Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mehmetyilmaz

Sadece sol ayaktı sanırım, engelli olduğunuzda muafsınız diyor. Ama benim gibi başka ortapedik problemleri olan kişilere MTV muafiyeti vermiyor, apartsız kullanma ehliyeti olmasına rağmen hukuksuz bir şekilde tak/çıkar aparat tak diyor. Bu yüzden MTV den muaf değilim.

Bu konuyu, yukarıda "rmznvldn" sorduğu için yazdım.

Son düzenleme:
hayırlı akşamlar arkadaşlar 2019 ötv 100 %60 olarakmı hesap yapılacak yoksa %45 mi

StratoS

evet sol ayakta problem olduğunda ötv muafiyetli tertibatsız araç alabiliyorsunuz. ehliyetinde sadece otomatik araç kullanır yazıyor.

2019 ötv oranı

öğrenmek istediğim 2016 ötv %45ti 2018 %60 olmuş duyumu aldım %60 ötv doğrumu

@asidadaş
ÖTV oranları sabit değil. Motor silindir hacmi ve araç fiyatına göre %30 dan %160 a kadar değişik oranlar mevcut.

@yilmazthm21
Arkadaş yukarıda sorunca şu anki oranlardaki indirimi belirtmek istedim. Aslında bunun ÖTV muafiyetinden faydalanacak engelliler ile bir ilgisi yoktur, çünkü engelliler belirli bir fiyata kadar aldıkları araca hiç ÖTV ödemiyorlar.

Orada belirttiğim indirim, hükümetin %45 ve 50 oranlarındaki ÖTV de geçici olarak %15 lik bir indirime girmiş olması. 31 Aralık 2018 de indirim sona erecekti ve 31 Mart'a kadar uzatıldı. Demek istediğim bu.

Ufukalp
yeni araç alırken bankalardan kredi çekemiyormuyuz ?
peşin almamız mı gerekiyor.

yelpaze
Bu bankaların kendi inisiyatifinde olsa da genel uygulama olumsuz yönde.
Engelli aracında 5 yıl satılamaz şerhi bulunduğundan gerektiğinde bankanın araca el koyması zor oluyor. Bu yüzden taşıt kredisine pek olumlu bakmıyor bankalar.
Tabi kesin vermez diye bir kural da yok.
Ödemeleri düzenli, güvenilir bir müşterisinizdir, araç haricinde gayrimenkul, maaş gibi teminatlarınız vardır, bu durumda neden vermesin ?

Hocamm Aile hekimin verdigi rapor ile devlet hastane gezdim uzman doktorlara gittim onlar 1.sinif surucu Olabilir isarerledi ortapedi norolaji kulak burun bogaz ve goz bunlari gezdim heyet raporu icinde 8 doktor gezdim onnlarda 3 cm sag ayak femur kirigi fizik tedavi bellirledi simdi hangi raporumu degerlendirirler 2 sinide il saglik mudurlugu aldi benden ve gidecegim komisyonda ne tur kontrolle karsilasasacgim tecrubeli arkadadlar lutfen yazsin
Heyet ortapedi yuzde 15 raporum simdidenn Tesekurler

Ufukalp

Kesin dememişsiniz zaten ama bankalara ÖTV'siz tutarına kredi veriyorlar. Dediğiniz gibi 5 yıl şartından dolayı olası hacizde ötv siz tutarın satılacağını düşünerek kendilerini bu şekilde garanti alıyorlar.

Ben bu şekilde kredi kullandım. Ve 4 ay önce 3 bankadan da bu şekilde teklif aldım.

Yani vermemeleri istisnai durum, verdiklerinde de ötvsiz tutardan veriyorlar.

Sevgiler,

Arkadaşlar,
Yerden yüksek, yada 4x4 yada suv araç arayanlar,

Toyota RAV4 Hybrid 2.5 Hybrid 4x4 Advance e-CVT bakabilirler.

Fiyatı 244.950 TL, indirimli 123 Bin TL civarına gelir.

Mami Junior
Bu araç Türkiye'nin hiçbir Toyota bayiinde yok. Adamlar yok satıyor. Sadece bu değil, Corolla bile yok...

CaVaLieRe

Dediğiniz olabilir hocam, herhangi bi bayi vs arayıp sormadım yada gitmedim.

Ama gümrükte bir sürü araç bekliyor deniyordu, ne ara tükendi bunlar demekten kendimi alamıyorum.

CaVaLieRe

Yok satıyor diyince yanlış anlaşımasın, çok satıldığı için değil, iç piyasaya verilmediği için yok olduğunu düşünüyorum. Geçen sene bayiiye gittim RAV4 sordum, yoktu, telefon bıraktım, geri dönen olmadı. Fabrika dağıtım planları çok önceden belirleniyor, satışlar planlananın üzerinde olunca ,ülkemizde üretilen aracı alamıyoruz .

Crimean

Haklısın hocam ama şöyle bir durum, hazır müşteriyi geri çevirmemek için ellerinde gümrükte yada garajlarında az da olsa araç tutmak zorundalar.

Şuan illaki 4X4 SUV istiyorum diyen engelli arkadaşlar için Bayiye gidip bulabilecekleri en alınabilecek araç Hyundai Tuscon'dur.

Ben Dizel 4X2'sini kullanıyorum, tavsiye ederim. 1.6 olması, Dizel olması ve rakiplerine göre dolu bir araç olması ve 7 yıl garanti sunması satmak durumunda olduğunuzda bile kazandırır, tavsiye ederim.

D Segment yani daha büyük segment isterseniz X-Trail öneririm. Ama 4X4 değil bildiğim kadarıyla. Forester önerilebilir ama 2.0 Benzinli motor, 2. elde üzebilir.
Diğer D segment araçlar zaten bayide bulunmuyormuş. Ve limitleri aşıyor.

Keşke şu sınır 300.000 lerde olsa hiç bir sıkıntı kalmayacaktı.

247 bin TL öyle bi rakam mı bi çok firma, bilerek yada bilmeyerek bu rakama kadar indirim yapıyor ancak kesinlikle o rakama inmiyorlar.

ben nıssan x traıl aldım 1 ay önce 40,000bın (sıfır) faiz kullandım aracın kampanyası vardı bılgınız olsun

Bn gecen ay 142 aldım aracı 150 bkn mal oldu kaskl sgrta memnunum manısaya gttım 120km hz 7.1 yaktı

Çok uğraştım bekledim aracımı nihayet aldım henüz teslim edilmedi ama uğraştığıma ve beklediğime değdi bence darısı tüm arkadaşlarımın başına. Yalnız öyle şeyler duydum ki inanamaz sınız. Gerçekten çok suistimal edilen bir konuymuş meğerse. Kim yapıyorsa rabbim yaşadıım acıların aynısını Onlara yaşatsın diyorum başka da bişey demiyorum.

SU35 aracınız hayırlı olsun. ne aldınız? bir de neler duydunuz bu konunun ne şekilde suistimal edildiğine dair. bilelim ki ona göre aksiyon alalım.

passat aldım arkadaşlar highline kampanyası vardı 2018 modellerde. Millet gelip önce pazarlık yapıyormuş rapor kolay onu hallederiz diyorlarmış İnanamadım gerçekten

Daha doğrusu bugün 15:00 d teslim alacağım. Yalnız diğer aracımla nasıl bir duygusal bağ kurduysam ayrılmak baya bir zor oldu :(

SU35

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
Mahsuru yoksa kaça maloldu ?
Bende düşünüyorumda kararsızım baya bi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt