Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen atamalarına dair herhangi bir haber var mı?

Genel müdürlüğün atama ile ilgili biriminden bir memurla görüşebildim. Evet şikayetler sorunlar bildiriliyor bize, biz de süre uzatılır diye tahmin ediyoruz, genel müdürlüğün sitesinden takip edin dedi.

Onay bekleyenleri neden bekletiyorlar anlamak mümkün değil. Her İl mem kendi kafasın göre mi hareket ediyor.

Onay bekleyenleri neden bekletiyorlar anlamak mümkün değil. Her İl mem kendi kafasın göre mi hareket ediyor.

2019da aldığım rapor numarası 4 haneli bir numara.

İl MEM beni aradı, artık sistem bunu kabul etmiyor, 8-9 haneli referans numarası istendiğini, sistemin değiştiğini söyledi.

Hastaneye geldik böyle bir şey yok diyor. Sinirlenmemek elde değil, hele bir de bu süreyi uzatmazlarsa..

arkadaslar hem basvuru suresi ile ilgili sıkıntı var hemde kontejyanla alakalı sıkıntı var hangi brans nekadar ögretmen alıcak buda belli değil ..

Bir haltı doğru dürüst beceremediler ya resmen onaylamıyorlar başvuruyu. Allah kahretsin. Başvurular bitecek 40 dkya ben bunların onaylamasını bekliyorum. Tercih veremezsem ne olacak ?

Benim başvurum da az önce onaylandı. Dün evrak yüklemiştim. Süreyi büyük ihtimalle uzatacaklar.

Başvuru kapalıdır yazıyor ve henüz onaylanmamıştı benim. E ne olacak şimdi anlayamadım.

Akşam saat 5-6 gibi yeni bir duyuru yayımlanır diye düşünüyorum.

Annem gidip sormuş güya 12ye kadar bitecekmiş onay işlemleri, görebilecekmişiz ama sayfa kapalıyken mümkün değil bence.

Nir de kapanmadan hemen önce onay iliyle ekpss puanı gözükmedi bilmiyorum bir problem olur mu.

Eğer bakanlık süreyi uzatmazsa tek şansımız pazartesi günü. Artık biz evrak yükleyemiyoruz sistem kapalı ancak il MEM halen onaylama işleri ile birlikte evraklarda düzenleme yapabiliyor.

Şahsen beni arayan kadın pazartesi günü raporla ilgili düzeltmeyi ona iletmemi söyledi. Sadece ben değilim, çok fazla kişiyi mağdur ettiler bu sene, bekleyenler için tam bir hayal kırıklığı oldu.

Çok mağdur olan var çok bence süreç uzatmalı

Eğer bakanlık süreyi uzatmazsa tek şansımız pazartesi günü. Artık biz evrak yükleyemiyoruz sistem kapalı ancak il MEM halen onaylama işleri ile birlikte evraklarda düzenleme yapabiliyor.

Şahsen beni arayan kadın pazartesi günü raporla ilgili düzeltmeyi ona iletmemi söyledi. Sadece ben değilim, çok fazla kişiyi mağdur ettiler bu sene, bekleyenler için tam bir hayal kırıklığı oldu.

Hocam bu sefer de biz göremeyeceğiz onaylanıp onaylanmadığını başvurunun . Tercihlere bu durumun bir etkisi olur mu sizce ? Hakkımız yanmaz,değil mi?

Onaylanan haliyle yazıcıdan çıktı alıp saklanması gerekiyor. Bir de çıkan mesajda başvuru süreci bitti falan demiyor. Sadece kapatılmış. Tekrar devreye alınacak büyük ihtimalle.

Hocam o kadar dedim onlara. Dün 2 kere aradım. Bugün sabah da aradım. Akşam da aradım ama açmadılar. Hep onaylanır deyip geçiştirdiler. Bir keresinde adımı da sordular ama inat yapar gibi onaylamadılar. Şahsen hakkımı asla helal etmiyorum. Bu saatten sonra onaylasalar da çektirdileri çile hep aklımda kalacak. Allah vere de tercih yapamazsın çünkü onaylanmadı cart curt demesinler. Kendi beceriksizlikleri sonuçta.

Sinirden ve üzüntüden ağladım ya...

sorularıolanbiri

Sistem 16.00'da kapanacağı için öğleden sonra bütün günümü koşturarak geçirdim. En az 5 defa il MEM ile görüştüm. Hakkını yiyemem, Allah razı olsun kadın elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı bana.

Heyete gidiyorum sekretere yolluyor,
sekretere gidiyorum rapora yolluyor,
rapora gidiyorum posta odasına yolluyor...

Levent Kırca skeci gibi. En son başhekimliğe çıktım sesim yükselince biri halletti işimi. Pazartesi tekrar arayacağım, umarım başvurum kabul edilmiştir.

sorularıolanbiri hocam benim de il onay İstanbul du. Ben de bir gün öncesinden başvuruyu tamamlamama rağmen son dakikalar da onaylandığını gördüm raporu aldım. Bu arada mail de atmıştım klavuzdaki adrese. Oradan da başvuru onay ve ret işlemlerinin ilçe mem ler de yapıldığına dair mail gelmiş cevap olarak.
GeorgeOrwell hocam var olan raporunuzu mu erapora işliyorlar yoksa sıfırdan yeni bir heyete mi sokuyorlar. Raporunuzun üzerindeki numara ile aslında erapora işlenmesi gerekmiyor mu.

Coral
Peki ben ne yapacağım ? Bana onaylayacağız dediler onaylamadılar. Hakkımı asla helal etmiyorum. O kadar göz yaşı döktüm. Tercih veremeyecek miyim ?

GeorgeOrwell

Ben 3 kere falan konuştum onaylasınlar diye ama bir türlü yapmadılar onaylarız deyip. Adımı da sormuşlardı. Beni bunca üzdükleri,ağlattıkları için İl MEM'e hakkımı asla ve katiyen helal etmiyorum. Tercih de yapamazsam onlar yüzünden,ne olacak ? İnadına onaylamıyorum gibiler.

onaylamıyor*

sorularıolanbiri hocam bir nedenini gerekçesini söylemeleri gerekir. Orası keyfi hareket etme yeri değil. İsterseniz size en yakın ilçe nin atama birimine gidin. Onlar durumumuzu görebiliyorlar. Ben ile sormuştum onlar ilçe mem lerin başvuruları onayladıklarını söylediler. Onay durumunuzu görebilirler.

İl onayı bekliyor yazıyor ama. İlçe memi arayınca biz yapmıyoruz demişlerdi 2. gün. İl mem de sistemsel arıza var cart curt dedi ama onaylananlar da olmuş. Kendi hatalarını bana yıkamazlar. Hâla onaylamadılarsa diye de endişe ediyorum açıkçası. Nedeni de tam belli değil niye onaylamadıklarının. Sistemden belgelerin eksiksiz olduğunu görmüşler,güya komisyon onaylıyorum. Başvurunun bitmesine kısa bir süre kala Bir yakınım gidip sordu. Ona öyle demişler. Hatta gece 12'ye kadar devam edeceklerini de demişler ama ben yine de güvenemiyorum yine onaylamadılarsa diye. Gerekirse cimere yazacağım ama.bu ülkede adalete de pek güvenemiyorum. Umarım hakım elimden gitmez. Sanki inat yapıyorlar gibi bir türlü basmadılar pnay tuşuna.
Coral Nne olur bu işin sonu sizce ?

yazıyordu*
güya komisyon onaylıyormuş*

sorularıolanbiri hocam klavuzda yazdığı gibi yürümedi hiç bir işlem. Tam bir gelişi güzel ve ilgisizlik vardı. Önceleri gerçekten sorunun sistemsel olduğunu düşünmüştüm ama sonraları ne il den ne ilçeden bir ilgi veya yardım göremeyince açıkçası tüm bakış açım değişti. Hiç bir eksikliğimiz yok ve 5 dakikada halledebilmem gerekirken cuma günü kapanmaya 1 saat kala zar zor onaylama oldu. Ben açıkçası engellilere böyle bir muamelenin yapılacağını aklımın ucundan bile geçirmedim hala diyorum bunu bu şekilde yapmamalılar ve sistem mecburi düzeltilip tekrar devreye alınmalı ve hiç kimse mağdur edilmemelidir.

Coral
Sizin en azından onaylanmış hocam. Çok haklısınız. Esas bizi üzmemeleri gerekiyor. Zaten yeterince zorluk varken bir de onlar engle çıkartıyor bize. Ne diyeyim,Allahlarından bulsunlar. Kesin bir şey de yok. Sizce kabul edilir mi onaylanmayanların da ?

Ben il milli eğitim gitim oradaki memurun çalışma sistemini gördüm şimdi siz belgeyi doldurmaya başlayınca sistemden önüne düşüyor eksik yada yanış olduğu zaman sizi arıyor düzeltiyorsunuz olmadım kendi sizi arıyor ve beraber yapmaya çalışıyor çok kişi varsa ve çok hata varsa ki var olduğu görünüyor onaylamaları biraz zaman alabilir zaten 2 gün sistem hatası vardı o 2 gün hak kaybıdır ve 2 gün bu başvuruların uzatılması gerekmektedir

sorularıolanbiri hocam mutlaka size bir dönüş yapmak zorundalar. Evraklar da bir problem yoksa da muhakkak onaylamaları gerekir. Bir eksiklik varsa bunu da söylemeleri lazım. Ona göre bu eksiklik belki hemen düzeltilmesi için. Form üzerindeki ufak tefek yanlışlıklar varsa da onları onaylamaları gerekir.

Coral

Hiç dönüş olmadı. Hatta İl Mem'e giden bir yakınıma evrakları tamam demişler. Onaylanıp onaylanmadığını sistem kapandığında göremeyeceğim.

Sistem kapalı olduğundan evrakları düzeltemeyiz zaten. Dönüşün de bir anlamı kalmaz o zaman.

Coral
İl MEM sağlık bakanlığının sistemini bilmiyor sanırım, bana söylenen referans numarası istendiği. Hastaneye gittiğimde "raporu buradan aldın işte daha ne soruyorlar?" oldu, gerçekten şaka gibi.

Neyse ki kadın insaflıydı olması gerekeni, Samsun'da farklı bir hastaneden alınan örneği yolladı bana. "Ulusal Engelliler Veri Bankası" üzerinden alınan bir evrak geçerli oluyormuş.

Şansım halen %50, bakalım pazartesi belli olacak.

sorularıolanbiri
Çok yoğun olduklarına eminim, benimle görüşürken dahi arkadan sürekli telefon sesleri geliyordu. Elbette bu bizim mağduriyetimizi açıklayamaz, sistem baştan hatalı.

Aradan bir hafta geçtiğinde "başvuru yapabilenler yaptı, diğerleri şansına küssün" mü diyecekler?

Üst Alt