Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beyler rahat olun araba kalmadı falan hikaye. Gümrükte binlerce araba bekliyor.
Bunlar hep bayilerin aldatmacası, onlarda biliyorlarki 2019 yılı onlar için çok zor geçecek.
Yeni rakam kesinleşsin bi, ona göre istediğiniz arabayı secersiniz.

bu 200.000 sınırı pek değerli devlet büyükleri ve iktidarın aman engelliler bu işi suistimal ediyor demesiyle filan ilgili değil.Çoğu pahalı araba zaten ithal ondan bir de ötv almayınca 3 dolar için londra kapılarında lobi yapıp ugrasan iktidarın cari acıgı patlıyor. Nerden kısalım hikayesine engellinin haklarından başladılar.Aynı adamlar lüks yatların alımında ötvyi 0layabiliyor, onlarda kısıntı yok.Bu fiyatlar daha 2019 da baska bir kur şoku olmazsa bu seviyelerde, 2019da önünü görebilen var mı zaten.

senugu

Elinde mayıstan önce giriş yapılmış varsa 140 bin tl istediler insignia exclusive için benden bende 2019 indirim sınırını açıklanmasını bekliyorum birde 1.6 turbo 200hp çıkacak kısmet olursa bekliyorum

ismi lazım değil bazıları:
Devlet memurluğu kullanarak sıcak bölgelere taşınmış,kar yok sel yok
Almış 2 çeker hem de yeni bu seneki fiyat artışı umrumda bile değil
Sen karda kalmışsın o da umrumda değil
Zaten fiyat artsada alamaz, o olamazsa sende alma niye sen daha iyisini alıyorsun.
Senin engelinden ona ne o zaten bu şu mutlu
Dara düşerse Ağustos böceği gibi kapını çalıcak...

Engelli kardeşim hadi bisiklete binelim sen pedal çevir ben yön vereyim. Birlikte süzülelim ne dersin. Sen olmazsan ben o bisiklete binemem

Son düzenleme:
https://www.otopark.com/2016/08/toyota-agustos-2016-fiyat-listesi/
https://www.otopark.com/2016/08/mercedes-2016-agustos-fiyat-listesi/

Toyota Rav4 2.0 D Advance 145.000 TL %90 ötv (ötv hariç 76,316 TL)
Mercedes E180 Style 177.400 TL %45 ötv (ötv hariç 122,345 TL)
O yıl Rav4 almak isteyenlere şu yönde bir eleştiri geliyordu.
"Cebinde 75 milyar para varken 150 milyarlık araba alayım diyorsun. Azıcık paran var ama boğazın durmuyor, şu sakat halinle rant peşindesin, bir b*ku da beğenseniz"
Çarpık düzene ses çıkarmayan insanlar makul isteklerimize küfür edercesine saldırdı. Başka bir şey demiyorum.

Meclise 200 üzerinde araç alımı yapılmış içinde limuzinde var, top yekün enflasyonla mücadeleye devam memleket ahh memleket.

Bugün 17 aralık. Inşallah bugün açıklarlar ve bizde önümüzü görürürüz

senugu
superb prestige 238.000 tl dediler. işin ilginci style için 225.000 liradan 189.000 liraya düşürdüler, ufak bir oynama ile araç fiyatını 119.000 lira yapınca vergi diliminden 36.000 lira düştü.

senugu
ötv indirimi yok vergisiz araç bedeli 120.000 lirayı geçtiği için %60 ötv.
191.000 lira üstü her araç %60 ötvli oluyor. zaten 191.000 sonrası 228.500 lira fiyattan başlıyor.
191-228 arası fiyat yok, vergi diliminden dolayı.

aramızda para toplayıp şu illa DÖRTÇARPIDÖRT olsun diyen arkadaşa bir araba alalımda kurtulalım şu dertten. Bu kadar anlamsız bir konuyu bu kadar kendine dert eden başka birini görmedim. Forumlarda yazı yazma adetim yoktur dayanamadım girdim yazdım bu mesajı. Konu sadece 4x4 ise Duster 4x4 130.000 TL ÖTV'siz fiyat git al tepe tepe kullan burda boş şeylerle insanları yorma.

Engellilerin hakları ellerinden alınıyor, kısıtlamalara uğruyorsa artık eminim ki senin gibi tipler yüzünden yaşanıyor bunlar.

Bu gidişle 2019 engelli araç alım üst sınırını 2020 de açıklayacaklar galiba. Şimdi açıklasalar bari işimize gelmezse en azından şu 120 bin sınırının altında olan araçlardan bir tane alırdık. 3-5 gün sonra artık çok geç olacak.

warmem
olay şu ki 1,6 L motor ile 4x4 biraz yalan iş. Belki düz yol virajlarında yük dağıtımı yaparak ek stabilite sağlar.
dağ tepelerde güç alamazsınız. duster 2,0 L motor çıkartırsa onun da fiyatı iki yüzün üstüne atar.
şuanda insanların alamadığı 4x4 2,0-2,5 L motorlu araçtır.
İhtiyaçları "anlamsız" demeyelim, sonuçta ihtiyacı olanın üzerinize hakkı geçer.

nihatben

Diyelim bu gün açıklandı dedilerki 250 bin nolcak siz gidip bayiden bu fiyatamı alacaksın yoksa 1 ocak itibariylemi bu fiyat geçerli olacak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

warmem
Hadi konu başlığında uzun zaman önce yazılan mesajları okumadın ona bir şey demiyorum da.. Aynı sayfada yazdığım örneği de mi okumadın? Bu ülkede yıllarca 1.6 motor diye orta-üst sınıf arabalar indirimle satılırken 2.0 4x4 araçlara izin verilmedi. Yıllarca bekledik ve en sonunda devlet bu sınırlamayı kaldırdı. (+ dalga geçer gibi 200.000 TL fiyat sınırı getirdiler). Bir kaç mesaj yukarıda bunun örneği dururken insanların kişisel tercihini sorgulama hakkın yok. Bizler uygun fiyata bu tipte bir araç alamazken 1.6 motorlu lüks araba alanlar indirdiği ötv tutarını çerez parası olarak yedi. Diyeceksin ki kaç kişi E180 aldı, kaç kişi 520i aldı? Sayısı önemli mi?

Yeniden değerleme oranı yıllık enflasyon kadar artık demektir. Buda demek oluyor ki tahminen minimum %20 kadar bir artış gelecektir.

C segmenti 1.6 litre altı araçlarda 4x4 özelliği arazi özelliği için satılmıyor. Bir güvenlik donanımı olarak satılıyor. Özellikle karlı yollarda daha fazla stabilite sağlıyor. Yoksa 4x4 alır dağa tepeye çıkarım derseniz tepede kalırsınız...

StratoS
Arazi için diferansiyel kilitli RAV4, veya merkez diferansiyelli AWD (Subaru simetrik AWD ve Mitsubishi S AWC) gibi seçenekler daha ağır basıyor. Jeep Cherokee değerlendirilebilir. Çekiş sistemi diğerleri kadar iyi olmayan ancak hafifliğinden dolayı arazide performansı fena olmayan Duster'ı da ekleyebiliriz.

Arazi vitesi hatta manuel vites bile şart olmamakla beraber, manuel moda alınamayan tam otomatiklerden ve her türlü çift kavramalılardan uzak durmak gerekiyor. Ek olarak 20 cm'den daha derin sulardan geçiş yapmama konusunda uyarıda bulunayım.

Bütün bu durumlara dikkat etsek bile hiç bir şartta Hilux-L200 gibi kamyonetlerin girdiği yollara giremeyiz. Ancak orta derecede karlı veya çamurlu yollarda gitme imkanımız var, onda da acil durumları düşünerek hareket etmemiz lazım.

Ayın 21 ine kadar bütçe çalışmaları var. Yani cuma gününe kadar sabredin açıklanacak.

ılgaz20

Ben yazımda C segment 1.6 ve altı motor demiştim. Rav4 d segment. Söylediklerinizde sadece subatu ve jeep var... Ki ben onlarında iyi bir arazi aracı olmadığını tartışırım. Ama başlık buna uygun değil.

Ydo belli ama arkadaşlar hala bekliyorlar... Hayırlısı olsun.

Malkomiks

Görüşürüz kardeşim... Herkes çok uzman çok biliyor, görüşürüz...

StratoS
C segmenti araçların platformunda üretildikleri için bu modellerden örnek verdim. Arazi derken de Wrangler, Land Cruiser, Defender gibi modellerin seviyesinden bahsetmiyorum. Ancak yine de Tiguan, Tucson, Kuga, Grandland X, Xtrail gibi asfalt dışına çıkaramayacağınız modeller ile Forester, Eclipse Cross, Rav4 gibi modelleri aynı kefeye koymamak lazım.

StratoS

Kardeşim aradım teyit ettirdim. O ydo engelli limiti için değil. Zaten her bayinin mali müşaviri var onlar an be an takip ediyorlar.

ılgaz20

boşuna nefesinizi yormayın efendim.

C segmentinde Velar var 800.000 TL 9 ileri tam otomatik Zf şanzıman kullanıyor. Jeep Compass ile aynı şanzıman ikisinde de diferansiyel kilidi yok. Subaru Awd aynı simetrik 4 çeker yapabilen ender araçlardan ama tabiki bunlarda güçlendirmeler yok.

Wrangler, Mercedes G serisi Defender bunlar başka araçlar zaten Ncap güvenlik testlerinden de çoğu çok düşük olmaktadır. çünkü çoğunun elektronik güvenlik elamanları ikinci plandadır.

kaldı ki Ford Mustang Ncap tan 2 yıldız almıştır. sonra tekrar girip 3 yıldız almıştır ki hem subaru hem JEEP 5 yıldızlıdır.

ama konumuz bu değil birlik olalım diyorum. baz arkadaşlar benlik almıyor bilmişlik taslıyor. yuhhh diyorum

machonur

Mazda CX-5'i unutmayalım, 1 senedir kullanıyoruz ve bence bu sınıfta alınabilecek en iyi araç.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt