Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dostum ben engelli memurum daha istediğim yere tayinimi bile yapmıyorlar sesimizi duymak isteyen yok ki duysun ben geçen sene aldım aracımı 4 yıl sonrada yurt dışından getireceğim burdaki arkadaşlarada yurt dışından araç almayı araştırmalarını öneririm

srkn2113

ben yurtdışından getirmeyi araştırıyorum ama hala çözemedim nasıl yapacağımı?
varsa yol yordam lütfen?

selo46

Yeni Tuscon Elite Dizel 4x2 Otomatik - Metalik Renk - Yan Basamak - Kapı eşikleri - seramik kaplama : 123.000 TL ye geldi. 1,5 ay önce.

zoiree

Yurt dışından araç getirdiğiniz taktirde, 3 yaşını geçmemiş araç alamiycaginizi ve 10 yıl satamiycaginizi biliyorsunuz dimi?

Yeni düzenleme ile araç getiren var mi bilmiyorum açıkcası bende merak ediyorum...

merhaba. bende merak ediyorum ama malesef birşeye ulaşamadım. ama yurt dışı 1.6 motor. 2.0 motor alınamıyor. bakalım yeni oran ne çıkacak ayrıca.

JEEP RENEGADE 4x4 bile şu an 260.000 TL . Üstelik B segmenti ... orta bir C segmenti 5 yıl sorunsuz biniyim diye alacağın dizel 4x4 model araçlar şu an indirimde 320.000'den başlıyor.

İzmir gibi yerlerde 2 çeker belki iş görür ama Erzurum, Kars, Eskişehir,Ankara vb. şehirlerde yolda kalırsınız. tek bacakla ya da tekerlekli sandalye ile araç mı itekliyeceğiz.

Tucson bile yazıyor . Alan arkadaşa hayırlı olsun elbette o ayrı inşallah arıza yapmaz, Ama şanzımanıma güvenme benim diyor, ısınırım diyor. bugün 2019 OPEL CORSA 100.000 TL size düzgün sorunsuz SUV verirler mi o paraya...

Yurt dışından telefon getirtmeye bile 500 TL ( yeni yılda 663 TL)harç koydular. Sana kolay kolay Araç mı getirtirirler sanıyorsun.

Burdan yazılanı kimse görmüyor. sonra dizinizi dövmeyin. Millete rezil olduğumuz yetti. Zaten her taraf ya merdiven ya da yaa yolu yok. taksici almaz. münübüs dolmuş engelli taşımaz. kimse oralı değil ama ben araç alınca vay engelli KDV vermedi yok ÖTV vermedi.

yetti yaaa..

machonur

Sizin üslup böyle sanırım. Ne yapalım, aynen bende yazayım...

Şuan ticari araçlarda dahil kar ikliminde araçların %80 den fazlası 4X2. Kaldı ki örneğin Tuscon için konuşayım, araç 4x4 e uygun değil. 19' jantlar ve lastikleri önce değiştirmeniz gerekiyor. Geçmişte konuşmuştuk, vites kutusu zaten zorlamaya uygun değil.

Karda kışta, kar lastiklerini takdığınız zaman her araç kraldır. 1 yıl Doğu Karadenizde görev yaptım. Polo şirket aracım vardı. Ayder yaylasına karda o araçla çıktım, kış lastikleri ile. Elbette 4x4 daha iyi tutunur ama karda 4x4 süz araç kullanılmaz, yolda kalırsın diye bir şey yok.

Arıza yapmaz Tuscon hiç hiç endişelenmeyin...

Son paragrafınıza katılıyorum sadece. İşte bu yüzden çırpınıyoruz zaten.

machonur StratoS
Aslında bunların hepsi sağlıklı bir sistemle çözülebilirdi ancak ülke olarak George Orwell'in hayvan çiftliğindeki gibi yaşıyoruz. Mantık bu ülkeyi terk edeli çok oldu. Devletin otomobil sektöründen aldığı vergi tamamen mantıksızlık üzerine kurulu. Devlet diyor ki: Daha az ötv ve mtv ödemek istiyorsanız anlamsız derecede küçük motorlu araçlara bineceksiniz, ama yakıt ve bakım masrafını göze alacaksınız. Ya da ticari araçlara binip yine daha yüksek yakıt tüketimine razı olacaksınız, bir de güvenlikten ödün vereceksiniz. Bir de gezip dolaşmak istiyorsan, veya iklimi bozuk olan bir yerde dışarı çıkma talihsizliğine düştüysen, benzin içen 1.6 4x4'ler dışında seçeneğin kalmıyor. Sistem bunun üzerine kurulu. Yoksa 2.0 dizel motor, 4x4 gibi özellikler o kadar da pahalı değil. Bunlara sahip olmadığı halde giriş fiyatı 40 45 bin euro olan Mercedeslerin BMWlerin peynir ekmek gibi satıldığını görüyoruz. Müteahhit arabası diye bir tabir çıktı bunlar yüzünden. Bunlar göze batmazken RAV4, Forester gibi araçlara binenlere millet neredeyse küfür eder gibi bakıyor.

7 Aralıkta geçti bitti ve hala alım sınırını açıklamadılar. Kimse ne zaman açıklayacaklarını da bilmiyor. Unuttularmı acaba ?

s60 kasa degıstırıyor . bende karasızım s 60 ile ilgılı

bende nissan x trail platium paketını aldım 142bın tl herkeze aracı hayırlı olsun alamayanlarada Allah ım nasip etsın ancak bence 4*2 alın nıssan alın japonlar ne bilim koreden ıyıdır dıye duşunuom tabı bu devırde kötu araba kalmadı

zoiree

S60 ile ilgili 2019 başında yeni kasa gelecekti. Ancak Amerikan araçlarına ek gümrük vergisi getirildiği için Volvo Türkiye gelişini erteledi, şuan geliş tarihi veremiyorlar.Sedan büyük bir araç isterseniz hala en iyi seçeneklerden biri bana göre...
emre0808

Menşei biteli çok oldu. Çin araçları nasıl rekabet edebilir hale geldi?

Sizin aldığınız fiyata Tuscon Elite plus alamazsınız, Elite de donanım olarak sizinkinden az. Bu yüzden avantajlısınız. Ama ÖTV siz 120.000 tl bandı için ben Tuscon öneririm.

Arkadaşlar sizce şimdi mi araç alınmalı yoksa yılbaşından sonra mı ? Şimdi alsam, istediğim aracın bir tık altını alabiliyorum. Yılbaşından sonra ya tam istediğim aracı alabileceğim ( ydo 250 ye çıkar ve doğuş otonun 2018 modeller için %10 indirimi devam ederse) yada şimdi alabildiğim aracı bile alamayacağım.... Bilmiyorum....

nihatben

Eğer istediğiniz aracı alamıyorsanız fiyat limiti açısından mutlaka yılbaşını bekleyin, sizin avantajınıza olacaktır. Ayrıca ellerindeki 2018 modeller için bayilerin kampanyaları yulbaşından sonra da devam edecektir. Otomotiv sektöründe genel olarak satışlar hiç iyi gitmiyor, yapılan ötv indirimleri de durumu bi parça iyileştirse bile toparlamaya yetmedi. Bu durum fiyatlara yansımaya devam edecektir.

Defalarca dedik liste fiyatlarına aldanmayın.
Kur artışından dolayı fiyatları öyle gösteriyorlar.
Kur düştüğünde fiyat listesini güncellemek yerine yüzde 5-10 indirim yapıyoruz diyorlar.
Fiyatlar, arabaların gümrükten çıkış rakamlarına göre belirlenir aslında.
O yüzden acele edip yanlış karar vermeyin.
Ayrıca , Birden fazla bayiden fiyat alıp öyle karar verin.

I almak istediğim araba Tiguan 1.6 dizel manuel higline R line Pakedi. Şu an için düz olanını alabiliyorum. Ama R line olanını alamıyorum. 120 bin tl lik limit üstünde kaldığı için ötv si %15 (ötv si %50 olanlar indirime girdi) düşmüyor. Ve Ötv si %60 a çıkıyor fiyat ise otomatikmen 238 bin tl ye çıkıyor. Eğer YDO açıklansa deselerki 240 o zaman rahat rahat alırım diye düşünüyorum.

nihatben

%60 olan araçlarda ötv indirimi yokmu?
haberde 1600cc ve altı araçlar diye geçiyordu. Yılbaşında ötv indirimleri kalkıyor.
Şu anki fiyatları tutarlarsa ydo sonrası alabilirsiniz ama fiyat ötv'den dolayı artarsa sıkıntı olmasın.

Arkadaşlar ben YDO'yu yazdım. Açıklandı, mevzuatıda paylaştım. Bazı arkadaşlar arayıp sormuşlar, o değil diye. Eğer Engelli araçları için Resmi Gazetede ayrı bir YDO açıklansa bile bunun altına inmez. Siz açıklananı baz alarak planınızı yapabilirsiniz.

ÖTV indirimi seçime kadar düşünüyoruz ama Ülke dengeleri biraz kötü gidiyor. Bugün büyüme rakamları beklenin altında geldi. Farklı dengesizlikler olursa, ÖTV indirimini uzatmayabilirler. Yani ben hiçbir şey öngöremiyorum.

Bu arada Yabancı Para şuan tutuluyor. Yani Faiz indirimi yapmasalar bile o yönde bir eğilim olması bile yükselmesine yetiyor. Buda direk araç fiyatlarını etkileyecektir.

Ben şu dönemde araç alma durumum varsa, beklemezdim. (Tavsiye değil, kendi fikrimi söyledim.)

Madem 5 sene satamayacam o zaman içime sinen bir şey olmasını istiyorum. Ötv indirimi devam etmese bile, limitlerde mevcut ydo üzerinden değerlendirilirse , şu anki fiyat üzerinden almak istedigim araç limit altında kaliyor. Tek korkum, ydo nun beklenenden daha az açıklaması, vw nin 2018 model araçlara bugün yaptığı gibi 1 ocaktan itibaren indirim yapmaması

ÖTV indirimi bizi bağlamıyor ki. zaten ÖTV muafiyeti ile araç alıyoruz. Dolar kurunun bu seviyede olması koşulu ile Ocak sonrasını beklemenin avantajlı olacağını düşünüyorum. Gümrükte beleyen 100 bin araç için 2019 yılına kadar satış yapma imkanı ilgili bakanlık tarafından onaylandı. Bu durumda 2018 yıl sonunda satılamayan araçların 2019 yılı ilk 6 ayında yurt içine satışı devam edilecek.

daimon

ÖTV indirimi bizi bağlıyor. Çünkü 200.000 TL sınırının üstünde olan araçlar ÖTV indirimi ile 200.000 altına girdi ve bizim için alınabilir duruma geldi. Xtrail'ı nasıl aldı arkadaşlar?

Stok ile ilgili zaten geçtiğimiz yılda böyle satıldı. Bildiğim kadarıyla vergilendirmesi ile ilgili Bakanlık onay verdi. Kaldı ki her şeyi geçtim, fiyatlar artmasa bile faizlerde 1 puanlık yükselme bile zarar olur. Ben dediğim gibi, güzel bir indirim yakaladıysam alır, geçerdim.

StratoS 2019 yılı başında üst limit 247 bin TL olduğunda mevcut durumda limit üstünde kalan araçlar alınabilir seviyede olacak. Bu açıdan bir sıkıntı görünmüyor sanırım. Bu hesapta göz önünde bulundurarak karar verilebilir.

Arkadaslar az önce hyundaii 4*4 dizel otomatik tuscon için bayiye giyim 239 bin tl arabayı sana 130a bırakırım dedi hani sınır 200 bın idi anlamadım gitti

daimon

Evet dediğiniz gibi YDO bu şekilde olursa, böyle. Ama bazı araçlar şuan vergi indirimi ile ek kampanya ile tam sınırda kalıyor. Olası bir zam ile şuanda sınırda olan araçlar, vergi teşviki bittikten sonra sınır dışına çıkabilir.
PANEL76

Aracın liste fiyatı 234.200 TL. 0 Faizli kredisini kullanmadan alacaksanız, 219.100 TL düşüyor. Bu tutar üzerinden yaklaşık 30.000 TL Bayi indirimi verip, 185-190.000 bandına düşürüyorlar. Ve sonrasında siz ÖTV'siz olarak 130.000 TL ye alıyorsunuz. Bu sadece bu modelde geçerli. Yani liste fiyatından bu modelde sadece böyle afaki bir indirim yapıyorlar. Hyundai özelinde farklı sebepleri varmış.

Ben 4x2'sini 123.000 TL ye aldığım bazı aksesuarlar ile. Hadi 3.000 TL öyle düşsem, 10.000 TL 4x4 farkı alıyorlar. Genelde rakamlar böyle.

StratoS

eyvallah kardeş saol sedece bu modelde varmış banada öle söyledi degermi almaya nadıl bi araba

superb'de fiyat alan varmı?
prestige paket 200.000 altına indirim yapıyorlar mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt