Arkadaslar son 2 haftadir cilginlar gibi yorum izleyip 200bin baremi altinda kalan mantikli suvlari test ediyorum. Su ana kadar mini cooper countryman salt paket dizel, nissan xtrail platinum dizel, hyundai tuscon 4x4 elite dizel ve peugeot 3008 active premium araclari test ettim.
Bunlarin haricinde vw tiguan 1.4 tsi ve skoda kodiaq 1.4 tsi a baktim dakat test surusu yapmadim. Bu araclar icerisinde hem diz gorunus hem de ic dizayn olarak en cok skodayi begendim. Test ettiklerimin arasinda xtrail ve tuscon arasinda kaldim.
Tuscon 128.500 tl ye alinabiliyor. Surusu oldukca konforlu dsg sanzuman kullanildigi icin vites gecisleri mukemel. 4x4 cekisi guzel bir arti. Multimedi ekrani gayet guzel ve kullanisli.
Xtrail 142.000 tl ye alinabiliyor. Inanilmaz dolu bir araba. Kor nokta, serit takip, carpisma onleyici, adaptif far, 360 park kamerasi, kendi kendine park etme, capraz park cikis kontrolu gibi cok iyi ozellikleri var ancak arac cok gurultulu. Motor sesinden ziyade yol sesibi iceri aliyor. Kesinlikle uzun yolda kaltlanilmaz bir hale gelir. Ses sorunu olmasaydi kesinlikle xtrail alirdim.
Ama su an tuscon dan yanayim.