Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
metehan50*

Arkadaşlar bu rakamlar gerçek mi?

Rav4'ü velevki 200.000 TL'ye düşüyorlarsa ki şuan baz modelin indirimli liste fiyatı 244.000 TL. ÖTV oranını %100 olarak düşünürsek, aracın vergisiz fiyatı kabaca 90.000 TL ye gelir. KDV ile 106.000 TL ye gelir. Bide bunun üzerinden 4.000 TL indirim mi yaptılar? Hemen alın bence o aracı.

StratoS

Bundan yaklaşık 15 gün önceki fiyatlarına bakarsanız 202.900-TL olduğunu görürsünüz.Hatta tam isimin hatırlamıyorum bu formdan engelli bir arkadaşa 102.000-TL ye bırakmışlardı.Ben hesaplamadan pek anlamam ama engelliye vergisiz 102.000-TL fiyattan satmayı taahhüt ediyorlardı.

Tüm RAV4 Hybrid Versiyon Fiyatları
Versiyon Tavsiye Edilen 2018 MY
Fiyatları (TL) Tavsiye Edilen 2017 MY
Kampanyalı Fiyatları (TL) Tavsiye Edilen 2018 MY
ÖTV Teşv. Kamp. Fiyatları (TL)
2.5 Hybrid 4x4 Advance e-CVT 336,300 259,450 244,450
2.5 Hybrid 4x4 Premium e-CVT 408,600 315,150 300,150
2.5 Hybrid 4x4 Premium Plus e-CVT 433,700 334,450 319,450
2.5 Hybrid 4x4 Premium Plus Navi e-CVT 443,700 341,950 326,950

baz modeli bile 244

Arkadaşlar acil ; ÖTV indirimli alınan araç MTV indirimi uygulanıp uygulanmadığı konusunda bilgi sahibi arkadaşlar yazabilirmi lütfen . . . ?

Tucson ile aynı beygir gücü ve ağırlığa sahip olmasına rağmen, Forester düşük torku ile ve benzinli olmasından dolayı kaybediyor.
XV'yi eğer bagaj sıkıntısı varsa almayabilirsiniz.
Şu çift kavrama ve 4x4'ün aynı anda sıkıntılı olduğu her yerde anlatılıyor, ve bunu söylemekten dilinde tüy biten arkadaşlarımız var. Siz o konunun biraz daha üstünde durun. Aynı aracın 2.0 dizellerinde niye çift kavrama seçeneğinin olmadığını da araştırın.

metehan50*
15 günde 40.000 TL mi arttı? Hem de vergi indirimi olduğu zamanda? İnanılmaz birşey.

ılgaz20
Teknik konuları kendi mantığınızla yorumlarım çıkarımlar yapıyorsunuz ama yanlış yönlendirme oluyor. Çift kavramının çıkışının temel konusunu düşük hacimli motorların etkin bir şekilde yönetimi ve zorlamadan yakıt tüketimlerinin sağlanması. 2.0 ve üzeri motorlarda zaten çift kavrama kullanmaya gerek yoktur. Gücü olan bu motorlar zorlanmadan tüketim değerleri artmadan otomatik vites ihtiyacını karşılarlar.

Ama 1.6 litre altı motorlarda bu pek mümkün olmuyor. Çift kavrama ilk çıktığında özellikle Vw DSG kaynaklı birçok sorunla karşılaşıldı. Ve bu sorunlar ağızlara pelesnk oldu. Şöyle ki hayatında çift kavrama kullanmamış bir kişi bile aman uzak durun demeye başladı.

Eğer uzak durulması gereken bir teknoloji olsa şuan neredeyse tüm araç markaları kullanıyor, kullanmazlar.

Dediğim gibi zaten bunlar beni ilgilendirmiyor. Çünkü 7 yıl 80.000 Garanti verdi araç markası. 5 yıl sonra aracı da satabiliyorum. Sorun mu oldu? Çekerler servise 1 haftada komple vites kutusunu yenilerler ve bana aracı verirler.

Ki dediğim gibi ben çift kavramaya güveniyorum.

Son düzenleme:
Jem

iç hastalıkları kabul etmiyormuş bak bak sen iç hastalıklarına hangi hastalıkların girdiğini biliyormusun!

%90 engelli raporum var iç hastalıkları dalından sen bir araştır bakalım %90 lık rapor iç hastalıklarına neden verılır dıye.

Güç ve torku yüksek olan 2.0 dizel motorların çift kavramalı şanzımanları daha kısa sürede yıprattığı biliniyor. Bu tip şanzımanların hafif kasalı ve düşük torklu benzinli motora sahip olan araçlarda daha az sorun çıkarıyor olması rastlantı değil. Garanti falan deseniz de ben yine insanları uyarmak durumundayım. Benzer şekilde CVT şanzıman da düşük torklu motorlarla beraber veriliyor.

Ayrıca araziye girmeyecekseniz 4x4 ve SUV tipi araç almamanızı öneririm, durumunuz gereği 200.000 sınırları içinde kalan çift kavramalı bir araca ihtiyacınız varsa bunu değerlendirebilirsiniz. İşin özetine gelirsek. Küçük hacimli yüksek beygirli dizel motor ve DCT şanzımanı SUV tipi ağır bir kasaya koyup, ek olarak 4x4 seçeneği sunmaları... Bunların tek bir gerekçesi var. Türkiye'deki ötv oranları aşırı derecede yüksek. Yoksa bizler de 2.0 dizel + tam otomatik şanzımanlı araçlara binebilirdik.

ılgaz20

2.0 motorlarda çift kavramının daha kısa sürede yıprandığı çıkarımına gerek yok. Çünkü bu şekilde örnek aklıma gelmeyecek kadar az. Kaldı ki 2.0 ve üzeri motor sahipleri için performanslı vites değiştirmek ve yakıt ekonomisi bir değerlendirme konusu değil. Çünkü araç zaten güçlü ve tüketim ilk bakılan konu değil. Bu sebeple araç markaları hiç çift kavrama kullanmadan Tork Kon. ve geleneksel otomatik vites yada sizin örneğinizi verdiğiniz CVT kullanıyor. Sizinle olaya tersten bakıyoruz.

4x4 Çift Kavrama çıkarımınıza katılıyorum. (Uzun bir yazı sürecinden sonra ortak bir konuda ilk defa buluştuk.) Kendi adıma zaten 4x4'ü tercih etmedim.
Benim ihtiyacım olan, büyük, yüksek bir araçın 200.000 sınırları içinde dizel otomatik olması idi. (Dizel'i kullandığım kilometre gereği ekonomi için, otomatiği de ÖTV'siz araç alma şartım olduğu için istiyorum.) Hyundai'de tam bu dönemde böyle bir araç çıkardı. Çift kavrama olması benim için 2. bonus oldu. Çünkü dediğim gibi otomatik vites geleneksel tüketim artışı ve performans kaybını en az yaşatanlar çift kavramalar. Birde 7 yıl garanti gelince tadından yenmez oldu.

Vergi konusu saatlerce konuşacağımız can sıkıcı bir konu. Yoksa bende istemez miyim, Amerikalılar gibi büyük büyük araçların V12 motorlarına benzini düşünmeden istediğim gibi binmeyi.

Stratos kardeş ben bu araç firmalarını fiyat konusunda anlamış değilim.Rav4 202.900-TL iken 244.000-TL ye yüksetmeleri anlaşılır değil.Aynı zamanda Asımser arkadaşın söylemiyle koleos icon 260.000-TL den 185.000-Tl ye düşmüşken şimdi aniden fiyatları yükseltmişler. İşte linki https://www.cdn.renault.com/content/...antajli-V6.pdf

CVT şanzımanlar maalesef tork konvertörlü şanzımanlar gibi yüksek torka dayanıklı değiller. Genellikle benzinli atmosferik motorlarla beraber kullanılıyor. Bir de 1.6 136 bg. lik motorun i40 modelinde de sunulmaması önemli bir eksiklik. Eğer bu sıkıntı olmasaydı yüksek bir araç olan Tucson'a binmek durumunda kalmayacaktınız. Araziye girmeyi düşünmeyenlere SUV önermiyorum, çünkü fazladan rüzgar direnci ile yakıt tüketimleri yükseliyor. Zamanında Tiguan düşünen bir arkadaşa bu yüzden Skoda Superb önermiştim.

metehan50*

Ben açıkcası sizin gibi takip edemiyorum ama gerçekten tuhaf. Rav4 e ara sıra baktığımda hiç 250 lerde farklı birşey görmemiştim. Piyangoya döndü, araba almak istediğinizde kampanya bekleyecek hale geldik :)
ılgaz20

Yüksek araç alma isteği sadece arazi için değil. Siyasete girmeyeyim diyorum ama girmeden de olmuyor...

İzmir'de yaşıyorum. Malesef belediyecilik/yol hizmetlerinden memnun değilim. Bundan önceki aracım Mercedes A180 AMG idi. O spor araba malesef İzmir Şehir içi yamalı yollarında rezil oldu. Alt takımla ilgili neler neler yaşamıştım. 2 yıl önce evlendim. Ve Karşıyaka merkezden kentsel dönüşüm bölgesi olan Şemiklere taşındım. Apor topar arabayı sattım. Sandero Stepway aldım. O yüksek araç bu yollarda o kadar işimi gördü ki...

Bildiğiniz toprak şantiye yolundan bahsediyorum, ever Türkiye'nin en batısı İzmir'de. Zaten asfalt vardı da inşaat makinaları bozdu değil, hiç yol olmadığını ve yolların şimdi yapıldığını hatta hala yapılmadığını düşünün. Yani Şehir merkezinde bildiğiniz dağda yaşıyorsunuz gibi.

ÖTV'siz araç alabileceğimi öğrendiğimde de yine aynı mantık ile Tuscon'a yöneldim. Stepway'i satıyorum şimdi. Yani mesele Türkiye yollarında özellikle İzmir'de SUV araç dağ aracı değil bildiğiniz şehir içi aracı olmuş durumda...

StratoS
Sırf altyapı yüzünden Dacia Duster düşünüyordum ben de. Ayrıca dolaşmayı seven biriyim, daha önce bir kaç kere çamura saplandığım, bir iki kere de karlı yolda kaldığım oldu. Bu yüzden hafif arazide ve karda iyi giden bir araç arıyordum. Duster'ın tek kötü yanı kaza güvenliği. O yüzden tercihimi Subaru XV ile güncelleme gereği duydum, ancak ona da bütçe yetmiyor. Bunlar dışında araziye iyi giden Suzuki Vitara modelini de ekleyebiliriz.

AMG paket alma gerekçenizi öğrenebilir miyim :)

@ılgaz20

Duster özellikle yeni modelde ciddi atılım yaptı. Benimde Tuscondan önce belirlediğim ya Quashqai yada Duster da.

Duster dediğiniz gibi güvenlik açısından biraz geri kaldı. QQ da boyut olarak kafamda soru işareti yarattı. Tuscon dizel çıkınca hiç düşünmedim. Subaru güzel bir marka ama ülkemizde 2.eli zayıf, mesela Mazda da iyi ama oda aynı...

Vitara b segmenti yani juke, mokka, sanderoya iniyorsunuz?

A180 Amg özel üretimdi, kırmızı içi kımızı dikiş deri vs. Çok severek kullandım, hayallerimde o araba ama İzmir yollarında rezil oldu araba. Km de çok yükselmeden evlendiğimde sattım...

Aralık ayında...

Biz şuan Kasım ayındayız.

arkadaşlar oran belli %22,73. özel birşey olmaz ise bu oran geçerli olacak. Maliye bakanımız Berat Albayrak'a ulaşabilsem birşeyler belki yapabiliriz.

Rav4 fiyatlarını takip ettiğim bir araç idi. 202.900 TL olan 4x2 olan versiyonu idi. Yeni listelerde o araç yok. Tüm araçlar 4x4 olarak görünüyor.

ekfrts

Kardeşim ben de bu rav4 ü takip ediyordum.Fiyatı dediğiniz gibi 202,900-TL idi.Bu aracın 4x2 versiyonunu neden kaldırmışlar acaba?Ben de toyota zam yapmış olarak biliyordum.Bence bu araçla engellilerin 200.000-TL lik limitinde kalırsa ideal bir seçim olur düşüncesindeyim.

Duster her zaman güvenlik açısından geriydi. Clio altyapısıyla üretilen ancak C segmentine göz kırpan bir aracın zayıf olması doğaldır.
Bagaj hacmini uygun görmediğiniz için Subaru XV'yi konuşma gereği duymadım. Yoksa kendisi ikinci elde zayıf bir araç değildir.

Vitara'yı da arazide gidebilen bir araç olarak kendi adıma düşünmüştüm. Ancak o kadar bütçem olsaydı Subaru'yu seçerdim. Benim önceliğim arazi yeteneği olan araçlardan yanaydı. Yoksa Juke, Mokka veya Sandero seçecek değilim yani :)

Bir de alçak tabanlı araba-spor amortisör-büyük jant-ince yanak lastik kombinasyonu o yollarda pek iyi gitmezdi... A serisi güzel arabadır ama şu veya bu marka olsun diye ısrar eden biri değilim. Üstelik o bütçeye Superb gibi bir imkan varken (hatta combi modeli) :)

Bazı konularda farklıyız...

Duster, Clio altyapısında değil ama neyse.

Xv yi geçtim Subarunun ikinci eli zayıf...

ayrıca 1.6 benzinli motor tüm değerlerine yüksek.

Bana göre siz sandero alın ;)

Araziye girmeyecek olan arkadaşlara birkaç model model öneriyorum genellikle. 200.000 TL sınırı olmasaydı Ford Galaxy veya Renault Espace gibi mpv tarzı araçları önerebilirdim. Veya Mercedes B serisi - Ford C-max tipi C sınıfı mpvler. (B serisi sınırı geçiyor, eskiden alınabiliyordu.) Passat Variant ve Skoda Superb combi gibi station kasalar da iç hacim açısından önerilebilir. Bu araçlara duruma göre akülü sandalye bile konulabiliyor. Bagaj hacmi bu kadar olmak sorunda değil diyorsanız beğendiğinizi alın geçin :) Bu dünyaya bir kere geliyoruz.

*Bir tek bağımsız süspansiyon bile koymayıp "premium" geçinen araçlara dikkat etmek lazım. O yüzden kimseye Golf önermiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt