Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Bak ben doğuştan yürüyemiyorum. Şimdi bana 1 saniye sürecek bir amelliyat teklif etseler, 0 risk deseler yani hiç riski olmasa ve messi'nin bacaklarını vericez deseler. Gerçekten istemem. Dünyaya bir daha gelsem yine böyle gelmek isterim o derece seviyorum halimi
sağlıklı (sakat olmayan) bir insandan daha iyi olan farklı yünümüzü bize anlatsanızda, bizde bilsek iyi olmazmı.Engelli olmak farklı olmak demektir.
Düzelme ne demektir? Biz bozuk muyuz? Ben bozuk olduğumuzu, veya verdiğim örneğin düzelmek anlamına geldiğini sanmıyorum. Önemli olan insan olmaktır, beden hayvanlarda da var çeşit çeşit beden hem daha güzel güçlü kabiliyetli hayvanlarda
Ben gayet düzgün olduğumu düşünüyorum demek istemiyorum. Ama düzgün degilsem de beni düzeltecek şey bir çift bacaktan çok bir dost bir kitap biraz da muhabbet olabilir
farzedelimki, ailem beni terketti.Sakatsan yalnız olacağın anlamına gelmez, iyi düzenlenmiş bir ortamda 20 metre uzağındaki suyu da içersin. İçemeyecek kadar sakatsan başkaları içirir. Mesele insan olmak.
2 metre uzağındaki suyu içemiyorsan, birini tutarsın o getirir verir, içirir. Parasıyla değil mi?
afedersinizde, bunlar güzel olan farklı yönlerimiz değilki. aksine, bu niyetle gelen kişi, sana saygısızlık yapıyordur.Güzel olan farklı yönlerimizden birini anlatmamı istemişsiniz birden fazla şey var tabi ki ama ilk etapta aklıma gelenleri yazıyorum; İnsanlar sizi tamamen zararsız olarak görür genelde, samimi davranır, kolayca tersleyemezler, istediğiniz gibi iletişim kurabilirsiniz, insanlar sizi anlamaya çalışır, sizin üzerinizden sakatları anlamaya çalışır, sakatlığa anlamlar yükler, algılama ve konuşma probleminiz yoksa rahatlıkla sırlarını dökebilecek kadar yakın görürler, ve sıkmazsanız hepsini hayatınızda tutabilirseniz, zor zamanlarınızda yardımınıza bir ordu dolusu insan koşabilir.
Ne kadar çocukça bir düşünce.Para olsa göz ardı etmeyecek birisi varmıdır bu dünyada.Her şey parasıyla. Ama baba parasıyla olmuyor bunlar.Gökten de yağmıyor para, ağaçta yetişmiyor...Herkesin babası o kadar zengin değil.Devletin verdiği üç kuruşla geçinmeye çabalayan var. Dilenen insanlar var.Sürüne sürüne.Birini tutmak için değilde kuru ekmek alabilmek için...Hadi benim elim ayağım tutuyor suyumu içebiliyorum.Suyunu içemeyen biri parayı nerede bulacak ki birini tutsun? Paramı basıyor? Affedersiniz tuvalette paramı yapıyor da birini tutması mümkün olsun?Bırakın iki metre uzaklığı eline versen bardağı ağzına götüremeyenler var.Para harcamayı göz ardı ediceksen, sakatsan 2 metre uzağındaki suyu içemiyorsan, birini tutarsın o getirir verir, içirir. Parasıyla değil mi?
Ama ben onları zorluk gibi görmüyorum ki. O zorluklar sayesinde tekamül ettim. En azından ailesi adidas marka top almadı diye kendi yerden yere atan bir çocuk olmadım çünkü zaten topa ihtiyacım yoktu . Ya da çamaşır makinesi bozuldu diye intihar etmeyi düşünen bir insanda olmadım. Hiç sıkıntı çekmeyen insan büyüdüğü zaman karşısına çıkan en ufak bir engelde bunalımlara giriyor