Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yükseleceğini sanmıyorum 247.400 kalır diye düşünüyorum
Bazı bayiiler uzayan ötv indirimini bile yapmıyor BMW Mercedes gibi

Değerli Forum üyeleri,
araç almak isteyenler Ford Kuga'ya da bakabilirler. Fiyatlar bizim alabileceğimiz aralıkta. Hatta 2.0 i bile tercih edebilirler, çünkü adaha ucuza geliyor 1.6 ya göre.

301.000-TL 2.0 motoru.. nasıl alınabilir merak ettim.. fiyat aldınız mı hiç?

Değerli Forum Üyeleri, Kuga için yukarıda yazdığım bilgiler için özür dilerim. Fiyat listesini tekrar kontrol ettim, sanırım ilk baktığımda hatalı görmüşüm sanırım. 2.0 litre biizm sınırlar arasına giremiyor malesef. Bİrazdab fiyat alıp sizlerle paylaşacağım.

kitikapa

2.0 olarak oda şu an için sadece Forester var, önümüzdeki aylarda oda limiti aşar. Kuga herşeyi paket yapmış, 1,5 benzinli motor un aynı özelliklere sahip full paketi (Vintage) 2.0i premium Forester dan pahalı? ÖTVden dolayı avantajı saymıyorum bile.

Limit dahilinde alabileceğimiz Forester'in benzinli ve atmosferik motor olduğunu unutmayınız. Ben şahsen bu aracı tercih etmem.

Themask

Beni çok güldürdünüz....

Bayi ve satıcılar izinsiz bu işi yapabilirler mi? Maliye başlarına biner . Soğan için depo basan devlet izinsiz bu fiyatlardan sattırır mı?

Biz bizim kampanyaya destek verdiniz mi? İlk onu söyleyin.

Sırf 2.0 motor diye araba alınmaz , hele benzinli ise hiç alınmaz.
Laf olsun diye 2.0 motor almayın.

Merhabalar halkın temel tüketim maddelerinde vergi

Pırlanta. : %0 ÖTV
Gemi Yakıtı. :%0 ÖTV
Yat. : %0 ÖTV

Engelliye gelince 5yıl satmasın, dolmuşa da binemesin hatta 247.000 üstü araç da alamasın. Ne gerek var zaten sakat insan onlar, yürüyemiyor tutamıyor, top oynayamıyor.

Deynek var iyisi 250 TL onu alsın bak..

Bu durumdasın engelli...

Arabalara yavaş yavaş yeni yıl zammını yansıtmaya başladılar.Nissan Xtirail bile en alt modeli 188.000-TL den 247.000-TL ye yükselmiş.Daha ilk aylarda böyle fiyat artırılırsa yıl sonu fiyatlarını siz düşünün.

Gören var mı ? Ya kendi aracını öven var, ya da araç firması olup da bak bu araç iyiymiş alınır diyen.

Yazık yazık gerçekten yazık birlik beraberlik yok ...

Siz seçimlerden sonra görün bunları mumla arayacağız. Önümüzde seçimler bize göre kaldırım yapmayan. Toplu taşıma yapmayan, yol engelli rampası koymayan, yaya yoluna araç çekmeye müsade eden kim varsa hesap soralım.

Bizi de Allah yarattı.

247 bin tl lik araç bize ne kadara gelmiş oluyor? cebimizden ne kadar çıkacak yani

NETBUS

Aldığınız motor hacmine göre değişir. Çünkü ÖTV motor hacimlerine göre belirleniyor.

1.6 motor için demiştim. 2.0 motor altı için yani. mesela hesaplamayı nasıl yapabiliriz?

Bugün bir bilgi aldım.
Bazı araba firmaları, bizler ötv indirimli almayalım diye fiyatlara ekstra zam yapıp fiyatları 247.000 TL nin üzerinde tutmaya çalışıyorlarmış.
Sebepte, aksesuarlarda ki karlarının çok düşmesi imiş yada ona benzer bi şey.
Ben bunlara ne desem az.
Hayır şikayet etsen adamlar savunması hazır, kur artışı, artan maliyetler vs sebeplerden dolayı fiyatlara zam yaptık.

Yazıklar olsun ne diyeyim.

NETBUS

Hesabı kendiniz yapabilirsiniz.

Araç Anahtar Teslim Hesabı: (Net fiyatı + Net Fiyat X ÖTV ) + (ÖTV'li Fiyat X KDV) + Tescil masraf ları(MTV, trafik tscil vb) hesaplanır.

1.6 motorlu araçlarda %50 ve %60 vergi alınıyor. (Vergi indiriminde %50 yerine %35 alınıyor Marta kadar uzatıldı.)

Üst limit olan 247.000 TL 1.6 aracı düşünürsek, %60 ÖTV hesaplayacaksınız.

Buda: 130.000 TL + 78.000 TL (ÖTV) + 37.440 TL (KDV'li) + 1.500 TL(MTV den de muafsanız 1 dönemli MTV de ödenmesiniz bu kalemde) = 247.000 TL

Engelli olarak bizler: 130.000 TL + KDV ödeyeceğiz. Buda 153.500 TL. 500 TL de tescil masrafı olsa 154.000 TL ye alırsınız.

Mami Junior

Buna katılmıyorum. Çünkü, biz sadece vergi ödemiyoruz. Bayi karını aracın net fiyatına zaten ekliyor. Yani karından feragat etmiyor. Aksine bayiler engelliye araç satmak istiyorlar çünkü bedel düşük olduğu için tahsilatı daha kolay.

Burada sadece şu var, %90 altı engellilerde işte sol kol, ayak/bacak tanımları karışık olduğundan ve her vergi dairesinde uygulama farkı olduğundan araç satışında sıkıntı oluyor. Özelgeniz yoksa ve mevzuatta açık sağ kol /sol bacaktan farklı engel durumunuz varsa satmak istemiyorlar, çünkü tam satımda vergi ile ilgili sıkıntı olabiliyor diye...

Sevgiler,

Mami Junior
Neden öyle bir şey yapsınlar ki ?
Normal satıştan bayinin kârı ne ise ÖTV muafiyetli satıştan kârı da odur. Muafiyet tamamen devletin tasarrufunda bayi ile hiç bir ilgisi yok ki.

Mami Junior
aslında arkadaşlarda cevap vermişler, bayinin engelliye araba satmaması zarardır. hatta sırf 247 limitine girelim şeklinde uğraşıyorlar. tabi limitteki araca aksesuar veya metalik renk veya daha büyük jant opsiyonunu isterseniz limiti geçiyordur. çözüm ek opsiyon almayın faturanızın 247 altında kestirin, illa isterseniz daha büyük jant (vs) sonradan taktırabilirsiniz, tabi fiyat daha yüksek olur.

Arkadaşlar kafamdan uydurmadım, birebir başıma geldiği için söyledim.
Tam sebebini bilmiyorum. Firma 2.0 ve üzeri motorlarda muafiyete takılmaması için rakamları yüksekte tutuyormuş.
Yukardada söyledim, tam emin olmamakla beraber aksesar, opsiyonla ilgili firmaların bir zararı oluyormuş.
Detayları öğrenmeye çalışıcam.

Tam seçim sürecinde aslında sesimizi duyursak bir şeyler mutlaka yaparlar oy kazanmak için ama herkes halinden memnun sanırım.

Şeytan diyor ki git Almanya'dan 150 bin liraya FULL + FULL Mercedes E serisi al, 5 kuruş da KDV ödeme.

Bu düzenlemeyi yapan iş güzarlar avucunu yalasın...

Gerekirse 10 bin ama yinede bu zulme boyun eğme..

alanya
şeytan demesin, direk nasıl yapılacağını söyleyin.
tertibatlı falan mı getirteceksiniz?

Ben şahsen Almanya'dan getireceğim. Başka çaremiz kalmadı.

alanya

Tertibatsız olarak sadece ortapedik engelli otomatik te getirebilir mi?

almanyadan nasıl getırtılıyor . nereye başvurmak lazım

Alabilirsiniz ve kişi kendisiyle birlikte bir kişinin adını ruhsata yazdirabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt