Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bu kanunu metezoru çıkaran MİLLETİN vekiline MİLLETİN bakanına. MİLLET olarak mesaj atıp, telefon açıp, mail atıp hakkın düzeltilmesi, onarılması, hakkaniyetin yerine getirilmesi için.

Evet arkadaslar ortak bir metin hazırlayıp BİMER'e atalim. Bu haksizlik ortadan kalksin. Herkese duyurulur. Birlik olalim. Aksi taktirde kimsenin umrunda bile olmaz.

Bu konuyla ilgili ayri bir baslik acip herkesi oraya yönlendirelim.

Meclisten tanidigi olan arkadaslara duyurulur. Secim oncesi bunu yapabiliriz.

Neden sınır koyuyorsunuz???
Madem bastıracağız sınır olmasın diretelim!!!
Alabilen istediğini alsın.,
Benim gücüm Hunday Tucson a yetti onu aldım çokda memnunum.

sincekara

O zaman ortalık mercedes-bmw kaynar.
Yanlış anlama sen-ben almayız , engelliler üzerinden araç alıp binen 3 şahıslar alır.
O madde değişmediği sürece bize hep engel olacak.

Kimse kusura bakmasın ama engellilerin kobay faresi olarak kullanılması etik gelmiyor bana. bu hak devletin biz engellilere hayatlarında kolaylık sağlaması açısından güzel bir şey ama bunu engelli birisini bulupta istediği arabayı almak isteyen fırsatçıların kullanması hiç hoş değil,

banada akrabalardan çok diyen oldu senin üstünden araba alalım diyen ben kabul etmedim, devlet bunu hak eden kullansın diye veriyor, limit artırmak bayilerin işine yarar ellerindeki arabaları çok kolay satarlar

Evet arkadaslar ortak bir metin olsun. O yuzden kanunlari ve engelli haklarinida goz önünde bulundurarak bir metin hazırlanırsa toplu halde atariz.

Burdan hem yoneticilere hemde bu konulardan anlayan uyelere sesleniyoruz.

Lutfen arkadaslar birlik olalim. Aksi takdirde haklarımızı elde edemeyiz.

Secim sürecinde bunu baslatalim.

Son düzenleme:
bende katılıyorum arkadaşlar birlikten kuvvet doğar bir kactane bireysel başvurunun birsey getirmeyecegi kanatindeyim ama yüzlerce keske binlerce dilekce gonderebilsek herşey farklı olur

Eyy naci Ağbal engellilere 200 bin sınırını getiren adam kimsenin ahı kimsede kalmaz bak akp seni aday bile yapmadı seni hicbir engelli unutmayacak

BAB-I ALİ

Evet arkadaslar ortak bir metin hazırlayıp BİMER'e atalim. Bu haksizlik ortadan kalksin. Herkese duyurulur. Birlik olalim. Aksi taktirde kimsenin umrunda bile olmaz.

Bu konuyla ilgili ayri bir baslik acip herkesi oraya yönlendirelim.

Meclisten tanidigi olan arkadaslara duyurulur. Secim oncesi bunu yapabiliriz

seçim öncesi oldu oldu olmadı birdaha bunun söz konusu bile olmaz o yüzden şimdi hala fırsat varken yapalım yoksa iş işten geçmiş olacak yöneticileri etiketleyin onlarda görsün destek versin @ozgurmeric74 @OturanBoğa @umut2135 @KKELEBEKK evet arkadaşalr sizde etiketleyin yeni bir başlık açılsın ortak bir metin yazılsın ve hepimiz o metni bimer cimer üzerinden yetkililere göndersin

subaru forester, passat vs araçların alımına öncelik vermek lazım ama maminin dediği gibi suistimallere de izin verilmemeli yaşlı ve engelliyi bulan 250-300 binlik araç yapıştırma hevesinde koşamamalı zaten engellinin aracı gördüğü de yok böyle olunca

arkadaşlar öyle bir metin hazırlamalıyızki metinde üstüne basa basa limitin kaldırılması ve başkasının üzerinden alınan araçlarda bir uygulama konulmasını talep etmeliyiz. Gerçekten engelli hatayda adam istanbulda, bu şekilde araç alanlar gücüme gidiyor !!!

#diren #engelliler.biz

geçenler de kendi kulağımla duyduğum bir görüşmeyi aktarıyorum size..

Bakım aylığı ve engelli aylıklarının %50 oranında kısıtlanması düşürülmesi ve bu şekilde engellilerin çalışmaya teşvik edilmesi için
meclis kulağına malum parti insanları tarafından fısıldanmaktadır çünkü savundukları partiye yağcılık ve yaranma duygusu en önde gitmekte.

Ben aylık almayan birisiyim ancak verdikleri aylıkta aman ne güzel bu parayla rahatça geçinilir diyerek yatılacak para değil zaten ötv darbesinden sonra yakında bakım ve aylıkların %50 veya civarı düşmesi konusu gündeme gelmek üzere.

Daha önceden dediğim gibi. Biz engelliler geniş iç hacimli B ve C sınıfından bozma büyük boy güvensiz araçlara binmek zorunda kalmayalım diye bu indirim var. "Sağlam" bir insan olsak daha küçük bir araçla da idare edebilirdik. Örneğin aynı altyapıda üretilen Renault Clio ile Dacia Dokker'ın yol tutuşu ve güvenlik farkını karşılaştırırsanız durumu görebilirsiniz. O yüzden orta seviye D sınıfında ısrar ediyoruz. B C ve D sınıfı araçların vergisiz fiyatları sırasıyla 10-18 bin, 18-25 bin ve 25-33 bin euro arası değişiyor. İndirim konusu olmayan lüks D , orta üst ve makam sınıfı modeller 35-45 bin , 45-60 bin ve 80-200 bin euro arası değişiyor. Vergi dahil 200.000 TL olan sınır vergi hariç 33 bin euro olacak şekilde güncellenmelidir.

Yarın da motor hacmi ve vergi oranı konusunu değerlendiririm.

Arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım. Engel oranım %70 ağır özürlü. Durumum kalp nakli sizce ötv den yararlanıp araç alabilirmiyim?

Arkadaşlar merhaba. ortak bir metin de olabilir ya da herkes içinden geleni de yazabilir. CİMER e yazmakta fayda olduğunu düşünüyorum. ben Naci Ağbal ı ara ara yokluyordum. ama malumunuz milletvekili adayı olamadı. ancak yeni dönem için ekonomi yönetimden kimse milletvekili adayı olamadı. Bu yüzden yeni dönemde ekonominin başına dışarıdan bir bakan atanacağını düşünüyorum. yine naci ağbal, mehmet şimşek ve nihat zeybekçi gelebilir. amaç milletveklili sayısını azaltmadan bakan atamak. mustafa elitaş a baskı yapacağım. geçen gün konuştuk elitaş ile ama bu konuyu hiç açmadım.

şimdi sizler CİMER e sınırın yükseltilmesi konusunda başvuru yapın ben de naci ağbal ve mustafa elitaş ı aramaya başlayayım. tutar sınırını kaldırmazlar arkadaşlar. birşey isterken makul olmamız lazım. site yönetimi ya da Türkçesi iyi olan arkadaşlar bir metin hazırlayıp paylaşırsa sevinirim. benim işler yoğun maalesef. kaç gündür foruma giremiyorum bile. tutar sınırı kalkar ise yine 1.6 motor sınırı gelecek.

yazılacak metinde 200.000 TL sınırının 300.000 TL ye çıkarılması ve Euro ya sabitlenmesi gerektiğini, ve yılbaşından buyana araçlara en az %15 zam geldiğini belirtmemizde fayda var. 200.000 TL ye alınacak Dizel otomatik güvenli bir araç kalmadığını belirtelim mutlaka. sizlerden makul bir metin paylaşmanızı rica ediyorum. son şeklini verip ondan sonra burada paylaşalım. bana özelden mesaj olarak atarsanız sevinirim. ayrıca 3.derece yakını olayının da kaldırılması adil olacak diyelim.

Üst limitin artırılması ile motor sınırlamasının kaldırılması arasında ne tür bir ilişki kurdunuz. Artırabiliyorsak üst limiti arttıralım ama motor sınırlaması bu şekilde kalsın. ÖTV oranının yüksek olması sebebiyle 2000 cc motor hacimli araç getiren Mazda, Subaru gibi firmalar VW gibi diğer firmalar ile rekabet edebilmek için düşük kar marjları ile piyasada yer alıyorlar, bu birinci avantaj, ikinci avantaj ise aracı yarı fiyatına alıyorsun. Nitekim ben bu hakkı kullanarak Mazda'nın Cx-5 modelini Nissan X-rtail, VW Tiguan gibi muadil araçlara kıyasla uygun bir fiyata alabildim.

Lütfen hak talebimizi, mevcut haklarımızdan feragat etmeden dile getirelim.

Cimer'e yazıyorum devamlı. Yakın zamanda Bakanlar kurulu toplanması lazım %50 arttırın için.

Oranın artılmasının yanında, suistimale sebep veren maddenin de değiştirilmesini talep edin yoksa tek başına bu değişikliğin bizlere olumsuz geri dönüş olur.

İyi partinin seçim beyannamesinden alıntı,

362- Engellilerin otomobil alımlarında fiyat sınırlamasını kaldıracağız. Engelliler vatandaşlarımızın, özel ihyaç durumlarında, otomobil alımlarında fiyat sınırlamasını kaldırılacağız. Muafiyet sadece ÖTV için değil KDV için de geçerli kılacağız

bazı bayilerde fırsat araçları oluyor bu nedemek tir? Showroom da bekleyen araçlarmı bunlar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt