Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selamlar,

Ben bu konuda bir liste hazırlıyorum. Elbette şu meşhur 200.000 TL sınırda var. Sizden ricam, bu sınırı, nasıl ihtiyacımızı karşılar şekilde genişletebiliriz? Komple kaldırmıyorlar. İllaki bir sınırlama olacak. Ama nasıl bir şey olsun, fikir verirseniz sevinirim?

https://www.engelliler.biz/forum/di...adele-ve-kazanimlar-engellilerin-haklari.html

Birde bu çalışma ile ilgili şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum.

Cumhurbaşkanlığının yeni kurulan "Sosyal Politikalar Kurulu"na dilekçe ile iletmeyi düşünüyorum.

halil385 özel kalem müdürünün aziz ünal olduğundan emin misiniz? maliye bakanlığının sitesinde Mehmet Karataş yazıyor özel kalem müdürü olarak. Aziz Ünal enerji bakanlığı döneminde özel kalem müdürüydü sanırsam
daimon zaten vergiler hariç ilk 70.000 TL olarak piyasaya çıktı kanun teklifi. baskılar ile 90.000 TL dediler komisyon görüşmelerinde. en son mecliste oylanırken AKP önerge verdi ve vergiler dahil 200.000 TL olarak yasa geçti. bu önergede AKP bursa milletvekili (kendisi de engelli) imza verdi. o dönem onunla çok sık konuştuk bu konuyu. beni çok yönlendirdi yardımcı oldu. milletvekillerinin elinden maalesef birşey gelmiyor arkadaşlar. bakanlara ulaşmak lazım. ya da cumhurbaşkanına.

@tanerbudak yok hocam emin değilim buna ulaşabildim. Muhtemelen diyolagları devam ediyordur diye düşünüyorum.

Faks olarak da bu var sitelerinde zaten 0(312) 415 23 12 oraya faks atsak yalan olacaktır.

@StratoS hocam sınırlamaya toptan karşıyız zaten de işte zevk almaya çalışıyoruz. 50-60 bin euro olarak revize etseler en azından iş görebilir belki

halil385
Green54
Devlet engelliler için her türlü GEREKLİ imkana sahip olan otomobillerden vergi almasın istiyoruz. Otomatik vites, yakıt tüketimi düşük uygun hacimli (2.0) bir dizel motor, otomatik kapanan ayna, adaptif hız sabitleyici, geniş bagaj, bağımsız süspansiyon gibi kullanıcılar için her türlü kolaylığı sunan şeyler, hatta gerekli durumlarda 4x4 gibi özellikler de ilave edilebilir.. Bu özelliklere sahip olan ve güvenlik açısından da uygun olan modeller alınabilir.

Burada konuyla ilgili her türlü düşünceyi paylaştıktan sonra bir değerlendirme yapmayı, bir sonuca ulaşmayı amaçlıyoruz. Önerilerimiz zaman içinde olgunlaşacaktır. Örneğin sınıf bazlı fiyat sınırı uygulamasında ısrar eden biri olarak, fiyat konusunda katı bir sınır konulmasına karşıyım. Bu durumda ne yapılabilir? Belirtilen sınıra kadar ötv indirimi tam olarak uygulanır, fazlası da engelliden istenir. Böylece devlet engellinin refahını gereken seviyeye yükseltmek için bir kolaylık yaparken, fazlasını isteyenin de aradaki farkı ödemesi sağlanabilir.

Kişisel görüşlerin ifade edilmesine karşı değilim, ancak çoğu zaman bu tartışmaların "her kafadan farklı ses" noktasına geldiğini görüyoruz.

Biraz daha ileri götürüyorum, kendisine hak verilirken diğerlerinin hakkının kısıtlanmasını isteyenler bile oldu."Fiyat sınırı özel donanımlı araçlarda kalksın, 1.6 motor sınırı geri gelsin razıyız. %90 raporlu olanlarda da 1.6'ya ek olarak 200.000 sınırı gelsin, çünkü çoğu araç bu kategoride satılıyor, haliyle istismar da çok oluyor. hatta 3. dereceden yakınların kullanması şartı da geri gelsin" diyenler oldu.

-1.6 motorlu 520i, E180 gibi araçlar alınabiliyorsa, niye bu araçların 2.0 motorlu olanları alınamasın? Arada fazla fiyat farkı da yok.

-Kışları sert geçen yerde yaşayan bir engelli, bu modellerin yarı fiyatına satılan Subaru Forester'a , sırf motoru 1.6 değil diye binemez.

-Kendi vücudunu hareket ettiremediği için araç süremeyen bir engelli, niye kendi arabasını sürebilen engelliler gibi E sınıfı araçlara binemesin? Aksine bu durumdaki arkadaşlarımızın büyük araçlara binmesi gerekmez mi? Hareket rahatlığı, inme-binme kolaylığı, taşınacak eşyaların çokluğu gibi şeyler bu gruptakilere de lazım. (bugün itibarıyla D sınıfı 320d, C180'i geçtim Talisman, Superb gibi sınıfının ucuz modelleri bile alınamıyor.)

-3. dereceden akraba kuralının olduğu yıllarda 1.6 motorlu en pahalı arabaları gözüne kestirip, bunları uzaktaki engellinin üzerinden alan sahtekarlar vardı. Bu sahtekarlar yine o ailelerin üzerine maaşlı bir şoför tutuyor, maaşı da kendisi ödüyor, bu anlaşmalı "şoför"ler de maaşı aynen iade ediyor. Kanunda yazıldığı gibi. O şoför o araca bindiği sürece istediğini yapabilir, engelli hiç binmese bile istediği kadar kullanabilir.

Peki o engelli ölürse ne olacak?
Buna karşı da senet imzalatmışlar.
Artık bu sahtekarlar çok yukarılarda takılmıyor. Mütevazı davranıp 200.000 sınırı içindeki arabalara biniyorlar.

Bence ;

Aracı kendisi kullananlara 1.6 motor fiyat limitsiz, 1601- 2000 motora kadarsa 300 bin TLsınırı ile sadece 2. Dereceye kadar kullanma izni olmalı.

Yüzde 90 üzeri raporlu aracı başkası kullananlara da 1.6 motor 250 bin TL sınırı ve 3. Dereceye kadar kullanım izni olmalı

@savior44
Bir önceki yazıda durumu belirttim zaten. 1.6 olunca istediğin her türlü arabayı al, 2.0 olunca sadece bir-birkaç kısıtlı modelle idare et. Olacak iş değil. Adalet anlayışına gel. Örnek veresim yoktu ama yine de kendimi tutamıyorum.

1.6 motorlu en pahalı arabayı merak ettim, direkt E180 AMG paket aklıma geldi. Net fiyat 470.000 TL. Vergisiz 248.199 TL.
2.0 motorlu, sınıf ve marka değeri açısından bir seviye aşağıda olan modellere baktım sonra. En bilineni Passat.
Passat'ın en ucuz 2.0 modeli, 2.0 TDI 150 PS DSG Comfortline. Net fiyatı 336.700 TL, Vergisiz 135.875 TL.
2.0 motor o kadar lüks bir şey ki. Aman Allah... Yasakla gitsin.

Bir sonraki maddeye gelince... Aslında bu konuyu da daha önce anlatmıştım. Şimdi biraz daha konuyu açıyorum. Bu dedikleriniz ayrımcılık olmakla kalmayıp nefret söylemine bile varabilir. Engel durumu ağır olanlara daha dar kapsamlı bir sınırlama istiyorsunuz. Bunu derken bir de hafif bir engeliniz varsa, tebrikler. Kategorizasyonu kabul etmişsiniz demektir. Tekrar soruyorum. %90 + engellilere farklı bir sınırlama getirme gerekçeniz nedir?

ılgaz20

%90 ve uzerı agır engelliye giriyor . normalde zaten kendı kullanamaz akrabaları engellei uzerınden arac alarak istedıklerı gıbı kullanıyorlar. calıstıgım iş yerınde ananesinin üstüne arac alıp , engellı kısının arabayı dahi görmediğini biliyorum . o yuzden boyle fırsatcılar ıcın %90 ve uzerıne sınır getırılebılır . ancak aracı kendısı kullanacak sa uzuv kayvı var ise fiyta sınırı olmamalıdır.

Selamlar,

Sanırım en mantıklısı ve en anlatılabilir olanı Euro cinsinden limit. Satın alınan gün merkez bankası kurlarına göre karşılığı kadar olan araç alınabilir.
Örneğin: 50.000 Euro limit konsa, o günkü kur üzerinden çarpılır. Bu sayede döviz kurları ve enflasyon bazlı sıkıntıların önüne geçer diye düşünüyorum. Hem Yeniden Değerleme Oranı vb tatışmaların da önüne geçmiş olur.

halil385 hocama öneri için teşekkürler. Aksi görüş yoksa bu öneri üzerinden gidelim?

3. derece yakınları kullanabilir maddesi kaldırılmadıgı sürece istediğinizi yapın önünüze bu engel olarak gelecek.
Yine suistmail devam edecek, birileri nemalanacak.
Kanunun asıl çıkma sebebide budur zaten.

Mami Junior

%90 üzeri engelli de bu var. Nasıl bir çözüm olabilir sizce? Çünkü çoğu %90 üzeri engelli araçları kullanamıyor. Kaldırılsa bu madde, nasıl araç alacaklar? Önerinizi iletin. Biz mücadele edelim iletelim.

Şöyle ifade edeyim. Ben Kamu İlişkileri Uzmanıyım. Yani Şirketimin Kamu İlişkilerini takip ediyorum. Bu yıl özellikle bu dönem kadar Vatandaşa hizmet etmeye çalışan ve tüm bürokratların ayakta olduğu bir dönem daha görmedim. Biz gerekli yerlere ulaşabilirsek, sorunlarımızın çoğunu çözeceğimizi düşünüyorum.

Ve gerekli yerlere de ulaşacağım :)

ılgaz20

niye passat onu anlamıyorum. niye bu kadar sığ düşünüyorsunuz. tamam güzel görünsün ama.... Bizim için gerekli olan geniş karlı buzlu yollarda kalmayacak, sellerde bujisiz olup bizi öldürmeyecek araçlar.. Jimmy gibi bizim sandalyemizi koltuk deyniğimizi almayan değil, ailecek çocuğumuzla çocuğumuzun arabasını koyabileceğimiz ve bizim de arabamızı sandalyemizi koyabileceğimiz yeterli olalacak araçlar. JEEP, SUBARU, TOYOTA, LAND ROVER gibi lüks mü ? asıl bizim lükse ihtiyacımız var parıltıya değil iyi çekişe, 20 inç ekrana değil bir sorun olduğunda ekranda bize gösteren her yerde sensör olan araca...

o kadar engelli vakfı derneği var ne işe yarıyorlar yazsanıza arasınıza mail atsanıza....

tamam engelli yakınları ve engelli için Kanunda ayrı ayrı maddeler (fıkralar) çıkarsınlar.. Yakına en fazla 200.000 bize 500.000 versinler .

SADECE boş konuşuyorsunuz. yazın mailleri derneklere vakıflara buraya atın . ben yaptım... sıra sizde

StratoS

Biliyorum kullanamadıklarını, kanun yine eskisi gibi 1. derece yakınları kullanabilsin olsun.
3. derece nedir yahu, dıdısının dıdısı.
Zaten bu sebepten başımıza geldi.
Bi kaç münferit olaydan dolay koca konun değiştiril mi?
Sıkıntısı olanları emniyet özel izin verir ruhsata yazdırır bu kadar basit.
O da mı olmadı, o zaman onlara özel bir limit konsun, adamların zaten beklentisi ihtiyaç oldugunda sadece ulaşım değil mi?
Tekrar tekrar yazıyorum, Araçlarını kendileri kullananlar engelliler için otomobil büyük nimet, en büyük konforumuz açık söyliyim.
Bunda bu kadar sorun çıkarılması cidden çok zoruma gidiyor.

@Mami Junior @egemmm

1. Eğer bir engelli aracından yararlanamıyor ve sadece 3. derece akrabası kullanıyorsa, veya daha önce anlattığım gibi şoför tutma sahtekarlığı ile akraba bağı olmayan biri kullanıyorsa, fiyat sınırı getirerek sadece istismarı sınırlamış olursunuz. Dediğiniz gibi uzuv kaybında böyle bir ihtimal yok. Ancak %90 üstü engellilerle ilgili denetimleri arttırmak yerine fiyat sınırı getirmek tamamen ''siz de ucuz araba binin ne olacak'' kafasının ürünüdür. Bir de farklı bir durum var.

Bir engellinin parası yoksa ve bir yakınının parasıyla ötv indirimli araba alıyorsa, niye ağırlıklı olarak yakınının kullanmasına izin vermesin? Arabayı ailenden biri alırsa ve sen ondan ayda yılda bir yararlanabiliyorsan sorun yok, ancak bir yakının sana araba alır ve sen buna haftada 2 3 kere biner, onun dışında yakınına verirsen istismar var... Olacak şey değil. Siz bu durumda direkt ''kardeşim sen araba alma'' demiş oluyorsunuz. Denetlemek kadar kolay bir şey yok.

machonur
Sıkıntınızı anladım. Ben o Passat'ı farklı bir örnek için vermiştim ama şu ''arazi aracı'' gerekliliğine ben de katılıyorum. Evet sadece ''arazi aracı'' açısından bakarsak Suzuki Jimny gibi aşırı derecede küçük bir araçtan bile örnek verebiliriz. Veya güvenliği sıkıntılı Dacia Duster da olabilir. Ben de yurt dışında compact suv olarak tabir edilen araçların alınabilmesi için özel bir fiyat sınırı getirilmesini istedim. D sınıfı station wagon araçlarla aynı iç hacme sahip olan SUVlar yani. Sınıf bazlı fiyat sınırı uygulamasını bunun için düşündük. İhtiyacın neyse alacaksın, devletimiz de ona göre senden ötv almayacak. Bu sınıfta Subaru Outback, Mazda CX-5, Jeep Cherokee, Toyota Rav4 gibi modeller var. Eğer Land Rover Discovery, Toyota Prado, Mercedes GLC gibi modellere terfi etmek isteyenler varsa onlar da sınırın üstünde kalan miktarın ötvsini öder... Yani ya hep ya hiç değil. Sınır kaç olursa olsun biraz daha ileri bir model isteyenler çıkacaktır, ve haklılar da. Sınırın bir miktar üstüne çıktık diye verginin tamamını talep edip bizleri bir kalıba sokmaya çalışıyorlar, bunu istemiyoruz.

Ancak sadece bu araçlar için sınır bu kadar yükseltilmelidir. Eğer vergi dahil fiyat baz alınır ve bu sınır bütün araçlara uygulanırsa, 1.6 motorlu orta-üst sedan araçların tekrar ötv indirimli satılması gündeme gelecektir. İşte bu doğru değil. Eskiden Rav4 alınamazken E serisi 5 serisi alınabiliyordu... Şimdi ikisi de alınamıyor. Olması gereken Rav4'e izin verip E serisini yasaklamak :) (veya ötvnin bir kısmını ödemek şartıyla)

machonur

Boş mu konuşuyoruz?

Ben dernek falan bilmiyorum ki Dernekse eğer zaten bu tür yapıları takip etmeliler olmalılar. Bana Devlet vatandaş olarak başvuracağım alanlar vermiş. Ben kendim başvururum, örgütlerim, başvurmak isteyen yine kendi başvurur. Niye aracı kullanayım ki?

Kaldı ki bana göre, özellikle Engellilerin Sosyal Hayatlarında ben hiçbir derneği göremiyorum. Hiçbir derneğin mücadelesini de göremiyorum. Var mı böyle liste oluşturmuş, tüm engellileri dinleyen, uğraşan dernek? Varsa, çıksın tanıtsın kendini bizde bilelim...

Boş konuşuyorsak, siz katılmayın bu boş işlere. Biz tek başımıza mücadelemizi veririz. Bu zamana kadar öyle yaptık, yine öyle yaparız!

Arkadaşlar, burada %90 ve üzeri raporla alınmış araçların 3. dereceye kadar hısımlar tarafından kullanılması konusunu tartışıyorsunuz ama, %90 ve üzeri raporla yurt içinden alınmış araçların kullanımı konusunda ne 3. dereceye kadar hısımlar, ne de başka şekilde, hiç bir kısıtlama yoktur. Sokaktan çevireceğiniz bir adam bile kullanabiliyor.
Ve asıl istismarı doğuran da bu bence.

@ılgaz20 hocam biz nerde direk alma dedik.
1. derece yakınları kullansın dedik, yada %90 raporlu olanlar farklı bir uygulama getirilsin.
Zaten denetim olsaydı kanun değişmezdi.
Bizde kes at mantıgı vardır, burda da o yapılmıştır.
Ufukalp hocam,

3. derece demek o dediğin demek zaten, herhangi biri kullanabilir demek.

Görme engelli bir arkadaşım adına eniştesi ötv indirimli bir araba alıyor ve arkadaşım arabaya bir ilk alındıgında birde aracın 5 yılı dolup satışını yaptıgında biniyor.
Böyleleride var malasef.

StratoS

alınganlık değil hatalarımızdan dönüp birlik olma zamanı. Tek başınıza olmuyor. Destek alıcaz. İsteyeceğiz. Bu kurumlar dernekler bizi kullanarak Avrupa birliğinden onca para alıyor biraz da destek olsun

Mami Junior

Bu benim çalışmamın ana fikridir:

İstediğimiz bir avantaj, diğer avantajları kısıtlamalı. Yani 3. derece alabiliyorsa ve bundan gerçekten faydalanan bir engelli arkadaş varsa varsın öyle olsun. Ama biz bu limiti değiştirelim. Limitsiz olmuyor, kısıtlama olacak diyor Devlet büyükleri. O halde nasıl bir kısıtlama olsun ki herkes biraz mutlu olsun?

Halil hocam, Yabancı para olsun limit, döviz kuru artışlarından etkilenmeyelim, YDO Duasına çıkmayalım dedi. Çok mantıklı.

Bu Yabancı parayı talep ederken biraz yüksek talep edip, şuan sıkıntı yaratan 200.000 TL barajınıda aşmış olalım diye ben düşündüm. Ve 50.000 Euro teklif edelim limite dedim.
Elbette buda yetmeyebilir. Ama en azından bu şekilde yıl içinde araç fiyatları artışından etkilenmeyip, limitimizi de 300.000 TL ye yükseltmiş oluruz diye düşündük...
machonur

Ben kimsenin kapısın çalmam, hele ne yaptığını bilmediğim hiçbir kuruluşun...

Gerçekten amaçları yardımcı olmaksa, onlar bizi bulur, bizim kapımız herkese açık.

Bu listenin son halini her yerde paylaşacağız. İstekli olan varsa, alır destek olur.

StratoS

Tüzük yönetmelik emin ol senin benim bilmediğim birçok şeyi bilen var. el öpmek ile ağzı aşınmaz. kibir sadece kötülüğü getirir .

50.000 euro limit çok az bence en az 100.000 bin olmalı parası olan alsın. bari koşamıyor, çocuğuyla top oynayamıyor. onunla bir şeyleri yetişebilsin. sıkıntı yaşamasın.

machonur

Konuyu başka yerlere çekmeyin. Kibir ile konunun alakası yok. Burada var mı bir Dernek? Siz herhalde bir Derneğe üyesiniz ve çekmeye çalışıyorsunuz. Derneklere insanlar gitmez, gitmemeli. Dernekler gider, bulur ve destek olur. Bana engellilik hayatım boyunca hiçbir dernek destek olmadı. Bu saatten sonra da gidip, bana destek olun demem.

Ama siz diyin, siz oradan yürüyün, ben kendi bildiğim yöntentemle gideyim. Amaç fayda sağlamak değil mi?

@ılgaz20 hocam biz nerde direk alma dedik.
1. derece yakınları kullansın dedik, yada %90 raporlu olanlar farklı bir uygulama getirilsin.

https://www.engelliler.biz/forum/oz...afiyeti-siniri-belli-oldu-39.html#post2081769
O da mı olmadı' Alıntı:
adamların zaten beklentisi ihtiyaç oldugunda sadece ulaşım değil mi[/B]?
Tekrar tekrar yazıyorum, Araçlarını kendileri kullananlar engelliler için otomobil büyük nimet, en büyük konforumuz açık söyliyim.

Arabasını kendi başına kullanan hafif engelliler için konfor niye önemli? Daha sık binebiliyorlar, gezip dolaşabiliyorlar, veya iş yerlerine gidebiliyorlar diye mi? Araba süremeyen engellilere gelince "senin derdin ihtiyaç olduğunda ulaşım değil mi?" diyorsun. Sırf engeli ağır diye o insanı "daha az insan" olarak mı görüyoruz? 10 yıl öncesinden bugüne kadar bakıma muhtaç halimle 80 bin km yol gittim, bunun yarısı gezip dolaşmakla geçti. Haftada 2 fizik tedaviye, 2 de yüzmeye gidiyorum. Engelimiz ağır diye bu kısıtlamayı hak ediyorsak bence siz hiç ortalıkta engelli hakları falan diye gezmeyin.

StratoS

ku kadar şeyi de engelliler yazmaz zaten vardır. ama türkiye'de böyle işlemiyor maalesef Türkiye'de ağlamayana meme yok. derneğe üyeymişim üye çekmeye çalışıyormuşum. at çamuru izi kalsın. müslümanlıkta yeri var mı bunun yok. keşke güzel bir dernek olsa da üye olsam . ankara da birkaç dernek vakıf Avrupa'ya götürüyormuş mesala ne kadar güzel. ama yine diyorum . siz hala en iyisini ben bilirim diyorsunuz.

bu da kibirdir.

ılgaz20 seninde belirttiğin gibi bu forumda bazı arkadaşlar %90 üzeri engellilerin ÖTV istisnası hakkına takmış görünüyor. Kendileri %3-5 oranlarla bile ÖTV muafiyetinden faydalansın fakat hayatları boyunca asla araç kullanabilme imkanı bulamayacak oranda engeli olanların aile olarak ÖTV istisnası ile araç sahibi olmalarına karşı çıksınlar. Sebep ise devletin denetim görevini yerine getirmemesi sonucu bu hakkın suistimal edilmesi. Peki benim gibi doğuştan %90 engelli kişilerin ne suçu var.

Bana bir tercih şansı verilseydi, ÖTV istisnası ile lüks bir araç sahibi olmak mı yoksa kendi başına otomobil kullanabilmek mı? Ben hiç düşünmeden ikincisini tercih ederdim.

Zaten engelli olmayan bir kesimin kem gözleri vergi muafiyetinde iken devlet tarafından bize sağlanan bu hakkı kendi aramızda tartışa tartışa heba etmeyelim. Kendi kullanan/%90 engelli yakını kullanan ayrımlara gitmeden topyekün mücadele edelim

ılgaz20

Ben seçeneklerden birini söyledim, sende olması gerektiğin şeyi söyle bizde haklısın diyelim.
Hem bizde 1. dereceye kadar kullanılsın diyoruz.

Kimseye bir ayrımcılık yapalım demiyoruz, sende biliyorsun ki bütün bu olayların başı bu 3.derece muhabbetinden çıktı.
Varsa bir çözüm önerin söyle. Kimseyi ayrıştırdıgımız yok, sonuçta hepimiz aynı gemideyiz.

Kanun ilk çıktığında %90 engelli kişiler üzerine alınan araçlar için 3. dereceye kadar kişilerin kullanımı söz konusu idi ve suistimaller bu günkü kadar yoktu. Ancak daha sonra bu sınır kaldırıldı ve suistimallerin de önü açıldı.

Benim önerim,

1-. %90 engellilerin üzerine alınan araçlar kullanımında 3. dereceye kadar kan bağı kuralının tekrar getirilmesi.

2.- Hizmet akdi ile şoför çalıştırılacak ise ÖTV istisnasının binek araçlar için uygulanmaması, eğer araç hizmet akdi ile şoförlü olarak kullanılacaksa ÖTV istisnasının minibüs tarzı araçlarla sınırlandırılması.

3. Yaşa bağlı hastalıklar için verilen %90 üzeri raporların ÖTV istisnasında kullanılamaması. Hasta fırsatçılarına izin verilmemesi.

machonur

Burada bir fayda sağmaya çalışıyoruz. Kibirden girdiniz mülümanlıktan çıktınız. At çamur derken kişi kendinden bilir işi misali siz çamur atıyorsunuz.

Şu paylaşımı söz dalaşına sokmayalım. Size uygun gelmiyorsa, desteklemeyin, öneri vermeyin, istediğiniz derneğe gidip üye olun. Ama ben böyle bir yöntem izleyeceğim, saygı duyun olur mu?

daimon
Önerdiğiniz 3 maddeye de kesinlikle katılıyorum.
3 değil 5. göbekten bile akrabalığı olmayan, hiç tanımadığı biri geliyor, kendisi araç alıp hakkını kullanamayacak engellinin eline üç beş birşeyler sıkıştırıyor ve altına yarı fiyatına lüks araç çekiyor. 5 sene sonra kendi üzerine devretmesi için de senet imzalatıyor.
Malesef bu gibi olaylar ve bunlara prim veren engelliler de var.
Ve her yıl engellilerin aleyhine çıkarılan düzenlemelerin de tek sebebi bu gibi istismarcılar.
İstismarların önüne geçilmedikçe engelli hakları sürekli kırpılmaya devam edecektir.

Benim basit bir onerim var.

"Engelli araci alanlarin odeyecegi KDV miktari 50000 TL yi gecmemelidir."

Alacaginiz arabaya limit koymak yerine devletin alacagi KDV yi limitleyelim. Bu formul yanilmiyorsam (50000×1.18)/0.18 gibi bir ust limite karsilik gelir ama bir soylem degisikligi yaratir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt