Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PANEL76

Bu sizinle ilgili...

10.000 alırken 5 yılda ortalama 5.000 tl de yakıttan fark ediyor 4x4 ile. Toplamda ortalama 15.000 TL için 4x4 değer mi siz bilirsiniz...

Birde ağırlıklı şehir içi kullanıyorsanız ve kar ve buzlanmayı yılda çok az görüyorsanız kimse önermiyor. Dağa çıkacağım diyorsanız araç 4x4 olsa da arazi için uygun olmadığından işinizi pek görmeyebilir...

zoiree

Şuan 1.4 TSİ 150 HP indirimli 236.000 tl diyor. Hyundai 4x4 e yaptığı gibi bir indirim yapıyorsa Skoda, belki bu şekilde 200.000 tl altına düşer. Ama böyle olsa bile, sizin ödeyeceğiniz rakam 147.000 tl ye gelir. 130.000 tl otv siz rakamla SUV almak varken, kasası değişecek bir sedana 147.000 TL vermek size kalmış...

PANEL76

Araç çok güzel. İyiki almışım diyorum. Sadece 4x4 mü 4x2 mi onu düşünebilirsiniz, rengini düşünebilirsiniz, taktıracağınız aksesuarı düşünebilirsiniz :)

7 yıl garantili, donanımı çok iyi, dizel ekonomik, yerden yüksek, geniş, 513 lt bagaj ...

Benim için bunlar Harika özellikler :)

Skoda superb 1.6 tdi dsg prestige
Passat 1.6 tdi veya 1.4 tsi dsg highline
Opel insignia gs 1.6 tdi exulisive
Modellerinden herhangi bayiden ötv indirimli satış için onay alabilen yada görüşen oldumu? Bayi ve fiyat paylaşımları yaparsanız sevinirim.

StratoS
dediğiniz gibi 147 bin gerçekten yüksek, arkdaş bmw 320d mecburiyettern 100 bine sattı(esnaf arkadaş, nakite ihtiyacı vardı, kendi aracımı takas edemezdim)
bende suv isterdim, hatta gönülden geçen RAV4. Hyundai yorumlara istinaden yetersiz geldi bana, bir tek xtrail kalıyor.
normal sedanlarda 2 seçenek öne çıkıyor, s60 ve superb.
birde başka bir problem daha çıkıyor, bayiler 2.el araçlara doymuş, direk 10 bin lira fiyat kırıyorlar takasta. kendim gidip aracıma değer biçin diye sorduğumda da almıyoruz dediler, çok ilginç, arkadaş kendin git sat daha karlı çıkarsın dediler.
senugu
hafta sonu superb için gideceğim. sonucu inş bildiririm.

burada çok değerlendirilmemiş ama 4 çeker subaru xv gerek güvenlik, gerek yol tutuş açısından iyi araba o na da bakılabilir.

zoiree

Şuan Tuscon grubuna da üyeyim. Herkes mutlu, tabi ki marka algısına bir şey diyemem. Xtrail'ı da bu aralar 190.000 TL lere satıyorlar. Oda sanırım 142.000 TL ye falan geliyor ÖTV'siz. Bir önceki sayfada alan bir arkadaş olmuştu.

Hayırlısı olsun şimdiden.

StratoS

Tucson grubuna bende üyeydim. doğruları söyleyince attılar. Orada adminden izinsiz bir şey paylaşamazsın. Aracı kötüleyemezsin, Direksiyen servo motor sorunu aman bir de şanzımana girdin mi senden kötüsü yok. Ha birde tüp sorunu vardı orda 10 başlıktan 8 i tüp ile ilgili :)

Birde bazı grup arkadaşlarına çok kızıyorum sadece kendilerini düşünüyorlar. 2 çeker aldım,yok istediğim aracı güncelleme 250.000 olursa alabilirim demeler .... Sadece kendilerini düşünüyorlar bir Erzurum bir Kars'daki arkadaşı değil 4x4 o adam alamıyor. Ya da İstanbul, Ankara gibi şehirlerde o kadar sel oldu bana ne ben passatımı alıyım da o ne yaparsa yapsın demeyi bırakın yaaa.

Engelliyi kimse düşünmüyor ama engelli birbirini korumuyor. benim param yoksa oda alamasın mantığı var. Bana yetiyorsa onu niye koruyum mantığı var.... eee sonra kimse benim yanımda değil... sen kimin yanında oldum kimi kolladın.

Burası Şov yeri değil Tucson tmm Nissanlarlar tamam da Hani Bir Jeep suv Hani bir Mercedes GLC ler Hani BMW X4 ler nerde ? paran olsa bile, ihtiyacın olsa bile devlet sana aldırmıyor.

Gazi , Engelli, Ampute Tekerlekli sandalyesiyle yolcu tarafından girecek oraya tekerlekli sandalyesini bırakıp şöför koltuğuna geçecek hani nerde???

Seni otobüs , Minübüs hatta taksi olmıyor da sana acıyan sağlam adamın sesi çıkıyor engelli yine birbirini korumuyor.

burda hep hava atmaca hep soru sormaca hani destek hani yardımmm.. Eyyy Müslüman

machonur

Bende size kızıyorum... Üslubunuz yanlış olduğu için atmışlardır. Bende orada muhalifim ama kimse beni atmıyor. Konuşmalarınız çok yersiz, ve iğneleyici. Karşınızdakini dalgaya alıyorsunuz. Böyle konuşursanız zaten çok platformdan atılırsınız.

Tuscon ile ilgili geçtiğimiz zamanlarda sizinle tartışmıştık. Burada kimse kendini düşünmüyor. Aksine herkes görüşünü yazıyor ki ortak görüş ortaya çıksın. Zaten Forumların kurulma mantığı da budur. Herkes kendi görüşünü yazıyor diye, herkes kendini düşünüyor diyemezsiniz.

Limit ile ilgili zaten herkes aynı şeyi söylüyor. Kimse 200.000 TL limit çok iyi oldu demiyor ki? Madem biz Müslüman değiliz, siz Müslümansınız hani sizin yardımınız, burada asmak kesmek kolay. Hani girişimleriniz? 200.000 TL sınır için siz ne yaptınız, sayın bakalım bize? Kimlerle konuştunuz, hangi kuruma gittiniz? Kime ne yazdınız? Anlatın, mücadelenizi, yiğitliğinizi görelim.

Şurda kendimce bir çalışma yapıyorum ona bile laf söylediniz. Sonra hava atıyorsun diyorsunuz.

Soruyorum size, sizin havanız kime ey müslüman?

(Bundan sonra aynı sizin konuştuğunuz üslupta cevap vermeye devam edeceğim, bir şeyleri size öğretene kadar. Saygısızlığa dönüşmemesini temenni ederim.)

StratoS

sayfa 32 , 2. yorumum size cevabımdır. altında yorumunuz da var. ama ben laf olsun diye konuşmam . birinden bir şey istiyorsam ilk önce ben yaparım.

Kimseye Müslüman demek ya da dememek elimde değil kararını Yüce Yaradan verir.

Bu yüzden İslamın şartlarından biri Hacca gitmektir, Hacı olmak değil... Hacı olup olmadığını Rabb'im karar verir.

Lütfen okuyun, düşünün, sindirin, araştırın o şekilde bana yazın.

Tucson grubuna da 2 sene üye oldum. bunu da bilin istedim.

(asla saygısızlığa ödün vermem merak etmeyin. iğnelerim ama hakaret ve başka şeyler asla ... umarım kimsede yapmaz )

machonur

Sizin için tane tane cevap vereyim:

1- 9 derneğe mail atmışsınız. Cevap? Kopyala yapıştır ile, başkasının emeklerine laf atmak dediğiniz gibi Müslümanlığa yakışmaz. Bende az önce 3 kuruma mail attım. Sonuç çıkmadan sizin gibi reklam amaçlı yazmam bile.

2-"Eyyy Müslüman" tabirini siz kullandığınız için cevap verdim. Ben yazmadım yani!

3- Elhamdülillah İslamın şartlarını da biliyoruz. O konudaki dersleriniz için de teşekkürler.

4- 9 derneğe attığınız maili mi araştırayım? Ama çok sindirdim gerçekten, 9 derneğe mail atıp, herkese bencil demenizi, herşeyi çok bilmenizi, hepimizin gösteriş yaptığını söylemenizi çok iyi sindirdim. Eminim arkadaşlarda sindirmiştir.

5- Hangi guruba ne kadar üye olduğunuz beni zerre kadar ilgilendirmiyor.

6- Konumuza dönelim. ÖTV sınırı ile ilgili var mı yazacağınız yazı, yoksa hala bana cevap vermek için yazıyorsanız bu son cevabım. Ben net im, amacım belli. Bağcıyı dövmek değil bağ yemek.

Ama sizin amaç farklı. Umarım bir gün düzelirsiniz.

machonur

diyelim ki limiti kaldırdılar, sizin de artık X5 alabildiğinizi varsayıyorum. kaça alırsınız en fazla? 2018 X5 1.300.000 TL, ötvsiz 500.000 TL
2013 X5 temizi en yükseği 400.000 TL. Bu durumda 2.el araç alın karlı çıkarsınız.
peki devlet açısından değişen ne?
eğer sıfır araç alırsanız, devlet gümrük_vergisi+distributor_kar_vergisi+kdv alır,
2.el alırsanız devlet hiçbir vergi alamaz.

matematik devlete limiti kaldır diyor zaten.
ama aynı matematik size 2.el araba al diyor.
karar sizin.

orta gelirli engellinin c sınıf aracı varsa, değeri 60.000 - 90.000 tl arası değişiyor.
üstüne 30.000 - 50.000 tl koyarak araç alabilir ancak, buda 125-140.000 bandındadır.
misal ben ötvsiz araç fiyat 150.000'e dayanıyorsa, aynı aracın 2.eli ne kadar diye bakıyorum, kafa kafaya geliyor. bunun üstündeki araçlarda 2.eli daha düşük fiyat çıkıyor. 150.000 tl kritik eşik sanki

zoiree

Bende katılıyorum. Engellinin çıkacağı limit belli. 500.000 TL ye hangi engelli X5 alacak? Alsa da iki elin parmaklarını geçmez. Burada sıkıntı büyük araçların alınabilmesi. Yoksa bu işin sonu yok ki.

50.000 Euro öneri yazdık. Bu bile birçok sorunu çözüyor. Hani en azından D segmenti araçlar alınabiliyor. İlerde biraz daha geliştiririz, bu limit bir sorun olmaktan çıkar. Ben bunu savunurken, X5 alma hayali kuran bir adam bana şov yapıyorsunuz diyor :)

zoiree

Güzel bir matematik ancak bence tam doğru değil. derdim de sizi kırmak değil,

evet hayallerde X5ler olmasada Grand Cherokee ler var :)

Benim derdim, gerçek derdim ampute adam ezilmesin.

Ankaradaki gibi gaziyi 2 tane çocuk ailesinin yanında trafikte sıkıştırıp dövemesin.

Tekerlekli sandalyedeki abim çocuğunu okula götürürken yolda kalıp da diğer çocuklar gözünün önünde daha çok ezilmesin ....

Benim derdim, engelli çocuk okula servisle giderken o lanet serviste tekerlekli sandalye yeri olsun...

yoksa ne Tucson ne JEEP benim derdim. Sadece iğneleyerek millete zorla göstermek.

Yoksa şov kolay merak etmeyin :).

Biraz burayı okutup bilinç kazandırıyım.
burayı tıklandırarak google'nın daha ön sayfasında bulmasını sağlayayım.
İnsanların görmezlikten geldikleri şeyi gözlerine sokıyım yeter.

yoksa kırmak istesem emin olun çok kolay kırarım. sen beni ben seni ... Ama ne gerek gülmek varken...

zoiree

cevap zaten vermişsiniz ...
Maalesef seçenek yok. 2.0 motor (izini verilen) dizel (selda kalmasın diye bujisiz) 4x4 ( karda itekleyemem diye)

güven veren şanzumanlı markalar uçmadan ... Forester bir de Compass ( jeep iyilik yapıp fiyat kırdı) var. bunları alamıyorsun
Nissan, Hundai Şanzımanımı zorlama diyor. Karda buzda kalırsan ısınırım diyor.

Psa grubu ( pejo :) reno :) citroen yeni eklenen Opel) ben 4 çeker yapmam zaten kolay kolay diyo...

Mercedes, BMW, Audi, Land Rover grubu ya da JEEP üst sınıf Milletvekili, yönetim kurulunda olmazsan bir yerin ya da belediye başkanı senin neyine ...

JİMMY var alıyım mı ne dersiniz? ailem ile sığamam. tekerlekli sandalye ile sığamam . ama olsun ... nefes alıyorum yeter.

Teşekkür ediyorum.

Beyler, boşuna kendinizi yoruyorsunuz.
Siz burda istediğiniz kadar birbirinizi ikna etmeye çalışın, yukarıdakilerin kafalarında ne varsa onu yaparlar. Sana bana danışmazlar yani, çokta umursadiklarini düşünmüyorum.

Son düzenleme:
machonur
Niye ölesin arkadaşım, malasef mevcutun durumu en iyi şekilde değerlendirmekten başka yapacak çaremiz yok.

Varsa ankarada tanıdıgınız o zaman belki durumlar değişir, onun dışında zor gerçekten zor...

Mami Junior

Böyle sanal ortam da değil de , dernekler vs üzerinden ses getirecek yazılı ve görsel medyada bişeyler yapmak lazım .

machonur
Baktı, işin içinden çıkamıyor, "Toplumsal Farkındalık" amacına döndü... :) Madem bu kadar manevi duygularla buradasınız, o zaman bir şeyler yapmaya çalışan insanlara atıp tutmayın...

@egemmm
Ben bu zamana kadar hiçbir dernekten bir hayır görmedim. Gören varsa, hiç durmasın... Amaç herkese fayda sağlamak.

egemmm

ben anlatamadım. biraz da siz deneyin ne olur?

Devletin burada yazılanları takmadığı, ilk önce bizim birlik sonra da toplumsal farkındalık oluşturmamız gerektiğini nasıl anlatacağımı emin olun çözemedim. adamlar Nuh diyor gerisini demiyor. Sadece kendi canları yandığı zaman sesleri çıkıyor ha birde onlara muhalefetsen.

ne olur yardım edin

burada ki 2-3 kişiye şu fiyatlar açıklandıktan sonra 2 çift lafım olucak. haksız çıkarsan özür dileyeceğim ama çıkmazsam burda tek başlarına ağacılık paşacılık oynayıp, bu kurallar sırf kendi işlerine yarıyor diye burada iki görünmek için yazanlar var ya... bal yapmayan arılar o zaman onlar kusura bakmasın ama çok pis üzülecekler.

ulaşabildiğim tüm Facebbok grublarına yazdım ve paylaştım. durum onda da aynı...

ortopedik engelli için çıkarılmış durum bu kardeşim niye diğer engellileri katıyorsun diyor..

millet kendinden başkasına iyilik yapmak istemiyor. millet yalnız ... millet bencil...

birlik olmak lazım. bize acıyarak değil biz istediğimiz için bir şeyler olsun

Ya, o kadar derneğe yazmışsınız da sonuç alamamışsınız hala beni niye aynı yaptığınız sonuçsuz işlere çekmeye çalışıyorsunuz?

Ben şuan bilgi topluyorum. Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Kamu Denetçiliği Kurumu dışında bir şey yapmadım. Zaman bekliyorum, strateji geliştirmeye çalışıyorum.

Saygı duyacağınıza hala, kendi yaptığınız ve sonuca ulaştıramadığınız işte beni insanları suçluyorsunuz. Bu şekilde herkese laf atarak kimseyi de arkanızda sürükleyemezsiniz.

StratoS

atladığınız tek konu şu... benim ve egemmm beyim söylemeye çalıştığı şey beni, sizi ya da onu; çıkarları uyruna görmezlikten gelebilirler ama bizi gelemezler sevgili engelli kardeşim. bize acımayı bıraksınlar biz artık bir olalım

Çift kişilik bisikleti, kolları olmayan Charles Tripp ile bacakları olmayan akrobat Eli Bowen 1891'de icat etti

ve bisiklete bindiler bizde bir şeyler yapabiliriz tek başımıza yapamadığımız ...

arkadaşlar yeni muafiyet miktarı belli oldu mu ? kimisi 247 bin tl diyor, kimisi 200 bine devam. ne yapayım, yılbaşından sonraya bıraksam mı araç alımını ?

cemil çiçek

Malesef belli olmadı henüz. Bende kararsızım. Belli olduğu dakika ona göre hareket edecem. Sanırım önümüzdeki hafta belli olur. Önümüzdeki hafta olmazsa sonraki hafta yılın son haftası artık

machonur

Ben kardeşiniz değilim. Örgütleyin o zaman engelli arkadaşları. Herkesi derneğe yönlendirin, herkes bir şey yapsın. Niye örgütleyemiyorsunuz?

Herkese laf sokmaktan, kendince bir şeyler yapan benim gibi insanlara laf atmaktan zamanını olmuyor değil mi?

Google dan sağladığınız Engelli bireyler ile ilgili bilgiler için teşekkür ederiz.
cemil çiçek

247.000 TL oldu diyenim. Ama arkadaşlar inanmıyorlar. Bekliyorlar.

StratoS 247 ydo hesaplarina göre o şekilde çıkıyor evet ama daha resmi gazatede yayımlanmadığı için içimiz rahat değil. Hükumetin işi belli olmaz. Bakarsın kanun tekrar değişir. Derlerki Arabanın ham fiyatı şu kadar olacak veya kdv li fiyatı şu kadar olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt