Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adana Borusan a sordum hatta en geç salıya kadar 1 parti gelecek dedi.Bilgi gelmedi demesi ise yalan haber olsa bilgimiz olurdu anlamında

15'inde ücreti yatırdım. Pazartesi öğleden sonra evraklar ulaştı. Bugun satış temsilcimi aradığımda maliyeden haber beklediklerini söylediler. Hatta aracımı bile elden çıkardım. Yasalara aykırı bir durum yok ortada nasıl böyle birşey olabiliyor aklım ermiyor.

selam arkadaşlar gelişmeleri aktarayım.
320d bmw teslim aldım, dün itibari ile.
başta premium line rezerve etmiştim,10000 kapora ödemiştim.
sonra bayiye sportline gelmiş, yukarıdan önce üst paketleri satın sonr alt paketi satın diye emir gelmiş, kaporayu yatırana göre sıraya koyuyorlar.
benim aracı sportline yaptılar, fiyat değişikliği yok, 124500 ödedim.
eski araca vekalet verdim, kendi üzerilerine aldılar, 2 günlük tescil işleri vs sürdü. dünde aldım.

Teslim alan arkadaslar kdvsiz net fiyati paylasabilirse cok sevinirim.

Fiyat kontrolu yapiyorum arkadaslar her sey sizin icin

zoiree
Hocam anladığım kadarıyla pazartesi günü paranızı ve evraklarınızı teslim ettiniz değil mi ?

Tamammen kendi fikrim olmakla birlikte once ust paketleri satma sebebi kura takilmamak olabilir arkadaslar..kur yukselirse ust paketleri 247 bandina cekmek zor yasal acidan.. ama alt paketleri daha kolay olur...malum arada nerdeyse 80 bin fark var dolu bos paket arasinda....

Biraz önce aradılar, satışlar iptal edilmiş hatta maliye işlemi tamamlananları geri çağırabilir dedi, hayırlısı

Ne olacak şimdi ? Beni kimse aramadı kapora verdim geçen hafta

maliye ile ilgili bir şeyler söylediler çok büyük vergi kaybı falan varmış sanırım bir şeyler anlattı ama çokda dinlemedim açıkçası...

arkadaşlar ilk önce herşeyin hayırlısını diliyorum bağdat kosifler otoyu aradım onlar henüz bi kararın çıkmadığını ve beklediklerini söylediler. bende verdim 10 binlira kapora ,belki bu durumunda hayırlı yönünden şöyle bakabiliriz ,tabi maliyeden kesin olarak olmaz kararı çıkarsa: aracı alırız 3-5 ay sonra maliye bu araçlar uygunsuz alındı hadi bakalım başta vermediğiniz farkı faiziyle yada faizsiz vereceksiniz yada arabaları geri verin gibi daha sonradan böyle şeylerle karşılaşıp hayatımızı çok kötü etkileyecek kararla karşılaşmaktansa şimdiden olumsuz haber gelmesi yani yol yakınken bizimle alakası olmayan yanlış diycem artık bundan geri dönülmesi bence daha hayırlısı olur yada burdan bakalım . tabi ben gibi birçok arkadaşımızın bmw hayali yıkılacak ama daha sonradan çok daha büyük hayal kırıklığı yaşamaktansa bu şekilde olması daha hayırlı bence.

Birde çok önemli konu İnşallah aracı alan arkadaşlara bir zorluk çıkarmazlar ,onlar aldıklarıyla kalır ve sürmeye devam ederler . eğer aracı alamıyacak bir karar çıkarsa onları kapsamaz .
her şey gönlümüzce ve en zararsız şekilde atlatmak olsun.

srknglcn

Maliye gitsin zamanında usulsüz alanlara çöksün.

Birde arkadaşlar devamlı buraya olumsuz şeyler yazıyorsunuz inanın sayfaya giresim gelmiyor, resmi bi şey olmadıgı sürece olumsuz düşünmeyin bence.

Benim anlamadığım Maliyesel olarak uygunsuzluk nedir? Kural kanun belli. Gümrükteki aracı ÖTV'siz satacaklar?

Burada acaba tartıştığımız konu mu var, ÖTV'siz 123.000 dolaylarında olan araçtan 126 gibi rakamlar istiyorlar. Acaba o aradaki farkla ilgili mi sıkıntı oldu?

Bence olsun, çünkü bu şekilde aradaki farkı, hizmet bedeli vb şekilde alıyorlarsa sınır diye birşey kalmaz, bildiğiniz sınır üstü tüm araçlar alınabilir hale gelir, üstünü vermemiz kaydı ile. Bizim için iyi olur ama sonra Maliye ile hiç bir engelli arkadaşımın başının belaya girmesini istemem.

Beyler cari acik artmasin diye maliye durdurmus olabilir. 20.000 euro carpi 500 adet satsa 10 milyon euro gibi bi miktar vergisiz yurtdisina gidecek. Hukumet bu aralar zaten cari acigi kismaya calisiyor. Bekleyip gorecegiz neler olup bittigini.

Valla arkadaşlar içerden bana gelen bilgiler şöyle,

Maliye satışı durdurmuş. Aracı teslim edilen arkadaşların vergilerini borusanın ödemesi istenmiş. Borusana büyük bir ceza geliyormuş.
Ancak yasada bir sıkıntı yok serbest piyasa ekonomisi sonuçta. Diğer markaların şikayet ettiğine yönelik açıklamalar var.
Bayi benide aramadı bizde bekliyoruz dediler.

Bu olaydan dolayı çok fazla mağdur olup araçlarını satan gazi arkadaşlarımız var. Toplanıp herhangi bir dava açamazmıyız ?

benim arcımda belli olmuştu hatta aparat projesi çizildi dün araç çekiciyle tse ye gitti görüldü projesi onaylandı parasının tamamını ödemiştim beklemedeyim bayiye hiç sormadım morelim bozulmasın diye bayide bana hiç bir şey demedi beklemedeyim ALLAH hakkımızda hayırlısını versin

Devlet ne güzel alışmış ötv adı altında haracını kesmeye, bi yerden açığı görünce ödleri kopmuş. Bi rahat bırakın şu engellileride istediği aracı alsın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ortada bir sorun olduğu belli ama bayilere haberin ulaşmamasının sebebi çözülmeye çalışılıyor gibi geliyor bana. Yasalara aykırı bir durum yok ve seçim dönemi.
İlk parti araçların teslimatından sonra maliye daha öncede olayı durdurmuş, sonra sıkıntı yok olay çözüldü demişler ve insanlardan kapora almaya başlamış bayiler. Biz 2. parti alıcılar oluyoruz sanırım. Ortada büyük maduriyetlere yaratan bir durumun içindeyiz.

diyelimki aracımız tescıllenıp teslım edildi ileride bi bir sıkıntı olurmu

Rıdvanb

Hocam 10m euro nedir koca devlet için yapma alla sen.
Bence işin içinde başka şeyler var.
Devlet hacim sınırını kaldırdık diye övünüyor sonrada ilk yüksek motorlu araç alımında sorun çıkartıyor.
Valla söyleyecek çok şey varda susmak en iyisi sanırım.

StratoS

Hocam ortada bir kanunsuzluk görünmüyor. Ama böyle satılacak 3000 araç var diyorlar. Devlet bu vergiye göz dikmiş olabilir. Diğer firmalar şikayet etti deniliyor. Belki rekabet kurumu ile ilgili bir sıkıntı olabilir.

Kanunsuzluk değil fakat devlet baba araç başı 2501,5 + 2501,5 olmak üzere araç başı toplam 5000 TL MTV tl lik gelir kaybı var bu da yıllık 3000 araç diyorsunuz 3000*5000 15.000.000 TL lik kaybı olacağını düşünüyordur, anlayacağınız biz engelliler her zaman engelleniyoruz.

karizmatikmen

Ben bu olduğunu düşünmüyorum. Bence, bahsetmiştik, Bayilerin "Hizmet" adı altında aldıkları 3-4.000 TL lik farklar var. Bunlarla ilgili olabileceğini düşünüyorum...

Bu konularla ilgili bilgisi olan maliyeden bir arkadaş yada hukukçu varmıdır acaba ? Şuan bana bayiden bir haber gelmedi bekliyoruz deniliyor. Ama yukarlardan tanıdık vasıtası ile aldığımız bilgi iptal deniliyor.
StratoS Hocam umarım sizin dediğiniz gibidir. Yoksa devlet böyle birşey yapıyorsa yazıklar olsun.

Yeni bir duyum gelişme varmı arkadaşlar BMW ile ilgili

Bmw dışında vosvos yada volvodan fiyat alan görüşen hiç olmadımı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

247.400 e otvli almak isteyen kisiye neden satmiyorlar. Bu sorunun cevabini bilen var mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt