Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkese merhaba,

Bu konuda çok kısa bende fikirlerimi paylaşmak isterim:

=>Yeniden Değerlendirme Oranı yıl sonu yaklaştıkça tahmin edilebilir durumda. Arkadaşlarında dediği gibi %20-%25 bandında. Önceden Bakanlar Kurulu idi ama şuan Cumhurbaşkanlığı isterse, 2 kat attırabilir. (Cumhurbaşkanlığına Engelli arkadaşların bu durumu bildirmesi gerekiyor kanımca.)
Ben sanmıyorum ama %40 yaptığını varsayarsak, 200.000 TL limit 280.000 TL ye yükselebilir. Birde bildiğiniz gibi, 2018 üretimi araçlar yeni model zammı görmeden stoklarla paralel olarak Ocak-Şubat-Mart dönemlerinde satılıyor. Bu durumda yeni limit ile bu nispeten yeni yıl zammı görmemiş araçlar tercih edilebilir.

Yani eğer maddi durumunuz varsa ve limite takılıyorsanız, Ocak-Şubat-Mart dönemini beklemek bence avantajlı olur Engelliler için. Tabi 2019 yılında 2018 üretim aracı tercih etmek isterlerse...

Sevgiler,

Arkadaşlar araç limitinin 3 ekimde yükseleceği söyleniyordu. Gelişme oldumu.? yoksa hükûmet bu işi kulak arkası mı yaptı.!

Ne demişti bakan ? Bmv Mercedes harici bütün araçlar alınabiliyor demişti.
o yüzden siyasileri hiç sevmem onlara tapanlarıda.
işte yalancı çıktı Naci Ağbal beyfendi.
Bakalım yeterince arttıracakmı ?

Otv de 200.000 sınırının arttırılması ıle ılgılı gelışme var mı ???

Otv de 200.000 sınırının arttırılması ıle ılgılı gelışme var mı ?
Bu konuyu nerden takıp edebılırız ?

Geçen sene bu yasa çıktığında hiç olmazsa Subaru Forester, Honda CR-V, Toyota Rav 4 ün en düşük donanımlarını ve daha sayamadığım bir çok model alınabiliyordu. Şu anda YDO oranı %30 çıksa dahi bu araçlar yine de alınamıyor. Yasanın toptan değiştirilmesi, suistimal varsa, edeni ortaya çıkarmak gerekiyor. Bütçe, engelli araçlar sayesinde açık veriyorsa kaldırın gitsin. Yüreğiniz varsa yapın bunu. Bu yasayı çıkaranlar, onaylayanlar, alkışlarla destekleyenler, hepnize ortak bir tepkim var : YAZIKLAR OLSUN.

Son düzenleme:
Sayın oturanboğa
Sadece bir sorum var
Engelli araç alımında motor sınırlaması kalktı mı ?

arkadaşlar lımıtler artsada zor bugun nissan xtral gıttım bayıye 289bin tl sözde indırım yapılmış 266,000 tl dedı limit artsada 100bın artmaz oda olsa bıle nerdeyse 1ev parası ındırım alsakta alınacak durum değil. vay halimize ocakta alanlar şansıymış

oran yılbaşında mı yükselecek.?
200binlimit, döviz kurları sebebiyle çok yetersiz kaldı.

ötvde en yüksek rakam kaç

ötvsiz alıncak araçta 200000tl ötvsiz fiyatı olarakmı baz alınıyor yoksa ötv ile 200000 olanmı yani ötvli fiyatı 300000 lira olan ama ötv ile 200000 lira ya düşen bir aracı alabilmiyiz

Resmî gazate de her yıl düzenleme yapılacak diyor . 1 ocak 2019 yılında revize edilecek.

Yeniden değerlendirme oranları Aralık ayında açıklanıyor. Geçtiğimiz yıl Aralık sonu idi.

Arkadaşlar konu ile ilgisi bilgisi,tahmini veya duyumu olan var mı acaba ?
Oran kesin artar mı? Artması durumunda tahmininize göre ne kadar olur?
Ya da artmama ihtimali var mı?
Şimdi araç alıp almama konusunda çok büyük kararsızlık içindeyiz.

pazartesi günü artış oranı belli olacak 1 ocak 2019 da geçerli olacak oran.

ya arkadaşlar kusura bakmayın ama siz bedensel engelli misiniz yoksa zihinsel engelli mi?

yukarıda yazılı 2 mesajı okumadan aynı soruları sorup duruyorsunuz, bi zahmet üşenmeyip 2 sayfa yazı okuyun tüm sorduklarınızın cevabı var zaten.

aynı soruları tek tek, tekrar tekrar soracaklar olacak ama bir kere daha anlatayım.

200binlik sınır her sene yıl başında (1 ocak itibariyle) yeniden değerleme oranında arttırılacaktır, bu sene için oran %20 gibi birşey olacaktır, enflasyon yüksek çıktı görüntüsü oluşmasın diye orada da bi ali cengiz oyunu yapıp %20yi kesinlikle aşmayacağına eminim. dolayısıyla %20 bile dersek sınır 2019 yılında 240bin gibi bir rakam olacaktır.

bu sınırı bakanlar kurulu (o kurulda sanırım artık direkt c.başkanı artık) dilerse %50 artırıp (yani %20 nin %50 fazlası) toplamda limiti %30 arttırıp 260bin yapabilirler ama ben sanmıyorum Allah muhafaza bütçe açık verir ülke batar vs vs. muhtemelen buradan yapılacak tasarrufla kendi mercedeslerini yenilerler.

son vergi düzenlemesiyle sizce bizlere bir yararı olacak mı ? sölenilen araba kampanyalarına ek bu indırımı uygularlarsa 230.000 bın cıvarındakı araclar sınır altına inebılırmış sizce böyle olabilir mi ?

volvo ve tiguan artık alamıyoruz. geçen yıl alabiliyorduk. sonuç pek iyi görünmüyor?

m044010

gerçekten sinir olduğum bir konuya değinmişsin ben cevap vermeyerek bir duruş sergiliyordum sen biraz sert girmişsin.

Bu oranın yükseltilmemesinin devlete bir zararı olmaz. ÖTV zaten alamayacağı bir tutar oysa ki artırırsa kdv artacağı için oradan kazancı olur.

NETBUS

Aman üstadım, Jem adminim okumasın yazdıklarını.... Alabileceğin arabaların listesini fiyatlarıyla döker şimdi...

Arkadaşlar 1600 CC altı motorlu araçlarda ÖTV uygulamasında 15'er puanlık indirimi Nasıl yansıyacak bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

8. aya girdim halen özelge cevaım gelmedi

Arkadaşlar forumda oluşturdum kimse cevap vermedi. Böbrek nakli ve diğer hastalıklardan %90 özür raporumla aldığım aracı kendim kullanmamda bir sakınca olurmu? Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen cvp..

amcam böbrek hastası ötv muafiyetli 3. aracını aldı kendi kullanıyor aracı manuel

Peki rapor aldıktan sonra araç kullanabilir raporu aldı mı? süreci merak ediyorum

vedatcan

Bizim alacağımız araçlarda ÖTV nin tamamı sıfır olduğu için oransal indirimler engelsiz insanların işine yarar.

gönülyarası
[FONT=sans-serif]Alabileceğin arabaların listesini fiyatlarıyla döker şimdi...[/FONT]
Gerek var mı? :)
Engellinin derdi Volvo alamamak olmuş, Allah başka dert vermesin, Maşallah büyük sıkıntılar içindeyiz :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt