Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elektrik desteğinin uygulanması hakkında bilgiler

volki_80
Yardımı alan kişi kimliği ile gitmesi yeterli fatura kimin adına olduğu önemli değil

Evde bakım aylığı alan elektrik faturası indiriminden yararlanır mı

Efendim yaşım 36 ailem bakım aylığı aldığı için elektrik faturası indiriminden yararlanır mı teşekkürler

2022 maaşı alan kişi dogum yaparsa ?

Arkadaşlar yeni dogum yapan anne elektrik desteginin hanede yasayan kişi sayisinin artmasi sebebiyle yukselmesi için bunu bildirmesi gerekir mi ? Birde bez mama gibi destek oluyor mu ?

Elektrik ödeme desteği azalıyor mu?

İlk zamanlar 107 tl destek vardı 2 ay önce 97 tl ye düştü bu ayda 94 tl ye düşmüş Destek Yardımı Aydan aya düşüyor Elektrik Destegi Bir acıklamada Bulamadım

elektrik yardımını evde bakım maaşı alanlar da yararlanabiliyor mu yoksa sadece 2022 maaşı alanlar mı yararlanıyor acaba

3 kişilik elektrik yardımı 125 tl den 144 tl olmuş 19 tl zam bu kadar zam yapmasınlar sonra devlet batar falan

Önceden ssk çalışan ve emekli kişi bakım parası alsa bile elektrik indirimden yararlanamıyordu,aile bakanının son açıklaması; evde bakım maaşı alan herkes sorunsuz elektrik yardımı alacak demişti,yeni uygulama 1 Ağustos'ta mı başlıyor? Konu hakkında bilgisi olan varmı

hocam ben sadece engelli maaşı alıyorum bu elektirik indirimini almak için bir başvuru felan gereklimi ?
ptt kartım var ne yapmalıyım

bende yok hocam ne yapmam gerek sadece engelli maaşı alıyorum ?

hocam engelli elektirik indirimi nasıl oluyor karta mı yatıyor elden mi alınıyor ?

%72 Emekli engelli elektrik yardımından yararlana bilirmiyim
ev kira doğal gaz yardımı alıyorum iki çocuk okuyor evde çalışan yok tek gelir 3500 tl emekli maaşı

Yardımı alan kişinin kendisinin mi gidip şahsen başvurması gerekir kimliği ile beraber yada kimliğini o hane halkından biri götürmesi yeterli olurmu.zaten o evde o elektrik faturasının belirtildiği o abone numarasında o evde kimin oturduğu belli olur dimi..yardım alan kişi kendisi gelemicek durumdaysa nasıl olacak illa kendisinin mi gelmesi gerekir her ay elektrik faturasını kimliğini ibraz mı etmek lazım

TEKYÜREKLER
Yardım alan kişinin eğer varsa vasisi cadılık kararıyla giderse ödeme yapabilir yada yoksa ve gidemicek durumda ise sosyal yardımlaşmaya gidip kendi üzerinize alabilirsiniz yardımı

Sukriye
Vasilik kararıyla yazicaktim telin azizliği

Sukriye
Çok teşekkür ederim verdiğiniz ve paylaştığınız bilgi için..elünize sağlık..

Çok teşekkür ederim verdiğiniz ve paylaştığınız bilgi için..elünize sağlık..

Annemle ablam aynı evde oturuyor.. ev ve fatura ablamın adına...annemde 2022 göre 65 yaş aylığı alıyo..bende bir alt katta yaşıyorum ama genelde annem ve ablamla beraber kalırımm..şimdi sorum şuu.annemin adına elimizde bir vasilik kararı da yok..ablammı sosyal dayanışmaya gitcek ben mi.elektrik abonesi ve faturası ablamın adınaa..neyi üzerimize alacağız anlamadım.

TEKYÜREKLER

2022 maaşı alıyorsa sydv ye gitmenize gerek yok indirimi sistem otomatik olarak koyuyor zaten annenizin adı üstüne siz sadece fatura ve annenizin kimlik kartıyla ptt ye gidip faturayı vereceksin anneninde kimliğini vereceksin memur zaten görür indirimi fatura ne kadarsa devletin verdiği indirim üzerine kalan miktarı cebinizden ödeyeceksiniz mesela devlet 120 tl indirim tanımladı fatura ise 200 TL geldi ise 80 tl yi siz vereceksiniz.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Elektirik yardımı kimin adına çıkmışsa o gidip oduycek faturanın kimin adına olduğu fark etmiyor annenin veya ablanın e devletinden bakarsanız görürsünüz kimin adına yattığını

Elektirik desteğinden yarlanıyoruz evde 4 kişiydik bebeğimiz doğdu 5 kişi olduk güncellemeyi nasıl yapabılırım

bir nene var kaldığı oğlu adına engelli maaş çıkmadı neneye .. yeşil kartlı oğlu adresine aldı engelli maaş çıktı... elektrik yardımı da çıkmış acaba ikamette kaldığı oğlu değil de yaşadığı oğlu adına elektrik faturasını işlem yapsa sakınca var mı

HOŞCAKAL
Elektrik yardımı kimin adına çıktıysa o kişi PTT'ye gidip işlem yapabilir.
Ev faturası olduğu sürece kimin faturasını ödediğine bakmıyorlar. İster oğlunun ister kızının yada annesinin evinin faturasını indirimli ödeyebilir.
Kendi adıma olan indirim ile yaklaşık 1 yıldır annemin üzerine olan elektrik faturasını ödüyorum sıkıntı olmadı.

BnymnYldz

e devlete yardım durumu devam ediyor son ödeme durumu çizgi var faturamız 390 tl gelmiş nene başka adreste görünüyor yanı istediği kişi faturasını öder diyorsun
ikinci nene 80 yaş git gel çok zor ilk beraber giderler diğer zamanlar gitmezse olur mu

BnymnYldz
dogalgazda indirim kimin adına çıkmışsa faturada onun üstünde olacak degilmi başka fatura olmuyor degilmi

(Gölge)
Faturanın o kişiye ait olması gerekmiyor. Mesela yardım benim adıma çıktı ama elektrik faturası annemin üzerine sıkıntı olmadan indirimli ödeyebiliyorum.
HOŞCAKAL
Evet dediğin gibi fatura ödeme aşamasında sıkıntı olmuyor.
Elektrik yardımı Nenenin üstüne çıktı galiba 80 yaşında gidip gelmek zor tabi ama PTT 'de gişedeki memura bi durumu anlatırsan belki dediğin gibi müsade ederler.

BnymnYldz
anladım dogalgazda bu durum nasıl

2 Cİ SORUM ELEKTİRİK OTOMATİK Mİ TANIMLANIYOR DOGALGAZ BAŞVURUYLAMI OLUYOR

(Gölge)
Elektrik yardımı engelli maaşı olanlara otomatik tanımlanıyor diye biliyorum.
Doğalgaz yardımını evet başvuru ile hane gelirini falan kontrol edip öyle veriyorlar. Başvuru yaparken doğalgaz abone numarası istiyordu o yüzden kiracılar geçen sene başvuru yapamamıştı. Bu sene o durumu düzelttiler sanırım.

BnymnYldz

Ben vakıflar genel müdürlüğünden muhtaç maaşı alıyorum. Doğalgaz yardımı da alabileceğimi öğrendim. Fakat e devlette ayrıca doğalgaz yardımı seçeneği bulunmuyor. Nasıl başvurabilirim? Bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Doğalgaz yardımı alayım derken vakıflar genel müdürlüğü maaşım kesilsin istemiyorum.
Bir de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından eve sosyal incelemeci memurlar gelecek mi doğalgaz yardımına başvurduğumda onu öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler

Son düzenleme:
Üst Alt