Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yarın avukat ile görüşüp parasını ödeyip aracı iptal edilen arkadaşlara bilgilendirme yapacağım. Öyle insanlarla dalga geçer gibi kapora al ondan sonra bütün parayı al aracı verme yok öyle iş. Bu aracı almak için aracını ucuza satan bir çok arkadaş var. Hukuki bütün haklarımızı kullanacağım.

Bayileri milletin arabasini bile peşinatla sayip almiş bir işr var ama nerde

Problem normal satışlarda çıkıyor. Bayi gümrük vergilerinden dolayı aracı en fazla 315000 liraya düşürebiliyoruz dedi. Borusan olarak fiyatı düşürmek istiyoruz fakat gümrük vergisi ve ötv tutarı düştüğü için ceza gelir dedi. Engellide böyle durum yok, fiyatı 247000 düşürdük dedi. Satışları neden durdurdular onu bilemiyorum.

Araç markaları sattıkları arabaların liste fiyatını engelli araç alımına uygun olması için ayarlama yapabiliyor mu? mesela beğendiğimiz araç 247 bin sınırını aşmış diyelim, onu 247 bin sınırına çekebiliyorlar mı?

Toyota Corolla hibrit inceleyen ÖTV siz fiyat alan varmı arkadaşlar

tanerbudak

Taner kardeş hiç kimsenin alıştığını sanmam ama elimizden birşey gelmiyor, hiç bir gücümüz yok, biliyorsun kanunun ilk çıkacağı zaman watsapp dan mesaj yağmuruna tutmuştuk, naci ağbala milletvekillerine birsürü mesaj attık ama hiçbiride dönüş yapmadı ve istesikleri gibi kanunu geçirdiler.. ama seçim geliyor bende kendi kanunumu işleteceğim.. yeminim var (oy verirken çok düşüneceğim)

Bekleyip gorecegiz arkadaslar. Aracini satan arkadaslar uzulmeyin. Parayi mevduata basın zararinizi cikartirsiniz. Baska firsatlar yine cikar.

emak
mercedesin konu ile ne alakası var onu merak ettim bende bmw kampanyasından önce mercedes ve audi merkezlerini arayıp bilgi aldım ikisi de böyle bir çalışmaların söz konusu olamayacağını belirttiler

Rıdvanb
bende bu kadar konuşma arasında bir tek onlara çok üzüldüm aracını bayiye veren var yada maliye müdahalesinden 5-6 gün önce tam parası verildiği halde faturası kesilmeyen de var bu konu hakkında eğer tam bir ödeme yapıldıysa ve evraklar tam ise hesaba girdiği gün fatura kesilmesi gerekli ya eksik belge vardı yada eksik tutar bunların haricinde bayi zaten sorumludur inşallah çözülür bir an önce bu konu tamamen resmi hiç bir suç unsuru yok. trafik tescil tutarına gelince o bir hizmettir isteyen istediği fiyatı verebilir kabul edip etmemek alıcıya kalmıştır yani bayi 5 bin de der 15 bin de ona takılmak gereksiz

Rıdvanb

Evet Tuscon aldım. 5. Ay oldu. Büyük, ekonomik çok memnunum.
NETBUS

İndirim yapıp sınırlara çekebiliyorlar.

Arkadaşlar bende araç alma arefesindeyim ve büyük ihtimal kia sportage dizel alıcam

Araçları kontrol ettiğimde %100 ötv ile alabileceğim tek bir araç vardı oda subaru idi 240 lardan 120 lere düşüyordu

Araç bakarken farkettiğim şey şuydu motorların 2.0 olmaması için elinden geldiklerini yapmış olduklarını gördüm mesela volvo 1.969 motor :) bunun tek açıklaması %100 ötv gibi görünüyor

Benmi yanlış anladım bilmiyorum bu iyi bişeymi kötü bişeymi bilmiyorum ama ötv muafiyetli alacaklar için 2.0 olması iyi olurdu normal alacaklar için iyi bir şey bu tabii ki firmalar yaptıysa :)

Eğer bahsedildiği gibi Maliye alımları durdurdu ise sebebi bayilerin araçları normal fiyatından satmayıp aradaki farkı farklı kalemler ile müşteriden alması olabilir. Çünkü bende uzun zamandır araç bakıyorum 1 ay öncesine kadar fiyat ÖTV sınırından 1 kuruş fazla olsa bayiler bu aracı alamazsınız diyorlardı. Şimdi neredeyse 300 binin üzerindeki araçları alınabilir seviyeye çekmişler. Ben en son Kodiaq için fiyat aldığımda 175.000 TL teklif ettiler. Israrla 175.000 TL 'ye araç satamazsınız bu fiyatla satış fiyatını hesapladığımızda 247.400 tl sınırını aştığını söylüyorum ancak bayi biz onu ayarlayacağız diyor. Yani bayi burada ötv si %35 olan araç için max. 155.000 TL alabilirken 175.000 talep ediyor. Bu durumda aracını yine hakettiği fiyattan satıyor bende de 20.000 fazladan alıyor ancak devleti kazıklamış oluyor. Bu durum ötv'si %60 olan araçlarda daha fazla zarara sebep olacaktır. Maliye bunu farkedip duruma müdahale etmiş olabilir. Bu işe dur diyemezler ise yakında bayiler 500.000 tl lik aracı bile ben kampanya yaptım 155.000 tl ye veriyorum diyip üzerine 100.000 tl boya koruma zart zurt aksesuar yazıp aradaki farkı alacaktır. Alıcı ve satıcı için hiçbir sorun yok bu durumda herkesin işi görülmüş oluyor ancak devlet çok ciddi zarar ediyor olacak maliye bu durumda müdahele eder hatta bilinçli abartılı yapılan işlemlerde her iki tarafa dava açıp farkı tahsil edebilir.

Marka vermek istemiyorum ancak benim şu an ilgilendiğim marka ve grubu özellikle ÖTV indirimi ile araç alacağım dediğimde merkezden size özel indirim tanımlandı 155.000 sınırına aracınızı çekebiliyoruz diyorlar ancak bayi ye gittiğinizde rakam 160-175-185 lere kadar çıkabiliyor. Nasıl olur bu dediğinizde biz hallediyoruz diyorlar. Elimde ÖTV indirimli 175.000 TL ye düşürülen teklif belgesi bile var. Birisi açıklayabilir mi 175.000 TL'lik aracın satış fiyatı ne kadar olmalı, ve bu satış fiyatı 247.500 limitini aşıyor mu aşmıyor mu. Araç alacaklara tavsiyem çok aşırı indirim var ise durumu bir sorgulamaları ve yasal sınır olan 155.000 (ötv si %35 olan araçlarda) üstünde rakam talep etmeleri durumunda dikkatli olmalarıdır.

Verdiğin ornekler icin bi şey diyemem ama bu BMW olayında , engellilere uygun olmadan önce aldığım fiyatlar yanı herkese satılan ÖTV li 255-265 bin tl arasindaydi.
Yanı ana parada 2-3 bin tl lik indirimler bu araçları zaten 247 bin tl limitine sokabiliyordu.
Simdi ki asıl sorunun ne olduğunu kimse tam bilmiyor.
İns kısa zamanda çözülür.
Çünkü ilerde Bu şartlarda bu imkanlarda böyle araçlar almamız imkansız gözüküyor.

warmem

Bugün biz de aynı durumu yaşadık malesef. Boya koruma cart curt ile ciddi bir külfet çıkarıyorlar. Böyle bir şekilde araç almayı düşünmüyorum. Bu uyanık firmaların ötv muafiyeti konusuna da zarar verdigini düşünüyorum.

[FONT=Verdana]@Mami Junior[/FONT]

bmw 3.20d serisi ne zaman fiyat aldığınızda 255 bin tldi.

ben eylül - ekim 2018 den bu yana araştırma içerisindeydim sadece araştırdığım araçlar 2,0 serisi araçlardı çünkü zaten dolar kuru vurdu ve diğer araçlarda ötv indirimine gidildi 5 yıl beklemeyi amorti edebilecek indirim oranı bir tek bunlarda yakalamak mümkün oluyordu ben hiç 2,0 dizel olan bmw o fiyatlara görmedim 3,18 %60 ötv li benzinli olanlar vardı onlarda dolu değildi

Rıdvanb

evet line için verilen fiyat 256 bin tl engelliye uydurmak için 9 bin tl o fiyattan indirim yapılmış.
fakat şu an söz konusu bir tek line değil m sport hatta m sport+comfort+ekler bu da normal vergili 401.500 tl lik bir toplam yapıyor
buna takılmış olabilir maliye

Ocak ayından beri araştırma içerisindeydim. Bi çok bayi ile görüştüm fiyat aldım.
Premium + comfort fiyatları 260 civarıydı.
BMW ye falan mailler attım ama pek sallamadılar , sanırım sonra birileri bunlara akıl verdi.
Bunlarda ellerinde tüm 320d leri satmanın yolunu buldular.
t9-t10-t11

Hocam sen hala liste fiyatına takılmış, araçlar o fiyattan satılmıyordu uzun zamandır.
M sport paketlerde 275-285 arası fiyat veriyordu sanırım.
O da banka kredili alırsa yani içlerinde hala kar elde edebiliyorlardı.

Mami Junior

o zaman burada zaten satılabiliyor duysa bir tek sorun o 285 binlik paketleri engelli sınırına çekip engellilerin yararlanmasına müsaade edildiği için maliye ile ters düştüler 285 e sonuçta normal satılıyordu devlet de faydalanıyordu

BMW den aradılar kesinlikle 320d satışı olmayacak denmiş. 😢

Parayi yatıran yada kapora yatıranlar ne yapmayı düşünüyorlar ..?

Arkadaşlar üzgünüm. BMW iyi bir tercihti. Ama şöyle bir durum var, bir sürü seçenek var. Ben inanıyorum ki istediğiniz araçları alacaksınız.

Şuanda 2019 araçlar gelmemiş. 2018 olanları ciddi indirimli satıyorlar.

Özelden yada burdan sizlerle iletişim kurabileceğim bi numara var mi..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt