı için herkeste 2019 yazar.. Yazıksınız

(detay) tıkla bu görüntüyü yolla
d18b7456127207fa48f5f6041f3b177e.jpg

Üst Alt