Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS): 31 Ağustos 2014

Arkadaşlar bu sınavı daha profesyonel yapacaklar eminim diger sınav cok basitti ben kitap bile almadım öylesine girmiştim ama eminim bu sınavda zorlayacaklar iyi hazırlanalım bilgi alışverişi yapalım

ben kpss 2010 kitabına ve yine netten indirdiğim tüm yılların kpss sorularına çalıştım ömss se ilgili hiç bir kitaba elimi sürmedim sadece elgelliler için açılan kursa gittim ama ordada hep kpss de çıkan sorulardı ve 88.küsür puan aldım

ben kpss 2010 kitabına ve yine netten indirdiğim tüm yılların kpss sorularına çalıştım ömss se ilgili hiç bir kitaba elimi sürmedim sadece elgelliler için açılan kursa gittim ama ordada hep kpss de çıkan sorulardı ve 88.küsür puan aldım

Ayşe abla engelliler açılan kurs nerde oluyor beni bi bilgilendirirmisin ?

geçen yıl beyazay derneği sınav dergisi dershanesinde düzenlemişti merkezde

atandım antalya belediyesine çok şükür darısı başınıza

@EnemyHunter-
Sınava az bir zaman kala halk eğitim mekezlerinde ücetsiz kurs açıyorlar onu diyordur sanırım.

Nuray kac puan aldin ? Atandin mi? Ve hangi sınavda?

Imek kurslari açılıyor. Gecen sene açılmıştı.

işkura git başvuru yap sor ordakilere. ilkokul mezunları kura ile atanıyor. sınav yok size

Suyum ;

Teşekür ediyorum dolayısıyla engelli bireyler olarak az yada çok devletin sundugu imkanlardan faydalanıyoruz akabinde birkaç yıl öncesine kadar kpss engelli alımı dogru düzgün yapilmadıgı gibi kurumların kendi bünyesinde açmış oldugu sınavlardan haberdar olamıyor yerlestirmeler adaletsizce yapılıyordu nitekim düzen degişti ancak var olan sistem yine tatmin etmedi Engelli olmanın yanı sıra işin cılkını çıkarmanın manası yok diğer KPSS adayları 2 milyon kişiyle yarışırken bizler 1000 lerle sınava giriyoruz ayrıcalık bu olsa gerek :eek:

nurayy tşk, beyazay derneğini ara sor numarasını netten bulursun biz halk eğitimde değil sınav dersanesinde kurs görmüştük beyaz ay sayesinde

Bakıyorum daha düne kadar ortalıkta görünmeyen şahıslar bugün fikir sahibi olmuş :) özel sektöre cezayı basan devletimiz üzerimizden duygusal siyasi rant sağlayanların yalakalığına bir çok kişi türemiş haksa mücadele ve birlik ile alınır tabi bizim engellilerimize 2 parmak bal çal burda kendi kendilerine düşüp her koşulda tartışma ile vakit geçirsin zaman akıp geçsin süreci iyi okumak her bir noktayı kaçırmamak gerekir puzzle yanlış yere konur ise baştan aşağı yanlış olur doğruyu zor buluruz. Dolayısıyla sınavın yapılması tarihin belli olması güzel ancak bunu net bir şekilde birisinin çıkıp bakan v.s anlatması gerekir tutarsızlık diz boyu genel müdürü bir açıklama yapar devlet personel bir açıklama yapar bakanın biri farklı diğeri ocakta alım olacak der ve insanları bir konu peşinde oyalanmalarına sebep olurlar yazıktır günahtır. 2010 dan bu zamana kadar yapılan söylenen sözler akla gelince nasılda kullanılmış insanlar demeden edemiyorum.

SORUN YAŞAMAMANIZ ADINA bir kaç şey paylaşmak istiyorum.
1) Raporlarınızla ilgili mutlaka daha yolun başındayken raporlarla ilgili bir sıkıntı kaos oluşacağı için yolun başındayken halledin.
2) Mutlaka başta halk eğitim, belediyeler, dernekler kurs açacaktır takip ediniz.
3) Genel olarak kpss kaynaklarından çalışınız.
4) kendinize çalışma planı çıkartın her derse konu konu çalışın
şimdilik bunlar düşüncelerim süreci yaşayan her noktasında bulunan birisi olarak sitede gereksiz tartışma yerine çok bilmişlik yerine fikir alışverişinde bulunmanızı tavsiye ederim.
Atanamayan Arkadaşlar açıklamalara aldanmayın biliyosunuz ki heran ne olacağı belli olmuyor aylin çitftçi sınava kadar alım olmuyacak desede bakanda ocak ayında atamanın olacağını söylemişti Açıklamalar ile oyalanıp vakit zaman kaybetmeyin sadece ders çalışıp süreci takip edin atama olur ise zaten yapılır sınav öncesi yapılmaz isede sınav tarihi belli Herkese BAŞARILAR UMARIM HERKES İSTEDİĞİ HAYAL ETTİĞİNE KAVUŞUR DUA VE MUHABBETLE SAYGILAR....

esmerelza;

hala kişisel cevaplar vermeye devam ediyorsun ve yazılanları istediğin gibi yorumluyorsun devletin sınav politikalarını senden çok daha iyi biliyorum yorma kafanı sen ;)

benimde sadece bir gözüm görmüyor ben hangi gruptan gireceğim acaba?

Arkadaşlar şimdiden bu sınav herkese hayırlı olsun, sınavı ÖSYMnin yapması ve atamanın merkesi olması gerçekten bizlere sunulmuş en büyük ayrıcalık diye düşünüyorum, O her haltın döndüğü kurum sınavlarına 5-6 yılımı verdim ama bir türlü atanamamıştım ki ÖMSS imdadımıza yetişti, darısı inşallah sizlere olur...

Denizin kızı;

Devlet politikasından anlıyorsun niye sabırlı olmuyorsun akabinde herkez fikrini makul ölçüde ifade etme özgürlüğüne sahip bu baglamda beni şöyle yada böyle sorgulayamassın kabul eder etmezsin senin sorunun ayrıca ben taraf tutmuyorum kimseyi savunmuyorum düne kadar kurumların kendi bünyesinde açmış olduğu sınavlara giren bir aday olarak girdiğimiz kapıdan çıkıyorduk toplamda birkaç kişi alıyorlar net üzerinden yayınlıyorlar sadece isim yazarak beyanda bulunuluyordu neden sıralamada kaçıncı oldugum bastamıyım sondamıyım :confused: :confused: :confused: nekadar puan aldıgım ifadesi yer almıyordu adeletsizce olup olmadıgını bilemezdik :confused: akabinde bu tür sınav duyurularını takip etmek zor olduğu kadar bir ilden diger bir vilayete gitmek külfetli ve yorucu ozamanda engelliyiz yol bilmeyiz iz bilmeyiz bilmediğimiz bir şehirdeyiz sınav binası arıyoruz 2012 de yapılan sınavda sosyal hizmetler kurumu hususi araba tuttu Adayları bir ilçeden diğer bir ile tek tek okula bıraktı tekrar aldı ve döndük bu sınavda dört dörtlük yapıldı demiyorum mutlaka her konuda aksaklıklar oldu olacak zamanla rayına oturacak taktir edersiniz ki ilk defa uygulandı merkezi sistemle gerceklesen bu sınavın daha sonraki aşamada düzenli sistemli ve kapsamlı yapılacagı kaneatindeyim en azından kimin kaç puan aldıgı sıralamada kaçıncı oldugu sayısal verilerle ortada açık olan kadrolar belli dolayısıyla geçmise dönüp bir bakarsanız nedemek istediğmi anlarsınız ;):D:D

Sınava başvururken ne istiyorlar Raporu yenilemek gerekiyor mu? 2010da aldığım sürekli ibareli raporum geçerli olur herhalde?

birkan01;
bunu bende merak ediyorum şimdi tutarlar sınava 1 ay kala derler en az 6 ay önce alınmış rapor veya 2014 tarihinde alınmış rapor derlerse şaşırmam klavuzda yazıyormu acaba başvuru şartları ama oda taaaa haziranda açıklanır

tanyolda_12
daha önce kim yapıyordu sınavı ?

uzun yazı yazınca haklı olmuyorsun :D ayrıca konuyu değiştirmişsin sabırlı olup olmamak bana kalmış ben kimsenin fikrini eleştirmedim sadece kendi düşüncelerimi yazdım bunu eleştiri ve fikir özgürlüğüne tezat olarak yorumlayan sensin taraf tuttuğunu kimseyi savunduğunu da düşünmedim bu beni alakadar etmez zaten arkadaşın konusunu daha fazla kirlitmek istemiyorum bir derdin varsa özelden yaz burayı daha fazla meşgul etmeyelim

Denizin Kızı ;

özelde yazssam genelde ben konya diyorum sen hanya anlıyorsun bu konu üzerine daha fazla muattab olmak istemiyorum size iyi aksamlar diliyorum :cool:

Arkadaşlar merhaba. Benim bir sorum olacak. Ben şu an üni. 2.sınıfa geçmiş bir edebiyatçıyım. Seneye EKPSS'ye kadar 3. sınıfa geçmiş olacağım. Bir şeyler duydum eğer alttan dersim olmaz ise 2.sınıfı bitirdiğim için bu sınava önlisanstan girebiliyormuşum. Bunun doğruluk payı nedir?

cennetgülsevdi ;

2 yııllık önlisans olarak girebilirsiniz bende bu yıl 2 yıllık laborantlık ve veteriner bölümünü kazandım aksi halde gecen yıl bu branşı kazanmış olsaydım 1 yılı sorunsuz tamamlayıp niyetim önlisans olarak girmekti nasip digelim insallah sınav iyi gecer atanırız diplomayıda daha sonraki yıllarda bir şekilde degerlendiriz :eek::eek::eek:

Tecrübeli arkadaşlar sorularıma yardımcı olursa çok sevinirim.

Daha önceki Ömss ve bu Ekpss mevzuatı ve işleyişi hakkında hiçbir bilgim yok. Sormak istediklerim her ilin ilçesinde kontenjan açılıyormu. Açılıyorzsa acaba hangi alanda açılır. Hangi kurumda açılır yada hiç açılmayabilir mi? Benim ilçem biraz küçük bir ilçe (2014de kapanmayacak kadar büyük). Ben sadece kendi ilçemi tercih edeceğim, yüksek puan alıp o kontenjanı kapma düşüncesindeyim.

cennetgülsevdi;

bildiğim kadarıyla edebiyat 4 yıllık bir fakülte 2 yıllık edebiyat yok ki önlisans olarak giremezsiniz okulunuz 2 yıllıksa dediğiniz geçerli olur ya da lisans 4. yılda olursanız ve bitirme ihtimaliniz varsa olur

esmerelza;
ama ben edebiyat okuyorum 2 yıllık değil ki nasıl olacak ya :)

denizin kızı;
Evet bana da mantıksız geliyor. Bi bilen çıksa :)

2014 sınavına mecburen lise mezunu olarak gireceksiniz, okulunuz bittiğinde 2016 sınavına tekrar lisans mezunu olarak girersiniz.:cool:

Üst Alt