Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aliş şerif

2016 yılında 85bine aldıgım arac bu yıl 183bin tl olmustu . ÖTV indirimden sonra 136 bın tl ye dusmus. 2 yılda bu arac 99 bin TL artmış . Sizin dediğiniz mantık lı mı ? ama devlet işinde mantık ne gezer dıyosanız ona bışey dıyemem

Yeni torba önerisi meclise sunuldu.STK ve milletvekillerine irtibata geçerek bir baskı oluşturmalıyız.

Ydo nun ne olacağını ne zaman bildirecekler ? Geçen sene bu zamanlar açıklanmıştı. Hayır bu sene de hemen açıklarlarsa en azından yılbaşından önce mi sonra mi araç almak mantıklı olacak onun hesabını yaparız.

Şu an için ötv deki 15 puan indirim bazı araçları 200 bin bandının altında tutuyor. Yani yılbaşından sonra ötv indirimi biter ve ydo da komik bir şey çıkarsa şu an alabileceğimiz aracı yılbaşından sonra alamayacağız..

alperen1

devlet böyle yaptığı için halk da böyle oluyor. ÖTV ( deprem vergisi 20 yıldır deprem yok ama giderek artan vergisi var) diye korkunç bir vergi türü olmasa halkta bu kadar çok yamyam göze çarpmaz.

engelli üzerinden edilebilen kar yüz bin TL ye varıyor. asgari ücretin 50 katından fazla bu başlı başına bozuk sistemin göstergesi.

nihat bey bende riske atmadım 142bın tl nıssan x trail adım yenı yılda yıne nerden baksan 260.000bn tl olacak oda 150bn gelıo arac hakkımızda hayırlısı

kuloglu ahmet

ortada bir suistimal varsa o da devletin suistimalidir. ÖTV muafiyeti bu suistimali göz önüne getiriyor. dünyanın hiç bir yerinde engelliye verilen haklar bu kadar büyük bir kazanç kapısı olmaz.

saçma vergi düzeni ifşa oluyor sayemizde

yoksa yıllık kayıp bir ilçe belediyesinde piç edilen paranın onda biri

''[FONT=arial]Bir kere sürçen atın başı kesilmez[/FONT][FONT=arial] '' diye bir atasözümüz var. Ben o ''yamyamlığın'' ekran görüntüsünü aldım. Bir daha olmamasını dilerim.. [/FONT]

bızım için araç alım ust lımıtı ne zaman kesınleşecek

emre0808

142.000 tl ÖTV siz mi? Çok iyi fiyat. Beklememekle iyi yapmışsınız. Hayırlısı olsun.

aynen abi aldım yarın teslim alıyorum nissan gercek otomotıvden

emre0808

188.000-TL liste fiyatı olan aracı 142.000-TL ye çok pahalı almış olmuyormususunuz? Bence bu fiyata pahalı

metehan50*

Liste fiyatı 192.000
araç fiyatlarının düşmesinin nedeni ÖTV nin dilimlerinin yükselmesi ve oranlarının düşmesi bu araç normal koşullarda dilim oranlarının ilk etapta yükselmesi ile yüzde 50 ye tabi iken şu anda Aralık sonuna kadar da oranin yüzde 35 e düşmesi ile 192 bin liraya kadar geriledi burada yüzde 35 olan ÖTV yı dusersekte rakam 142 000 TL oluyor yani fiyat normal güle güle Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Engelliler in şu dönemde liste fiyatlarından inanılmaz farklar olmuyor, çünkü arkadaşların belirttiği gibi ÖTV %35-40 etkiliyor. Artık şu dönemde limite takılmadan istediğiniz aracı almak iyi duruma düştü :)

Kesinlikle öyle oldu. Bilseydim böyle olacağını pert olan aracımı trafikten men ettirmez ve kaskodan 50 bin tl daha fazla alırdım. Ama tekrardan otv siz alma hakkım olsun diye o şekilde yapmadım. Şimdi eski aracımin biraz daha az donanımlısını alabiliyorum. Ham fiyatı tam 119 bin tl ye takabbul ediyor. %15 lik ötv indirimine giriyor 200 altında kaliyor ve ötv siz 142 bin tl ye veriyorlar. Acaba onu mu alsam yoksa 2019 da bizim limitler 250 ye çıkarsa ötv indirimi devam etmese bile sınır altında kalacağından dolayı alabileceğim. Hoş döviz ne olur? Vw fiyatları ne olur? Bunları kestirmek zor. Ama en azından devlet deseki kardeşim limitiniz budur, ben de ona göre hareket edecem ya şimdi hemen alabileceğim aracı alacağım yada bekleyip eski pert olan aracımın aynısını alacam. Engelli 2019 araç alım üst sınırı ne zaman belli olacak onu da kimse bilmiyor. Yıl sonunda söylerlerse hiç bir kıymeti kalmayacak...

Aynı sıkıntı bende de var 1 yılı geçti hala bende kararsızım 2019 daki artışı bekliyorum.

Bazı arkadaşlar;
ben tek tabanca takılırım, limit illaki olsun gibi kelimeler ile birlik ve beraberlik cümlelerinden yoksun burada yazıp çizdi.

Ayrıca Engelliye verilen şu araçlar kadar pırlantadan alınmayan vergi ya da lüks yatlardan alınmayan vergiler hiç konuşulmadı. Ama neymiş engelli niye ÖTV ödemiyormuş yakını niye iyi araç alıyormuş. Bunlar lüks yatların yanında devede kulak. Bir yat sadece günde ortalama 5 saatte 20.000 TL'lik mazot harcıyor. Ama yok engelli yakını almasın ya da engelli, amaaa zengin daha çok zengin olsun.

Eğer Vakıf ve Dernek ile çalışılmazsa sadece buraya yazılırsa, tek tabanca Cimer ya da Bimer'e yazılırsa, 2019'un 2. çevreği bu paralara bırakın hayatınızı kurtacak bir 4x4 OPEL CORSA'yı zor alırsınız.

Dernek ve Vakıflara birlik olup tek tek yazın, bizim adımızı kullanarak sütün kaymağını yemeği bırakıp biraz da taşın altına elini koysunlar.

Avrupa Birliğinden habire fon alıyorlar 2. tırıvırı proje gösterip.bu fonlar en az 100.000 EURO....

@Green54
Sadece milletvekili değil vakıf ve derneklerle de irtibata geçilmeli. Dernek ve vakıflar bizi kullanarak, Avrupa birliğinden para almayı biliyor biraz da taşın altına ellerini koysunlar..

ben şu derneklere mail attım sizde atın hatta daha da çoğuna atın.

1- Fiziksel Engelliler Vakfı
2- Dünya Engelliler Vakfı
3- Engelliler Vakfı
4- Bedensel Engellier Dayanışma Derneği
5- Engelliler Dernekleri Federasyonu
6- Türkiye Beyazay Derneği
7- Tesyev,
8- Zibeç
9- Ekşioğlu Vakfı

@StratoS
hala kendinize gen vuruyorsunuz. belediye başkanları bile trilyonluk araçlara biniyor. passatlara burun kıvırıyor. bir limit olcaksa bile en az 200.000 euro olmalı parası olan alsın. Stephen Hawking konuşamıyordu ama bu kadar imkanlar olmasa bu kadar araştırmayı yapabilir miydi? hadi senin benim beynim basmıyor. yeni insanların gençliğin önünü niye tıkıyorsunuz. bir kurtulun at gözlüğünden yaa

2.0 araç baktım hafta sonu. maalesef orta segment araç dahi yok.
toyotaya gittim rav4 için ötvsiz araç baktığımı söyledim, ydo bize gelmedi dediler. sana vereceğim araç yok diye neredeyse kapıdan kovuyordu.
öte yandan limiti 300.000 lira yapılsa da hangi problemi çözüyor anlayamadım arkadaşlar. ötv düştükten sonra 150.000TL oluyor. 150.000 tlye çok güzel ticariler var. araç 5 sene rehin kalmadan, özgürce kullanabileceksiniz.

arkadaşlar engellinin araç ithal etme şartlarını bilen var mı?
engelli ithalatında her yerde tertibatlı ifadesi yer alıyor.
tertibatsız araç ithal edebiliyor muyuz bilen var mı?

zoiree
Zorunda mıyım arkadaşım? Belki benim 4x4 araca ihtiyacım var. Belki yeterli güvenliğe sahip olmayan ticari araçları tercih etmiyorum.

Kişisel tercihlerimize göre kanunları savunduğumuz için bu noktalara geldik. Hatırlarsanız eskiden 1.6 motorlu E serisi, 5 serisi veya S80 gibi orta üst sınıftaki arabalar alınabiliyordu. Bu sınıfta vergisiz fiyat 40-45.000 euro düzeyinde. Ve aynı dönemde Tucson, Rav4, Forester, Tiguan, Yeti, Kuga gibi araçların 2.0 motorlularını alamıyorduk. Bu araçların da vergisiz fiyatı 25-30.000 euro kadardı. Devletin getirdiği saçmalıkları eleştirmeyip ona göre pozisyon alan insanlar ısrarla 1.6 motorlu gayet güzel lüks arabaların alınabileceğini söylüyordu. Şimdi hiç biri alınamıyor o da ayı bir konu.

Bu kanun çıkarken daha plan ve bütçe komisyonunda görüşülürken bizi temsilen dernekler vardı. neden orada savunmadılar isyan etmediler. şimdi ne yapabilecek bu dernekler. kanun daha kaynağın başındayken karşı çıkmadılar şimdi hiçbirşey yapamazlar.

ılgaz20

zorunda değilsiniz elbet. problemin kaynağı sadece ötv değildir. gümrük*distributör_kar_payı*ötv*kdv araba fiyatı haricinde çok fazla girdi var. basit örnekle xc90 giriş paketi 750.000 tl. çarpan=1,1*1,3*2,6*1,18=4,4
750.000/4,4=170.000TL arabanın gerçek fiyatı. şimdi 170.000 tl araba lüks değildir ama 750.000 tl lüks.

soru şu xc90'ı kendimiz ithal edebiliyor muyuz, edemiyor muyuz?

bu arada 150.000-200.000 seviyesi ticarilere ford ranger, x250d, amarok, hilux araçlar giriyor. Hayli güvenlidirler.

ben ortopedik engelliyim ve ticari araç kullanamaz şartı var arabamda bu iş ancak şöyle çözülür kendi kullanıyorsa ortopedik engeli vs varsa fiyat limiti koymasınlar 3. şahıslar kullanıyorsa şuanki fiyatı güncelleyerek limit koysunlar yatalak bi hasta transporter eya vito alabilmeli

zoiree

Kamyonetler
https://www.youtube.com/watch?v=xoHbn8-ROiQ

SUV modelleri
https://youtu.be/Hx4Iv2dnzxo?t=10
https://youtu.be/pl93S2wysck?t=433
https://youtu.be/H1FIPXeU7J0?t=13
https://youtu.be/zS1SNF3V5e4?t=13
https://youtu.be/5oLCzx_W04g?t=63
Ülkemizde ötv oranı araçların ham fiyatları üzerinden hesaplanmadı ve vatandaş mantıksız araçlara yöneldi.
-Çocuklu veya geniş aileler D segmenti station wagon arabaları %60, %110 ötv oranları yüzünden alamadılar, onun yerine %15 ötv oranı ödeyip Vito, Transporter türü minibüslere yöneldiler. Bu araçlardan 2-3 litre az yakan ve ham fiyatı daha uygun olan D segmenti tercih edilmedi.
-Daha az bütçesi olanlar Corolla Verso, C-max gibi arabalar yerine Kangoo, Doblo gibi ticarilere binmek zorunda kaldılar. Kaza güvenliği malım.
-4x4 isteyenler %110-%160 ötv oranları yüzünden orta sınıf SUV tipi araçlar yerine %15 ötv alınan kamyonetleri tercih ettiler. Bunun sonucunu da videolarda gördünüz zaten.
-Ve yine 4x4 SUV almakta ısrar eden vatandaşlarımız ötvsi daha az diye 1.5-1.6 benzinli modellere yöneldi, 2.0 dizel motora göre 2-3 litre fazla yakan ve ham fiyat açısından bir avantajı olmayan bu modellere mecbur kalındı. Milletin ocağına incir ağacı diktiler.
-Bütün bunlar olurken C180, 320i ED, E180 ve 520i gibi lüks modeller küçük motor üstünlüğü ile çok sattılar.

Küçük motor hacminin olumsuz tarafları, dizel motorların aynı hacimde benzinli motorlar kadar güç üretememesi, hava direnci yüksek olan ve 4x4 güç aktarımına sahip olan araçların ne kadar fazla beygirgücüne ihtiyacı duyduğunu araştırın. Devletin vatandaşa karşı nasıl ayak oyunlarına giriştiğini görmek ister misiniz?

ılgaz20

manevra kabiliyeti kazadan kaçınma açısından güvenliğin önemli parçasıdır.
birde euroncap testleri var, kaza kaçınılmaz olduğu zaman yolcu, çocuk, yaya güvenliğini ölçer.
doblo malumun ilanı https://www.euroncap.com/tr/results/fiat/doblo/26657
hilux https://www.euroncap.com/tr/results/toyota/hilux/25045
amarok https://www.euroncap.com/tr/results/vw/amarok/11028
xtrail https://www.euroncap.com/tr/results/nissan/x-trail/7883

benim şuan kullandığım civic https://www.euroncap.com/tr/results/honda/civic/10927
bmw 3 seri https://www.euroncap.com/tr/results/bmw/3-series/10914

sedanlar genel olarak daha güvenli.
güvenliği önem veren sedandan vazgeçmesin.
köyde, dağda, kışta, arazide kullanacak olanlar ister istemez pickup,suv 4x4 araçlara bakar.
en son olarak https://www.euroncap.com/tr/results/volvo/xc40/33014
harbiden işi çözmüşler.

machonur

Israrla beni tartışmaya çekmeye çalışıyorsunuz, bunu yapmayın!

Söylemediğim sözlere, kendi çıkarımlarınızla söylüyormuşum gibi göstermeyin.

At gözlüğü gibi tabirleri bana kullanmayın.

Sizi son kez uyarıyorum yoksa, aynı seviyede cevaplar alacaksınız benden.

Ben "açık" bir çalışma yapıyorum. Bu çalışmayı da bireysel olarak gerekli yerlere ileteceğim. Siz bu çalışmayı alır, derneklere iletirsiniz. Yapın. Kimse size, bu benim çalışmam, kimseye iletemezsin demiyor.

Ben kendi adıma kendi yöntemimle gideceğim, bu sizi niye ilgilendiriyor? Benim yaptıklarımdan size ne?

50.000 Euro'yu arkadaşlar önerdi. 100 yaparız, 200 yaparız hatta isterseniz 1 Mio Euro yaparız. Sadece mantıken, bu kadar kısıtlanmışken çok dikkat çekmemek adına bulduğumuz asgari yöntemdi bu. Ki ben 50.000 Euro'nun bile birçok arkadaşın derdine derman olacağını düşünüyorum. İlerde yine mücadele ile 75 yaparız 100 yaparız... Yeter ki şimdi maduriyet biraz giderilsin...
zoiree

Ben yeni Dizel Tuscon aldım. 4X4 Otomatik seçeneği de var.

Öneririm. Bagajı 500 litrenin üstünde içi geniş bir araç ve konforlu.

srkn2113

bunu bur da yazdınız da kim duydu. ya da bur da duyanlar ne yapabildi. Yetkililere iletsenize herkesin duymasını sağlasnıza bu ülkede ağlamayana meme yok maalesef. Herkes birlik olma zamanı. yazın bimer cimer dernek vakıf ne varsa....

Arkadaslar bızım 2019 yılında araç alım sınırını hangi devlet kurumu açıklayacak ???

StratoS

asla sizi bir tartışmaya çekmeye çalışmıyoru.

aracınız hayırlı olsun. ama umarım . kronik şanzıman ısınma,vites geçmeme, direksiyon servo motorunda arıza yapıp sağa ya da sola dönmeme gibi sorunları yapmaz. 9 ay Hundai Tucson Facebook grubuna üyeydim. Bir makine mühendisi olarak diyorum, en çok gelen sorunlardı. Trim sesleri yoktu ama özellikle sıkışık trafikte ve zorlanan zeminlerde şanzıman yüzünden yolda kalan çok olmuştu.

machonur

Araç tebriğiniz için teşekkürler.

Yeni yani makyajlı kasa araç aldım. Alırken zaten Hyundai bana vitesin üzerinde bir yazı ile belirttiği şartlarda araç kullanırsam ısınacağını ve bunu yol bilgisayarına koydukları göstergeden takip edebileceğimi yazmış. Şuan araç 3.000 km de İzmir Şehir içi Trafiğinde ısınma bırakın kritik seviyeyi min. değeri bile geçmedi.

Zorlanan zeminde ısınmasının sebebi, aracın 4X4 olup arazi koşullarına uygun olmayışı. 4X4 bir geçiş aracı gibi, bozuk yolda ve düz zemin karda buzlanmada avantaj sağlıyor ama dağa tepeye çıkmanızı sağlamıyor...

Bu yüzden ben 4X2 tercih ettim. Çokta memnunum, teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt