Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kimse, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan birşey beklemesin. Kanunda ne yazılıysa onu uygulayacaklar. 246 bin liraya ne alınabilir diye düşünmeyecekler. Herkes kendi derdine düşmüş durumda. Onların derdi daha kaç yıl bu koltuklarda otuabilirim sorusunun cevabı olacak.

Açın meclis tutanaklarına tek tek bakın. Engelliler ve aileleri ile ilgili kaç oturum yapılmış, hangi kararlar alınmış, inceleyin. Engelliere sormadan, ihtiyaçlarını bilmeden kanun çıkarırsanız, gülünecek hale gelirsiniz. Tıpkı benim ve benim gibi düşünen bir çok arkadaşımın sizlere güldüğü gibi... Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır (!).

Bu ay için üst sınır belirneceği söylenmişti acaba netleşti mi? Birde konfederasyonlarla konuşup bu limit tutarının kur farkından çok etkilendiği ve iyileştirme konusunda üst düzey yöneticilerin girişimleri olabilir mi Ankaradaki arkadaşlarımız kontak kurabilir mi?

senugu komisyon ne için toplanıyor ki. üst sınır ydo ya göre belli olacaktı ve ydo sanırım %23,73 oldu. berat albayrak dün bir açıklama yapmıştı. enflasyonu etkilememesi için ydo oranında çalışıyoruz falan diye. dua edelimde daha da düşürmesinler.

Bakanlık bütçe tasarılarını görüşüyorlar sanırım

Merhabalar,
Kardeşimin iş kazası sonrası parmak ampütasyonundan sonra %30 kaybı var. Bununla ilgili araç alabilme imkanımız var mı ?
3. dereceye kadar kaybı bulunan şahsın yakınları aracı kullanabiliyor mu? Konuyla ilgili bilgi veren olursa sevinirim. Herkese iyi günler.

asımser

Ben 7 koltuk kastetmiştim. Ama 7 koltuk istemeyenler ve D segmenti SUV almak isteyenler için iyi bir fırsat. Ama ÖTV siz fiyatı 145.000 TL lere geliyor. Tamam araçlar alınabiliyor ama vergi oranı düştüğü için ödenecek fiyatlarda yükselmiş oluyor.

hayaller hayaller :) bazi insanlar daciayi bile begenmiyor :) bilmiyorki o dacia coğu insanın hayali:))) umarim ilerde daha iyi şartlarda bi sistem getilir :(

7 koltuğa gerek yok ki xtrail gerçekten çok ideal bir araç ve alınabilecek durumdayken kaçmaz

asımser

Ben makyajlı Tuscon aldım, dizel versiyon. 123.000 TL ye geldi. İmkanım olsa alır mıyım bilmiyorum. Bana Koleos daha bir yakın geliyor.

Teşekkürler. Bagajı boyutları çok iyi. C-D segment arası bir araç. Donanımıda yeterli benim için. Trailda orta ekran sıkıntılı. Yani güncel değil ve apple car play vb uygulamaları yok. Birde tasarımı biraz farklı geliyor bana. Neyse.

Hayırlısı olsun şimdiden.

Arkadaslar son 2 haftadir cilginlar gibi yorum izleyip 200bin baremi altinda kalan mantikli suvlari test ediyorum. Su ana kadar mini cooper countryman salt paket dizel, nissan xtrail platinum dizel, hyundai tuscon 4x4 elite dizel ve peugeot 3008 active premium araclari test ettim.
Bunlarin haricinde vw tiguan 1.4 tsi ve skoda kodiaq 1.4 tsi a baktim dakat test surusu yapmadim. Bu araclar icerisinde hem diz gorunus hem de ic dizayn olarak en cok skodayi begendim. Test ettiklerimin arasinda xtrail ve tuscon arasinda kaldim.
Tuscon 128.500 tl ye alinabiliyor. Surusu oldukca konforlu dsg sanzuman kullanildigi icin vites gecisleri mukemel. 4x4 cekisi guzel bir arti. Multimedi ekrani gayet guzel ve kullanisli.
Xtrail 142.000 tl ye alinabiliyor. Inanilmaz dolu bir araba. Kor nokta, serit takip, carpisma onleyici, adaptif far, 360 park kamerasi, kendi kendine park etme, capraz park cikis kontrolu gibi cok iyi ozellikleri var ancak arac cok gurultulu. Motor sesinden ziyade yol sesibi iceri aliyor. Kesinlikle uzun yolda kaltlanilmaz bir hale gelir. Ses sorunu olmasaydi kesinlikle xtrail alirdim.
Ama su an tuscon dan yanayim.

bi tanıdık 190 a mercedes c 180 alıyor doktor kendisi doktorlara özel indirim yapıyorlarmış vs ded tanıdık bayi varsa c180 de alınabilinir gibi geliyor bana. Bu arada memleket doktorları ne kadar seviyor hem fazla kazanıyorlar hem heryerde extra indirim alıyorlar :)

Değerli mrtkts kardeş toyota rav4 hibrit aracı test ettiniz mi acaba? araba 102.000-TL gibi fiyata gelirken şimdi fiyat artırmış.Sanırım yine bu fiyatlardan alınabilir fakat araç 2500 cc motora sahip.Bu araç hakkında görüşleriniz nelerdir?

Çift kavrama şanzımanların uzun dönemde sıkıntılı olmasından dolayı tam otomatik veya CVT şanzıman tercih edilmelidir. (tam otomatik araçlar da sınırın çok üstünde kalıyor) O yüzden Tiguan, Kodiaq ve Tucson yerine kesinlikle Subaru XV öneririm. Çekiş sistemi ve yol tutuşu açısından mükemmeldir ancak güç bakımından biraz düşüktür, (114 hp). Çift kavramaya göre daha az sorun çıkaran CVT şanzıman aynı zamanda az miktarda performans artışı ve yakıt tasarrufu sağlar, yalnız alışmanız zaman alabilir. VW grubunda 1.4 150hp ve Hyundai 'de 1.6 180hp'lik yüksek performanslı seçenekler var ancak yakıt açısından incir ağacı dikebilir. Kesinlikle Subaru'yu test etmeden geçmeyin :)

abi ses yalıtımı yaptır o dertten kurtıul suan alınaacak en ıyı x tralle bence

metehan50*
merhaba metehan kardeş,
toyota rav4 hybrid'in internet liste fiyatı 240bin TL. bu arabayı ötvsiz alamayacağımızdan dolayı test etmedim. ama muafiyet limiti yükseldiğinde iyi bir seçenek olabilir. isterseniz bir ara test ederim.

ılgaz20
subaru xv test etmedim segment olarak diğerlerine kıyasla düşük bir segment ancak forester 2.0 test etmiştim. bir ara ötv muafiyetli o da alınabiliyordu. fakat performansı çok kötü bir araba benim şirket aracı megane bile ondan daha iyi gidiyordu.

ılgaz20

1-Geçmiş klişeleri yıkalım. Artık Çift kavramalar da tam otomatik kadar sıkıntısız.
2-Velev ki sıkıntılı olsun. Hyundai bana 7 yıl 80.000 KM garanti verdi. Ben aracı zaten 5 yıl sonra satabileceğim. Yılda 15.000 Km yapıyorum. 5 yılda olsa olsa 60.000 yapar. Yani dediğiniz gibi sıkıntı olsa bile maddi zararı dokunmaz bana.
3-Çift kavramalar, tam otomatiklere göre daha performanslı ve daha az tüketim değeri sunan teknolojilerdir ki bu yüzden tasarlanmışlardır. Örneğin Zf9'un performans ve sorunsuzluk değerleri rekor düzeydedir.
4-Hyundai 1.6 136 Çift Kavrama Dizel modeli getirdi. Ben şuan onu kullanıyorum. Performans yerinde ve şehir içi 100 km de 6 LT altına düştüm dün itibariyle...
5- Subaru markası 2. elde çok zayfıtır. Araç satış adetleri düşüktür. Özellikle 5 yıldan önce satmak zorunda kalan engelli arkadaşlar hem ÖTV ödemekten üzüleceği gibi, aracın değer kaybı ve satışın zorluğu da üzer.

Bu yüzden 2. elde rağbet gören araçların tercih edilmesini hala öneriyorum.

Son olarak XV belirttiğiniz emsallere göre küçük bir araç. Sadece Bagaj hacimini yazayım: Subaru XV 385 LT - Tuscon 513 LT = Fark 128 lt

Teşekkürler.

mrtkts kardeş sanırım toyota rav4 yıl sonuna doğru tekrar 200 bin tl bandına geleceğini düşünüyorum.Araç benzinli ve veriler 100 km de 5 litre benzin yaktığını gösteriyor.Bütün dünyada olduğu gibi Türkiyede de dizel araçların sonu geliyor.Benzin fiyatlarıyla dizel fiyatları neredeyse aynı oldu.Bir de dizel araçların bakımı ve parça değişimi çok pahalı oluyor.

Rav4 için tek düşündüren ikinci elinin ne olacağı ve beş yıl sonunda eğer kullanılmak istenirse yıllık vergisinin yüksek olması insanı bira düşündürüyor.Yoksa bu araç bu fiyata alınacak en iyi araç olduğunu düşünüyorum.Saygılarla..

Subaru falan hikaye bize yaramaz.
rav4 fiyatını bayi ile yüz yüze konuşun mutlaka.

metehan50*

siz herhangi bir bayi ile görüştünüz mü? ötv de oynamadan dediğiniz kadar indirim yapmaları çok mümkün değilmiş gibi geliyor. ancak muafiyet limiti yükseldikten sonra olabilir.

ayrıca alınabiliyor olsaydı rav4 gibi bir aracı ÖTV indirimden dolayı tercih ederdim. 250bin TL lik bir araç 156bin TL civarına geliyor. 5 yıl sonra piyasasından az bir ucuza satsanız bile hem siz mutlu olursunuz hem aracın 2. sahibi. 5 yıl vergi ödenmiyor ve 2. sahibi de ilk yıldan sonra yıllık 2500 gibi bir vergi ödeyecek ki bu tutar bu arabayı almak isteyenlerin karşılayabileceği bir tutar.

mrtkts

Ben daha önce bayi ile görüştüm bir engelli arkadaş adına.Bana 202.900-TL fiyat verdi.Bu fiyat doğrultusunda ötv mafiyetli 102.000-TL ye bıraktı.Biz çok sağlam alıcı olmadık.100.000-TL ye bırakabilirdi sanırım.Bir de şartlar gereği bu araç 250.000-TL ye alınabilseydi engelliye % 110 ÖTV indirimi ile 119.000-TL ye gelmesi gerekir.Siz 156.000-TL yi nereden buldunuz bilmiyorum.

Arkadaşlar ÖTV oran aralıklarını bilen varsa yazabilir mi mesela 150 bin tl araç yüzde kaç ÖTV indirimli oluyor

vedatcan

150 bin liralık araç alamazsınız. En düşük ötv ile bile satılsa, 200 bin lirayı geçecektir.

metehan50*

Yine şehir efsaneleri ile konuşuyoruz...

Dizel bitecek evet. Petrolün dünyadaki ömrü ile orantılı olarak bitecek. Özellikle Avrupa regülasyonları ile bitişi hızlanabilir. Ama şuanda ülkemizde bunların regülasyonları ile ilgili bırakın kanun çıkarmayı çalışma bile yapılmıyor. Emisyon skandalları ile ilgili bile Ülkemizde resmi inceleme yapılmadı. Yani Avrupa dizeli 2025 de yasaklayacağız diyorsa, bizde 2030 - 2035 bulabilir. Buda 10-20 yıldan fazla bir süre yapar.

Diğer efsane, Dizel'in bakım fiyatları ve parça fiyatlarının "ÇOK PAHALI" oluşu. Sahibi olduğum Hyundai Tuscon SUV için konuşayım, 60.000 Km ye kadar yapılan yıllık bakımlarının Benzinli motor ile Dizel bakım farkı ortalama 200 TL. Yani Benzine göre 200 TL fazla... Bu mudur çok fazla?

selo46
Normalde yeniden değerleme oranı Ekim'den Ekim'e 12 aylık enflasyon değerlerine göre belirlenir ve Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandıktan hemen sonra açıklanır.
Şu anda TÜİK verilerine göre bu oran %23.73.
Ama bakan, "enflasyonla topyekûn mücadele kapsamında çalışmalarımız devam ediyor, oran daha sonra açıklanacaktır" gibi bir açıklama yaptı.
Enflasyonla mücadele falan dediğine göre, bu açıklama bana, yetkilerini kullanıp oranı düşüreceklerinin sinyali gibi geldi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt