Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yurtdışından araç alırken güvenilir yerler , kişilerle çalışın. Aracı ikinci el alıyorsunuz ve 10 yıl satamıyorsunuz sonuçta.

selam . arkadaşlar ben 2015 te otvsiz araç aldım. raporun fotokopisini bir kaç araç servisine danıştım. onlar sorgulatıyor maliyeye. otvsiz hakkmız var mı diıe. sonra hesabınıza göre bir araç seçip işlemleri başlatıyorsunuz. herseyi ile servis ilgileniyor. tertibat vs vs . siiz sadece teslim alıyorsunuz aracı. biirde parasını ödüyorsunuz.

Arkadaşlar bugun bir bayi ile konuştum ve bana ötv indiriminde tekrardan 1.6 motor sınırının getirildiğini söyledi.

Yani 247 bin TL + 1.6 motor

Konu hakkında bilgisi olan varmı, bununla ilgili resmi yazıya nerden ulaşabilirim. ?

Bayiler yanlış bilir genelde işgüzarlık yapan çok adam var bilgi sahibi değildir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Baya ısrar ettiler, geçen sene dediğiniz gibiydi ama bu sene değişti böyle oldu dendi.

Sanırım buldum ama bunlar hep yapılan değişiklikleri söylüyor. Bunların tümünü kapsayan linki bulamadım.

- ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ UYGULAMA GENEL TEBLİĞLERİ | Gelir İdaresi Başkanlığı
2018 --> http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/12/20181231M3-2.htm
2017 --> http://www.gib.gov.tr/node/126680/pdf

----------------------------

İlgili firmaya maili attım, onlarda hak verdiler.
Çalıştıkları vergi çalışanının iş güzarlıgı sanırım.

sadece üst sınır güncellendi. motor kısıtlamasında değişiklik yok.

31 Aralık 2018 PAZARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 30642 (3. Mükerrer)
TEBLİĞ
Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE
DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(SERİ NO: 5)
MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;
a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan “200.000 TL’nin” ibareleri “247.400 TL’nin” şeklinde,
b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “200.000 TL’yi” ibaresi “247.400 TL’yi” şeklinde
değiştirilmiştir.
MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2019 tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

artık tiguan ve volco xc40 alınamıyor. giderek kısıtlanıyoruz. sonunda elimizde hiç bişey kalmayacak.

Seçenklerimizin azalması can sıkıcı olmakla birlikte engelli olmayan birisi bu yazışmaları görse "Yuh , Volvo alamadıkları için üzülüyorlar" derdi. Hep yazdım , araç alırken belki tek ortak noktamız engelli olmak, bütçemiz, zevkimiz, ihtiyaçlarımız hep farklı ama limit tek. 247 bin üzeri araç alabilecek imkanı olan engellilerde var, 247'yi aşınca engelleri kaybolmuyor ama sosyal devlet mantığı bir sınır konulması lazım.

Sayın yetkililer 247 üzeri araçlarda kısmi indirim olsun, hatta kademeli olsun. Örn 247-300 arası %80 ÖTV indirimi olsun, yada kişi 300-247=53.000 TL nin ÖTV sini ödesin.

Crimean

Merhabalar halkın temel tüketim maddelerinde vergi

Pırlanta. : %0 ÖTV
Gemi Yakıtı. :%0 ÖTV
Yat. : %0 ÖTV

Engelliye gelince 5yıl satmasın, dolmuşa da binemesin hatta 247.000 üstü araç da alamasın. Ne gerek var zaten sakat insan onlar, yürüyemiyor tutamıyor, top oynayamıyor.

Deynek var iyisi 250 TL onu alsın bak

Ben alamıyorum. Millet de almasın vergi verin alamayın. Diyeceğine yukarıdaki saydıklarımdam vergi alınsa ya da makam araçları C segmenti olsa sadece zaten bizim ödeyeceğimiz KDV masrafı bile kat kat çıkar.

Lütfen okuyun. Eğitim alın. Üniversiteye gidemediyseniz online eğitimler var hep dizi izlemeyin lütfen. Sadece kendinizi rencide ediyorsunuz.

Taksici bile ÖTV siz araç alınca 5 sene değil 3 sene sonra satıyor. Asıl ticareti o yapıyor. Parası gücü olana yardım da çok. Ziraat Bankası futbol kulüplerine yardım destek veriyor. Engelliye vermiyor.

Engelli olsün. Gerek yok..

machonur

Kesinlikle katılıyorum. Engellilere de 3 senede satma hakkı verilmeli ve araç fiyatı limiti kaldırılmalı.

Söylediğiniz şey çok iyi olurdu ama malesef ki mümkün değil, bu işi ticarete dökecek bir çok insan var.

arkadaşlar volvo yu neden kendinize çok görüyorsunuz? Lüks değil, volvo daki güvenlik önlemleri engellilere yardımcı olacak şekilde. Ama gelin görün ki artık alamıyoruz. Aynı şekilde otomatik SUV lar giderek azalıyor. Ford Kuga da yakında elimizden gidecek. Çok değil 3 yıl önce bu araçların tamamı alınabiliyordu. Ama ne olabilir derseniz sadece gerçekten engelli sürücü için limit kalkmalı, engelli yakınının alacağı araç için sınır koyulmalı. saldalyenin sığacağı ortalama bir SUV bize çok görülüyor. Sorun bu. Ne yazık ki bazı arkadaşlarda o marka alma buna binme sende, derdindeler. Konu marka değil elimizdeki imkan yok oluyor. Gerçekten ihtiyacı olan engellilerden bu imkan esirgenirken, taksicilere bol keseden verilmesi çok manidar.

NETBUS

Ben Jeep aşığıyım, karda doğuda şimdi engelli işine nasıl gidiyor.

Bu karda Karadeniz de o yamaçları bir engelli nasıl alıyor.

Ampute yani kesip ayağı ile çocuğu donmasın diye itmeye mı çıksın.

Yazık bize kendimizi korumuyor. Yabancı çobanın aldığı Jeep Wrangler , elektronik güvenlik olmadığı için NCAP dan 2 aldı, bize lüks diye satılmıyor..

Biz aşağılık insanlar mıyız?

BLUEEYES

Elektrikli araçların ÖTV'si gücüne göre %3 - %15 arasında değişiyor. 5 - 10 sene sonra da pil değişim maliyeti çıkacak. Döviz yüksekken makul bir fiyat olmaz değişim fiyatı.

Bir de araç bu 2 kişilik. 4 kişilik olan model fourfour. 4 kişilik olanı Türkiye'ye gelmeyen yeni twingo ile ortak platform. Arkadan itiş, arkadan motorlu. Porsche 911 gibi.

fortwo coupé 2 KAPILI 999 cm3 71 BG (52 kW) twinamic 63.885 30% 1.200 TL 99.200 OLAN ARAC BİZE MALİYETİ NEDİR PEKİ TERCİHİM İKİ KAPILI

The.ApoLLo
Elbette var. Hırsız her yerde hırsız. Hırsıza kilit dayanmaz deyip eve demir parmaklık vs yaptırmaktan vazgeçmiyoruz ama... Devlet de vazifesini yapıp hırsızların bu durumdan istifade etmesini engelleyecek yöntemler geliştirmesi gerekiyor.

Bu mümkün değil demek şuna benziyor, mesela vergi kaçıran insanlar var diye, insanların şirket kurmasına izin verilmemesi gibi... Biz bunlara şirket kurdurmayalım da vergi kaçırmasınlar... Buna benzer şeyler işte. Bilmem anlatabildim mi...

BLUEEYES
hesap basit son fiyatı ötv oranına bölünüz.
%3 ötvsi olan aracın fiyatı aynı olur, onun hesabını yapmanıza gerek yok.
bayi bile %5-10 indirim yapar o anlamda

arkadaşlar ben galiba 2.el arabaya yönelirim.
sıfır araba ile ikinci el araba arasında çok fazla uçurum oluştu.
ayağımıza vurulan prangalar çok fazla, engelliye engel olan sebepler

1)lüks araba engelliye fazla görülmesi; (lüks değil o ama fonksiyonel, neyse siz anladınız mevzuyu)
2) beş sene satamama
3)araba fiyat limiti, la ötvsiz limit koysana, bak ne kadar küçük olduğu anlaşılır bu limit o zaman, bir genel ötv indirimi yapılıyor, fiyatlar allak bullak, engellinin lehinemi aleyhine mi bakan yok soran yok.
4)düşük hacimli motorlar, 4x4 aslında 4x4 değil o, adı o.
5)kredi verilmemesi, nakit alacaksın kaaarrrdeeeşim, sen zaten zenginsindir (sanki araç bedava)
6)ithal araç tertibatlı olmak zorunda
7)ithal araç 10 sene satamama
8)kasko yaptırırken ötv dahil fiyatlı alınıyor, pertte önce ötv öde deniyor (devlet sigorta şirketi halk sigortada close'larda belirtilmişti)

verilecek en maksimum para 154.000TL olduğundan, 2.el araç bmw 320d 3-4 yaş veya bu minvalde herhangi güçlü araç alınabilir durumda bugün itibari ile. Çok ciddi ikilemdeyim.

zoiree

Öncelikle selam.

Bizim ana sorunumuz limitin düşük kalması. Limit yükselince zaten lüks/suv vb her türlü araç alınabilecek. Anahtar teslim fiyatı ile limit konduğu için yüksek hacimli araçların zaten vergiden dolayı fiyatları çok yüksek olduğu için dediğiniz gibi alınamıyor. Limit yükselse bununda önüne geçeriz.

8. Maddeniz ile ilgili ilgili başlıkta biz ÖTV'siz tutar üzerinden kasko primi hesaplatıp, daha uygun kasko ödüyoruz. Nasıl yaptığımız anlattım.

Elbette siz bilirsiniz, 2. el risk dir. Hele şu dönemde ben asla o riski almazdım.

arakadaşlar bu ötv indiriminin %41 engel ile araç alırken yada, var olan aracın vergi indirimine bi faydası oluyormu.

rmznvldn

Hangi ÖTV indiriminden bahsediyorsunuz? Mevcutta Mart ayına kadar uzatılan teşvik amaçlı indirim, engelliler ile ilgili değil herkese yapılıyor.

Sıfır araç alımında engellilere uygulanan indirim varya o,yada 6 ayda bir ödenen mtv vergisine, bir faydası oluyormu. %41 engelli raporum var,vergi inidirimi onaylı.

rmznvldn

raporda tertibatlı engelli aracı vs yazınca ödenmiyor sanırım. bilen arkadaşlar daha net bilgilendirir.

rmznvldn

Araç %90 üstü raporla alınırsa ÖTV ve MTV den muaftır.

Araç ortapedik engelli raporu ve ehliyetle alınırsa:

a)Tertibat varsa ÖTV ve MTV'den muaftır.
b)Tertibat yoksa(Otomatik vitesin özel tertibat sayılma durumu-sol el sağ bacak gibi engeller hariç) ÖTV den muaf, MTV öder diyor vergi dairesi.

Ben kendi adıma B seçeneği ile ilgili hukuk mücadelesi veriyorum. İnanıyorum ki ilerde MTV de muaf olacak.

Sevgiler,

Son düzenleme:
StratoS MTV zaten muafki bizlere neyden bahsettin anlamadım ? ben ortepedik engelliyim otomatik vites araç kullanıyorum aparat yok ve mtv den muafım sadece ben değil benim gibi herkez mtv den muaf.
acaba başka birşeydenmi bahsettin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt