Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurların tayin-atama durumu?

Öncelikle Hakanım arkadaşıma bilgi vererekten diğer arkadaşlarında yazacaklarımdan bilgi sahibi olacağını sanıyorum...

Daha önceki yorumumda tayin istediğim gelişmeleri paylaşmıştım.
2 gün önce pazartesi günü raporumuda ekte sunarak dilekçemi müdürüme verdim.

Dilekçe:
T.C. KİMLİK NO :

GÖREVİ : Memur

ÜNVANI : Genel İdare Hizmetleri

ADI VE SOYADI : Göktürk KARAGÖZ

BABA ADI :

ANA ADI :

DOĞUM YERİ : Konya

DOĞUM TARİHİ : 26/10/1987

MEMURİYETE BAŞLAMA TARİHİ : 13/09/2010

BU OKULDA GÖREVE BAŞLAMA : 13/09/2010

ÖZÜ : Konya İline Tayin İsteği

KADAİFÇİOĞLU KIZ YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
AFYONKARAHİSAR

Müdürlüğünüze Afyonkarahisar Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğünün 01/09/2010 tarihli ve 26773 sayılı atama kararnamesi ile atanmış olup; 13/09/2010 tarihinde göreve başladım.
Atandığım günden bu zamana kadar görevim gereği hiçbir sıkıntı yaşamadım ve görevimi üstün gayret çerçevesinde yürütmeye özen gösterdim. Fakat birtakım sebeplerden dolayı özelliklede fiziksel rahatsızlığım ve ailemin de yanımda olmaması nedeniyle elimden geldiğince kendimi idare etmeye gayret göstersem de diğer olağan zamanlarda ihtiyaçlarımı (yemek, ısınma, giyim, temizlik vs.) karşılamakta güçlük çekiyorum ve memleketime gidip gelmekte de zorlanıyorum.
Dilekçe ekinde de sunmuş olduğum sağlık raporumda, sağlığımla ilgili teşhis bilgiler ve sayısal veriler belirtilmiş olup; uygun görüldüğü takdirde ailemin bulunduğu Konya iline tayinimin yapılması hususunda;

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

EK: Sağlık Raporu Fotokopisi (1 adet)

ADRES: ……/……/………...
Göktürk KARAGÖZ

TEL NO:

Okul müdürünün yazmış olduğu üst yazı:

Okulumuz memuru göktürk karagöze ait dilekçe yazımız ekinde sunulmuştur.

Yani topu milli eğitime attı. Milli eğitim ise şu sıralar rotasyondan dolayı karışık, birde benim müdür "gitmesi uygundurda" demeyince evrak beklemede kalmış (ben bunları atama şefinden bilgi alıyorum tabiki...

Fakat bugün kafamdaki soru işaretlerini gidermek için milli eğitime gittim, şefle konuştuk biraz ve şef dediki ben şube müdürünün yanına giriyorum biraz iş var rotasyon vs onları soracağım, sende arkamdan gel tekrar izah et durumunu dedi. Bende dedim abi yok ben gelmeyim malum zaten adam sinirli biri bide yoğunluk var dedim gelmeyeyim. Dedi gel , gittik girdim odaya bunlar rotasyondan muhabbet etti vs. sonra bana kaş göz işareti etti. Şube müdürüde bana dedi: Yine ne istiyon oğlum, dedim hocam tayin dilekçemi istemiştiniz bende verdim, eee şimdi ne bekliyon dedi: Sonuç bekliyorum dedim. Gitceğin yer neresiydi derken konya dedim. Daha bismillah dilekçeyi dün verdin dedi, bende dedim dün değil hocam pazartesi verdim Dedi bu ne acele , hadi hayırlısı.. Şefe dedi: Bunun durmaya niyeti yok , Yazın yazısını gönderin konyaya dedi Afyon valisinin kesin emri var: elden evrak takibi yasakmış. ben onuda şeften ayarladım. Yarın postaya verecek evrakı ve Pazartesi evrak konya mem'e varmış olacak. Tabi ben öyle biriyimki evrakımı salarmıyım hiç :D Pazartesi evrak nerde : konyada :) Peki ben nerdeyim : 3 gün yıllık izinde olacağım için konyadayım :D Cuma günüde 3 günlük bi izin çakacam tamamdır :D

Benim bugün akşam üzeri yazı yazıldı ve milli eğitim müdürüne imzaya gitti....

Kısacası gidiyorum artık... Bakanlıktan da hiç kimseyi devreye sokmadım... Tavsiyem ise şu: Tayin almak istiyorsanız atama şube müdürüne durumunuzu izah edin, açık ve net konuşun. Çünkü iş onda bitiyor... Birde evrakınızın üstüne düşüp arkasını aramazsanız, daha çok beklersiniz. Ben bugün kafamdaki soru işaretlerini gidereyim diye bir gittim ama sonuç ortada tayinim oldu artık.. şükür diyorum. Bilgilerinize

ne guzel ya senın adaylıgı kalkmıstır yazısı gelmıs mıydı ya

Herkese merhabalar...

@fullmoongokturk, kardeş öncelikle senin adına çok sevindim. Umarım Allah gönlüne göre verir de gidersin tez vakit.Biz engellileri neden böyle yorarlar anlamam. Aslında bizim için 657'de bir madde olması gerek, bizler yaşamımızı zar zor idame ettiren kişileriz.1 sene sonra hemen göndermeleri gerek aslında.
Bende yeni 1 senem oldu, üniversitede çalışıyorum nasıl yapacam nasıl edecem kendi memleketime gidecem hala yollarını arıyorum. Üniversiteler özerk kuruluş olduğu için farklı bir kamu kuruluşuna geçmek biraz uğraştırıcı sanırım. Göktürk kardeş varsa bir fikrin bizimle paylaşta bizde birşeyler yapalım...Artık çekilmiyor buralar.

tayin için okula yazılan dilekçede müdürün gitmesi uygundur diye bir ibare yazmasımı lazım ? bunu yeni duydum paraf atması yeterli değilmi ? bizim müdür bu işlerden pek anlamıyor. dilekçeme sadece paraf attı. bu onay manası taşımaz mı ?

Nurdane;
Ben onu kendi çabamla aldım. 15/09/2011 günü çıktı asalet yazım. Ha tabi 15 eylülde çıkmasaydı ve uğraşmasaydım 20 eylülde gelecekmiş (Çünkü 20 eylülde üst yazıyla geldi :))

Engelsiz07;
Teşekkür ederim kardeşim. Cümlemize en güzel imkanlar nasip olsun inşallah.. Ben diyorum ya benim bakanlıkta tanıdığım bile olduğu halde devreye sokmadım kendim hallettim. Hemde 2 günde yazıyı çıkarttım. + Birde rotasyon durumları var zamanında bu işi kökten hallettim. Ben çabaladım ve bırazda şansım vardı (hatta yeri geldi şube müdürüyle cebelleştim) ve oldu... Durumunuzu mütevazi şekilde yaklaşarak izah ettiniz mi bence olmayacak iş yok... Eğer seni anlayıp dinleyen yoksa dilekçeni yaz, tarih, imza at ver... Belki olur ama yinede dediğim gibi işinizi illaki kağıtla ypacaksınız ama biriyle konuşuyorsanız ettiğiniz sözlerde önemli.. Birde dilekçeyi verirken nasıl en alt birimden yukarıya doğru veriyoruz, söz ederken bu şekilde olduğunu unutmayın. Önce şube müdürü varsa ona gidin, sonuç alamazsanız bir üst amire gidin.. Şayet işi tepeden yapmaya başlarsanız ters teper...

Hakanım;
Senin Çalıştığın Okul Müdürün;

1- Okulumuz Memuru ............................. ait tayin isteği üzerine dilekçesi yazı ekinde sunulmuş olup, gönderilmesi müdürlüğümüzce uygun görülmektedir. Müdürlüğünüzce de uygun görüldüğü takdirde; Bilgilerinize arz ederim... (Şeklinde yazarsa İl Milli Eğitimden hemen OLUR verilir ve Milli eğitim müdürü imzalar Valilik imza şartı aranmaz (Çünkü okulda çalıştığın için) ...)

2- Okulumuz Memuru ............................. ait tayin isteği üzerine dilekçesi yazı ekinde sunulmuş olup, "yerine bir memur verilmek şartıyla" gönderilmesi müdürlüğümüzce uygun görülmektedir. Müdürlüğünüzce de uygun görüldüğü takdirde; Bilgilerinize arz ederim... (Şeklinde yazarsa kara kara günlere kaldın, yerine bir memur vermeyle pek uğraşmazlar. Hatta yazınıda hiç bekletmezler, yerinize istenilen memur talebinden dolayı tayin verilememektedir diye yazı gelir. Kısacası RED...)

3- Okulumuz Memuru ............................. ait tayin isteği üzerine dilekçesi yazı ekinde sunulmuştur. Bilgilerinize arz ederim... (Şeklinde yazarsa okul müdürün bir karara varamamış ve topu İl Milli Eğitime atmış olur. Ve bu durumda iş sana düşüyor. Evrakını takip edersen, şube müdürüne durumunu izah edersen hemen benim gibi 2 günde yazını çakarırsın :) Ama etmezsen biraz beklersin ve sonuç olumluda gelebilir, olumsuzda...)

Gerçi dün ben yine direkten döküyormuşum :)
Atama memuru yazıyı hazırlamış ben şube müdürüyle konuştuktan 1 saat sonra felan.. Sonra imza için şube müdürüne sunmuş. Şube müdürü bu ne? demiş, memur tayin dilekçesi demiş. Eeee niye yazdınız bunu demiş, o da siz deyince bende yazdım felan derken ala ala ben mi dedim diyormuş ki o sırada memur abi de kızmış: hocam siz demeseniz ben niye yazayım demiş . Bu sefer ha doğru evet ben demişimdir demiş ve imzalamış.. Milli Eğitim müdürüde imzaladı artık, Evrak numarasıda aldım. işin takibini pazartesi konyada yürüteceğim. En sonunda gol oldu yani :D

benımde geldı artık adaylıgı kalkmıstır yazısı geldı ve hemen ılekce mı yazacagımm ohh sonunda

insaallah benım atamamda olur

hadi hakkııza hayırlısı birde gelişmeleri bizimle paylaşın...

göktürk sen afyonu ilçesinde mi merkezdemisin ? konya iline tayin istion dimi...
şimdi bende hatay il memde evrak kayıtla görüştüm. evrağınız ayın 23 nde atama 2 servisine yönlndirildi dedi. atama servisi ,ile henüz irtibata geçemedim ama onlar evrağımı tayin istediğim ile gönderip vali oluru alması lazım deil mi ? birde tayin istediğim ile evrağımı gitmiş olması bulunduğum il mebi onay vermiş anlamı taşır mı ?
offfffffff ya ne kadar prosedür var...

Ben merkezde bir ilköğretim okulundaydım...

Prosedür:
1- İl veya ilçe binasında çalışıyorsanız çalıştığınız yerde valilik olur'u alınır. Okulda çalışıyorsanız milli eğitim müdürünün imzası sondur...
2- İl mem gitmek istediğiniz vilayete sizi gönderiyorsa yazıyı yazar. (Nokta atışı tayin istemeyin. Gitmek istediğiniz il'de bir yeri araştırmadan nokta atışı yer istemenizi tavsiye etmem. Boş kadro yoksa her an her şey olup red gelebilir.)
3- Gideceğiniz vilayete yazınız varınca boş kadrodan bir yere sizi yerleştirirler, yazınız yazılır, valilik oluru alırlar ve şu an ki çalıştığınız vilayete gönderirler.
4- Vilayet atama kararnamenizi hazırlar ve okulda görevliyseniz üst yazı ile okula gönderir.
5- Kararnameniz okula gelince Görevden Ayrılma yazınızı yazıp il mem'e teslim edersiniz birde yolluk yaparsınız tamamdır... Yeni görev yerinize 15 günü geçirmemek kaydıyla başlayabilirsiniz.

Ayruca şunu unutmayın: Atama şube müdürü imzayı attığı zaman işlem bitiyor, "Milli eğitim müdürü ve valilik olur'u nezaketen gibi bir şey olsa gerek. Çünkü bakmadan imzalayıp geçiyorlar" diye düşünebilirsiniz :)

Evvetttt.. :) Dün il milli eğitime gittim ve personel atamadaki görevli arkadaşlarla görüştüm. Çoğu hemen tanıdı okulun özellikle istediği sendin demi diye evet dedim ve durumları bir bir anlattım ( Sakatlar ve Mobbing sayfasından bulabilirsiniz ) Hepsi bana hak verdi ve müdürü kınadılar davranışlarından ötürü. Herneyseki personel atamadakiler sen Konyaya dilekçeni ver bize gelsin okul müdürünle konuşuruz muvaffakatını alırız deyince resmen ayaklarım yerden kesildi. Müdürün söylediği gibi il dışı tayinde 2 yıl çalışma şartının olmadığını ve müdürn nasıl ve nerden bu bilgiyi aldıklarını merak ettiler. Tayin hakkının benim bildiğim gibi asalet onaylandıktan hemen sonra olabildiğini dile getirip tayinimin olabileceğini söylediler.

aykut hayırlsı kardeş
2 yıl mevzusu normal atananlarda mevcut ama özürlü atamalarından böyle bir zorunlu hizmet süresi yoktur.
mebbisteki bilgilerinden ulaşabilirsin zorunlu hizmet yılı yoktur diyor. mdrüne bu bilgiyi gösterde herşeyi ben bilirim mantığından uzaklaşsın...

EEEEEEEEEEE !
evraklar ne durumda sonuca ulaşan oldumu arkadaşlar.?

Arkadaşlar ben MEB sınavından 96 alarak 2. tercihim olan Ankaraya atandım oradanda Polatlı ilçesine atandım... Asaletim geldi artık tam kadroluyum... Tayin dilekçemi yazdım memleketime Eskişehire istedim ama malesef Eskişehirde boş yer yokmuş öyle demişler valla moralim çok bozuk kaldık yaban ellerde memleket hasretiyle... :( Hadi ben neyse ama ailem 1 senedir zaten zor durumda annemle birlikte kalıyorum babamla ablam Eskişehirde falan aile ikiye bölündü offf... :(

Hakanım;

Atama ve cevap bekliyoruz kardeşim. Nede olsa bu işler öyle alel aceleyle olmaz...

Eseszeus;

Boş yer olmaması kadro derecenizden dolayı sadece il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine olmayabilir. Fakat okula atayabilirler... Sanki hiç bir yerde boş yer yokmuş gibi bir durum yaratmışlar... Sen resmi evrak karşılığı red cevabı aldın mı eseszeus?

Ben Polatlıda çalıştığım için dilekçeyi yazdım Eskişehirdeki babama yolladım oda Eskişehir Milli Eğitime götürmüş sanırım Eskişehirden istek yapılması gerekiyomuş tayin olmam için oradan şube müdürlerinden biriyle görüşmüş ama dilekçeyi vermeden zaten direk boş kadro yok falan demişler... :( Birde çalıştığım okulun müdürüyle falan görüştüm Polatlıda bile hizmetli açığı var koca Eskişehirde hayli hayli vardır bi yanlışlık olmasın falan diyolar valla anlamadım her kafadan bi ses çıkıyo kafam allak bullak oldu benimde... :(

Ben sana özlü söz söyleyim sen ona göre davran...

"Söz uçar, yazı kalır" (Yazıyı kabul edip kayıt etmek zorundalar)

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünden gönderilen evrakı kabul edip kayıt etmek zorundadır. O yazıya da "olumlu" veyahutta "olumsuz" cevap yazmak zorunda...

Not: Eskişehire dilekçe vermene gerek yok. Çalıştığın okuluna dilekçe yazacaksın ve üst yazı ile Milli Eğitime göndereceksin. Atama Şube Müdürü onay verip yazını yazdırırsa imzalayacak, birde Milli Eğitim Müdürü imzalayacak ve Eskişehir Milli Eğitime göndereceklerdir. Yada Milli Eğitim Müdürü imzaladıktan sonra Ankara MEM, evrakı elden takip etmeye izin veriyorsa sanada teslim edip senin götürmende uygun olabilir...

evrak işlemlerini nasıl takip edeceğiz. tayin istediğim mebde evrak kayıt birimine süzmenin birini koymuşlar adam konuşmadan aciz ne yapıp evrağımın durumu öğrenebilirim acaba...gerçi; evrağın , tayin istediğim ilede henüz ulaşıp ulaşmadağını bilmiyorum.sorgulama yapma gibi yasal prosedürümüz varmı acaba ?

Hakanım;
Evrakım konyada, atama ve sonuç bekliyorum...
Evrak takibi: MEM 'de atamadan sorumlu şube müdürü seni göndrmeye onay veriyorsa yazını yazdırmıştır ve imzalamıştır. Akabinde Milli Eğitim Müdürü zaten imzayı atar. Not: MEM de görev yapıyorsan Milli Eğitim Müdürü imzaladıktan sonra birde Valilik olur'u alınır. Okulda görevliysen Valilik olur şartı aranmaz...

Evrakın ilgili mercii kurumundaki imzalardan çıktıktan sonra tekrar atama bölümüne gelir. Ve orada ya evrakı zarflayıp postaya verirler ya da sen atamadaki adamı (Şef veya Memur) tavlarsan elinede alabilirsin ve gitmek istediğin ildeki Milli Eğitime elden götürüp teslim edersin...

Evrakı elden alamadıysan; Evrakın çıktığı ildeki MEM den evrak kayıt numarası alırsın ve ne zaman varacağını sorarsın. Gideceği günden itibaren o Milli Eğitime telefon açıp evrak kayıt bölümüyle konuşup adını, soyadını veya evrak kayıt numarasını söylersin gelip gelmediği hakkında bilgi edinmiş olursun...

ilçe memde görev yapan ve bizimle atanan bir engelli arkadasımızın 15/09/2011 tarihinde verdiği tayin için dilekçesine "ilçemizde memur konteran açığı vardır " die ret cevabı geldi. 06 / 10 / 2011 tarihinde geldi ret yazısı...
bizimde umutlarımızı bir nevze eritti.

Bu durumda tek yol becayiş, yada yerine adam bulması... Yada Ankara tabanlı torpil. Başka türlü bir sonuca varılamaz. Allah yardımcınız olsun ve hakkınızda hayırlısı inşallah...

Evet arkadaşlar 20/10/2011 tarihinde vermiş olduğum dilekçeme 14/11/2011 tarihinde milli eğitim müdürü tarafından "ret" yanıtı gelmiştir.
Bu durumda fazla bir şansım kalmadığını düşünüyorum.
Inş sizler böyle bir durumla karşılaşmazsınız.
Allah herkesin gönlüne göre versin...

bende fethıyede gorev yapıom memleketım olan burdurun çavdır ılcesını ıstedım fethıye meb onayladı muglaya gıttı ılerısı ne olur bılmem olumlu gıdıyor mu sızce

muglaya gıdelıde bır hafta oldu bu tayın ısı kac gun surer bılgısı olan var mı

İlçe MEM "gönderilmesi tarafımızca uygun görülmektedir" demiş ise tayin işi olur..

evet ılce mem uygundur dedı ımzaladı yanı ama cavdırda bos yer var mı bılmıyorum

evraklar muglaya gıttı yanı valılıge buranın hem mıllı egıtım muduru hem kaymakam hem sube mud ımazaladı

muglaya gonderılen yazıya baktım sımdı kaymakamımızca uygun gorulmustur yazıo ımzalar var

memur atamaları valilikler arasında mı olur yanı ben mugladan burduru istedim ankara onaylamıyor mu bunu

onu demek ıstemedeım ya memur atamaları valılıklerce mı olur

İllerde muvafakat yetkisi Valilik olurundadır. Geçerli bir mazaret olmadığı sürece ilçe müdürü yada okul müdürünün atanmasında sakınca yoktur ibaresi işe yaramaz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü personel planlaması yapmış ve Valiliğe personel yetersizliği şeklinde bilgi vermişse il dışı tayin işlemi zorlaşır.

O ildeki MEM müdürünün insiyatifine bağlı. Benim atama yazımı karşı ildeki MEM e Vali a. Milli Eğitim Müdürü imzaladı... MEM müdürleri Vali Yardımcısı ünvanıyla Valilik adına imza yetkisinede sahiptirler...

Son bir not: Atamadan sorumlu şube müdürü imzayı attığı zaman tayin işinde bir problem çıkmaz. Sırasıyla MEM müdürü veyahutta gerekirse Vali ve Vali Yardımcısı imzayı atar. Fakat bu atama işleri gizliliğe riayet eder. Atanacağınız yeri veyahutta atamanızın olumlu olduğunu öğrenmişseniz kimseye dillendirmeyiz. Çünkü bir başka 3. şahıs kağıdınız vali önündeyken bile imza işini bozabilir.

evrak işlemlerini nasıl takip edeceğiz. tayin istediğim mebde evrak kayıt birimine süzmenin birini koymuşlar adam konuşmadan aciz ne yapıp evrağımın durumu öğrenebilirim acaba...gerçi; evrağın , tayin istediğim ilede henüz ulaşıp ulaşmadağını bilmiyorum.sorgulama yapma gibi yasal prosedürümüz varmı acaba ?

tayin istediğin ildeki atama şubesini ara ve oraya sor!

onu demek ıstemedeım ya memur atamaları valılıklerce mı olur

evet valiliklerce olur!

Evet arkadaşlar 20/10/2011 tarihinde vermiş olduğum dilekçeme 14/11/2011 tarihinde milli eğitim müdürü tarafından "ret" yanıtı gelmiştir.
Bu durumda fazla bir şansım kalmadığını düşünüyorum.
Inş sizler böyle bir durumla karşılaşmazsınız.
Allah herkesin gönlüne göre versin...

bu siteden veya becayiş sitelerinden becayiş yapmak isteyen memurlara ulaşıp becayiş yöntemini deneyebilirsin!

Engellilerin işlerini neden bu kadar zorlaştırırlar anlayamıyorum. Ben ilçe milli eğitimdeydim ve bilmiyorum belki de evlilik dolayısıyla hiç bir zorluk yaşamadan, asaletim onaylanmadan ve hatta evlilik tarihi bile tutarak bir görevlendirme yaptım. Bu il içiydi ama uzak bir ilçeye görevlendirme aldım. Eşimin ne ssk girişine, ne de çalıştığı kurum bilgilerine bakılmadı. Bunu bile yapamazsın, gidemezsin diyenler olmuştu ama problem yaşamadım.
Herkesin aynı kolaylıkta işlerinin hallolmasını diliyorum. Şansınız bol olsun.

Üst Alt