Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bunlar boş vaatler, ha bu arada daha önce bir engelli kardeşimiz kdv için dava açıp kazanmış ve yatırdığı kdv parasını geri almış.Bunun emsal teşkil etmemesi hemen ilgili kanun maddesini değiştirmişler.Devlet bir yandan hak tanırken diğer yandan bu hakkı kullandırmamak için elinden gelen zorluğu çıkarıyor.

ben ötv indirimli araba için başvurduğumda raporum sürekli ve ortopedik engelli olduğum halde vergi dairesi kabul etmedi, tekrar rapor çıkarmak için önce il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim ve ilk hastanede ötv indirimi alacağım rapora yazıldı ama rapor oranında değişiklik olduğundan bu seferde hakem hastaneye sevk ettiler, hakem hastaneden de rapor aldım ve hemen vergi dairesini aradım.Vergi dairesi gene kabul etmem diye tutturdu, hastaneyi arıyorum raporu kabul etmiyorlar diye hastane bana diyor kabul etmeleri lazım. Neyse hastane bana engelli yönetmeliğine göre ötv hakkın var hatta ilk raporumla bile alabilirmişim.Ama nafile vergi dairesi sanki TC ye bağlı değilde yunan makamlarına bağlı. Zorla kabul ettirdik ve tam iki ay sürdü bu işlem

enterasan ümraniye nakil vasıtalar bana hıc sorun cıkarmadı?Benım oranım %91 ve raporum sürekli.

Siz çok şanslısınız. Mazda'nın İzmir Bayisi vasıtasıyla almaya çalıştığım araçta başımıza gelen:

ÖTV muafiyeti kapsamında 09/01/2018 tarihinde 101.000 TL bedel üzerinden Mazda CX-5 siparişi verdim. Nisan-Mayıs ayları içerisinde araç teslimatı yapılacaktı. Araç teslimatında sorun yaşamamak için 06.03.2018 tarihinde bayinin hesabına 10.000 TL kapora yatırdım. Araç siparişini verdikten sonra hem yüz yüze hem de telefon ile Mazda Bayisinin yetkilisi ile çok sayıda görüşme yaptım. Siparişe ilişkin olarak herhangi bir sorun bulunmadığını ifade ettiler. Söz verdikleri tarihte aracı tarafıma teslim etmediler.

Bu ayın başında aracın teslimatını Temmuz ayı başında yapabileceklerini, ancak araç bedelinin 200 bin lirayı geçtiği için Engelli İndirimi kapsamında aracı veremeyeceklerini ifade ettiler. Bütün işlemlerimi usulü dairesinde yapmama karşın verdikleri cevap hayal kırıklığına uğrattı. Konuya Mazda TÜRKİYE'de duyarsız yaklaştı.

Hele bir de Mazda Türkiye’nin verdiği cevabı görseniz evlere şenlik: “

"iletisim@mazda-tr.com

Çar 20.06.2018, 08:34

Siz;

Sn. ,

……………………………….. adına ÖTV’siz CX-5 model araç alımı için almak için yaptığınız başvuru ile ilgili yetkili bayimiz ile görüşülmüştür.

Aracın kaporasını ödediğiniz tarihte araç alınabiliyordu. Ancak şu anda yasal mevzuata göre maalesef alınamamaktadır. Bu konuda vergi dairesi ile de görüşme yapılmıştır.

200.000 TL tutarına kadar araç alımı yapılabilmektedir. Yetkili bayimiz de yasal olarak şu anda CX-5 alımı yapılamayacağı konusundaki detay bilgileri tarafınız ile paylaşmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Mazda İletişim Hattı

44 44 693"

Evet Mazda'nın yaptığını piyasada herhangi bir galerici bile yapmaz.

Yarın anlatırım dediğim ama çok uzun zamandır söylemeyi unuttuğum bir konu daha vardı, geç olsa da yazma ihtiyacı duydum.

Her şeyden önce Yeni Türkiyeyi özetliyorum. Yeni Türkiye'de zenginler yönetimle iyi geçinip halkın geri kalanını sömürmekle uğraşırken yönetim de halka fakirlik güzellemeleri yapar. Fakirler de şükreder. Zenginlerden bazıları bu düzene yardım etmek istemediğinde bütün zenginliğini kaybettiği gibi en temel refah standartlarını bile kaybedecek noktaya getirilir, düzene uymadığı için cezalandırılır. Fakirler hayatta kalmak için uğraşır ve ''bir gün zengin olabilirim'' gibi zararlı düşünceleri kafasında hiç bir zaman oluşturamaz. Fakir halk ne kadar çalışırsa çalışsın o gelir seviyesinden kendisini kurtaramaz, böylece çalışmanın faydasız olduğu algısı oluşturulur. Biz engellilere de hangi sınıfın işaret edildiğini görebiliyoruz. Döviz kuru ve vergiler hikaye. Ustaca yürütülen bir süreçten geçiyoruz.

Kafanızda dolaşan ''Bu konunun ötv indirimiyle ne gibi bir ilgisi olabilir?'' sorularının cevabını hazırlıyorum ve en kısa zamanda bunu da paylaşırım. Şu an kronolojik bir yazı üzerinde çalışıyorum, araçlardaki ve akaryakıttaki ötv oranlarının nasıl değiştiğini anlatmak için kaynak topluyorum. Çünkü bizim işimiz sadece ötv indirimli araba almakla bitmiyor.

kuloglu ahmet raopurumuz olduğu halde vergi dairesindeki memur karar veriyorsa o zaman engelli sağlık kuruluna ne gerek var bende bunu anlamadım. madem doktorlardan daha iyi biliyorlar durum bildirir rapor alalım vergi dairesindeki memuru gönderilim. zora geldilerim de bözdoktor değiliz diyorlar. Allah onları bildiği gibi yapsın.

Eyy naci Ağbal engellilere 200 bin sınırını getiren adam kimsenin ahı kimsede kalmaz bak akp seni aday bile yapmadı seni hicbir engelli unutmayacak

Aday yapamaz çünkü bakan yapacak. Zira artık bakan olmak için milletvekili olmamak gerekiyor. Naci Ağbal yine maliye bakanı olacak.

Arkadaşlar babalar gününde Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Özdemir bey'i aradım. bildiğiniz üzere kendisi de engellidir. Bana izmir de engelli birinin kendisine şöyle bir öneri sunduğunu söyledi. Engelli bir kişi aracına giydirme yapsa sokaklarda o şekilde gezse müthiş bir tepki olur. bu bana da çok makul geldi. Vekil kişinin adını da söyledi ama anlayamadım. İzmir değil de bu eylemin istanbul da yapılması çok ses getirir diye düşünüyorum. var mı bu öneriye katılıp yardım edecek kimse.

Ayrıca Naci Ağbal, Mehmet Şimşek, Nihat Zeybekçi gibi ekonomi yönetimine bakan kişiler aday olmadı çünkü milletvekillerini Bakan yapıp sayıyı azaltmak istemiyorlar. Bu bakanlar dışarıdan atanacak o yüzden aday olmadılar.

ötv'siz araç alımındaki "200,000 ₺ sınırı " ile ilgili ?

ötv'siz araç alımındaki "200,000 ₺ sınırı " yıl geçtikçe araç fiyatlarının artışıyla / piyasa satışlarıyla orantılı şekilde artar mı? (230,000-250,000 ₺ gibi)

Arkadşalar bişe sorcam %41 süreklı raporum var araç için tekrar hastaney egitsem oran düşse eskı raporum geçerliliğini yitirir mi bır sorun çıkar mı?

her yıl yeniden değerleme oranında artacak. Bakanlar kurulunun bu yeniden değerleme oranını %50 ye kadar arttırma yetkisi var. bu da çok fazla bir artışa denk gelmez.

hayir, yeniden degerlendirme oraninin %50'si. Mesela yeniden degerlendirme orani yaklasik %15 cikacak, bunu %50 arttirarak %22,5 yapabilir. 200.000 Tl de yaklasik 245.000 tl olur. Yani bir 5 sene sonra en ucuz araba bile alinmaz OTV indirimiyle.

aesacus

Anladım.
Peki yeniden degerlendirme oranını kim belirliyor ve neye göre belirleniyor ?

1-2 seneye kalmaz bu artışlarla sadece clio vb araç alınacak zaten kafanızı yormayın. Engellinin gasp edilen hakları ile memleket kurtalacaksa helali hoş olsun. Onlar son model mercedeslere binsin onlara herşey yakışır

Ayağımızı yerden kesiyor mu araba. Daha lüksüne ne gerek var. Ya engelliyiz diye işin cılkını çıkaranda var. Devlet iyi yapmış

İdeal

İşin çılkını çıkaranlar kim baktın mı hiç , yada araştırdın mı ?

Dostum indirimli sıfır araba alabiliyorsak
Arabanın vergisini vermiyorsak
daha ne isteriz. Üzme tatlı canını....
Daha fazlasına gerek yok. Bizim aldığımız arabayı alamayanlar var.

İdeal

Evet yalan yok passat aldık, 5 yıl sonra satıp ev alacağım. Nolduuuu Çok mu gördün? Sizin gibilere kalsa ekpss da bize çok, girelim özel sektörde hırpalasınlar bizi, için rahat olsun, 10 yılda öyle çalıştım. Nasıl insanlarsınız? Nasıl rahatsınız? Engellilerden bahsediyoruz, annesi babası için araba alıp satan ranta cevirenler için desen canım yanmayacak. Eşimde bende Engelliyiz 2 evladım var, her ay 250 tl sağlığa, 800 tl kiraya, 1000 tl gıdaya, 200 tl ulaşıma, 100 tl iletişime, 700 tl kreşe, 1000 tl bakıcıya veriyorum. İnsaf yahu, Başka kimse batmadı da bi biz mi battık gözüne :D

elifsena

yazdığım yazıyı iyi okusaydınız bu durumu suiistimal edenlere olduğunu anlardınız. (Ya engelliyiz diye işin cılkını çıkaranda var.)

bende engelli olduğum için sizleri en iyi anlayacak olanda benim.
işsiz kalmanın özel sektörde iş bulamamanın ne kadarr zor olduğunu da bilirim.
lütfen karşınızdaki insanı tam olarak anlamadan duygusal ifadeler kullanmayın.

@İdeal kardeşim,
Suistimale sebep olan madde değişmediği sürece bu yapılan değişiklik gasptır.
Şuraya yüzlerce post yazıldı ama sen sadece bu kadar özet çıkardıysan zaten, ne sen bu konuda yaz, ne de biz sana cevap verelim.
Kusura bakma sen bazı şeyleri yanlış anlamış sanırım, Suistimali yapanlar engelli olmayanlar sahışlar, engelliler değil yani.

Yani 3. şahışlar..

-------------------

Bu arada, ilk kez araba sahibi olacak insanlar için araba almak zaten çok zor nerdeyse çok lüks, ama elindeki arabayı satıp yeniden bir araç almak daha alınabilir, o bile lüks artık gerçi ama yapacak bi şey yok malasef.

Son düzenleme:
@ideal

Vergisi dahil 100.000 TL'ye kullanabileceğimiz bir araç önerin. Bu işleri pek bilmiyorum da :)

Merhaba arkadaşlar, % 90 ve üzer Engelli araç alımı ile alakalı olarak, Türkiye de otomobil alma hakkı varken neden Yurtdışından araba alma hakkı tanınmıyor ve sadece özel donanımlı minibüs alma hakkı veriliyor. Benim kardeşim % 94 engelli ama tekerlekli veya herhangi bir araç yada donanım kullanmıyor. Biz minibüs istemiyoruz. Yurtdışında daha ucuz ve kaliteli otomobil alma hakkımız varken neden bu Türkiye ile sınırlandırılıyor. Sizlerde gerekli makamlara yazarak bu sorunun çözülmesine katkıda bulunabilirsiniz. Ben Cimer'e yadım. SAygılar...

daimon

Merhaba alduğınız arac subaru forester mı? Cunku 2.0 dizel motorlu forestar'lar artık vergı dahıl 200 bin TL sınırını geçti diye biliyorum. Şu üst sınır olmasa daha iyi olacakmış aslında

@Cadiguzel

Merhaba , Daimon'un bahsettiği araç Mazda CX-5 , sadece benzinli var. Subaru'nun dizeli şu an 239 bin.

Biliyorsunuz önceden 1,6 motor sınırı vardı, şimdi para sınırı var. Bence bir sınır olmalı ama o sınır esnek olmalı, ben 201 bin TL lık araç aldığım zaman engelim kalkmıyor, hala engelliyim ama ÖTV indiriminden faydalanamıyorum. Onun yerine şöyle olabilir, 200 bin'e kadar hiç ÖTV ödenmezken, 250bin'lik araç alınca 50bin liranın ÖTV'sini ödesin engelli illa 250'lik araç almak istiyorsa. Sosyal devlet engellileri desteklesin ama bir yere kadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt