Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Subaru Edirne bayisini aradım ve ellerindeki 219.000 tl tutarındaki Forester 2.0 benzinli aracı bana 110.000 tl ye bıraktılar. İşlemleri başlatmadan önce sizlere sormak istedim. 200.000 tl yı geçtiği halde halde bana nasıl satış yapacaklar...

geçenlerde bir engelli arkadaş 227 bin değerindeki peugeot 3008 i aldı. 200 bin fiş kesip onu 110 bine düşürmüşler. geri kalan 27 bini de elden ayrı olarak vermiş. Satış için yasada böyle bir açıklık bulunmuş durumda.

Arabadaki bir donanımı yok gösterirler fiyatı 200 bin altına çekerler olur biter. Ülkemizde bir tek ölümün çaresi yok. Her bayi yapmaz ama emin ol yapanlar çoğunluktadır.

ötv hariçmi 110 dediler bunu netleştirmek lazım üstad, yoksa sonra hayal kırıklığına uğrarsın

bhsahin

bu nasıl bir kurumsallıktır. Elden aldıkları 27 bin liranın içinde de ÖTV oranı var fiyata dahil, enteresan bir alışveriş olmuş. Bu şekilde kılıfına uydururlarsa buna da engel olacak bir yasa hemen çıkartırlar ne yazık ki

Kazım Özcan

Ben geçen ay aldığımda aynı liste fiyatı vardı, size resmi olarak 99 bin TL ye satıp, 10 bin lirayı elden alacaklardır. Bence kaçırmayın, döviz yüzünden yarın aynı aracı bile veremeyebilirler, her bayinin elinde de kalmamış olabilir, ben şahsen 2 ay bekledim.

Beyler araçların liste fiyatlarına bakmayın, onlar mevcut kur ile ülkeye giriş yapmış yada yapacak olan araçların fiyatları.

Tabi bu arada elden 27 bin TL almak ayrı bi durum olmuş, aslında faturada ne yazdıgı önemli gerisi firma ve vergi dairesini ilgilendirir.

Ama insanları böyle yaparak illegal işlere yönlendiriyor gibi olmaları yasaların ne kadar anlamsız ve amaçsız değiştiğini gösteriyor.

Arkadaşlar merhaba. Yeni bir torba yasa bugün yarın meclise sunulacakmış. İçinde bedelli askerlik falan var. Bildiğiniz üzere Naci Ağbal artık bakan değil. Onun yerine Berat Albayrak getirildi. Berat Albayrak'a ulaşmam lazım. Cep numarasına ulaşma imkanı olan var ise bana özelden mesaj atarsa çok sevinirim.

Geçen gün Naci Ağbal'a dedim hayırlısı olsun bakan olmadınız. olan engellilerin ötv siz araç alma hakkına oldu sayenizde. cevap bile yazmadı :)

tanerbudak

Tamer sana katılıyorum güzel bi metin hazırlarım bimere cimere yazalım

Arkadaslar tamam 200 bin tllik alabiliyoruz iyi hos . Ama sosyal devlet olarak devletimizin biz engellilerin refah düzeyinin artırması lazım. Bize bi hak verilmişse geri alınamaz yani bi engellinin 10 30 milyar kazanması onun ayağından kolundan beyninden daha mı iyi. İyi bi yasam sürmesi için devletinde desteklemesi lazım.

10 30 milyar için mi engelli olduk .. lütfen demiyelim bu 200 bin lira bize yeter. Zaten alacak arabada kalmadı . Gitsinler bu durumu suistimal eden 3. Derece aileleri yakalasınlar . Lütfen durarlı olacım cimere bimere yazarım elimizden bu geliyor gerekirse tbmmde eylemde yapalım

Mami Junior

Abi bu konuyu açarmısın yani ötv mevcut listedeki fiyatlara göre düşülmüyormu ben dün PEUGEOT'u ardım 3008 suv için istediğim paketi sordum alabiliyormuyum diye alabiliyorsun dedi fakat istediğim paket 217 bin tl bu nasıl 200 bin sınırına takılmadı adama ötv düşünce kaç oluyor dedim hesaplarken şöyle hesapladı direk 18 bni düştü 199 binden hesapladı

buna benzer honda civicte de oldu honda civicin sorduğum paketi 130 bin tl di ötv yi hesaplarken 130 dan değilde 127 den hesapladı neden ilk aşmada bi miktar düşüp öyle hesaplıyorlar tabi bu bizim için iyi birşey ama nedenini anlayamadım

Çöküşe geçen Türk lirası yüzünden 200.000 TL sınırında alınabilecek araçların sayısı bir bir azalıyor. Burası ayrı bir mesele. Ancak 1.6 - 2.0 motor arasındaki vergi farkını dikkate alan bir devlet yok karşımızda. ÖTVsiz sınır 1.6 motor için 125.000 TL, 2.0 motor için 95.000 TL olarak belirlenmiş.

Bu konuyu bir yerlerde sorduğumda ''devlet 1.6'lar için 75 bin lira indirim verirken 2.0'lar için 105 bin lira indirim veriyor, sırf bundan 30 bin lira kârdasın daha ne istiyorsun, zaten 5 yıl sonra yüksek fiyattan satıp kâr edeceksin ama yetmiyor devleti nasıl daha fazla sömürürüm onun peşindesin'' diyorlar.

Eğer öyle bir durum varsa devlet bu aradaki farkı aracın satışında engelliden talep edebilir.

Yeni düzenlemede, 1.6 motorlu araçların ÖTV hariç sınırı 125.000 TL'de tutulur. (toplam 200.000). ÖTV avantajı 75.000 TL.
2.0 araçlarda bu rakam 95.000 TL'den 125.000 Tl'ye güncellenir. (ötv dahil toplam 262.500 TL). ÖTV avantajı 137.000 TL.

Bu ÖTV indirim farkı aracın satışında engelliden geri alınır.

''Devlet bu vergiyi geri alamazsa ne olacak?'' ''Vergiyi geri istersek engelliler isyan eder.''

Bu araçları indirimsiz alan vatandaşlar satarken ona göre yüksek fiyattan satmıyor mu? Engelliler de alırken ucuza aldığına bakmadan aynı ederden satacak, devletimiz de bu farkı geri alacak.

Böylece büyük motor hacminden rant sağladığımızı iddia edenler bir bardak soğuk su içmiş olacak. 1.4 highline Passat alanlar, 1.5 Ford Mondeo alanlar varken 2.0 Forester, veya Mazda CX-5 almak isteyenlere niye engel oluyoruz? Bu araçların Türkiye'ye giriş fiyatları birbirine yakın. Hatta 2.0 araçlar ÖTV'yi şişirmeyelim diye Türkiye'ye indirimli fiyattan veriliyor.

Bakalım bu mantıksızlık ne zaman giderilecek...

Merhabalar, 200.000-TL sınırının yükseltilmesi için herkesin sürekli CİMER’ e yazması gerekiyor. Ne kadar çok talep ve şikayet olursa o kadar ses olur. En azından biz mücadelemizi verelim. Birde % 90 engelli olan kişilere Türkiye de otomobil Alma hakkı tanınıyorsa yurtdışından otomobil getirme hakkı da tanınsın. Özel donanım şartı aranmaksızın.

Onuda vermiyorlar ki veririz ama ozaman da bakım maaşını vermeyiz diyorlar daha bu hafta öğrendim

2018 bitiyor, 2019'da en az 250 bin TL'ye yükseltmeleri lazım, bu konuda dernekler ve STK'lar nerede ? Neden sesimiz duyulmuyor ?

O bahsettiğin 3008 için Alura Elegance modeli için geçerli ama GT Line alamıyorsun, istersen aynı bayiye bir soruver, ben sorduğumda alamazsın dediler birde hangi bayi ile gmrüştün bildirirmisin ltf.. @hdoa

Aynısını o eski bakana bende yazdım, giderayak attın kazığını bizlere diye cevap veremedi.. yeni bakana da twitter'den yazdım gene cevap yok, ulaşabildiğiniz herkes yazsın kesin cevap verecektir..
@tanerbudak

Kardeşim ne rantından bassediyorsun yani 5 yıl sonra adam aracı satıyor 15 20 bin tl farkla gidiyor yeni araç alıyor 5 yılda saten araç fiyatları uçuyor yani bir düşünün adam 5 yıl arabayı satamıcak birde 5 yıl sonra sattığı farkı ödicek snn anlatığın saçma sapan bişe adam 5 yıl satamaz şehri var 5 yılda tl nin kaybedeceği değer hesaba katmıyorsun snaırım yani değeri düşmüş tl ile 5 yıl sonra engelli tekrar nasıl araba alacak mantıklı düşünün biraz ya bu araçlar dolarla geliyor tl ile alıyorsun satarken de tl ile satıyorsun düşün ARACI 5 YIL SONRA SATERKEN ÖTV GERİ ÖDİCEKSİN YAZMIŞIN 5 OZAMAN NE ANLAMI KALDI 5 YIL SATAMAZ ŞEHRİNİN DEVLETE OTOMATİKMEN 5 YIL SONRASINA BORÇLANMIŞ MI OLACAZ ÜSTÜNE BİRDE ARABAYI ALIRKEN KDV SİNİ BİLE ÖDÜYORUZ VERGİSİNİ ÖDÜYORUZ SATEN BU ÖTV DENEN ŞEY SONRADAN ÇIKMA LÜTFEN MANTIKLI ŞEYLER YAZALIM İNSNALARIN AKLI BULANMASIN DAHA DÜZGÜN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNALIM

şimdi mesela senaryo yapalım ben ötv muafiyetli 50 bin tl araba aldım kdv si içinde ödeyip aldım

5 yıl geçti arabayı 75 bin sattım 25 bin tl devlete verdim + alırken kdv verdim şimdi elimde kalan 50 bin tl yeni araba alacam gittim bayiye yeni arabalar ötv muafiyetli 80 90 dan aşağı yok benim 50 bin tl değeri düşmüş sen bunu mantıklı buluyormusun cebinde yeterli parası olmayan engelli 50 bine gidip 2 ci el alacak bu severde devlet zarar gircek çünkü sen sıfır araç alamadın diye devlet senden kazandığı KDV yi alamıcak snn dediğin devletin işine gelmez merak etme kimse snn dediğin gibi bu işden para kazanmıyor engelli alıyor arabasını 5 yıl biniyor 15 20 bin tl farkla satıp sıfır alıyor o 15 20 bin tl sıfır araç alırken devlete kdv olarak ödüyor ortada suistimal yok

@Themask
200 bin tl lik al. İlla 250 bin Tl lik için ısrar ediyorsun. Araba alamayanları düşünün. Kanaatkar olmak lazım.

200 bin TL'nin adı kaldı, 6 ayda arabalar %50 zamlandı, 5 sene satamayacağın arabanın sağlam olması lazım, bunun kanaatla ne alakası var, en dandik arabalar bile 200'e dayandı, o yüzden 250 dedik.. araştır bakalım, engelli olanlatın en az D segmenti araç almaları gerekiyor, devletin attığı kazığı mı savunuyorsun ?@İdeal

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@İdeal

İlk kez araç alacaklar için sıfır almaları çok lüks artık.
Mevcut arabalarını yenileyenlere bu daha çok ilgilendiriyor aslında.

yüzde 90 üstü raporu olan engelli için şlk araç alımında hiç ötv ödemeyecek ibaresi var ötv kanunu madde 7/2 a bendinde bu konuyla ilgili bilgisi olan arakadaşlar bilgi verebilirmi acaba ?

ÖZELGE talebinde bulundukları için mart ta satış fiyatı 170 bin olan aracı şuan alamıyorum 200 bin sınırından dolayı ve yaklaşık 30 bin zarardayım kur farkından dolayı buna sebep olanlar Allahlarından bulsunlar dahada bişey demiyorum.

Merhaba cimere hep yazıyorum sizde yazarsanız faydası olur bütce görüşmeleri başlıyacakmış eylülde.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz 1801270727 sayılı başvuru incelenmiş olup, 11/5/2018 tarih ve 1800809422 sayılı aynı mahiyetteki başvurunuzun 1/6/2018 tarihinde yanıtlandığı anlaşılmış olup, söz konusu yanıtımızda da belirtildiği üzere, Özel tüketim Vergisi Kanununun (7/2) maddesi gereğince, 2018 yılı için 200.000 TL olarak uygulanacak olan tutar, 2019 yılında, 2018 yılı için belirlenecek yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacaktır. Öte yandan, başvurunuzda yer alan, 2018 yılında yeniden bir belirleme yapılması yönündeki talebiniz ise Kanun değişikliğini gerektirmekte olup, bu kapsamda değerlendirilmek üzere not edilmiş olmakla birlikte, Anayasamıza göre yasama yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.

Vatandaş odaklı, katılımcı ve şeffaf hizmet anlayışı çerçevesinde, belirttiğiniz konu veya diğer konu ve sorunlar hakkında talepleriniz olduğunda kurumla rahatlıkla iletişime geçebileceğinizi belirtir; hayatınızda başarılar ve esenlikler dileriz.

Bana bu cevabı verdiler hep yazıyorum sizde destek olun 2 dknizi almaz arkadaşlar

Waysee21 İyide bu oranlar yıllık belirlenmiyormu. 200 bin geçen yıl ocak ayında gelmişti.

Eylül ekim arası görüşüyorlar ocakta yürürlüğe giriyor. Arkadaşlar iyi organize olmalıyız sık sık cimere yazın 3 dklık bişe sesimizi duyurmak zorundayız

2 hafta önce Passat comfortlene benzinli manuel aracı 94.500 tl ye aldım liste fiyatı 165 Bin TL idi şimdi liste fiyatı 197 Bin TL olmuş.

50 bin euroya sabitlesinler her sene ugrasmalarina gerek yok yaziyorum cimere o bile yetmez gerci de neyse

Bu arkadaşın bir yanlışı var. Bende biliyorum bir arkadaşımdan araç aldı 5 yıl kullandı ve satıp yeni aldı 5 Yılı doldurduğu için devlete alınmayan ötv ödemesi yapmadı arkadaşlar herkes aynı ağızdan cimere yazarsak ses getirir

Golf ta 200 bin tl yi geçti nereye gidiyor bu fiyatlar. Artık bırakın lüks arabayı başka araba alamıyacağız

Golfta 200 ty geçti artis artırım yapsalar bile araba alamayız ki:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt