Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mtv'de yeniden değerleme oranı %15.9 olmuş. ÖTV muafiyeti ile ilgili herhangi birsey den bahsedilmemis.

Durum buysa çok yazık ama kaynak neresi bilgi netmi 231 bin ?

Bizim araç alımında hangi ydo dikkate alınıcak bakalım

Yayınlanan mtv için ydo ikiside çok farklı şeyler...

Sayın forum sakinleri,
bu oran MTV oranındaki artış ile ilgili, bizimle bir ilgisi yok. Lütfen, bu iki kavramı karıştırmayınız. Hükümet, MTV ye YDO oranı üzerinden de zam yapabilird, ,ancak görülüyor ki yapmamış. Bizi msorunumuz ise 2019 için alınacak baz fiyatın ne olacağı. Henüz bu konu hakkkında hükümet tarafından gelen bir açıklama yapılmadı. Eğer kanundaki gibi oalcaksa %23 civarlarında olacaki eğer Cumhurbaşkanı yetkisini kullanır gerelki görürse %50 oranında artıracak.

kitikapa

MTV ve diğer vergisel artışlarda YDO'yu kullanmadı Devlet. (Çevre Cezalarında kullandı mesela.) Bunun sebepleri farklı, başka ortamda tartışılır.
Ancak Engellilerin limiti ile ilgili olan kısımda ben direk YDO'yu kullanacağını düşünüyorum. Ya da bir seçim sürprizi olarak daha fazlası olabilir. Ama azının olacağını düşünmüyorum.

Kanunda artış Yeniden Değerlendirme Oranı ile belirlenmiş, bunun dışında da %50 oranında artış yetkisi c.başkanlığına bırakılmış. Bu durumda artış c.başkanı %50 oranında artış yetkisini kullanmaz ise otomatik olarak %23,73 olacaktır.

daimon

Sadece artış değil azalış da yapabilir. Bir şey çıkmadı YDO geçerlidir diye yönlendirme yapmak yanlış olur. Ama düşünce olarak yukarıda belirttiğim gibi hatta ilk YDO açıklandığında söylediğim gibi, YDO geçerli olur diye düşünüyorum bende. Artması seçimle ilgili olabilir.

2019 yılı için üst sınır belli oldu mu? Hiç haber göremedim. Bu güncellenmedi mi acaba sorusunu aklıma getiriyor.

o değilde üst sınır 246 bin olursa 4 sene sonra 450 bin tl mi olacak üst sınır

StratoS kanunda belirtilen şekliyle azalış olması mümkün değil. Artış yetkisi cumhurbaşkanına verilmiş. Cumhurbaşkanı kanunda olmayan bir yetkiyi kullanamaz. bu durum genel hukuk normlarına aykırı.

3 ocak saat 10:00 da enfilasyon açıklanacak bügün belli olmaz diye tahmin ediyorum. Herkes için hayırlısı..

ajan99

Açıklaması: ben aracımı zaten aldım 4 sene sonra alacağım bir dahakini ... Şu anki durum beni ilgilendirmez. Siz ne yaparsanız yapın. Birlik beraberlik destek bunlar nedir bilmem. Herkes bana yardım etsin ben kimseye yardım etmem.

verilen muhafiyet çok aşağlarda kaldı bence sağlam bir iyleştirme gerekiyor cumhurbaşkanımız engellilere duyarlı biri bence yapacak birşeyler

Umarım dediğin gibi olur da bide öğrensekte net sonucu rahatlasak

Şimdi tv söyledi. YDO oranı 23.73 ten 15.9 a çekildi diye. Eğer bizim araç limitleride bu şekilde değerlendirilirse eywah eywah...
ajan99 herkesin nefretini kazanacaksın şimdi. Ne 4 senesinden bahsediyorsun ? Biz yarın ne olacak onu bilemiyoruz

Slm Bi bilgi alacakdim babam heyete girdi bır ay sonra raporu alacak agır engelli dediler yuzde kac alır

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar merhaba limit 247.400 belli oldu çok şükür. % 15 lik ÖTV indirimi 3 ay uzatıldı. Yeni yılı bekleyenler biraz daha şanslı çıktılar.

Arkadaşlar limit uygulaması kesinlikle doğru bir uygulama değil. Aslında gerçek sıkıntı araçların pahalılığı. 2017 Aralık ayı passat dizel otomatik highline 194.000 tl civarı idi. Şu an 305 340 bin arası ÖTV indiriminden sonra fiyatlar değişiyor.

Hayirlisi. İnşallah distributör %5-10 indirimler devam eder.

tanerbudak

Farkında bile değildir farkında olup Cumhurbaşkanını uyarması gereken görevli ve
danışmanların UMURUNDA bile değildir.
Hem onlara ne ! Onlar son model AUDİ PASSAT MERSOYA biniyorlar ya hemde bedava ne yapsınlar
engellinin geçen sene alabildiğini bu sene alamadığını...
Oy alıp alamama derdine düştüler ve asla oyumu vermeyeceğim yetti artık...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt