Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olmasaydınız engelli ile evlenir miydiniz?

ÖNEMLİ OLAN ENGELLİ OLUP OLMAMASI DEĞİL..
EĞER ŞARTLAR UYGUNSA , SEVGİ ,AŞK VARSA NEDEN OLMASIN...
KİŞİNİN , SADECE ENGELSİZ DİYE BİRİYLE DE EVLENECEĞİNİ SANMIYORUM...BU MANTIĞI DA ANLAYAMAM
SONUÇTA BAZI UZUVLARININ OLMAMASI , YA DA İŞLEVİNİ TAM YAPAMAMASI , ONUN BİR EVLİLİĞİ YÜRÜTEMEMESİ ANLAMINA GELMEZ..
BİR EVLİLİĞİN YÜRÜMESİNDE VÜCUT SAĞLAMLIĞI DEĞİL ,RUH VE AKIL SAĞLAMLIĞI DAHA ÖNEM TAŞIYOR...
BİRAZ KLASİK BİR CÜMLE FARKINDAYIM AMA ÖNCE SEVİP, HOŞLANMAK LAZIM ..İŞTE O ZAMAN KATLANIR HERKES BİRBİRİNE

nüans' Alıntı:

Evlenmezdim diyenler , neden bu cevabı verdiklerini açıklarlarsa daha aydınlatıcı olur sanıyorum.

ayrıca Engelli birinin bu cevabı vermesi beni oldukça şaşırttı.

bu şekilde konuşabiliyorsa bir engelli, evlenmeyi beklemeye hakkı yok gibime geliyor.

sağlam biri kendisine, engelli olduğu için onunla evlenmek istemediğini söylese , ne kadar hoşuna giderdi bu? sormak isterim:)

nüans'tan alıntı yaptım sorularım , yorumlarım ona karşı gibi oldu sanki ama, bu şekilde düşünen bütün engelli arkadaşlara soruyorum bu soruyu

sevgiler..

engelli biri olarak şuanda sağlıklı olan biriyle evlilik yolunda ilerleyen bir birlikteliğim var.ailelerimizde bu duruma ilk zamanda karşı çıksalarda zamanla kabullendiler.ikimzde çok mutluyuz.ama eğerki ben değilde o engelli olmuş olsaydı yine durum değişmezdi.ben yine onu sever ve onunla evlendirdim.çünkü o benim herşeyim ve o durumdada olsa yine herşeyim olurdu.bu onun içinde geçerliki engelli olan benle birlikte.eyyy aşk işte.sen nelere kadirsin...

bu iş tamamen insanın iyi niyeti ile ilgilidir işitme özürlüyüm
ben 10 sene evvel mahalleden bir kızı sevmiştim istedik o sağlamdı
5 ay sözlü kaldık ardından nişan yaptık ve nişanın haftası dolmadan 5 gün sonra beni terk etti nedensiz olarak sonradan öğrendimki konuştuğu başka biri varmış ve beni ona karşı yem olarak kullanmış barışınca sorgusuz sulasiz seni istemiyorum dedi bende kaderime razı oldum ve birdaha onu görmedim şimdiki eşim işitme özürlü evliliğimizin 9 senesi dünya güzeli bir kızım var çok şükür anlaşıyoruz o eski nişanlıma gelince bir kaç sene önce bizim mahalleye tekrar taşındı sonradan öğrendimki ailesi istememiş geçen senede boşandı iki çocuğu ile sokakta kaldı böylemi olması gerekirdi beni bıraktığında dua etmiştim inşallah benden daha iyi birini bulurda beni aramaz diye ama ne demişler alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste bunca yıldır hala yolda karşılaşsak yolunu çevirir karşıma çıkmamak için kaçar ve yüzüme bakamaz baştan da demiştim önemli olan iyi niyet yoksa seven iki gönül ün karşısında hiçbir engel duramaz dağlar bile erir

DORUSUNU SÖLEMEK GEREKIRSE EVLENMEZDIM NIYE DIYE SORMAYIN İÇİMDEN GELDIGINI SÖLEDIM BILEMIYORUM SAYGILAR

evlenmezdim :roll: demeyeceğim :)

aklı başında bir insan olduktan sonra hiç fark etmezdi

hatta daha azimli ve tuttuğunu koparan insanlar olduğumuzu

düşünüyorum :)

oğlumu yada kızmıda seve seve evlendirirdim :)

insanda önce karakter önemli

gerisi boş :)

:lol: engelli olmasaydim sorusu gercekten ilginc bir soru bir
engelsiz biri engelli birinin halinden ne kadar anliyorsa engelli
biride engelsiz birinin halinden onun kadar anlar aslinda cokta
anlamaz... insanlar once goruntuden etkileniyorlar beyin resim
cekiyor olumlu veya olumsuz hoslanma anlaminda bu tabi ve
otomatikmen bir yargi olusuyor... yillar once tekerlekli sandalye
kullanmiyordum sandalyeden ayaga kalkma posizyonunda sagdan
soldan masadan kuvet aliyordum oyle kalkiyordum... birgun bir
cafede oturuyorum uc genc kiz oturmuslar gulusuyorlardi iclerinden
biri ikide bir bana bakiyor utangac tavirlar sergiliyor yanindaki kizlarda
birseyler soyluyorlar filan derken benim ayaga kalkmam gerekiyordu
ve kalktim zor bela ilk hoslanma belirtilerinin yerini acima duygusu
aldi sonra beyinde olusan yargi dersine dondu ;) ve o kiz birdaha
bakmadi bana gulusmeler kesildi... simdi bakin elbette herkes boyle
olacak diye birsey yok onyargili olmayi asla sevmem ama yillar
icinde insanlarda bir yargi olusuyor karekter olusuyor... kolay degil
kendisini asmis insan bulmak... engelsiz biri olsam bir engelliyi
alirmiydim severmiydim yillarca birileri ile konustum elveda derken
hep bir bahaneleri vardi yada bahane bulmadan cekti gittiler... engelli
biri ile yasamak kolay degil bunu zamanla goruyorlar yada kirmamak
adina kiriyorlar... bakin kesin net birsey soyleyemiyorum ...

evet kesinlikle tereddütsüz evlenirdim benim tercim bu zaten saygılar...

aşk diye bir şeye zati inanmıorummm sevgi varsa amenna bilmem yaa şuan ki azimeye sorarsanız ewet SAĞLIKLI biri olsaydım evlenirdim çünkü kötü şeyler yaşamış birinin hayata bakışı çok güzel önceki azime olsam bilmiyorum belki evet belki hayırr zati bunları düşünmem için çok erken daha yaşım 19:D

Engelli birisi ile karşılaşıldığında engelsiz olan ne gözle bakar! Ben 2005 yılında engelli oldum, daha öncesinde engelli bir insanla evlenme konusunda çok düşündüğümü söyleyebilirim, ama itiraf edeyim engelli bir insanla nasıl tanışırım nasıl özdeşirim bunun korkusu hep içimde vardı, çünkü engelli insanın istismar edileceği düşüncesi ile bana yaklaşacağı düşüncesi beni hep engellemiştir. Şu an engelliyim, aynı düşüncelerle engelsiz insanlara yaklaşmak o kadar kolay değil, insanlar bir görüşte aşık falan olmuyor, hadi mantık düzeyinde evlenmek isteyin o da eşyanın tabiatına aykırı gibi düşünülüyor. Malum ya davul bile dengi dengine. Engel insanın zihninde başlayıp tüm vücudunu kaplıyor, daha sonra kendi problem yumağınızla uğraşıp duruyorsunuz, bu sözüm hem engelli hem de engelim yok diyen insanlara. Bir de para meselesi var, sizin çok kazanmanız kafalardaki problemi çözer mi? Hayır, sadece engeliniz görmemezlikten gelinir, bunu yapanda karşı tarafın ailesidir. Problem durum, bana göre ilk etapta karşı cins daha sonra ailesi ve en önemlisi kişinin ailesi o problemi nasıl aşarsınız bakın onu bilmiyorum, uzun yıllardır evli olan arkadaşlar bu konuda tecrübelerini yazarlarsa daha fazla bilgi sahibi oluruz.

engelli kızımla 17 senedir beraberim,bu soruyu çok düşündüm bende,acaba evlenirmiydim diye...ruhen fikren anlaştıktan sonra evlenirdim düşüncesi daha ağır basıyor...

Bu konunun kapatılması gerekir artık. Olasılıklr üzerinde duruyoruz.Şöyle olmasaydınız böyle yaparmıydınız, böyle olsaydınız öyle düşünür müydünüz gibi bilmece tarzında evet -hayırlı kısır tartışmalarla bir yere varamayacağımız ortadadır.

UZAKLAR' Alıntı:
arkadaşlar bu konu beni biraz ilgilendiriyor. 95 yılında 27 yaşındayım ve takıntılarım var engelimden dolayı. artık yaş gelmiş ama evlilik bana uzak görünüyor ve kendi kendime diyorumki sen olsan engelli biriyle evlenirmisin diye.
sonra bir gün biriyle tanışıyorum ve karşılıklı etkilenme gözlerdeki anlamlı bakış ve o aşk denilen şey kapını çalıyor. ben sağ ayağımdan % 40-45 engelliyim O ise cıvıl cıvıl bir halk oyunları hocası, bunu düşünebiliyormusunuz. Kendi ekonomik bağımsızlığı var işi var ve gayette güzel bir bayan ve sonunda çok güzel bir evlilik ve süren giden yıllar şimdi 10 sene oldu gene o sevgi, saygı ve aşk devam ediyor 2 güzel çocukla mutluluğa bezenmiş bir yuva. Yani kısaca sevgi engel tanımaz...
Evet SEVGI ENGEL TANIMAZ ne guzel soylemissiniz...mutlu olmayi hakediyorsunuz bence:)

evlenirdim çünkü kimsenin kusursuz olacağına dair bir garantisi yok bence

Engelli olduğumuz için belki herkes niye evlenmeyeyim diye cevap vermiş ama hayat o kadar acımasız ki önceleri herşey güllük gülistanlık olabiliyor daha sonra aileler işin içine girince benim kızım veya oğlum böyle engelli biriyle evlenemez deyip kestirip atabılıyorlar. Önemli olan kafalarımızda engeli bitirmek. Sapasağlam biri kalkıp bir engelliyle evlenmez bence. Evlense bile engelli kişi hafif aksıyordur veya gözle görülmeyen ufak tefek engelleri vardır.

Tabağınızdaki yemeği çöpe atmadan önce lütfen açlıktan ölen insanları düşünün!

Afrika`da açlıktan her gün çocuklar ölmekte,, bir kere daha düşün lütfen......

EVET Tabiki, benim sevgilim sosyoloji okuyan gayet sağlıklı biri bende de aslında sorun yok ama %40 raporum var bu da boru değil heralde...

bir engelli olarak engel oranı fazla biri olarak; saglıklı olsa idim, engel oranı fazla olan birisi ile evliligi asla düsünmezdim gercekci olmak lazım ask büyük sıkıntılar yada buyuk olmasına gerek yok sorunlar rutınlestıkce ask ask olmaktan cıkar daha klasık deyımı ıle ask karın doyurmuyor sorunların ustesındne bellı yere kadar gelıyor ondna sonra ask mesk kalmıyor.engel oranı az olan engellı arkadaslarımın arkadaslarımzıın evlılık kurumunu olustura bılme oranları bız engel oranı yuksek olan kısılere gore cok ama cok yuksektır.bende engel oranı az olan bırı ıle evlılıgı dusunur ıdım saglıklı olsaydım ama asla oranı yuksek olan bırı ıle evlılıgı dusunmezdım.son olarak hangı saglıklının saglık garantısı var denır evet orası oyle olmakla bırlıkte bıle bılede lades denmez aklın yolu bunu gostermez

ben buraya yeni üye oldum
ben engelliyim sağlıklı bi eşim var. 2 yıllık evliyim ve sağlıklı dünyalar güzeli 1 yaşında bi kızım var. vede çooooook mutluyuz

zülalim' Alıntı:
ben buraya yeni üye oldum
ben engelliyim sağlıklı bi eşim var. 2 yıllık evliyim ve sağlıklı dünyalar güzeli 1 yaşında bi kızım var. vede çooooook mutluyuz

Allah mesut etsin, darısı tüm bekarlara :)
Engelli olmadan önce hiç düşünmemiştim, şimdi ise şartlar uygun olursa neden olmasın diyorum.

benim engelim yok ve buna göre cvp veriyorum.olabilir.sewgi hiçbir engel tanımaz.falat ben bir bayanım.karşımdakinin bana bakabilecek herhangi bir gelirinin olması gerekli.o yüzden çokta düşünmek gerekli.ama sırf engelli diyede onu sewmekten vazgeçmem.

engelli olmasaydım? burdaki arkadaşlarımın coğu benim gibi insanlar hep engelli doğduğumuz için engelsiz duyguyu bilmiyorum acaba diye düşündüm bu yazıyı okuyunca, sağlıklı biri olsaydım engelli biri ile evlenirmiydim diye şöyle bir hayal ettim. Ben şu anda sağlıkli bir insanla evlenmeyi bile düşünemiyorum biliyormusunuz bana kızabilirsiniz ama benimde içimden bu duygular geçti bir insan bazı rahatsızlıkları yaşayacakki karşısındaki insanı anlasın sağlıklı insanlar ne kadar anlarki bizlerin durumunu bizler öyle düşünüyoruz cünkü bizler ne engeller aşmışız bu konuda sizlere katılamıyorum arkadaşlarım. :cry:

güneşstar çok haklısın biz ne engeller aşmışız değilmi?bu yüzden bu soruya tabiki evet cevabını veririz.buraya üye olanların çoğuda bizim aşdığımız engelleri eşinden dostundan öğrenmiş bizim onların dünyasından çok farklı olan hayatımızda bulunmuşlardır birşekilde..düşünceleri de buyüzdendir diye düşünüyorum...
ama birazda iyi tarafından bakalımmı?hani bi duygu var aşk diye çok özel güzel eşsiz böyle ayakları yerden kesen ayaklarını hissetmesen bile.......hanii görmese sevdiğim dersin benden başka,duymak istemessin onun sesinden ayrı.....ben kendi adıma konuşuyorum kalbimin ve aklımın kabul ettiği birisi olduktan sonra onunla ömür boyu dans edemiyeceğimi bilsem bile,onun için yaptığım makyajımı görmese bile,onu sevdiğimi söylediğimi duyamasa bile ben her gün biraz daha artarak severdim diye düşünüyorum yeter kiiii arada aşk olsun sonra da saygı ve sevgi buda çokmu pembe oldu ne?????????

Bizler ve onlar en cok kizdigim lafta budur ne demek biz ve onlar biz dedigimizde uzayli filanmi anlasiliyor onlarda dunyali... kendinizi ayirmayin toplumun bir parcasi oldugunuz gerceginden yola cikin...

obrite... EVET Tabiki, benim sevgilim sosyoloji okuyan gayet sağlıklı biri bende de aslında sorun yok ama %40 raporum var bu da boru değil heralde...

bakin boyle orneklerde var neden hep olumsuzdan yola cikilir bardagin dolu tarafida var az veya cok onemli degil ...

ZULALIM... ben buraya yeni üye oldum

Ben engelliyim :cry: diyerek habire aglayalim cikin su psikolojiden...

Bana göre herkez polyanacılık oynuyo hiç birinize inanamıyom...Büyüklerimiz ne demiş davul bile dengi dengine.
Size kendimden örnek vereyim benim sadece denge kaybı var ve koltuk değneği ile çok ağır yürüyom ve genelde tekerlekli sandale kulllanıyom ve durumum maddive manevi çok iyi ALLAHA ŞÜKÜR...çalışmayı hiç düşünmedim ama meşbur kalırsam çalışırı
Ama bi ENGELLİ kız sevmiştim ve istettim bana cevabı ne oldu!engelimden dolayı çalışmadığım için GELECEKTE ONA KİM BAKACAKMIŞ MADDİ YÖNDEN demekki aşk la herşey bitmiyo.
Bi engelli bunu bana söylerse gesini siz düşünün artık kimselere güvenmiyom ve inanmıyom...
GERCEKLER ACIDIR

arkadaslar engel oranı dusuk olanlar ıcın sorun yok engel oranı yuksek olup ıkıcı kısının yardımına bagımlı olan arkadaslar bu konuda fıkırlerını beyan etmelıler oyle % 40 borumu gıbı soylevlerden vazgecınız % 40 bır cogumuzun keske dıyecegı bır orandır bu oranlarla bu konu hakkında fıkır beyan etmek ne kadar gercekcı olabılır.dusununuz benım oranım % 85 kas erımesı hastasıyım soruyorum sıze ben ve benım gıbı olanların evlene bılme sansı nedır mantıklı olan bırı evlenmez bu yuzde ıle bazı konularda duyguları one cıkarmak ınsanı yaralıyor gercekcı yaklasımların olmasını tercıh ederım

Üst Alt