Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
247.400 e otvli almak isteyen kisiye neden satmiyorlar. Bu sorunun cevabini bilen var mi?

Hocam araçlar 2.0 motor. %100 vergi dilimine giriyor. Diğer türlü 247.400 %60 vergi dilimine giren araç alırsanız sıkıntı olmaz. Zaten sıkıntı ilk defa biri 2.0 motorlu araçları engelliye vermeye başlayınca oldu. Yasada bir sıkıntı yok ama büyüklerimiz heralde nasıl olsa o fiyata araç alamazlar biz böyle motor sınırını kaldıralım dediler. Ama şuan bu yasaya uygun satış olunca vergi kaybı olacak ağırlarına mı gitti artık bilmiyoruz ki.

Arkadaşlar bakın,

Şöyle bir durum var gibi, normalde %100 ÖTV'li bir aracın ÖTV'siz fiyatı eğer üst limit olan 247.400 e düştüyse, 124.000 TL den fazla olamaz. (direk anahtar tesliminden hesapladım, aslında mtv yi düştüğünüzde daha az olacak)

Ama arkadaşlar, Trafik sigortası vb olmadan, sadece araca 126-127.000 TL ödemekten bahsettiler. Yani 3-4.000 TL farklar var. Bunların ÖTV ve KDV'sini aldığınız zaman 10-15.000 TL farklara gelir. Bu şekilde aslında sınırda 260 lara çıkıyor.

İlk görünüşte ÖTv nasılsa yok önemsiz gibi gözüksede, KDV kaçağı çıkıyor. 4.000 TL için 700 TL ve bunu 100.000 araç ile çarparsanız 70.000.000 TL yapıyor. Bence konu bu.

Bence bütün engellileri bi gaz odası koyup toplu temizlik yapsınlar, ortada ne sorun kalır ne de başka bi şey.
Sorun sadece bundan ibaret değilki.
Arabayı satarken yaşadığım sıkıntıyı, "5 yılı dolmuş aracın satılması" sayfasında yazdım.
Gerçekten engellilere bu ülke için fazla.
Yada herkes evde bakım aylıgı ve sakat maaşı alıp evde otursun.
Belki devlete daha az maliyetimiz olur.

StratoS

Aynen hocam doğru söylüyorsun. Eğer böyle birşeyi borusan yapıp bizi bu duruma getiriyorsa allah cezalarını versin.

StratoS

Hocam sana şu kadarını söyliyim.
O arabaların ülkeye giriş fiyatları şu anki passat highline dan daha fazla değil emin ol.
Sebep tam olarak ne bilmiyorum ama anladıgım, kraldan çok kralcı birinin çıkıp olaya el atması.

StratoS
Yasada 247.400 anahtar teslim olarak mi geciyor acaba?
Anahtar teslimde mtv tescil de dahil oluyor.
2.500 mtv yi dusup hesaplarsak aracin tescil dahil 122.700 e satilmasi lazim. Dedigin gibi azimsanacak bi rakam degil.
Zira 128 diyen bayiler vardi maliye bu mevzulara takilmis olabilir.

ben kendi ama zara ettim nasıl olacak ben ayin 19 kapora gonderdim eski aracımı 4 bine daha ucuza sattim şimdi ne olacak bu durum anlamiş
deyilim benim aracta gitti kafam karişti iyice

Bu iş çözülür gibi geliyor bana en kötü premium line alırsınız.

Aklima 3 ihtimal geliyor.

1. Devlet Borusanin elindeki araclara goz koydu, madem uyguna verebiliyosun, engelliye gitmesin getir sunlari makam arabasi yapalim dedi.
2. Devlete daha yakin firmalar engelli pazarini kaybetmemk icin ise comak soktu. Hibrite ozel yasa cikartildigini hatirlayin.
3. Stratos'un bahsettigi konu. Farkli bayiler ayni araca 124-127 arasinda faturalar kesti, zararlarini cikarmak ya da karlarini cogaltmak icin bilemiyorum. Bence durumu simdiki sahip oldugumuz bilgilerle en iyi aciklayan ihtimal bu. Eger sebep buysa Borusan kendi eliyle kendi stratejisini yakti.
Sonuc olarak zor durumda kalanlar, hayal kirikligi yasayanlar var. Her iste bir hayir vardir diyelim.

19.02.2019 da faturası kesilen aracımın teknik raporu bugün onaylandı teknik otonun takipçileri vergi dairesinden onay almış satış için ve bu akşam üzeri ruhsatlar çıktı sigorta ve kasko işlemlerini yaptırdım pazartesi yada salı teslim devletin aracı geri çağırma vb. olaylar sadece engelli raporunda yapılan usulsüzlüklerden kaynaklanabilir bu durumda da aracı geri çağırmaz vergi cezasını keser gönderir. Burada usulsüz olan bir konu yok araçlar zaten serbest bölgede 350 - 400 - 450 binden hiç bir izin almaksızın araç fiyatını 247 yada 200e çekebilir. zaten 2018 ocak veya şubat döviz kuru vardır bu araçlarda kur yükseldiği için ve % oranında sabit kar eklendiği için 400e geldi bu araç adamda maliyet kurunu baz alarak ve birazda kar marjını yüzdesini düşürerek bu fiyatı gayet rahat yakalamıştır. Burada olan problem devletin problemidir hem sınır koyacaksın engelliye 247 den yukarı senin hakkın değil diye hem ağzımıza hesapta bir parmak bal çalacaksın istediğin motor hacmi aracı al diye hemde bayi ve ithalatçıların kafasına bineceksin 247bin tl nin altında 2.0 araç satamazsınız diye aynısını toyota rav4 4x2 de yaptılar araç 2018 30 ocağa kadar vardı ama fiyat 205bin tl neden çünkü sınır 200bindi ve hiç bir bayi vermedi 5 bini ayrı öderim dediğim halde 2019 a girdik yeni oran 247bin aradım bayiyi artık gelmeyecek denildi bu ne şimdi tamam bir strateji kurmuşsun devlet olarak ama yanlış kişiler üzerine engelli bireylerle ne işin olur yazık diyorum yani demem o ki 2.0 o rav 4 ü almak için 5 bin açıktan ödeme teklif ettiğim halde kabul etmediler bırakın 1 tl indirimi!!! bu sebeple yok 123.666 ondan şu rakam düştü bayi 1000 tl fazla kazandı 3000tl fark koymuş hesaplayacak olursanız olmaz bu iş

Devletde bi sikinti yok biz daha fazla para kazanmak icin %100 otvli arac kovaliyoruz.

Arkadaşlar Maliye ve şikayet işi tamamen yalan! Ortada büyük yalanlar dolanıyor. Borusan bugün dahi gidin bakın çatır çatır teslimatlar yapıyor. Borusan baktı peynir ekmek gibi gidiyor hop durdurdu satışları.

Maliye karışsaydı dün ve bugün bu teslimatları nasıl yapsın? Gümrükten araç çekme muhabbeti yalan tüm araçlar çekildi bile! Maliye'nin Devletin karıştığı bir şey yok.

evet ne yazık ki bu koydukları sınır ve 8 aylık kur artışlarından dolayı mecbur kaldık %100 ötv kovalıyoruz.
yoksa şuan normal araç alan kişiye de hem %30 ötv hemde hurda aracı bayi veriyor 10 binde oradan indirim bizim için mantık kalmamıştı.
bizde kur farkı ve aldığımız aracı 5yıl satamıyor olma problemi yüzünde bu şekilde arayışlara giriyoruz gayet doğal

tahman

Hocam durdurma sebebi ne olabilir ? Nasıl bir strateji bu yani. Bizden daha fazla para alma ihtimali yok zaten.

borusan gibi bir firma bunu yapmaz kendisi kaybeder çok satılmasının sebebi bize muafiyet fiyatına düşürdüğünden yoksa normal bir kişi sırada beklemiyor bu ötv ve kdv de dediğin ancak borusan ötvli çatır çatır satıyor olsa olurdu o da zaten bize bu kampanya yapılmazdı
maliye bakanlığı eğer fatura kesilmesin diye müdahale etti ise o andan önce fatura kesilenlerin aracı gümrükten çekildiği için teslim edilir.
yoksa borusan dediğin gibi bütün araçları serbest bölgeden çekmiş olsaydı hepsinin vergileri ödenmiş olmalıydı bize satıldığında da borusan vergi iadesi alacaktı ama neden sattıkça çıkartmak varken bunu yapsın dimi mantıklı olalım

Araç tutarını odemismiydiniz? ,Şuan bu saattemi aradilar

t9-t10-t11
Evrakları pazartesi günü yollamıştım ama fatura bir türlü kesmemişlerdi. Oyalıyorlardı.

Psc3
Hocam aracın parasını 15'inde ödemiştim. 22 sindede vekalet evrakları öğleden sonra ellerine geçti. Whatsapp üzerinden arkadaşa şuan sordum iptal dedi. Öğleden sonra belli değil diyordu.

Arkadaşlar olay büyük ihtimal maliye ile ilgili değil. Ortada büyük bir yalan var. Aracını teslim alan arkadaşlar emsal niteliğinde ellerindeki evrakları bizlerle paylaşırlarsa dava ile parasını yollayan arkadaşlar araçlarını alabilir.

Direk iptal dedi. Sebep diye sorduğumuzda maliye dediler. Evrak istedik bunun hakkında veremeyiz dediler. Araçlarını teslim alan arkadaşlardan emsal niteliğinde yardım bekliyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi adına.

Rica ederim hocam Allah kolaylik versin.
Cengiz1905
Emsale gerek yok ki devlet zaten biliyor her seyi. Artik satilmamasini istiyor vergi kaybindan dolayi. Baslarda ben borusan oynuyo diye dusundum ama para iadeleri gerceklesince isin rengi degisti.
Anlacaginiz alan aldi hayirli ugurlu olsun.

İnanamıyorum olan bitene evraklari pazartesi teslim ettim ödemenin yarısını yaptım ,nasıl iptal olabilir çocuk oyuncagimi bu

Bende çok üzgünüm, herkese önerdim. Hakkınızı helal edin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt