Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SU35

Otomatik- Benzinli Highline ise, iyi almışsınız. Kazasız, belasız.

Arkadaşlar normal şartlarda o aracı alamıyoruz 247 bin sınırına takılıyor ancak doğuş kampabya yapmış ellerinde olanları engellilere otv muafiyetli veriyorlardı ve benim aldığım bayide 2 araç vardı 1 tanesini ben aldım hatta bir tanesi içinde KuZGuN arkadaşımızı aradım o istanbuldan almış sanırım

SU35 sana kaça gelmiş oldu araç yani 244 binden sana kaç paraya verdiler bende yeni araba alcamda fiyatları bilmem lazım ,bu arada araba sattınızmı ? sattıysanız işlemler nasıldı çok sıkıntı çıktımı ben aracımı mart başında satıcam ne tür sorunlar var merak ediyorumda

SU35 Hayırlı uğurlu olsun. Fırsatı değerlendirmiş oldunuz.

asidadaş 1,6 Motor altı araçlarda 15 puan ÖTV indirimi var. 60-15 =%45 olması lazım.

Şu ÖTV indirim kampanyası , 247 bin sınırında veya biraz üzerinde araç almayı planlıyanlar için güzel fırsat. Ancak engelli ÖTV indirimlerini bütçelerini planlarken %45 olarak hesaplasınlar. Maalesef 2.0 araçlarda ÖTV hala %100 :rolleyes:

Hocam bütün 1,6 motorlarda yok malasef belli bir rakama kadar olanlarda var.
Tam rakamı bilmiyorum ama araştırırsan görebilirsin

Mehmetyilmaz arac bana 155 e geldi araç sattım aracınızı satarken kesinlikle işi bilen ntere gidin arkadaşlar ilk gittiğim noter aracını satamassın dedi. :))) Tarfik şubenin karşısındaki notere gittim. Trafşkden aracımda donanım olmadığına dair sadece otomatik viteslidir diye bir azı istediler memur sistemden cıkarrtı yaklaşık 1 dk. Tekrar notere gittim o belgeyi verdim 170 TL ücret karşılığı noter ruhsatımı değiştirip bana normal araç ruhsatı verdi. Ertesi günde noterden aracın satışını verdim. İşi bilmeyen noterler işi yokuşa sürüyor bilginiz olsun.

Noterler daha yeni öğreniyorlar
Aracı ilk başta tertibat yoktur yazısını kaldırıp normale geçiriyorlar 170 tl sonra satış yapıyorlar ama trafikte bir tuşla hallediyorlar

SU35

hele şükür almışsın aracını :) hayırlı uğurlu olsun sevindim çok. bayadır seninle buralarda konştuk bu rapor muhabbetini. bide baya sağlam indirim olmuş 247 den 155 düşmüş neredeyse 100 bin karın var bu her araç için geçerli mi acaba merak ettim şimdi yani gidip normal fiyatı 160 bin olan araçta nasıl oluyor acaba bu ötv muafiyeti

Selamlar arkadaşlar.Engelli bir yakınım Kia bir araç almak istiyor.Araç Elegance 1.6L 136 PS DCT otomatik
[FONT=Poppins]Dizel [/FONT][FONT=Poppins]1598 cc [/FONT][FONT=Poppins]176.500 TL liste fiyatı.Bu araba sizlerce alınır mı? Yakıt tüketimi 100 km de ortalama 4.75 litre olarak veriliyor.Bağajı filan tekerlekli sandalye için uygun gibi geliyor.
Arkadaşlar bu araba 176.500-TL olarak satılıyor.Şu anda 15 puan ÖTV indirimi olduğunu biliyorum.Bu araba % 90 üzeri engelliye ne kadara gelir? Bilgisi olan arkadaşlara duyurulur.[/FONT]

metehan50*

Yaklaşık 131.000 tl ye gelir herşeyi ile.

Ben 4 ay önce aynı motorlu Tuscon aldım. Tavsiye ederim, az yakıyor ve memnunum.

Diğer başlıkta arkadaşlar konuşuyor. BMW eski kurlarla iyi fiyatlar veriyormuş. 320d yi 130.000 tl ye bırakmışlar. (2.0 motor üst limit 247.400 tl ye düşürüyorlarmış, ÖTV %100 olduğu içim 130 a geliyor) değerlendirebilirsiniz.

İlla suv olsun derseniz X1 sportline ı 150.000 tl lere bırakıyorlarmış.

Değerlendirin bence...

Sayın Stratos kia 131.000-TL ye geliyorsa çok pahalı.15 puanlık ÖTV bu fiyattan etkileniyor mu acaba? Birde BMW X1 satış fiyatı 260.000-TL gibi bu arabalar kiadan çok avantajlı konuma gelir.

@metehan50*

İndirim öncesi ÖTV mevzuatına göre %50 ÖTV dilimine giriyor belirttiğiniz satış rakamlı KİA. Ancak dediğiniz gibi %15 lik ÖTV indirimi olması sebebiyle, şuan 50 yerine %35 uygulanıyor. Belirttiğim 131.000 TL den, %18 KDV yi çıkarın, yaklaşık 111.000 TL yapıyor, bu rakama %35 ÖTV'yi ekleyin, yaklaşık 150.000 TL yapıyor ve ona da %18 KDV ekleyin, ve böylece 177.000 TL yi bulabilirsiniz.

X1'in satış fiyatı 300.000 TL lerde ama distribütör eski kurla 2018 model araçlara indirim yapıp, üst limit olan 247.400 TL ye indiriyor. Buna indikten sonra %60 ÖTV'yi çıkarıp hesap yaptığınızda Engelli arkadaşlara araç yaklaşık 150.000 TL civarına geliyor. (%60 ÖTV de %15 lik indirim olmuyor.)

Ama burada 320d çok iyi. Onun ÖTV'si 2.0 olması sebebiyle %100 olarak alınıyor. Onu 247.400 TL ye çektiklerinde ÖTV'si daha yüksek olduğu için engelli arkadaşlara 130.000 TL lere geliyor. O rakamlara bir arkadaş Passat almıştı. Açıkçası Passat yerine BMW 320 çok daha iyi duruyor. Söylenene göre M paketleri satıyorlarmış. Şuan buradan 2 arkadaş kopara vermişler, haber bekliyorlarmış.

320 kapora yatıran arkadaşın aracı belli olmuş. Şuan kim araç bakıyorsa bence mutlaka bir BMW bayisine gitsin :)

3.20 D Beyaz M Paket İçi Dakota Deri - Anahtar Teslim: 126.000 TL

https://www.engelliler.biz/forum/al...uafiyetli-suv-arac-onerisi-olan-var-mi-6.html

Suan m paket bmw 3 ün satış fiyati 376 bin tl gözüküyor, bu kadar indirim yapmaları ilginç.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe

Geçtiğimiz hafta sanırım Borusan'ın CEO su bir toplantıda söylemişti, çok uygun BMW ve RangeRoverlar var araç almanın tam zamanı diye.

320 özelinde birde kasa değişimi olacakmış, aslında stok eritiyorlar. Birde liste fiyatındaki rakamlara göre sanırım %110 ÖTV ye giriyor. İndirimle %100 ötv ye düşüyor. Yinede elbette 247.400 TL üst sınıra gelmesi gerçekten inanılmaz bir indirim...

Tek düşündüren konu 2.0 olması ve bizler için BMW'nin parça ve bakımlarının maliyetli oluşu...

Benim şuan aracımın ikinci el fiyatı 130 bin civarı ediyor, keşke 5. Yılım dolsaymış düşünmeden alırdım. Dediğiniz gibi bmw bakım maliyeti gerçekten çok yüksek olur. Birde 2.0 motorun bakım maliyeti aman aman.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

StratoS

bahsi geçen bmw 320d hangi bayide, ben bornova özgörkey'den sormuştum, 3 silindirli 318 olana yönlendirdi.

Arkadaşa BMW 3,20 araç gelmez.Aslında fiyat olarak bu araç daha avantajlı.Araca tekerlekli sandalye girmesi gerekir hasta yatalak.Hastaneye gidip gelirken bmw 3,20 olmaz.Bmw x1 tam uygun fakat bu aracın da 2,0 motoru yok.2,0 motoru olsa çok iyi olacaktı.aRAÇ SUV bir araç.
Yakınım toyota rav4 h.brit düşünüyordu.Bu araç da 2,500 motora sahip ve şu an Türkiyede bayilerde yokmuş. Ayrıca gerek bmw 3,20 ve gerekse X1 de donanım olarak çıplak olarak satılıyor.

Sayın Stratos böyle güncel kampanyalardan ve indirime giden araçlardan bizleri haberdar etmeye devam ederseniz çok sevinirim.Mutlu yarınlar....

metehan50*

BMW boş araç satmıyor. 3.20 M paket, X1 Sport paketmiş(Cam tavan, LED far vb şeyler varmış.)

320 - Passat gibi araçlar D segmenti bagajın giriş ölçülerine birşey demiyorum ama sedan araçlar içinde en geniş araçlar. Bu yüzden yerinde gidip deneyip, değerlendirmekte fayda var.

X1 benim hayalim. 4 ay önce Tuscon aldım. Almasaydım da 150.000 TL lere çıkamazdım, o yüzden üzülmüyorum ama sınırdan çektiğimiz bir dönemde Premium SUV D segment alabilmek güzel bir gelişme ve sevindirici. Umarım önümüzdeki yıllarda da bu şansımız devam eder...

Haber aldıkça paylaşırım elbette.

Sevgiler,

StratoS

Arkadaşım bmw x1 aracın bagajına tekerlekli sandalye girer mi yada hasta yatalak olduğundan yatak serilerek hasta rahatlıkla taşınabilir mi acaba?Birde bmw 1 serileri var bu araçla x1 arasında bariz olarak farklar nelerdir?

metehan50*

X1 Teknik Bilgileri:

Uzunluk/Genişlik/Yükseklik
4.44 m x 1.82 m x 1.60 m

Aks mesafesi
2.67 m

Bagaj hacmi koltuklar dik/katlı
505 / 1,550 litre (Arka Koltuklar hem yatıyor, hem ileri geri Bagaj hacmini arttırıyor hem de sırt ayarlaması var.)

Tanıtımlarında koltuk yatık olarak sörf tahtası giriyor diye gözüküyor.

X1 1.5 Benzinli 140 HP

Aynı zamanda 1.5 116 HP Dizeli de var ama onun fiyatları yüksek, ondan indirim yapacaklarını düşünmüyorum. Arkadaşların belirttiği araçta 1.5 Benzinli Sport paket.

Arkadaşlar dün BMW yetkili bayiinden fiyat istedim bana yollanan iki araç içinde 157.000tl bilginize şubat kampanyası diye belirtmişler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt