Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben 1-2 ay önce yazdım YDO bu diye. Arkadaşlar o değilmiş bayiyi aradım diyip susturdular ve duaya çıktılar... onlar adına üzüldüm.

Yine 1-2 ay önce hiç zaman kaybetmeden 2018 araçları az zamlı güncel ydo ile istedikleri gibi alsınlar diye söylemiştim. Çünkü piyasa geçtiğimiz yıl gibi olursa Mart’tan sonra istedikleri modeli almaları çok zorlaşacak.

Buradan bir derste çıkaralım, bundan sonra engelli aracı yıl başında alınacak...

daimon

Ben kanunda azalış yetkisi var diye hatırlamıştım, tekrar baktım yokmuş. Hukuk normlarından bahsetmemize gerek yok, davaya çıkmıyoruz.

Engelliler ÖTV siz alıyorlar doğru ama artık başımızın belası bir limit var. Liste fiyatı Vergiler dahil 200.000 tl olan araçları alabiliyorduk. şimdi 247.400 oldu bütün halka yapılan ÖTV indirimi yani % 15 olunca bizim alacağımız araçların liste fiyatı düşünce alacağımız araç modeli artıyor az da olsa

Herkes için hayırlı olsun.
Bu kanunlar muayedeler yıllar geçtikçe değişmeye devam edecek , belki daha iyi belki daha kötü olacak.
Bence herkes mevcut şartlarda kendisine en uygun aracı almaya baksın.
Çünkü, bir engelliyi en iyi, yine başka bir engelli anlar.

Merhaba arakadaşlar

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli olduğuna göre

Resmi gazetede yeni fiyat 247.400 tl olarak güncellendi.

bu yasadan dolayı 2017 yılında alınan bir 220.000 tl fatura fiyatı olan bir araç alınabilir mi ?

engelliden engelliye

Teşekkürler mutlu huzurlu yıllar dilerim

Şu memlekette, engellilerin bu kararnameye niçin itiraz ettiklerini anlatan, anlayan, Cumhurbaskanligini bilgilendiren, bir milletvekili, bir bakan, bir müsteşar, ilgili bakanliklardaki daire başkanları vs vs yoksa, söylenecek tek bir soz var.YAZİKLAR OLSUN.

Merhaba arkadaşlar.. Bu YDO malesef sizinde belirttiğiniz gibi artan araba fiyatlarının karşısında devede kulak kalıyor. Bilgili bir arkadaşımız bir yazı yazsa altına imzalarımızı atsak ve CİMER'e göndersek seçim yakın olduğu için etkili olabilir.. Hatta bir site vardı tam hatırlamıyorum detayı ama bu tarz istekler için e-imza olarak imzalanıp ses getirmeye yönelik eylemler yapılıyordu. Malesef devletimiz ağlamayana meme yok mantığıyla çalışıyor. Bu 247.400 olarak belirlenen tutar imzalanırken kimsenin elini vicdanına koymadığı kesin.

StratoS

Çok yorum yapıyorsunuz ne oldu. Kimseden yardım istemem diyordunuz. Ben tek başıma bir şeyler yaparım diyordunuz işe yaradı mı?

Tabi yeni aldınız aracınızı size 5 yıl gerek yok. Karda kışda buzda kalan, Kars ta Erzurum da yaşayandan size ne...

Birlik ve beraberlikten size ne.

Eğer beraberlik istiyorsanız, dolmuşsa minibüse binmek taksiye alınmak istiyorsanız. Ahanda seçimler aileleriniz ve sizler büyük bir güçsünüz. Sadece kendini düşünenler gibi olun şekil yukarda ya da birlik olalım.

O kadar da insanlığınızdan çıkıp, hep bana demekten bıkmadıysanız

Arkadaşlar merhaba benim şu an itibari ile naçizane bir düşüncem var bu düşüncemi sitede paylaşmak istedim. Hepimiz aynı gemideyiz herkesin düşüncesine de saygım var. Kendimden örnek vereyim 2013 model jetta aracım var dizel otomatik 80.000 tl ye sattığımı varsayalım. Şu andaki sıfır araç fiyatlarına baktığımda 150 155.000 liraya kadar araba alabiliyoruz. Ama 150.000 lira versem bile alacağım araba passat makyaj yiyecek süperb bir sene sonra makyaj var. Suv lara gelince seçenek az. 150.000 tl param yok bu benim için büyük bir meblağ ama param olduğunu farzedelim üstüne biraz daha koyar şu anda en sevdiğim araç olan 2000 motor tiguan alıp binerim. En azından yasaların bana dayattığı değil kendi istediğim arabayı alırım kim zengin kim fakir bilinmez bu sitede mercedes alacak arkadaşımız da vardır akülü sandalye alamayacak arkadaşımızda vardır. Kendi adıma Günümüz koşullarında 150.000 175.000 arası bir araba alacaksam ikinci el alır MTV dilekçesini verip paşalar gibi binerim. Farklı bir düşüncesi olan arkadaşlarım cevaplarınızı bekliyorum. Saygılarımı sunuyorum Hakkınızı helal edin

esrarengizadam25

Bindikçede araç için biriktirdiğin para erir gider sonra sattığın jettayı alacak para bile kalmaz.

Düzgün kullanılan hasarsız aracı 5 yıl sonra satıp üstüne para koymadan aynısını alabilme avantajı yok olur 2. El araçta. Hadi kelepir alıp hem binip hem Satarım deseniz aparat eklemek bi dert satarken söktürmek bi dert ve çok para.

machonur

Bu konuda bir şey yaptığımı kim söyledi? Çok biliyorsunuz ya, yaptıklarıma ilgili başlıktan okuyarak bakın.
ÖTV Limitleri ile ilgili daha kimseye ulaşmadım ve kimseye bir şey göndermedim. İlk defa açıklanacak bu uygulamayı bekliyordum iyi ki beklemişim.

Sizin başarısız yolunuzdan gitmeyeceğim. Sizin birlik beraberlik dediğiniz ona buna laf atıp, kaba saba sözlerle kalp de kırmayacağım.

Önce okuyun!

StratoS

İlk baştan beri söyledim yine söylüyorum. ve hep söyleyeceğim tek başına bu hiçbir zafer kazanılmaz. "Kurtuluş Savaşı" gibi... Çapanoğlu olmak isterseniz o ayrı......

bu forumdaki ilk yazımı yeniden paylaşıyorum ve diyorum ki seçimler yakın. " sizi engellileri yani, onların tabiri ile sakatları zaman kaybı olacak diye toplu taşıma bile almıyor deyipte....

""" Öncelikle herkese merhabalar,

Bu konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan "Erişilebilirlik Eğitimi" almış bir mühendis ve ayrıca bir engelli olarak yazıyorum.

Maalesef ki günümüz Türkiye'sinde birçok şey iyiye gitse de, maalesef biz engelliler hala hayata tam olarak sokulmak istenmeyip bizi ötekileşme mantığı ile sözde pozitif ayrımcılık yaparak toplumda uzaklaştırmaktalar.

Engelli bir birey olsun Ya da Gazi her şeyi geçtim normal yani sağlıklı ( ampute, S.P. vb.) bir birey eğer topluma yeteri kadar karışmaz ise, akli dengesi bozulması ile karşı karşıya kalacaktır. Çok değerli bilim insanı Stephin Hawking, engelli bir birey olmasına karşın o eşsiz beyni sayesinde dünyada birçok güzel çalışmaya imza atmış, dizilerde oynamış, konuşamamasına karşın Televizyon programlarına çıkmıştır.

Türkiye'nin yol ve iklim şartları maalesef biz engelleri topluma karışmasını önleyen bir başka sorun kaynağıdır. Bu sorunun farkında olan Devlet ise bize pozitif ayrımcılık yaparak ÖTV'siz araç vermektedir. Ama yaptığı pozitif ayrımcılık maalesef Türkiye şartları göz önünde çoğu alırsa işe yaramamaktadır.

Bizler insanız; hayatımızı daim ettirmek, konuşmak Devlete ve Millete yararlı bir birey olmak zorundayız. İlla her iş için kas gücüne bacaklara ya da kollara gerek yoktur.

Fakat ben Karadeniz'de, Doğu Anadolu'da ya da Kars'ın ayazında aracım karda kalırsa ben kopup bir bacak ya da alt tarafa komple felçli bir genç olarak aracımı kardan nasıl kurtaracağım. Onu geçtim, mevsim geçişleri sebebi ile sel alan şehirlerde aracın içinde ben canımı nasıl kurtaracağım.

Engelli- Gazi bir bireyin ötekileştirilmemesi için, hayatını daim ettirebilmesi için; 4 çeker ve maalesef bujisi olmayan yani dizel (sel baskınları yüzünden) araç satın alabilmesi için bir hak sunulması gerekmektedir ve maalesef bu 200.000 TL barajı bunu sağlamamaktadır.

Engelli- Gazi bir birey için bu barajın en az 400.000 TL ve 2000cc motor için olması gerekmektedir. Engelli yakınlarının engelli bireylere yardım etmek amacı ile kullandıkları araçlara 200.000 TL üst sınır olabilir.

Türkiye Ampute Milli Takımı Dünya İkincisi oldu, bu gurur duyduğumuz kişiler karda kış da antramanlara nasıl gidecekler, araçlarını mı itecekler.....

https://www.mynet.com/ampute-milli-t...-176370-myspor

Neredeyse Engellinin yanında olduğunu söyleyen her dernek ve vakfı telefon ile aramama rağmen olumsuz ve kaba ithamlar geri çevrildim. Kimse taşın altına elini koymak istemiyor. Bu mesajı Dernek ve vakıflara da tekrar mail ile yollacağım.

Engelli- Gazi bir bireyler için üst sınır ve ÖTV oranlarının yeniden revize edileceği bu günlerde sizden ricam her merci ile iletişime geçmeniz. Ticari araçlarda bile daha kolaylık yapıldığı şu günlerde taksilerde bile 3 (üç) yılda yenileme şartı varken bizlere 5 (beş) şartı veriliyorken. Sesimize Kulak versinler..."""""

Bayii limitin 247 bin liraya çıktığını söyledi. Hayırı olsun .

machonur

Kıskançlıkta son noktadayız, sizin adınıza üzülüyorum.

Paylaştığınız yazımda, ilgili maddelerin yanına yaptığım çalışmaları BOLD şeklinde yazıyorum. ÖTV ile ilgili görüyor musunuz bilmiyorum ama bir şey yazmadım. Uygulamayı gördüm ve bundan sonra aksiyon almaya çalışacağım.

Dediğim gibi, sizin için durum vahim.

31 mart'tan önce araba almak doğru olabilir, daha sonraki süreçte 247 binlik araba kalmaz bu gidişle, ne dersiniz.?

ismayil
Benim merek ettiğim bu 247 bin sınırını şu anda satılan fiyat üzerinden mi (ÖTV teşvikli)) yoksa normalde olması gereken (teşviksiz) fiyat için mi alacaklar.

Bir paylaşımda bulunayım. 2018de bazı arkadaşlar 2.0 motorlu Mazda CX5, bazıları Subaru Forester dizel alabilmişti, sonra kur farkı ile 200 bin sınırını aşınca alınamaz oldular.

Şu an sınır 247 bin olunca Subaru bayisine sordum (Mazda CX5 çok arttı), yüksek 4 çeker Japon araç düşünen arkadaşlar değerlendirebilir, imkanları ve niyetleri varsa. Subaru Forester 2.0i Premium Plus EyeSight paketini (atmosferik benzinli) 131 bin TL ye alabiliyormuşsunuz şu an için. Motor 2.0 olduğu için zaten şu anki ÖTV teşviği uygulanmıyor, liste fiyatı normal fiyat yani. Kendim kullanıyorum sorularınızı cevaplayabilirim.

@Crimean subarunun sitesine baktım [FONT=sans-serif]Subaru Forester 2.0i Premium Plus EyeSight başlangıç fiyatı 265.190 lira . bu durumda alamayızki maksimum 247 bin olması gerek, he bayi fiyat düşürürmü bilemem
Ama Elegance eye sıght modelini alabiliriz onun fiyatı 238 binlira .ikisi arasındaki özelliklere baktım bi fark bulamadım[/FONT]

Son düzenleme:
Mehmetyilmaz
Haklısın, bende emin olmak için sordum meraktan, endirekt yoldan arkadaş bayiiye sorup verdi fiyatı . Sizde bayiye bir sorun derim düşünüyorsanız.
238 bin e 2.0i Elegance pakette var sitede ama elden gaz fren donanımı kullanan bir engelli olarak "Eyesight" adaptif cruise control sistemide içeren 2.0i Premium Plus EyeSight paketi öneririm olabiliyorsa. Akan trafikte hızı otomatik ayarlıyor, eliniz sürekli aparatta olmuyor.

Crimean pardon cevabını görmeden kendi yazımda değişiklik yaptım ve yazını görünce kafamdaki tüm soruların cevaplanmış olduğunu gördüm :)
eyvallah saolasın ,ben sadece sol ayak olduğu için aparata gerek yok bana ,birde yeni citroen c5 aircross çıkacak onu bekliyecem ben fiyatı uygun olursa onu almayı çok istiyorum şubat mart ayı gibi belli olur diyorlar. bakıcam artık

Arkadaşlar herkez 200bin'r takılmış cimere şikayet edelim diyorsunuz da hiç kimse şu anda ki döviz kurları hakkında bayileri şikayet etmek aklına gelmiyor.. şuan da düşen kurları hiç nit bayi araçlara yansıtmıyor.. asıl bu vicdansızları şikayet edelim.. şuanda araçların en az %30 düşük fiyattan açıklanması lazım.. hesap ortada ..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt