Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelimi Seviyorum Çünkü; Projesi

büyücü senin kafanla yaşamak nasıl bişey merak ediyorum...

Engelli olmasaydınız bunu yapamacakmıydınız. Bunu engelli olduğunuz için mi yapabiliyorsunuz?
.sakatlığınız ile size mutluluklar:)

Var mı başka engelini seven:)

BEST!!!!!
:) nolcak adama döve döve sakatlık sevdiriyorlar bide pozitif adı takmazlarmı iki haftadır gülmekten iş yapamıyom

engelimi sevmiyorum ..
neden seveyim ki baba mesleği olan polisliği seviyorum ben olamadım ...
latin danslarını çok seviyorum ben yapamadım ...
topluklu ayakkabıları çok seviyorum giyemiyorum ...
okulda tüm derslerim çok iyi olmasına rağmen beden eğitimi dersinden rica minnet diğer derslerim iyi olduğu için geçirilmek istemiyodum ben ..
deliler gibi çalışıp herşeyden vazgeçip kendimi ispat edeceğim diye saatlerce işyerinde zaman geçirmek istemiyordum ben ...
özel günlerde istediğim kıyafeti giyememek sürekli pantolan tercih etmek istemiyorum ben ...
evlenince acaba çocuğumda engel olurmu endişesini şimdiden yaşamak istemiyorum ben ..
vs vs vs felan filan
engelimi sevmiyorum ama inançlı insanlarız biz azda olsa kader ci tarafından bakıp Allah tan gelen baş göz üstüne deyip şükrediyoruz ...
yani aksayarak yürüyen şükür koltuk değneği olmadan yürüyorum koltuk değneği kullanan şükür sandalyede değilim diye sandalyedeki şükür tamamen felçli değilim diye şükrediyor ne ilginç dimi :) şükrümüz bile tuaf beterin beteri misali ..
istenildiği kadar iyimser yönde mesajlar yazılsın herkesin bu durumu sevimsiz bulduğu gerçek

:) Sen seviyonmu best.Bide kafa yapımı merak etmişler. Vereyim mi raporu ellerine:)

Liljan;
İste budur. Liljan noktayı koymussun.Tebrikler.Sevmiyoruz lakin yaşıyoruz ne yapalım ölelim mi?

Liljan, tüm söylediklerinin altına imzamı atarım.
Yani etek vs, kısmına değil tabii :D
Engelimi neden seveyim, ben manyakmıyım (kendi adıma)
Beraber yaşamaya mecburum tamam, ama hangimiz bu beraberliğe razı ki?
Asla, asla inanmam...

engelimi sev(me)yenlerdenim, sevmek zorunda mıyım, bundan kime ne yahu:)

Konu ankete dönüştü sanki.Ben de 'Engelimi Sevmiyorum; Çünkü' diye başlık açsam kaç kişi katılır acaba?

:eek: gule gule engeller seviniz
dogrusuya hicte aklim yatmiyor bi dayatmaki araya dini de karistirinca seyreyle :eek:

+ engelimi seviyorum.
- engelin ne ?
+ bacağım yok.
- olmayanımı seviyorsun. ?
+ evet :)

+ bir arkadaşımda seviyor engelini.
- engeli ne. ?
+ kör.
- olmayan gözlerinimi seviyor.?
+ evet :)

- manyakmısın lan sen, bizimle kafamı buluyon. :mad:

dostlarımla akşam yemeğindeki konuşmadan alıntıdır.

engelinden çıkar sağlıyorsan, engelini kullanarak, asla gelemeyeceğin yere geliyorsan bile, yinede sevilmez bu meret

Odadaki tartışmaya katılamadım.dışardaydım 23 .30 da geldim epey sürer tartışma sanmıştım meger bitmiş.üzüldüm.bu kadar kısa olacağını düşünmemiştim doğrusu .

bende eve gelir gelmez baktım, kimse yoktu. işin ilginç yanı sohbetten çıkanlarda tek satır yazmamış. kavgamı oldu acaba :)

Öncelikle Baştan belirteyim hepinizin fikrine ve sevgisine saygı duyuyorum arkadaşlar!
Lakin Yazdıklarıma Saygısızca ve ahlak dışı cevap verilmemesini temenni ederek. Çok hassas bir konuyu tartıştığımızı hatırlatmak istiyorum!
2003'te engelli oldum. Bir kul sevdim diye engelli oldum! Artık değil birini sevmek kendime bile düşman olacağım demiştim!
Büyük konuştum :) Rabbim benim engelli olmama sebep olan kulu ile evlendirdi... Eskisi gibi sevemem ki! demiştim bir kızımız oldu :)
Şimdi kızlarım var iki tane :) Onlar varken ve mutlu iken onları verenin yarattığı her şeyi seviyorum.
Tabi ki eksik ya da kusurlu olan şey sevilmez ama alışkın olduğunuz bir takım hallerde mutlu eder bazen insanı. Sarhoşluk gibi mesela :)
Lakin alışkanlığın verdiği mutluluğu değilde sadece eksik olduğu için eksikliği seven kibirinden seviyordur bence!
O eksiğini kusurunu bir farklılıkmış gibi gösterip kibir yapmaktan ve medyanın yaptığı gibi ak'ı kara! kara'yı ak göstermekten başka bir şey değildir.
BENCE... Bu da benim fikrim.

eminimki konuyu açan genç arkadaş karınca bir konu acacağını ve açtığı konunun bu kadar abuk sabuk yerlere gideceğini bilseydi gerçekten ya gülmekten ölürdü yada bir daha konu açmayacağına yemin ederdi. şimdi hangi hisleri yaşıyor bilemiyorum. ama ben yazarken gülmeme engel olamıyorum.
hayır yani bazıları zorla engellini sevdirmeye çalıştırdığımızdan bahsetmiş bir tanesi + + diye bişeyler ifade etmeye çalışmış kopmamamak içten bile değil.. ha birde kafa raporunu gönderecekmiş :) :) yahu senin raporu göndermene gerek yok zaten yazdıkların iç dünyanı yeterince gözler önüne seriyor. birde engelinizi yada hayatınızı sevmemeniz umrumda değil. sadece bir bakış acısını tartışıyoruz burada. varsa fikriniz engelimi sevmiyorum çünkü ile başlayan bir fikir yazarsınız bizde ha demekki bu sebepten engellini sevemiyor yada yaşamını sevemiyor diye bir bakış açısı geliştiririz. yoksa siz nasıl engelini seviyorsunuz manyak mısınıza varan futursuzca yazılara tahammül etmek zorunda değiliz
kimsenin engelini sevmesini beklemeyiz çünkü engellini sevebilmek yaşamı gerçek anlamıyla kucaklayabilmek anlamına gelen yüksek bir bilinç gerektirir. dolayısıyla evden derneğe dernekten sahile sahide eve dönüp sonra bilgisayar başına geçip sohbet odasında ben bugün kurufasulye yaptım sen ne yapacaaksın akşama kızzz diye beş saat sohbet etmekle engel sevilmiyor.. bilmem anlatabildim mi..

bir tezi savunurken karsinizdakininde fikrine inanaclarina tahammul etmeyecekseniz bu NE OLUYOR ben sagirim deyimleri bilmek bazen beni asiyor
burda bir psikolog hala dayatiyorsa onun isiyle ilgilidir KUSURA BAKMA ben gibi konusulani zor anlayan biri psikologla isim olmadi hic
zatende kendimden memnunum engelimi en rahat sekilde yasamayi ogrenmis careler aramayi uygulamayi bilen etrafindaki dertli insanlara faydali olmak icin gerekirse kendi rahatindan fedakarlik edenler iste budur mutluluk
yoksa kelime oynlariyle bir yere gelinemez

Şimdi engel dendiğinde herkesin hassas olduğu noktaları geliyor aklına, ve bunun hırsıyla saldırıyor karşısındakine.
Kendisi sahip olamadığı gibi, karşısındakide sahipse dahada arttırıyor şiddetini.
O kadar ki karşısındakinin hayatını didik didik edip en can alıcı noktasını bulmaya çalışıyor!
Bu kadar acımasız olmaya gerek yok.
Diyelimki dediğin gibi oldu oh olsun mu diyeceksin?
İnsan düşmanı olsa düşünemez böyle...

Senin ileriye yönelik korktuğun şeyler karşındaki için sorun olmayabilir.
Karşısındakinin açığını arayacağına insan önce ben neden gözümde büyütüyorum bu kadar diye kendisine bakmalı.başkalarının tecrübeleriyle üstelik...
Kendisini karşısındaki kişiyle bir tutabiliyorsa tabii ki şartlar bakımından....

Burada tek bir engel üzerine konuşulsaydı, sadece aynı engele sahip kişiler konuşsaydı bu kadar seviyorum-sevmiyorum tezatını anlamayabilirdik o zaman.
Ama tartışılacak bir yanını göremiyorum ben bu konunun 'hadi gelin tartışalım' diyebilecek kadar,
benim engelim ağırdır, ağır şeyler yaşamışımdır sevmem engelimi.
senin değildir seversin..

kelebek yazının bir kısmına katılsamda son bölümüne katılamıyorum. anlatmaya çalıştığımda tam olarak bu aslında engelini yada yasamı sevmek bireyin engellinin ağırlığı ile yada hafifliğiyle yada derecesinin yüksekliği yada düşüklüğü ile ilgili bir konu değildir. kim olduğumuzu başımıza gelen olaylar değil onları nasıl yorumladığımız belirler.
sonuçta yeryüzünde kedisi kaybolduğu için intihar edeni de gördük,annesini kaybettikten sonra dünyaca ünlü yazar olanıda. Burada önemli olan nasıl gördüğümüz ve nasıl değerlendirdiğimiz kısacası bakışacımız paradigmalarımız. ki bu bakış acısını kazanmak tahmin edersin ki kolay değil ve birçok faktöre bağlı, her iyi şeyin ve başarının ağır bir bedeli var:ve her başarı sahibi insan bu bedeli ödüyor. başarıdan kasettiğim şey para, meslek şu , bu değil....
dolayısıyla kişi ben yasamı sevecektim fakat engelim ağırdı gibi yada ben başaracaktım fakat engellim vardı bahanelerine sığınmamalı. bunlar sadece bahane ve bir insana gelişim yolunda hiçbirşey kazandırmayan sadece zaman kaybediren bahaneler..

İnsan kendini ne hissediyorsa odur.Yaşamımızdaki sorunlara nefretle öfkeyle değilde sevgiyle bakabilirsek çözüm bulmamız dahada kolaylaşır.Bu bağlamda engelimizide sevgiyle görmesini becerebilirsek sorunların daha kolay üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum.Konuyu açan arkadaşın amacını tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Engelinizi mutlaka sevmelisiniz gibi bir durum olmadığını göreceğinize eminim.Konuya yorum yapmadan konunun ne olduğunu anlamak gerekiyor sanırım.

spastik,

İşte bende benimle aynı engele sahip olmayan birinin bahane olarak görmesini kabullenemem:)

O zaman bende derim ki, istediği zaman istediği yere gidebilen biri bana göre engelli değildir.
Ben yürüyemiyorsam, kalkıp benim yanıma gelebilmişse ben o kişinin bana engelinden dolayı serzenişlerini kabul edemem. Benden daha kötüleriyle teselli edilmeyi de, çünkü sevinemem aksine çok içlenirim.. benim yaşayamadığım şeylerin sebebi olarak engelimi göstermemi bahane olarak algılamasını kabul edemem..
Çünkü, eğer bir insan bir yerden başka bir yere tek başına gidemiyorsa o insan okuyacağında da, çalışacağında da bencillik yapamaz. Hatta evlilik ve çocuk konularında da.. Başarılarıda sadece engelli kişinin kendisine ait değildir.
Ama başaracak kapasitesi varken pes eden birinde, hal böyleyken birde keyfi başkasını peşinde sürüklemenin yükü vardır.
Bunun dışındaki engellerde dediğiniz gibi zaten normal bir birey için nasılsa hayat öyledir bana görede, kariyerde yapar çocukta!hakkıdır.. buna kimsede karışamaz!:)

Başlığa dönecek olursakta, aynı şartlarda olduğum kişilerin engellerini sevmesini kabullenemem mesela, ama sizin sevmenizi anlarım.. Engelinin yürümeyle ilgili olmadığını bildiğim kişilerin sevmesinide anlıyorum, neden sevmesinler yani.. ama yine yürüyebilenlerin sevmemesinide anlamıyorum, cidden neden sevmiyorsunuz? :)

buyucu;

Bak ben doğuştan yürüyemiyorum. Şimdi bana 1 saniye sürecek bir amelliyat teklif etseler, 0 risk deseler yani hiç riski olmasa ve messi'nin bacaklarını vericez deseler. Gerçekten istemem. Dünyaya bir daha gelsem yine böyle gelmek isterim o derece seviyorum halimi

Üst Alt