Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yeniden değerlendirme ile 2019 da 220 ila 225 bin tl arası bir rakama çıkacağını sanıyorum. 2020 de 250 bine gelir fakat araç fiyatları da yerinde durmadığı için oda ayrı bir sorun. Giden bakanın bize attığı güzel bir gidr ayak kazığı oldu.

Bakan uğraşmaz bu işlerle , bakanlıktaki uzmanlar, müdürler vs. işidir.

Döviz artışlarından sonra araç fiyatları uçtu giitti. 2016 Kasımda 855500 tl olan aracım bugun itibarıyle 159,000TL olmuş. nerden baksanız %100 zam gelmıs . Artan fiyatlara göre 200bin tl olan sınır arttırılmalı ve bunun için ilgili mercilere yazılmalı . BEn kendı adıma yazdım BİMERE sizde yazın bişey kaybedilmez bu saatten sonra.

arkadaşlar merhaba. 200 bin TL olan sınır yılbaşında en fazla olacağı 230-245 bin arası olur. araç fiyatları yerinde durmuyor. bu işin makul olanı bence 01.01.2018 de belirlenen 200.000 TL sınırı o günkü kurdan euro ya çevrilmeli. bu işi bakan çözmez ilgilenmez diyen arkadaşlar daha önce düşük olan sınırı naci ağbal a ve diğer milletvekillerine yaptığımız baskı sonucunda arttırabildik. benim görüştüğüm tüm vekillerde berat albayrak ın numarası var ama veremeyiz diyorlar. bakanlıktan özel kalem müdürü ile görüş diyorlar. bakanlığı aramak isteyen var ise lütfen arasın bakanın özel kalem müdürü ile görüşmeye çalışsın. onun adı da berat mış bu arada.

acaba bu 200bin sinirini güncelleyeceklermi tanerbudak cevap vermissin zaten teşekkürler
ama dediğin gibi 250 bin yapsalar 1 ayda 20-30bin artıyor işe yaramaz

evet yılbaşında yeniden değerleme oranı kadar artacak. o da %15-17 civarı olur diye tahmin ediorum. bakanlar kuruluna bu oranı %50 arttırma yetkisi verildi. eğer onu kullanırsa bakanlar kurulu sınır 250.000 TL yi bulabilir ama ne işe yarar. seneye araç fiyatları ne olacak bilinmez. zaten bu yıl %50 zamlandı. sınıra %15 zam yapılsa neye yarar. 2 seneye kalmaz motorsiklet alırız artık.

Malumunuz 200.000 TL ye alınabilecek ortopedik engelli bir sürücünün kullanabileceği dizel otomatik SUV bir araç piyasada kalmadı. Döviz kurlarındaki artıştan dolayı araçlara sürekli zam gelmekte ve 2018 yılı başında belirlenen 200.000 TL sınırı çok düşük kalmıştır. Bu sebeple 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7.Maddesi (Diğer İstisnalar) 2. fıkrasının c bendinin aşağıdaki şekilde düzenlenmesini arz ediyorum.

2. (5228 sayılı Kanunun 21' inci maddesiyle değiştirilen bent Yürürlük; 31.07.2004) (2) (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tâbi mallardan;
a ve c) 87.03 ((7061 sayılı kanunun 72 nci maddesiyle değişen ibare; Yürürlük: 01.01.2018)hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 50.000 EURO'yu aşanlar(8) hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla (6462 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değişen ibare. Yürürlük; 03.05.2013) engelliliğine (4) uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından,

arkadaşlar bence herkes cimer'e bu metni yazsın

Bu 200 bin rakamı 6 aydan sonra güncelleme yapılacakti diye biliyordum

Bakanlar kurulunun bu %50 arttırma yetkisi için Bakanlar Kuruluna baskı yapmak şart ama bu baskı için sadece süleyman soylu ya ulaşabiliyoruz. o da danışmanları çıkıyor onlara not bırakıyoruz. Berat Albayrak'ın numarasını bulabilecek biri varsa ne olur yardımcı olsun. Ayrıca ağustos ayı enflasyon verilerine göre ÜFE bir önceki yılın aynı ayına göre %32 ,13 artmış görünmekte.

200 bine araba kalmadı ki nerdeyse. doblo bile 100 bin olmuş.

Arkadaşlar merhaba.

Sol kolumda Brakial Pleksus yaralanması mevcut. Hem engelli raporum hem de raporda 'özel donanımlı araç kullanabilir' ibaresi var.

Yorumlarınızı okudum ve 200.000 TL'ye kadar olan araçlarda ÖTV indiriminden yararlanabildiğimizi gördüm.

Sorum şu ki: Ben Hatchback araba almayı düşünüyorum. ÖTV indiriminden de yararlanabileceğim Hatchback araba önerilerinizi alabilir miyim?

İYİ GÜNLER.
Konu ile ilgili 2013 yılında almış olduğum aracı değiştirmeye gittiğimde hiç iyi bir manzarayla karşılaşmadım. Nedeni ise araçların genelinin 200bin tl sınırını geçmiş olması. Bunun ile ilgili satış müdürü ile görüştüğümde yapcak bişey olmadığını söylediler. Bende 2013 model aracımı değiştirmekten vazgeçtim. Sizin bu konu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Sınırda yükselme kesin olucakmı veya aynı şekilde devam etme ihtimali varmı. Olucaksada net karar 1 ocak 2019 dan sonramı ortaya çıkar veya yüzde kaçlık yükselme olur?
Destekleriniz İçin Teşekkürler.

Saygılarımla...

Hocam benimde hakkım doldu ,hatta yaklaşık 1 yılda geçti.
Ancak mevcut durumda bırakın normali indirimli almak bile zorlaştı.
Şu an bende yeni yılı bekliycem, bakalım nasıl bir karar verecekler.

Arkadaşlar Fiyat sınırı ile elinde güncel bilgisi olan varmı?

2019 engelli ötv muafiyet sınırı 2019

tesla77

merhaba arkadaşlar 2019 üst sınır belli oldu mu? Bilen var mı acaba?

Kaç olacak derseniz cevabını kısmen vereyim
Yıl sonu devlet yeniden değerleme oranını açıklıyor.
sanırım 2017 için %14-15 gibi bişeydi.
Bu sene için enflasyondan dolayı %20 den az olmaz diye düşünüyorum.
yeni baktım 2017 değerleme oranı %14,47 imiş.
%20 desek 240 bin eder

Yeniden degerleme oranının belirlendiği tarih varolan vergilerin oranlilarin değil sabit rakamsal vergilerin tamaminin güncellenmesi için devletin uyguladığı yeniden degerleme oranları 3 Ekim tarihinde açıklanır .
Bizimle ilgili olaraktan belirlenen 200 bin liralık rakam bu yeniden degerleme oranı kadar artış gösterecek sadece ek maddeye göre bakanlar kurulu bu oranı belirlenen oranın yüzde 50 si kadar artırma yetkisine sahiptir.
Yalnız toplam rakamı değil sadece yeni gelecek olan fark oranını yüzde 50 artırabilir .
Selamlarimla
mehmetalp

Son düzenleme:
3 ekimde eylül ayının enflasyon rakamları açıklanacak. yeniden değerleme oranı 3 ekimde açıklanacak olan 12 aylık ÜFE kadar olacak. şu anda 11 aylık ÜFE % 28.1 bunun üzerine 3 ekimde açıklanacak eylül ayı ÜFE eklenecek. tahminim yeniden değerleme oranı % 30 dan aşağı olmaz. Bu durumda araç alımı için üst linit 260.000 tl olur. bakanlık % 50 arttırma yetkisini kullanırsa 290.000 tl olur.

Arkadaşlar benim sol kalça tutuk ve hareket ettiremiyorum. Aile hekiminden Ortopedi doktoruna sevk ettirdim. Ortopedi doktoru da beni il sağlık müdürlüğüne sevk etti. ÖTV muafiyeti için il sağlık müdürlüğünden alacağım raporda hangi kodlar bulunmalı. 10.02 otomatik araba hariç birşey yazması gerekiyor mu acaba? Ayrıca il sağlık müdürlüğü değerlendirirken benim %60 oranındaki raporumu istemedi. Ortopedik olmayan raporumu da il sağlık müdürlüğüne vermem gerekiyor muydu?
Farklı uygulamalar olduğundan emin olamadım. Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

Arkadaşlar Yeniden Değerleme Oranı %30 un altında olmaz. Yukarıda arkadaşların dediği gibi Ek madde ile Bakanlar Kurulu'na bu oranı %50 arttırma yetkisi verilmiştir. Bizlerin yapması gereken Bal-kanlar Kurulu'nun bu yetkisini kullanması için CİMER'e sürekli yazı yazmak. Doğru düzgün birlikte hareket edilmiyor. Ben girişimlere devam ediyorum. Berat Albayrak'a ulaşmaya çalışıyorum. İmkanı olan tanıyan bilen biri var sie bana ne olur özelden mesaj yazsın.Daha önce bir arkadaşımız Naci Ağbal ın numarasını vermişti ve çok güzel baskı uygulamıştık. Yoksa 70.000 TL matrahlı arabalara kalacaktık.

tanerbudak özelge yede bi çözüm bulsun berat bey mümkünse. cimer yazdıklarımızı şikayetci olduğumuz kişinin önüne yolluyorlar. Ne anladık biz bu işten.

SU35 telefon numarasını bulun ben söyleyeyim kendisine. zamanında burada birçok milletvekilinin numarasını paylaştık. kimse ilgilenmedi. Şuan için CİMER' den başka iletişim olanağımız varsa söyleyin. TBMM sitesinde tüm milletvekillerinin mail adresi var. Mesela onlara mail atılabilir. 100 kişi aynı maili atsa dikkat çekecektir.

SU35

Hamza Dağ değil, Berat ALBAYRAK lazım bana. hamza dağ ile iletişimim var ama bir işe yaramaz o. direk olarak Berat ALBAYRAK'a ulaşmak lazım. Konunun Bütçe'ye KDV den dolayı ek gelir getireceğini anlatmak lazım.

SU35

Su özelge yazmak için ötv raporunun olması yetiyor mu? ehliyet de gerkiyor mu yoksa? bende özelge yazacağım ötv raporum var fakat ehliyeti daha değiştirmedim salı günü ehliyet değişimi için komisyona gireceğim ama hemen değiştirmek istemiyorum özelge sonucuna göre hareket etmek istiyorum özelge sonucu olumlu gelirse ehliyeti o zaman değiştireceğim red gelirse değiştirmiyeceğim ehliyeti

SU35 benim tanıdığım milletvekillerinde numarası var ama veremem ben diyorlar. tanıyan bilen belki çıkar sitede.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt