Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rıdvanb yemleme değil de, premium pakete olan taleb azaldığı için böyle bir şey de yapıyor olabilirler gibime geliyor benimde. Fiyatlar zaten ister istemez düşecek, kasa maliyetleri onlara daha çok oluyordur. Fakat normal bireysel müşterilerine fiyat indirip satabilirler, 390 bin tl den olan aracı 250 ye verseler, bugün inanın kapış kapış gider. Yüzü eskimiş diyorsunuz fakat fiyatları hiç eskiyecek gibi durmuyor, zira kur,ötv+kdv yeni araçlar da baya külfetli olacak gibi gözüküyor..
melihbe Ağustos ayında yeni kasa gelecek dedi bayiler..

Garip ve can sıkıcı bir durum bakalım nasıl netleşecek beklemedeyiz.

Hocam satış durdurulmamış olsa keske.

Aynen umarım hayırlısı olur bakalım neler olacak. Fakat premium line bir araç için o teklifi yapsalar, bilmiyorum kabul etmeyebilirim. Çünkü ÖTV de değişen bir şey olmayacak %100 zaten, yeni kasa zamanı gelince de mecbur düşecekler gibime geliyor

250 ye veriyolar zaten. Kapis kapis sattigi yok hocam. Millet 3.18 aliyor hem mtv si de dusuk. Bu aracin yillik vergisi suan 5.000 tl

İlerde cok daha dolu paketleri bu fiyatlara alan olursa sasirmayin.

Rıdvanb Bayi 300 dedi M paket için. Böyle bir aracı alan kişinin 5000 TL vergiyi dert ettiğini hiç düşünmüyorum şahsen. 1.8 Hybird corolla nın yaklaşık 3500 TL vergisi varken. Şahsen ben böyle olacağına inanıyorum üstadım. Yeni kasa dan dolayı bu fiyatlar zaten aşağı da olacak, fakat premim line bir araç teklif ederler ise, gider e46 alırım daha dolu olarak 2. el. Bakalım hayırlısı ile bekleyip göreceğiz.
Rıdvanb Daha dolu olarak geleceğinden benim de şüphem yok ama bu kur ile bu risk'i göze almak istemiyorum şahsen. Daha doludan kasıt, benim ayırttığım araca ek opsiyon, 3 özellik var, ve o 3 özellik için Temmuz ayına kadar beklemek pek istemiyorum ne yalan söyleyeyim.

bacioglu premium line 250.000 veriyorlar. Ciddi musteri oldugunu anlasalar m paketi de verirler uyguna. Bu is biraz kumar dediginiz gibi. Ben de dusunuyorum alayim mi diye de. Henuz karar vermedim. Bu araba bulunmaz hint kumasi degil arkadaslar. Abartmayin lutfen. Daha ne firsatlar cikar Allah bilir.

Rıdvanb tabi ki bulunmaz hint kumaşı değil,sadece bizim için böyle yüksek motor ve performansı olan bir araca binmek bu şartlar ve imkanlar dahilinde biraz zor, o yüzden bize hint kumaşı gibi geliyor. Ondan dolayı ne olur bilmiyorum fakat premium line teklif ederler ise kabul etmeyeceğim. Allah büyük hayırlısı :)

arkadaşlar maşallah iyiden iyiye alıştırmışız kendimizi sınırlamaya. bu haksız uygulamanın kaldırılması ya da iyileştirilmesi için bir şeyler yapsak diyorum. malum seçim dönemi siyasiler sokaklarda. önerisi olan var mı?

tanerbudak

Maalesef hiç bir şey yapılmaz. Engelliler engellilerin yanında değil bir kaç insan hariç. Cimer'e kaç sefer şikayet oluşturdum ama her standart geri dönüş. Seçim dönemi siyasilere ulaşacak bir dil olmaz bu ülkede. Bakın ÖTV+KDV nasıl düştü ? Seçim var diye ve bayilerde c segment araç kalmadı :) E hal böyle olunca demek ki millet halinden çok memnun. Herkes düzenini kurmuş, kurmayanlar ve bu sistemde eksik var diyenler bir elin parmaklarını geçmez. Engelliden engelliye 210 bin tl istedikleri aracın sıfırı 140 bin tl :) Bizim insanımız ne yapıyorsa kendine yapıyor, o yüzden bu ülke böyledir daha da düzelmez. O yüzden bir var olan fırsatları değerlendirelim. Ama yapılacak bir şey varsa da her türlü destek hazır bizden :)

Premium line 105
Sportline 115
M sport 124
Borusan yetkililerine duyurulur.
Fiyat listeniz bu olmalı.

Rıdvanb

Borusan yetkilileri böyle bir şey yapsalar bakın o zaman hiç sıkıntı kalmaz :) Ama bu fiyata satarlarsa ülke ayaklanır herhalde :) Bugün egea en boşu hurda teşvikli 62 bin tl, en dolusu 80 90 bin tl ve ötv indirimli hali. O yüzden bu kadar aşağı çok zor gibi ama nasip bekleyip göreceğiz :)

Bayaga umitlenmistim bana da sportline çıkmıştı ,fakat iptal olacak sanırım satış yetkilisi pek ümitli konusmadi

5000 vergi denilmiş, engelli araçlarından yıllık vergi alınıyor mu ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bmw X2 m sport tam ötvlik araba :)
Bu model de fazla satmiyordur. Bakarsiniz bibindirim gelir.

Psc3

Sıkıntının ne olduğu konusunda bilgi verebiliyorlar mi hala net bir açıklama yok.

Premium line getirebiliyoruz diye arayacaklar. Maliye neyi sikinti yapacak. Kacak mal mi sokuyorlar ulkeye sanki :)

Arkadaşlar ben bayiyi aradım bize öyle bir bilgi gelmedi doğru olduğunu sanmıyorum dedi.

Bmw 3 alacak arkadaslar renk tercihleriniz neler. Yada teslim alan arkadaslar hagi donanim ve hangi renk kimbinasyonunu aldilar.

Rıdvanb

Renk tercihi yok maalesef, sadece beyaz ve siyah. Paket olarka M paket, premium paket, comfort paket ve nadir olarak alan m+comfortlar var

M paket sadece siyah ve beyaz mi geliyor.
Nadir dediginiz m+comfortu forumda alanlar var.

Renk sectirmiyolar paket sectirmiyolar. Siz bu bmw bayilerini cok simartmissiniz arkadaslar.

Sanki X5 aliyoruz.

Rıdvanb
Evet m paket sadece siyah ve beyaz geliyor gördüğümüz ve bildiğimiz kadarıyla. Nadir diyorum çünkü her başvuru yapan m+comfort almadı, kapora yatıranların çoğu ya comfort ya da m aldılar, m+comfort alan 100 kişiden 10 kişidir.

Bizim bayileri şımartmadık, alamadığımızı dile getirdiler, kampanya olunc aradılar geriye. Onlar böyle bir teklif ile gelmeseler di eğer, hala alamadığımız bir araç olacaktı. Araç seçimi bizim olabilir tabi ki fakat aracı satan onlar, şahsen benim böyle bir durumum olsa, engelliye satacağıma engelsize satar daha çok kar ederim. Sonuçta bizim seçeneklerimiz sınırlı ve durum böyle olunca, biz değil devlet bayileri şımartmış oluyor. Alternatif isteyen kimse kapora yatırmıyor zaten, keza alternatif arayandan kapora da almıyorlar üstadım.

Bu fiyat politikasi cok yanlis premium line alan adam da ayni parayi veriyo adamin akli m paket de kaliyor. Boyle sacmasapan is olmaz. Fiyat farki olmasi lazim. Yada etap etap acacaklardi talebe gore. Nasil stratejileri var anlamadim.

Rıdvanb

Evet aslında mantıklı olan bu olurdu fakat anladığım kadarıyla planlamada sıkıntı çıktı. Hatır gönül M isteyenler'e M verdiler, bu yayılınca da premiumlar ellerinde kaldı. Keza ben bu konuyu açtığım zaman ( f30 facebook sayfasında ) 20 den fazla kişi yazdı bana. Ondan dolayı planlama şu an yolunu düzeltiyor, sonra devam edecektir diye düşünüyorum

bacioglu
Hayirlisi olsun hocam insallah istediginiz renk ve paketi siz de alirsiniz. Ben 2-3 ay daha bekleyecegim. İlk tercihim suv bi arac almak.

arkadaşlar sanırım araç teslim alan henüz kimse yoktur. faturası kesilenler dahil vergi dairesinden dönebilir bu olay muafiyet sınırı koyulacağı belli olduğunda kanun 1 ocak 2018 de geçerli denildiği halde 2017 kasım ve aralık ayında kanun yürürlüğe girmeden vergi dairesinden dönen araçlar olmuştu hatırlarsınız

t9-t10-t11

Şuanda kanuna aykırı bir durum var gibi durmuyor Türkiye geneli 250 araç teslim edildiğini duydum ama.

ben teslim edilen olduğunu bilmiyordum o zaman faturası kesilenler için belki bir ümit vardır. Benim 19 unda kesilmişti kısmet derim beklerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt