Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
taner bey soyle yapsak cimere veya su millet vekiline mail atildi diye yazan atan arkadaslar burda paylassak en azindan ne kadar birlikte hareket edildigini gorebiliriz...

hdoa gerek yok ama ben zatenkısıtlama kodlu ehliyetimi almıştım onu da ekledim özelge ye

BU NASIL VİCDAN dır ki ENGELİLER ARASINDA bile ayrımcılık yapılıyor. Sadece ORTOPEDİK ler mi engeli oluyor acaba? Eğer öyleyse diğer haklar neden herkese veriliyor. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu? Arkadaş hiç mi aklınız çalışmaz hiç bir tepki koymazsınız bu zeka özürlü yasaya

Ötv matrahlarında artışa gidildi. bugünkü resmi gazetede yayınlandı. bazı araçlarda az da olsa indirim olacak. şuan araç firmalarının sitesinde fiyatlar güncellenmektedir yazıyor.

gestapooo

Keşke dediğiniz gibi olsa ancak ağustos ayının 12 aylık ortalama değişimi %18,78, yeniden değerleme oranında ise ekim ayının oranı baz alınıyor. Ekim ayının 12 aylık ortalama değişim oranı da 3 Kasım'da belli olacak. Tahminim %20-22 civarında olacaktır. ÖTV istisnasında bakanlar kurulu bu oranı %50 arttırsa dahi %30-33 oranla üst limit 260-265 bin lira gibi rakamlara çıkıyor. Bu da yetersiz kalıyor malesef, o paralara C sınıfı otomobiller bile alınamıyor nerdeyse.

Yav arkadaşlar tamam herkez gibi bende sınırın yetersiz olduğunu düşünüyorum ,ama biryandanda diyelimki 300 bine hatta 500 bine çıktı sınır, bu zamanda ,bu belirsizlikte bir arabaya 100 binlerin üstünde para vermek nekadar doğru acaba (tabi parasal yönden herhangibir sıkıntısı olmayanlara bişey demiyorum istediği arabayı alıp binebilmeli)

kendimi örnek vericem : benim hyundai ix35 aracım var 2019 şubatta 5 yıl doluyor ve yeni araç alabilecem ,aracımın piyasa değeri 80-90 bin civarı döviz yükselişinden önceki fiyatı ise 75-85 bin gibiydi . döviz yükselmeden önce hyundaı tucson 1,6 4x4 turbo en full donanımın fiyatı 165 bindi bana gelişi yaklaşık 90 bin gibiydi ben kendi aracımı satıp neredeyse hiç para vermeden yada en fazla üzerine 10 binlira gibi koyup yeni bir araba alacaktım,ama şimdi aynı araba 220 bine çıktı yeni kasası ise 260 binden satışta benim araç sadece oda alıcı bulursan 10 binlira arttı alacağım araç ise yaklaşık 60 binlira artttı . üzerine en fazla 10 binlira ekleyip yeni araç alabilecekken şimdi 40-50 binlira eklemem lazım .

şimdiki zamanda bu belirsizlikte birden 40-50 binlira bir araca verilirmi tartışılır bence ,birde hiç arabası olmayıp yeni alacakların vay haline onlar ise 130-140 bimler vermeleri gerekecek . yani demek istediğim bence asıl önemli olan fiyat sınırının artması değil insanların özelliklede bizin gibi arabaya ihtiyaç duyan insanların alım gücünün artması ve ihtiyaç duyduğu aracı alabilmesi . keşke hiç sınır felan olmasa ,ama sınır olmasada bu pahalılıkta alamıyoruzki işte . inşallah kur aşağılara düşerde fiyatlar eski hallerine gelir bizlerde istediğimiz yada ona yakın bi araç alabilelim ( gerçi kurun aşağı düşüp fiyatların düşeceğinden hiç umudum yok )

Yeni ÖTV düzenlenmesi ile engelli araçları nasıl etkilendi?

Bilindiği gibi son düzenleme ile engellilerin ÖTV muafiyeti motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli 200 bin liranın altında olan binek otomobil, panelvan, pikap, arazi taşıtı, ATV, cip gibi taşıtların, engelliler tarafından 5 yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı ÖTV'den istisna tutulmuştu.

- Bu kararla bugünden itibaren matrahı 70 bin TL’yi aşmayan otomobiller için ÖTV yüzde 45 olarak uygulanırken, matrahı 70 bin lirayı aşıp 120 bin lirayı aşmayanların ÖTV oranı ise yüzde 50 olacak. Matrahı 120 bin TL’yi aşan 1.6 litre ve altı otomobillerde ise yüzde 60 ÖTV uygulanacak. Matrah limitlerinin artmasıyla ÖTV ve KDV dahil 120 bin TL değerindeki otomobiller en alt dilime, 212 bin 400 TL değerindeki otomobiller ise üst dilime girecek. Daha önce bu limitler 78 bin TL ile 141 bin TL arasındaydı. 141 bin TL’nin üzerindekiler yüzde 60’lık ÖTV dilimine giriyordu. Şimdi 1.6 litre ve altı motora sahip araçlardan sadece 212 bin 400 TL üzerindekiler yüzde 60’lık dilime girecek.

Bu karar ile birlikte engellilerin yüzde 60 oranında ÖTV muafiyetinden faydalanma olasılığı da ortadan kalkıyor. Matrahı 120 bin TL’yi aşan otomobillere yüzde 60 ÖTV uygulandığı zaman 200 bin TL olan ÖTV muafiyeti sınırını aşacağı için, engelliler matrahı 70 bin TL’yi aşmayan ÖTV oranı yüzde 45 ve matrahı 70 bin lirayı aşıp 120 bin lirayı aşmayan otomobillerden faydalanabilecek.

Arkadaşlar, eğer bir düzenleme yapılmazsa, 1 seneye kalmaz alınabilecek araba kalmayacak, bundan emin olabilirsiniz.

ÜFE açıklandı. %46,15 oldu. Ekimde de çok düşüş olacağını sanmıyorum. en az %45 ile kapatacaktır ve YDO bu oranda olacaktır. sınır 290.000 tl ye çıkar o zamanda.

Yeniden değerlendirme rakamı resmileştimi yoksa sizin tahminiz bu yönde mi??

ayları karıştırdım. sonra mesajımı düzelttim. eylül ayı itibari ile ÜFE %46,15 oldu. yani şimdilik %46,15 lik artış kesin. ancak ekim ayı TÜFE de açıklanınca resmileşecek. ekim ayı ÜFE de düşmeyeceğine göre en düşük YDO %45 olacaktır ve bu %99 kesindir.

peki enflasyon oranı bugün açıklanacak hangisini baz almamız lazım?

Enflasyon oranı bugün açıklandı. Ancak ekim ayı enflasyonu kasım ayı başında açıklanacak. zaten yükseliş sürüyor. %45 in altında olmayacaktır.

2019 için yeniden değerleme oranı %46,15 mi oldu?

Taner bey benim bir sorum olacak ydo %45 oldugunda bakanlarin bunu yuzde elli arttirma hakkiyla %90 yapabilirler mi acaba ?

Paspas

YDO nun yüzde ellisi kadar artirabilirler yani 45 olduğunu varsayarsak 67.5 olabilir maksimum

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yurt içi üretici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 46,15 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 21,36 arttı. Yeniden değerleme oranı on iki aylık ortalamalara göre yüzde artış oranı kadar oluyor. Yani %21,36 civarında olacaktır.

Madem sınır getirdiler bari şu KDV'yi de %1e indirselerdi, araç fiyatları uçtu, uçtu mercedes A serisi bile 300 bin TL bandını aştı... yani fiyat bandı 240.000 TL'ye bile çıksa bazı markaların giriş seviyesi bile hayal oldu, değil ki sandalye kullanan arkadaşlar station wagon yada SUV alabilsin, böyle giderse hiçbir engelli ihtiyacına uygun araç alamayacak, herkes dacia alsın kafasında adamlar var forumda maalesef...

Mrt01 tanerbudak

Yeniden değerlendirme son 12 aya göre mi alınacak. ?
Yoksa yıl basından itibaren ilk 10 ay mi alınacak.
Açıklanan rakamlar yılbaşından itibaren %24 lerde gözüküyor.
%45 ler neye göre hesaplandı anlayamadım açıkçası.

Mami Junior

3 Kasımda açıklanacak olan verilerde ÜFE'nin son on iki aylık ortalamalara göre % artış oranı yeniden değerleme oranı olacak.

Mrt01

merhaba,

31.10.2018 tarihinde babamın önceki aracının 5 yıllık süresi doluyor. yeniden değerleme oranı tam olarak 03.11.2018 tarihinde resmi gazete de mi yayımlanır yoksa birkaç gün sonra mı?

birkaç aydır araba araştırıyorum babam için her ay sonu yeni bir fiyatla geri dönüyorlar =)

mrtkts

1-2 hafta içerisinde yani 10-20 Kasım tarihleri arasında resmi gazetede yayımlanır. Ancak ötv istisnası için bakanlar kurulunun bu oranı artırıp artırmayacağı veya ne kadar artıracağı ne zaman belli olur onu bilemiyorum.

Şunu da belirteyim yeni üst limit 01.01.2019 tarihinden başlayarak geçerli olur.

Mrt01
bilgi için teşekkür ederim Mrt01. aşağıdaki bilgi bizim işleri iyice karıştırdı.

almayı planladığımız araçlar arasında countyman ve tuscon(200bin limit) var. ama limit artarsa(270bin gibi) subaru forester 2.0D alınabilir. tabi yılbaşı sonra dolar ne olur bu araçların fiyatları nasıl olur hepsi muallak.

arkadaşlar beni de bir arkadaşımız uyardı. ÜFE için yanlış yere bakıyormuşuz. şuan için YDO %24 görünüyor. önümüzdeki ay netleşecek. kusura bakmayın yanlış bilgi verdiğim için.

beyler ydo için çok fazla heveslenmeyin, max %20 gibi çıkartırlar, hatta psikolojik sınırı aşmaması için 19,90 lar gibi birşey olur, %50 arttırımı falanda kimse hayal etmesin, bütçe delik, bütçedeki deliği kapatacak tek tanponda biziz, yani bize verdikleri indirim yüzünden oluyor bütün olumsuzluklar, bizim hakkımı gaspettiler herşey düzelecek inşaAllah.

kısacası ydo %20 civarı olur, 2019 da alım sınırıda 240bin tl olur, en azından bi golf alırız.

Allah milletimizin saraylarına, makam araçlarına ve milletimizin özel uçaklarına zeval vermesin, bizim gibi istismarcı engellileride bildiği gibi yapsın.
Amin

200 bin lira kime yetmiyor diyenler nerede? Neden tek bir cümle yazmıyorsunuz?

Buradan iktidar borazancılığı yapan "dini hipnoz" altındaki sözde müminler şu an enflasyon mücadelesi içerisinde ve enflasyonla top yekün savaş halindeler :))

O nedenle sesleri pek çık(a)mıyor. Destek verdikleri kişilerin kendilerine soktukları kazık epey bi yukarı çıktığı için, kafalarını bi çevirebilseler bişeyler söyleyecekler ama kafalarını çeviremiyorlar :))

Ama sonuçta her bakımdan kendilerini yaktıkları gibi bizi de yaktılar. Kendileri her daim güce biat eden zavallılar oldukları için, abileri lüks araç ve uçaklarla gezerken bu zavallı tipler kendilerine dacia yı uygun araç olarak biçtiler. Çünkü kul (kıl) olmak hep bir yere kıçını dayamayı ve aslında kendi hakları olan insanca yaşama hakkından da vaz geçmeyi beraberinde getiriyor. Onların dertleri günleri abileri içindi ama sonuçta bu icraatın neticesinde dımdızlak kaldılar..

Ama açlık ve sefalet çekince geçte olsa bu "dini hipnozdan" mecburen uyanacaklar.

Son söz: Cahille etme sohbet fıttırırsın; alma camla taharet yırttırırsın..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt