Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS): 31 Ağustos 2014
Arkadaşlar EKPSS nin biz engellier için en önemli kazançlarından biriside Kamu işçi alımlarının artık işkur aracılığıyla bu sınav sonucuyla alınmasıdır.
Artık EKPSS de KPSS gibi sistemli bir şekilde 2 senede bir yapılacak.
Mayısta olan sınav temmuzda ilk atama olmadı mı nerden çıkartıyorsunuz 6-7 ay sonraya atama olur diye.
Bence zaman çok iyi çalışan kazanacak. ben sınavdan yüksek aldım atandım. kimse kimseye haksızlık yapmasın. sen de çalışıp iyi puan alsaydın yerleşseydin. sitem etmenin hiç bir mantığı yok.
Herkesin hakkında hayırlı olması dileğimle.
[SIZE=2]
cennetgülsevdi; sen lise mezunu olarak gir yerleşirsen okul bittiğinde diplomanı götürürsün sonra zaten onlar seni lisans olarak atayacaklar. tekrar girmene gerek yok sınava.
iyi bir kaynaktan arastırdım sorusturdum egitimini almakta oldugun üniversiteden yetkili birisiyle görüşerek durumunu izah ediyorsun okudugun bölüme karsılık denkliği olan diger bölümlerin birinden sana uygun 2 yıllık bir diploma verebilrlerse önlisans olarak sınava girebilirsin yine edindiğim bilgiye göre diger 2 yılın yanmış olur daha sonra kaldıgın yerden aynı bölüme devam edemezsin herhangi bir 2 yıllık diplomayla yetinmiş olursun ki buda senin işine pek fazla yaramıyacaktır sınava lise mezunu olarak gir atanırsan bi müddet memur olarak çalışır diplomayı alır almaz tekrar sınava girmeksizin uygun bir dilekceyle dilediğin kuruma geçersin buarada kendi işinide yapmış olursun
aklına takılan herhangi bir mevzu olursa özelden yada genelden msj atabilirsin şüphen olmasın ki kaynagım saglam
2010 dan önce alınan Raporların çogu kabul edilmedi bir takım eksiklikler mevcuttu ve tarihleride geçmişti örnegin;benim 2007 tarihli raporumda çalışabilir yada çalışamaz ifadesi yer almıyordu 2012 sınav için basvuru yaptıgım vakit kanun degişti raporu yenile dediler aksi halde basvurum kabul edilmiyecekti geregini yaptım akabinde 5 yıl süreli yazıyor dolayısıyla 2017 kadar raporum geçereli bu süre dolmadan tekrar rapor yenilenmiyor istesenizde TC.Kimlik Num.dan tekrar alıp alamıyacagın belli oluyor elbet bu kişiye göre degişebilir bulundugunuz il veya ilcede Aile ve Sosyal politakalar kurumuna elinizdeki raporla beraber gidersiniz ve bu mevzu hakında bilgi alabilirsiniz
Vallahi ben bölümüm edebiyat. Türkolog diploması alacağım Lise mezunu olarak 2015'de ki atamalarda atanırsam okulumun bitmesine 1 yıl kala memur olmuş olacağım. Okulum bitirip, diplomamı verince bana avantaj sağlayacağını biliyorum ama benim atandığım memurlukla ilgili mevkiimi yükseltirler sanırım. Yani ben düz memur olarak atanmışken, türkolog diplomamı verince beni bu alanla ilgili bir yere atamazlar. Ki şu an Türkolog kontenjanı da sıfır.
bildiğim kadarıyla 2010 öncesi yada sonrası olmasından ziyade tarihi ve çalışabilir ibareli olup olmaması önemli raporların. yani sapor sürekli ise eğer 2010 önceside olabilir.
Bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
Benim raporum çok eski 2001 tarihli ve sürekli ibareli, bu rapor geçerlimi?
Ancak raporumun aslı yok, noter onaylı fotokopisi var ayrıca başbakanlığın verdiği özürlü kimlik kartı yeterli olurmu.
Evet rapor sürekli ise sıkıntı olmaz inşallah... Yine de raporu çıkardığınız hastaneden aslını iste muhtemelen hastanenin arşivinde ( bir ) yada ( iki ) adet vardır. Kolay gelsin...
Merhaba arkadaşlar 2012 ocak ayında raporumu aldım % 32 sag göz protez okb % 30 toplam % 52..
20 yaşındayım dershanede açılan özel kurs varmı ekpss için hangi yayınevinin kitabı daha iyidir normal kpssye göre ne farkları var hangi sorular çıkar gibi vs giren arkadaşlar veya adminler bu konuda yardımcı olursa sevinirim
arkadaşlar istanbul bakırköyde ekpss kursu açmışlar ben kayıt oldum bakalım hayırlı olur inş. isim vermiyorum reklam olmasın diye merak eden varsa yazarsa bana özelden bilgilendiririm
S.a İlk olarak geçmiş olsun kardeşim ve bu raporun inşallah hakkında hayırlı olur.. ve ayrıca Kaynak istersen (YARGI var) Ayrıca Bu yıl çıkmış bir kaynak daha var ..O da "AKILLI ADAM YAYINLARI" EMSS(ÖMSS) HAZIRLIK KİTABI.. Kursta yakın zamanlarda açılır.. Bu arada hem Kpss hem de Ekpss yayınlarına hazırlanmanı tavsiye ederim..Vesselam
Arkadaslar ben arastırıyorum ama bulamıyorum 2013 deki sınav gectide 2014 de sınav olacakmı 2015 de olacakmı bununla ılgılı bılgısı olan varsa beni aydınlatırsa sevınırım...
arkadslar senye ösym sınavına girmek istiyorum fakat 2014 takvımıne baktım henuz bır tarıh verılmemıs daha once gıren arkdsalr bılır basvuru gecen sene hangı ay basladı sınav hangı tarıh oldu bılgılendırırsenız sevınırım.bırde ben acık ögretim okumak ıstıyorum bu yenı sınav sısıtemını bılmıyorum ıkı sınavmı olucak ben ıkısınedemı gırıcem nasıl olucak bılen arkdslar yardım lütfen!!
Bütün bilgiler ösym sitesinde mevcuttur. Basvuru kilavuzlarini okuyun önce sinav arsivine girip, ygs ve lys arti 2012 ömss basvuru kilavuzlarinda tarihler ve bilgiler var. Anlamadiginizi sorun, herkes uzunca yazip anlatmaz size. Arastirmaci olun lütfen.